Bawang putih pot

Bawang putih pot

«Dina sing kliwat ing wulan Januari, bawang putih sing ilang ajero». Desember y Januari, kanthi suhu paling adhem, iki minangka wulan paling apik nandur papak. Sanajan bisa ditandur ing pot sajrone taun, sanalika iklim sing luwih anget muncul ing wulan Februari, bawang putih sing ilang panase, mula tanduran kita bakal ilang kemungkinan.

Nanging, papak mbutuhake suhu anget kasebut kanggo mbentuk bohlam, mula iki minangka wayahe pungkasan kanggo nandur papak pot, utawa ing meja, kebon utawa kebon sing tuwuh. Apa sing dibutuhake?

Yen kita nandur pot kembang, paling ora, butuh wadhah 3 liter lan 10 cm. diameteripun ROOT papak ora jero, mula ing a nandur utawa sing tuwuh meja, bisa duwe papan sing cukup, yen kita ngurmati jarak 10 cm. antarane tanduran lan tanduran.

Bawang putih kalebu winih langsungOra butuh germinasi sadurunge ing wiji. Klambi papak sing padha dadi wiji. Kanggo nyebar, kita bakal tuku endhas bawang putih lan milih untu kanthi bentuk, ukuran lan tampilan sing paling apik. Kita bakal mbuwang wong sing tuwuh dadi klompok (2 utawa 3 untu bebarengan) utawa sing ilang kulit nalika dipisahake.

Kita bakal ngubur saben untu nuding pungkasan, ditandur udakara 5 cm. Saka lumahing. Ing meja budidaya, yen nandur luwih saka siji, kita bakal ninggalake jarak 10 cm. ing antarane lan kita bakal nandur kanthi saurutan. Kita bakal banyu sawise tanduran.

Sabenere, sing irigasi bawang putih minangka salah sawijining kunci sukses. Kabeh keanehan, kita waca ing postingan sadurunge, sing dakkirimake menyang sampeyan link iki

Kudu dielingi manawa bawang putih duwe latensi tartamtu, yaiku, papak sing anyar sing dipanen bisa mbutuhake wektu sadurunge germinasi. Kepala sing kebak bakal metu saka saben siung bawang putih. Kita bakal nglumpukake panen 6 utawa 8 wulan sawise nyebar, 15 utawa 20 dina sawise siraman pungkasan, supaya papak bisa garing.

Kaya sing kita tingali ing tabel asosiasi potong, papak yaiku kompatibel karo salad, wortel lan endive, ora cocog banget karo Gobis lan kacang polong lan ora cocog kanthi spesies kulawarga sing padha, liliaceae, kayata bawang, bawang lan asparagus.

Informasi luwih lengkap - Asosiasi akehs, Budidaya bawang putih lan irigasi


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.