Parkinsonia

Parkinsonia aculeata

Parkinsonia aculeata
Gambar - Flickr / bill85704

Tanduran genus ParkinsoniaYen ditondoi dening sawetara perkara, amarga wit semak utawa wit sing tahan banget kanggo kekeringan, saliyane ngasilake kembang sing akeh. Kasunyatane, wiji kasebut akeh ditandur ing wilayah sing asring ngalami masalah musim garing, kayata ing wilayah sing duwe iklim Mediterania.

Kajaba iku, dheweke ngidinke suhu sing apik banget, lan yen dipotong, malah bisa disimpen ing pot (gedhe).

Asal lan ciri

Parkinsonia praecox

Parkinsonia praecox

Wit-witan kasebut minangka wit utawa grumbul sing kalebu genus Parkinsonia, sing digawe saka selusin spesies asli wilayah semi-ara-ara samun ing Amerika lan Afrika. Kaya biasane, tekan dhuwur antarane 5 lan 12 meter, lan bisa uga ora duwe duri. Godhonge ana bipinnate, kanthi leaflet utawa pinnae sing rata banget, lan warnane ijo.

Kembang kasebut hermaphroditJembaré 1-2cm lan kuning utawa putih miturut spesiesé. Woh kasebut minangka legume kulit, ing njero wiji bentuk oblong.

Spesies utama

Sing paling populer yaiku:

  • Parkinsonia aculeata: Dikenal minangka palo verde, espinillo, utawa cinna-cin, asale saka Amerika Serikat kidul-kulon lan Amerika Selatan. Dhuwure udakara 10 meter, lan eri.
    Iki bisa uga minangka wiji sing paling wiyar ing zona sedang lan subtropis, sanajan duweni potensi invasif sing dhuwur. Parkinsonia florida: dikenal minangka paloverde azul, iku wit asli saka ara-ara samun Sonoran. Ukurane nganti 10 nganti 12 meter.
  • Parkinsonia praecox: dikenal kanthi jeneng Brea, Chañar brea, Palo verde utawa Breña, minangka semak utawa wit asli saka Patagonia Argentina menyang ara-ara samun Arizona. Ndhuwuré 5-6 meter. Umur umure cekak: 20 nganti 30 taun.

Apa sing dadi perhatiane?

Mikropolis Parkinsonia

Mikropolis Parkinsonia
Gambar - Wikimedia / Stan Shebs

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake dijaga kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak. Kanggo ngindhari masalah, kudu ditandur kanthi jarak minimal 6 meter saka pipa, lemah lsp.
  • Bumi:
    • Pot kembang: ora pilih-pilih. Kanthi medium sing tuwuh universal bakal bisa mlaku.
    • Taman: tuwuh ing lemah sing lemes.
  • Irigasi: rada langka. Udakara 2 kali seminggu nalika musim panas lan saben 6-7 dina suwene taun.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas, ngucapke matur nuwun kanthi kontribusi saben wulan kanthi rutin pupuk organik / krasan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Pruning: ing pungkasan mangsa dipotong cabang sing garing, lara utawa lemes, lan potong sing tuwuh saya gedhe.
  • Rustitasitas: Gumantung saka spesies, nanging umume tahan frost nganti -5ºC.

Apa pendapat sampeyan babagan Parkinsonia?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Claudia ngandika

    Apa sampeyan bisa menehi informasi luwih lengkap babagan pitch?
    Aku duwe wit umur 8 taun, diarani tar karo eri, kanthi kembang kuning, ing pungkasan Juli 2020 aku kaping pisanan pruned, mung mung ninggalake batang sing tebal .. Ya, kita wis ing Oktober kabeh wit-witan tanggane padha thukul kanthi cara maju, dudu witku. Aku rumangsa komentar sawetara dina kepungkur, yen Brea ora dipotong, kurang kabeh, umume padha garing, witku mati. Sedhih banget kanggo aku mung mbayangake manawa kasunyatane sejatine.
    Catamarca-Cap.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Claudia.

      Maksude yaiku Parkinsonia praecox? Kasunyatane, ora ana tanduran sing bisa dipangkas kajaba prelu. Parkisonia minangka wit sing bisa tahan pruning cilik, nanging ora luwih becik ditindakake.

      Saranku supaya ora nggoreng batang, kanggo ndeleng apa isih urip. On artikel iki sampeyan bisa ngerti apa sing kudu ditindakake kanggo mesthekake yen dheweke isih urip utawa ora. Bejo