Anggur prawan (Parthenocissus tricuspidata)

Vine perawan iku gampang banget kanggo ngrawat para pendaki

Ana tanduran pendakian sing luar biasa, lan ana liyane sing uga gampang dirawat, kayata sing dingerteni kanthi jeneng ilmiah Parthenocissus tricuspidata. Iki minangka tanduran sing bisa nggayuh dhuwur sing apik banget yen sampeyan duwe tangan, dadi salah sawijining tanduran sing paling menarik ing sisih ngarep omah.

Pangopènané gampang banget, mula uga cocog kanggo kabeh wong: kalorone kanggo sing ora duwe pengalaman ngrawat tanduran lan kanggo sing duwe.

Asal lan ciri

Vine prawan minangka pendaki sing tuwuh kanthi cepet

Protagonis kita yaiku pendaki sing ora bisa udan (kélangan godhong nalika musim gugur-mangsa) sing jeneng ilmiahé Parthenocissus tricuspidata, sanajan umume diarani wit anggur prawan. Asale saka Asia Wétan, khusus Jepang, Korea, lan China Kidul lan Wetan. Tekan dhuwuré 30 meter, lan ngembangake batang sing tipis banget mula godhong lobated lan alternate ukurane antara 8 lan 15 cm, uga tendril karo cangkir nyedhot ing pucuke sing bisa nulungi permukaan.

Kembang kasebut diklompokake ing tandan lan warna ijo, woh kasebut kalebu jinis anggur biru tuwa kanthi diameter 5-10mm.

Apa sing dadi perhatiane?

Vine perawan ing musim gugur dadi abang sing luar biasa

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

La Parthenocissus tricuspidata Iki minangka tanduran sing kudu dilebokake ing njaba, kanthi srengenge kebak utawa ing semi-shade. Saiki, sampeyan kudu ngerti manawa ing srengenge variasi warna ing musim gugur luwih apik.

Bumi

Bisa uga ing pot gedhe lan ing kebon:

  • Pot kembang: landasan universal sing tuwuh. Sampeyan bakal nemokake didol Kene.
  • Taman: ora preduli anggere duwe saluran sing apik. Wutah iki tuwuh kanthi becik sanajan ing lemah watu gamping.

Irigasi

Frekuensi irigasi bakal beda-beda sajrone taun: nalika musim panas sampeyan kudu asring banyu, sajrone musim sampeyan ora prelu kuwatir babagan masalah iki. Dadi Aku nyaranake mriksa asor lemah sadurunge menehi banyu, amarga keluwihane irigasi minangka salah sawijining masalah paling asring nandur tanduran. Kepiye carane sampeyan nindakake? Gampang banget. Mung tindakake sawetara perkara kasebut:

  • Nggunakake meter lembab digital: supaya efektif, sampeyan kudu ngenalake ing loro-lorone tanduran.
  • Kenalake tongkat kayu sing lancip (kaya sing diwenehake ing restoran Cina): yen metu resik, sampeyan kudu ngombe amarga lemah bakal asat.
  • Gosok 5-10cm ing saubenging tanduran kanggo ndeleng kepriye sejatine lemah kasebut.: yen ing jerone bumi iki wernane luwih peteng tinimbang ing permukaan, tegese bakal lembab.
  • Timbang pot yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina: Yen sampeyan ngelingi yen bobote sithik utawa ora, banyu.

Ing kasus apa wae, supaya menehi ide, luwih becik diwenehi banyu 3 kali seminggu nalika musim panas lan saben 4 dina suwene taun.

Pelanggan

Wêdakakêna guano pupuk pupuk banget kanggo wit anggur prawan

Bubuk guano

Wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas con pupuk ekologis, sewulan sepisan. Hal liyane sing bisa sampeyan lakoni yaiku nggunakake pupuk kimia kanggo tanduran ijo sawise pratondo sing kasebut ing kemasan produk ing wulan sulih; yaiku, pupuk organik sewulan lan sabanjure pupuk kimia iki.

Multiplikasi

La Parthenocissus tricuspidata Bisa ditambah karo wiji ing musim gugur (kudu adhem sadurunge germin) utawa kanthi stek ing pungkasan mangsa panas. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Bibit

Wiji dheweke kudu stratifikasi sadurunge. Iki tegese yen sampeyan manggen ing wilayah sing ana frosts, sampeyan bisa nandur langsung ing pot lan supaya alam bisa mlaku, utawa kanthi stratify artine sampeyan bisa ngetutake langkah iki:

  1. Sampeyan kudu ngisi tupperware plastik transparan kanthi tutup nganggo vermikulit (sampeyan bisa entuk Kene) sadurunge dibasahi banyu.
  2. Sabanjure, pasang wiji lan tutup nganggo vermikulit tipis.
  3. Banjur, taburi belerang utawa tembaga sithik kanggo nyegah jamur.
  4. Pungkasane, lebokake tupperware ing kulkas (papane adhem, endhog lsp). Aja lali nggawa metu seminggu kepungkur lan bukak supaya udhara interior digawe anyar.

Sawise telung wulan, mula bakal ditandur ing pot, ing njobo. A) Nggih bakal germinasi ing saindhenging musim semi.

Motong

Anggur prawan bisa ping pingan nganggo potongan kayu atos (saka taun sadurunge). Sampeyan mung kudu ngethok potongan udakara 40cm, ngiseni basis agen rooting krasan lan tandur ing pot kanthi vermikulit sing wis lembab sadurunge.

Bakal ROOT sajrone 3 minggu utawa luwih.

Hama

Mite laba-laba minangka tungau cilik sing kena pengaruh wit anggur prawan

Tahan banget, nanging bisa kena pengaruh:

  • Kutu anggur: larva uga wong diwasa mangan godhonge. Dheweke diobati karo klorfirus.
  • Mealybugs: bisa uga jinis algon utawa limpet (louse San José). Dheweke uga panganan ing godhong, khusus ing getah. Dheweke tiwas kanthi insektisida anti-mealybug.
  • Spider abang: yaiku tungau sing mangan SAP saka godhong lan nenun laba-laba. Bisa dikontrol nganggo jebakan kuning sing lengket.

Penyakit

Iki sensitif karo:

  • Cilik. Iki minangka jamur sing nyebabake bintik-bintik kuning ing sisih ndhuwur lan bintik-bintik coklat ing sisih ngisor. Iki diolah nganggo oksida klorida.
  • Kandel: katon ing molase sing diekskripsikake dening mealybugs. Ora serius yen mealybugs bisa dikontrol.
  • Rhizoctonia: yaiku jamur sing bosok oyot. Nambani fungisida.

Rustitasitas

Tahan adhem lan frost nganti -15ºC.

Vine perawan minangka pendaki hiasan banget

Apa sampeyan mikir babagan Parthenocissus tricuspidata?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.