Paspalum notatum

suketan sapi

Kita bakal ngomong babagan spesies sing asale saka lapangan alam Uruguay lan sing digunakake minangka spesies pemulihan kanggo lapangan alam sing rusak. Babagan babagan Paspalum notatum. Uga digunakake minangka suket sing migunani banget tumrap papan sing kurang garing lan ora mbutuhake perawatan. Iki kalebu klompok suket lan minangka tanduran abadi musim panas.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, panggunaan lan penasaran ing Paspalum notatum.

Karakteristik utama

paspalum notatum

Iki minangka tanduran sing kalebu klompok suket lan ditemokake ing lapangan alam. Iki duwe produksi dhuwur ing wiji lan cukup urip. Nduwe batang jinis stoloniform sing menehi potensial gedhe kanggo ditanam kanthi permanen amarga duwe kapasitas produksi gedhe. Bisa dadi komponen musim panas sing sampurna utawa spesies kanggo mbalekake ruang alam sing rusak. Yen ekosistem dirusak dening kakehan utawa wis ngalami fase pertanian sing rada nuntut, tanduran iki bisa mbalekake lemah.

Kaya sing kita ngerteni, ing tetanen ana keluwihan tanam lan panggunaan herbisida sing bisa ngrusak lemah lan ngrusak kahanan alam. Ing kasus kasebut ing endi Paspalum notatum bisa mbantu kita nggabungake maneh sistem ternak kanthi cara produktif. Yen nganggep potensial iki, kita bisa nggunakake sumber daya energi kanthi maksimal. Keuntungan sing diwenehake tanduran iki kanggo mbalekake papan sing rusak yaiku kapasitas kolonisasi sing gedhe liwat jaringan rhizom sing cendhak. Produksi pakanane bisa beda-beda ing antarane 1500-2000 kgMS / ha sajrone taun ditandur. Uga bisa nggayuh level 6000 lan nganti 1200kgMS / ha ing taun-taun sabanjure.

Supaya bisa nggayuh nilai produksi kasebut, kudu tekan kahanan asor lan subur sing dibutuhake. Rata-rata tingkat pertumbuhan ing musim salju lan musim semi udakara 45kgMS / ha / d, entuk tuwuh maksimal 90 nganti 100kgMS / ha ing paruh kapindho wulan Januari. Kanthi salju ing musim salju pisanan, sing biasane paling parah, tanduran iki bakal ilang pakan ijo lan tunas saka rimpang. Wis ana ing tahap kaping loro tuwuh nalika diwiwiti kanthi kuat lan diwiwiti ing pungkasan Oktober lan wiwitan November.

Migunakake saka Paspalum notatum

ciri paspalum notatum

Nilai nutrisi kanggo tanduran iki beda-beda gumantung saka jumlah pakan ternak. Ndhuwur, beda-beda miturut jumlah infloresensi sing ana saiki. Beda karo tanduran liya ing klompok sing padha, struktur kasebut tegese stratum angonan biasane ditemokake nganggo agul-agul ijo lan sawetara polong. Produksi wiji sing relatif dhuwur amarga ukuran lan kerapatan saka panikel sing diproduksi wiwit pertengahan Desember nganti Februari.

Musim semi minangka wektu paling dianjurake kanggo nyebar amarga tekan suhu sing apik lan germinasi luwih apik. Nanging, uga ana implantasi sing cukup sukses sajrone musim gugur, utamane nalika digandhengake karo spesies liya sing tuwuh ing iklim sedheng. Nyebar ing lahan sing wis ditandur, nyebar langsung, minangka cara sing paling disaranake kanggo nggunakake Paspalum notatum. Lan bisa pulih lan ngasilake karakteristik lemah meh kabeh.

Titik tanpa ganja kudu dipilih kanggo nyiyapake papan tanduran kanthi becik. Tanduran iki nduweni jangkoan, kudu digawe nggunakake herbisida minimal supaya ora ngrusak utawa ngrusak lemah maneh. Kapadhetan wiji kudu diatur adhedhasar informasi akeh wiji. Kita kudu golek udakara 150 wiji lan bisa ngomong saben permukaan meter persegi. Pupuk awal kudu kalebu pupuk binar amarga ana fosfor lan nitrogen mbantu nambah semangat awal bibit. Iki uga duwe pangembangan sing rada alon ing wiwitan nanging kanthi investasi dhuwur ing sistem oyot. Iki ditandhesake ing tanduran sing ditindakake ing musim gugur.

Wiji kasebut duwe kahanan sing ora aktif lan umum banget kanggo ngawasi germinasi sing luwih dawa sawise tanggal nyebar. Amarga alasan kasebut, samesthine manawa tanduran bisa nandur gulma luwih awal. Paling penting, kedadeyan amarga suket musim panas.

Kaluwihan saka Paspalum notatum

suket kanggo mulihake lemah sing rusak

Salah sawijining kaluwihan saka nggunakake suket iki yaiku bisa digunakake minangka pakan. Iki nduweni nilai nutrisi sing tetep dhuwur nalika diwasa. Iki diregani minangka penstabil erosi lemah lan supaya gampang diadegake lan tetep tetep dijaga. Amarga tahan tahan garing, dianjurake kanggo akeh wong lemah sing rusak ora mung amarga kewan sing akeh banget lan ngolah kebon, nanging uga kanthi lemah sing ditandhang kekeringan. Pangopènan iki cukup sithik, mula ora butuh perawatan sing sithik. Masalahku karo keluwih-luwih nalika ana serangga sing mbebayani ora narik penyakit apa wae.

Amarga resistensi sing gedhe, mula digunakake ing Amerika Selatan minangka pangonan kanggo sapi. Uga bisa digunakake minangka pekarangan kebon ing zona luwih rusak amarga duwe kapasitas ekstensi sing gedhe. Bisa nggedhekake wilayah distribusi kanthi gampang, bisa digunakake minangka pabrik tutupan.

Karya penggabungan saka Paspalum notatum menyang lemah kalebu macem-macem evaluasi awal kanggo nggawe wektu sing tepat kanggo nyebar supaya bisa nggunaake pertumbuhan maksimal. Wiwit ing awal lagi pembangunan alon, taun pisanan ngidini panggunaan winates spesies, sanajan disaranake sampeyan miwiti nginep saiki kanggo nyuda kompetisi saka suket liyane sing bisa tuwuh kanthi spontan. Saka taun kapindho yaiku nalika pembuahan nitrogen disaranake kanthi cara supaya bisa ningkatake produksi pakan lan nambah protein ing njero. Jumlah pupuk bakal ditrapake miturut rezim banyu sing ana ing musim panen lan jumlah pakan sing wis dipanen.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Paspalum notatum lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.