Purslane (umbraticola Portulaca)

Tampilan payung Portulaca

Gambar - Wikimedia / Haplochromis

La Payung Portulaca Iki minangka tanduran kanthi nilai hias sing gedhe, sing bakal saya mundhak nalika sampeyan ngerteni gampang banget dijaga. Ngasilake kembang sing nyenengake banget nalika musim panas, kanthi warna kuning sing narik perhatian banget. Kajaba iku, gampang nikelake.

Siji-sijine kekurangan yaiku siklus urip mung suwene setaun; yaiku, kita mung bisa nikmati sawetara wulan. Nanging iku regane 😉. Temokake.

Asal lan ciri

Kembang payung Portulaca dekorasi banget

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

Protagonis kita minangka tanduran succulent kanthi siklus taunan sing jenenge ilmiah Payung Portulaca. Kutha iki misuwur kanthi sebutan portulaca, purslane, kembang sutra, utawa katresnan sawetara wektu. Asli ing Amerika Serikat kidul menyang Amerika Selatan sisih lor, tekan dhuwure 11 nganti 28cm. Godhongé sulih, rata, dawane 1,2 nganti 2,7 cm kanthi ambane 0,3 nganti 1,3 cm.

Kembang sprout saka batang terminal, ukurane antara 3,7 lan 4,9mm, lan kuning, oranye, utawa abang. Woh iki minangka kapsul diameter 4-5mm sing isine wiji cilik, diameteripun 0,8 nganti 1mm.

Apa sing dadi perhatiane?

Godhong umbraticola Portulaca sithik

Gambar - Wikimedia / Reinaldo Aguilar

Yen sampeyan pengin duwe salinan, jaga nganggo cara kaya ing ngisor iki 🙂:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo perlite ing bagean sing padha.
    • Taman: tuwuh ing lemah sing lemes. Yen sampeyan ora kaya ngono, gawe bolongan 50cm x 50cm lan campuran bumi karo perlite, lempung vulkanik utawa substrat sing padha ing bagean sing padha.
  • Irigasi: kudu disiram 2 utawa 3 kaping seminggu ing mangsa panas, sisane kurang.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Sow ing seedbed (pot, tray karo bolongan, utawa apa wae sing ana ing tangan sampeyan) banjur lebokake ing njaban srengenge.
  • Rustitasitas: ora tahan adhem utawa es.

Apa sampeyan mikir babagan Payung Portulaca?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.