Pendaki sing gelisah

Wisteria minangka pendaki sing ora bisa udan

Tanduran pendakian asring digunakake kanggo nggayuh privasi lan / utawa ing sawetara pojokan kebon utawa teras. Amarga alasan iki, spesies evergreen dipilih, nanging sing sejatine godhong gedhe banget menarik, amarga ana akeh sing ngasilake kembang sing apik kayata wisteria, utawa warna ijo godhonge dadi abang utawa oranye nalika musim gugur.

Dadi, Napa ora nyoba wit anggur sing garing? Ing kene sampeyan duwe pilihan sing paling apik, priksa.

Actinidia kolomikta

Kita wiwiti karo Actinidia kolomikta, pendaki sing rada cilik tinimbang thukul nganti 4-5 meter. Godhonge ijo, nanging yen mekar bisa ndeleng kembang cilik putih, padha karo wit almond (Prunus dulcis), sanajan ora ana gandhengane. Amarga asale, resisten banget karo frosts sing kuat.

Actinidia minangka pendaki desa

Gambar - Wikimedia / Agnieszka Kwiecień, Nova

 

Actinidia minangka pendhaki sing tuwuh kanthi cepet

Gambar - Wikimedia / Alexander Dunkel

Bignonia abang (Radikal kampus)

La bignonia abang utawa kampsis minangka tanduran pendakian gundul sing dhuwuré nganti 10 meter. Godhonge pinnate, ijo, lan apik banget, nanging sing paling apik yaiku kembang, sing diklompokake ing klompok nalika musim panas lan musim gugur, lan oranye utawa kemerahan. Seneng srengenge lan semi-shade, lan tahan adhem.

Bignonia abang minangka tanduran godhong

Kampus minangka pendaki sing ora duwe kembang sing duwe kembang abang

Gambar - Wikimedia / Alexander Dunkel

Bougainvillea (Bouganvillea)

La bougainvillea utawa Santa Rita kaya sing diarani asring, yaiku pendaki sing ing iklim tanpa frost iku abadi, nanging ing Spanyol cenderung ngeculake godhong ing musim gugur. Ukurane nganti 12 meter, lan mekar nalika musim semi, musim panas, lan kadang uga nalika musim gugur. Mesthi wae, butuh dhukungan kanggo menek, lan nglindhungi frost, sanajan ndhukung nganti -2ºC.

 

Bougainvillea minangka pendaki sing mekar nalika musim semi

Gambar - Flickr / Manuel Romero

Bougainvillea minangka tanduran sing tumindak alus ing iklim sedheng

Kembang Karep (Passiflora caerulea)

Kembang semangat, utawa bunga semangat biru, minangka wit anggur kanthi gagang langsing tekan dhuwur maksimal 20 meter. Kaya bougainvillea, yen swasana entheng ora bakal ilang godhonge, nanging ing iklim sedheng. Mekar ing musim semi, ngasilake pirang-pirang kembang putih kebiruan nganti diameter 8 sentimeter nganti ora kurang cahya. Nolak es.

Kembang gairah yaiku pendaki kanthi kembang biru

Gambar - Wikimedia / Franz van Duns

 

Kembang semangat minangka pendaki sing ora bisa udan

Gambar - Wikimedia / HombreDHojalata

Wisteria (Wisteria sinensis)

La wisteria, utawa wisteria, minangka pendaki sing kuat dhuwure bisa nganti 20 meter yen dheweke duwe dhukungan. Godhongé majemuk, bipinnate, lan kembang diklompokaké ing klompok gantung sing dawane 40 sentimeter. Nolak frosts moderat kanthi apik, nanging dudu lemah alkali.

Wisteria minangka tanduran godhong

Wisteria minangka pendaki desa

Climbing hydrangea (Hydrangea petiolaris)

La munggah hydrangea yaiku tanduran godhong sing tuwuh nganti 25 meter. Godhonge tiba ing musim salju, nanging ora sadurunge ngowahi warna oker sing entheng. Sajrone musim semi, klompok kembang tunas saka cabang-cabange, lan duwe kembang putih. Kanggo dadi sehat, butuh shade utawa semi-shade, lan lemah kanthi pH kurang, antara 4 lan 6.

Climbing hydrangea minangka tanduran sing ilang godhong nalika musim salju

Gambar - Wikimedia / A. Bar

 

Hydrangea menek minangka deciduous sing duwe kembang putih

Gambar - Wikimedia / Athantor

Melati Kuning (Jasminum nudiflorum)

El melati kuning minangka salah sawijining sithik sing nduweni godhong godhong. Kasunyatane, iki uga dikenal minangka mlathi mangsa amarga prekara kasebut. Tekan ndhuwur 6 meter udakara, lan mekar nalika awal musim semi, ngasilake kembang kuning. Dheweke ora duwe ambu sing kuat sing biasane nggambarake mlathi liyane, nanging tahan banget karo frost lan tuwuh ing srengenge lan ing semi-shade.

Jasmine musim salju minangka pendaki sing ilang godhonge lan mekar nalika musim salju

Gambar - Flickr / Amanda Slater

 

Melathi kuning duwe kembang kuning

Gambar - Wikimedia / Hanson59

Honeysuckle (Lonicera)

Tanduran sing dikenal minangka honeysuckle Iki minangka semak kanthi menek utawa nyusup cabang sing tekan dhuwur antara 3 lan 6 meter udakara. Mekar ing musim semi, ngasilake kembang putih cilik, lan ing musim gugur kanthi adhem, godhonge metu. Tuwuh ing iyub-iyub, lan ndhukung es.

Lonicera minangka pendaki liar saka Jepang

Gambar - Wikimedia / Mokkie // Lonicera japonica

 

Lonicera implexa minangka shrub climbing deciduous

Gambar - Flickr / Joan Simon // Lonicera implexa

Anggur prawan (Parthenocissus)

Vine prawan, kalorone yaiku Parthenocissus tricuspidata minangka Parthenocissus quinquefolia, minangka pendaki sing mandheg kanthi cepet. Ukurane antara 6 nganti 7 meter dawane, lan sing paling menarik yaiku ora butuh dhukungan: amarga tendril, kanthi lancar bisa munggah ing permukaan. Kajaba iku, ing musim gugur dheweke nganggo klambi abang. Lan tahan frosts moderat.

Vine prawan dadi abang nalika musim gugur

Gambar - Wikimedia / Lazaregagnidze // Parthenocissus tricuspidata

 

Vine prawan minangka pendaki sing nganggo busana abang nalika tiba sadurunge adhem teka

Parthenocissus quinquefolia ing musim gugur.

Apa sampeyan ngerti tanduran sing ora bisa udan liyane?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.