Pennyroyal (Polium Teucrium)

tanduran karo kembang putih sing duwe tujuan obat

Pennyroyal saka gunung uga dikenal kanthi jeneng kenari pennyroyal utawa minangka mastranto, minangka tanduran sing asale saka Kanada sing mung dikenal rong jinis, yaiku smithianus lan kanariensis.

Dheweke cukup populer amarga ambune sing padha banget karo aroma mint lan kanthi cara sing padha digunakake kanggo nyiyapake infus, iki minangka semak sing ukurane gedhe lan ciri khas kembang sing diduweni, sing biasane thukul ing set sing disusun ing poros sing padha langsung ing batang, uga kanggo godhong sing katon kaya tombak.

Fitur

godhong ijo ijo entheng ambu

Iki minangka tanduran sing bisa ditemokake ing kepulauan sing kalebu Gran Canaria, menyang Tenerife, La Palma, La Gomera lan El Hierro.

Mastranto utawa pennyroyal gunung minangka shrub sing cukup gedhe, kanthi ukuran sing bisa beda-beda nanging bisa nganti udakara rong meter. Biasane beda karo sisa lamineae amarga batang lan uga godhonge.

Kembang ing tangan siji ditata ing verticillar sing glomerular, yaiku calyx bentuke lonceng, untu cekak Cukup apik lan duwe warna putih utawa jambon. Saliyane, godhong duwe bentuk sing padha karo tombak, wernane ijo lan wulu kanthi cara sing kurang luwih padhet ing sisih ngisor.

Budaya

La Reproduksi bisa rampung liwat wiji utawa uga kanthi saham. Miturut wiji biasane wujud produksi sing ora asring digunakake, amarga tuwuh rada alon lan amarga luwih gampang ngasilake tanduran iki nggunakake jinis metode liyane.

Nanging lan ing alam iki minangka cara sing paling umum. Nalika kanthi potongan, digawe saka batang kayu sing sadurunge dipikolehi saka tanduran diwasa.

Kapadhetan tanduran bisa saka 12 nganti 20 tanduran saben hektar, adaptasi jarak iki karo kesuburan lemah. Kaya biasane  budidaya ditindakake kanthi larik kanthi jarak siji meter utawa luwih.

Tanduran pennyroyal umume butuh lemah supaya cukup jero kanthi subur lan tanduran sing cukup dheweke kudu diselehake ing srengenge sing kebak.

Kanggo panen godhong garing, umume ditindakake nalika tanduran lagi ana tataran pra-kembang, sing biasane ana ing tengah musim semi. Dheweke dipotong sawetara inci ing ndhuwur level lemah.

Kanggo digunakake minangka inti panen ditindakake nalika tanduran lagi mekarIki tegese saiki wayahe 50% kembang dibukak, biasane kanggo dina pungkasan musim semi utawa dina pisanan musim panas.

Care

ramuan aromatik sing tuwuh ing grumbulan

Disaranake supaya irigasi wiwit dina pisanan musim semi. Perawatan sawise tanduran ditandur dikurangi dadi suket, karpida lan ngontrol hama.

Sawijining perkebunan bisa disimpen ing produksi terus-terusan nganti pirang-pirang taun, nanging iki bakal gumantung karo perawatan sing diwenehake saben tanduran. Pennyroyal umume yaiku tanduran sing duwe resistensi medium tumrap hamaIki tegese manawa ora gampang ngalami serangan saka omo, nanging ora preduli bisa nyebabake sawetara wong kena pengaruh.

Nggunakake

Cara tradisional digunakake kanggo nyiyapake infus supaya bisa nglawan gejala selesma, gejala masalah weteng lan uga kanggo rame. Saiki praktik iki isih ditindakake lan wis dikonfirmasi manawa pennyroyal nduweni kemampuan kanggo stimulasi sekresi sistem pencernaan lan uga nyuda kejang gastrointestinal.

Pungkasan, lan sanajan ana ing tahap eksperimen, bisa ditemokake iki minangka spesies sing duwe kapasitas antibiotik sing apik banget.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.