Pennyroyal, ramuan saka kebon

Tanduran Poleo

Native kanggo Australia lan Afrika, ing pennyroyal minangka ramuan obat Wis pirang-pirang abad digunakake, biasane kanggo ngatasi masalah pencernaan, sanajan godhonge uga diobong kanggo nyametake nyamuk.

Wis suwe banget wiwit saiki, nanging kualitase isih diakoni sacara umum lan mulane tanduran iki kalebu bahan-bahan utama pirang-pirang produk obat lan estetis.

Pepadhang relatif

Pennyroyal

Sawetara ngerti pennyroyal duweke Labiadas, yaiku kulawarga nenek moyang sing padha. Mula jenenge ilmiah Mentha pulegium L lan yaiku a tanduran perennial lan adaptasi sing bisa urip ing meh kabeh kahanan lan nyengkuyung kabeh jinis lemah, uga sing ora duwe saluran pembuangan.

Duwe pennyroyal ing omah gampang banget amarga sampeyan mung kudu duwe perawatan minimal. Amarga wis adaptasi karo kabeh jinis medan, sampeyan bisa tuwuh ing endi wae, sanajan ing pot, ing endi bakal tuwuh tanpa rasa nyaman. Sing penting nawakake banyu mbanyoni kanthi rutin lan asring, luwih-luwih nalika paling anget taun.

Tanduran iki uga adaptasi karo kabeh jinis iklim lan ora dikarepake ing srengenge. Panen ditindakake sajrone taun lan amarga tanduran kudu digunakake.. Ing kembang jumlah minyak esensial paling gedhe konsentrat, mula iku paling penting nalika panen.

Nggunakake

Suket pennyroyal

Sawise pennyroyal dikoleksi, ana pirang-pirang panggunaan. Sing paling gampang yaiku nikmati ing infus, sanajan sampeyan uga bisa nggawe gazpacho sing enak. Antarane kautaman obat, yaiku nambah proses pencernaan lan ningkatake sekresi jus lambung lan usus. Iki minangka antiseptik lan antispasmodik sing gedhe lan sabanjure bisa ngatasi kelainan kandung empedu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.