Pentinge PH lemah lemah

pentinge PH ing lemah PH tegese 'potensial hidrogen' lan minangka ukuran rasio ion hidrogen (H +) karo ion hidroksil (OH-), tegese, nilai pH lemah minangka ukuran konsentrasi ion sing dipertahanake dening partikel lemah lan bahan organik

Skala pH kisaran 0 nganti 14, kanthi PH 7 netral Wacan ing ngisor 7.0 nuduhake manawa lemah iku "asem" lan wacan ing ndhuwur 7.0 nuduhake kahanan lemah "alkalin".

Napa PH penting?

Umume tanduran bisa ngidinke macem-macem pH ing budaya solusi, nanging ora bisa ngidinke macem-macem keasaman ing lemah. Umume tanduran bisa ngatasi kisaran pH sing jembar ing budaya solusi, nanging ora bisa ngidinke macem-macem asam ing lemah.

Nalika acidity saka lemah diganti, kelarutan macem-macem ion logam uga bakal owah. Tanduran tanduran pancen kena pengaruh kanthi konsentrasi variabel logam kasebut ing larutan, tinimbang kanthi asam dhewe.

PH lemah iku penting, amarga pengaruh sawetara faktor lemah sing mengaruhi tuwuhing tanduran.

Iki yaiku:

Bakteri lemah

Aktivitas bakteri sing ngeculake nitrogen saka bahan organik lan pupuk tartamtu utamane kena pengaruh PH ing lemah, amarga bakteri paling apik digunakake ing kisaran pH 5.5 nganti 7.0.

Penyucian nutrisi

Nutrisi tanduran ngeculake lemah kanthi pH ing ngisor 5.0 luwih cepet tinimbang lemah kanthi nilai antarane 5.0 lan 7.5.

Kasedhiyan nutrisi

Nutrisi tanduran umume kasedhiya kanggo tanduran kanthi kisaran pH 5.5 nganti 6.5.

Unsur beracun

Aluminium bisa dadi beracun kanggo tanduran ing lemah tartamtu kanthi pH ing ngisor 5.0.

Struktur lemah

Struktur lemah, utamane lempung, kena pengaruh pH. Ing kisaran pH optimal (5.5 nganti 7.0), lemah lempung granular lan gampang digunakakeDene yen pH lemah asem banget utawa alkalin, lempung cenderung dadi lengket lan angel tuwuh.

Tes pH lemah bakal nuduhake manawa lemah sampeyan bakal ngasilake tanduran sing apik utawa kudu dirawat kanggo nyetel level pH. Kanggo umume tanduran, kisaran pH optimal yaiku 5.5 nganti 7.0, nanging ing sawetara kasus, tanduran tartamtu bakal tuwuh ing lemah sing asem utawa mbutuhake level alkali sing luwih akeh.

Tes pH lemah

PH lemah bisa dadi ora seimbang amarga macem-macem sebab, kayata Nggunakake pupuk anorganik sing terus-terusan bakal nggawe lemah luwih asam.

Kit tes lemah kasedhiya ing akeh toko kebon, kalebu tabung uji lan larutan kimia kanggo dicampur karo lemah. Cara sing paling gampang yaiku nggunakake sensor pH.

Amarga lemah separo padhetSensor paling apik duwe kaca sing bentuke tombak, saengga pangguna bisa nusuk lumahing lemah tanpa nyiksa.

Cara liya kanggo ngukur pH yaiku ngekstrak kimia lemah menyang larutan banyu. Sampeyan nyampur lemah karo banyu kanthi rasio 1: 1, kanggo ngidini pangukuran sampel cair nggunakake elektroda pH standar.

Nyetel pH lemah

Cara nyetel pH lemah Lemah asam diowahi nganggo jeruk nipis: kanggo nambah pH lemah lan gawe legi utawa nggawe lemah kanthi basa. Deleng asil tes lemah kanggo nemtokake manawa sampeyan butuh jeruk nipis kalsit utawa dolomit.

Kalsit kalsit

Diekstrak saka celengan watu gamping alami lan wis diremuk utawa digiling kanggo entuk bubuk sing apik. Iki uga diarani jeruk nipis pertanian.

Jeruk nipis Dolomit

Entuk kanthi cara sing padha, nanging saka sumber watu gamping sing ngemot kalsium lan magnesium.

Yen sampeyan kudu nyuda pH saka lemah alkalin menyang kisaran asam, pangowahan sulfur utawa aluminium sulfat unsur.

Belerang dhasar

Iki ditrapake ing kebon, lan pungkasane dioksidasi dening mikroba ing lemah. Perlu sawetara wulan kanggo nyetel pH.

Aluminium sulfat: ngasilake pangowahan cepet ing pH lemah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.