Hama lan penyakit saka batang Brazil

Batang Brasil bisa nandhang penyakit

Gambar - Flickr / Alas lan Kim Starr

Batang Brasil, uga disebut tongkat banyu, minangka tanduran perennial sing akeh digunakake ing dekorasi interior. Bisa dadi dhuwur banget, tekan 2 meter lan malah ngluwihi yen duwe kesempatan, lan amarga ora butuh akeh papan amarga batang sing rada tipis, mula katon apik ing ruangan apa wae. Nanging, kita kudu ngerti yen kadhangkala sampeyan bakal lara, amarga ora ana makhluk urip sing ora bisa nandhang lelara ing salawas-lawase, ora preduli sepira lan apike dheweke ngurus awake dhewe.

Dadi yen sampeyan pengin ngerti apa hama lan penyakit saka batang Brazil lan apa sing kudu dilakoni kanggo pulih, ing artikel iki aku bakal ngomong babagan iki.

Batang Brasil o teken banyu Iki minangka tanduran sing ora gampang dijaga lan tetep sehat: butuh cahya sing akeh nanging ora langsung, lemah sing entheng supaya oyod ora kena banyu nalika disiram, lan nutrisi. kanggo nampa saindhenging spring lan panas.

Uga iku penting kanggo ngontrol irigasi, amarga sanajan kadhangkala disebut "water stick", ing kasunyatan, salah sawijining perkara sing paling awon sing bisa ditindakake yaiku yen ana ing pot tanpa bolongan, kebak banyu, amarga dudu tanduran akuatik, mula, Ora diadaptasi kanggo urip ing kahanan kasebut.

Nanging kita uga ora bisa lali babagan cuaca: akeh hama sing mengaruhi tanduran luwih aktif nalika panas, yaiku, ing musim semi lan utamane ing musim panas. Lan yen panas lan kekeringan digabungake, batang kita saka Brasil bisa mateni sawetara ing wektu sing kurang saka sing bisa dibayangake.

Sing ngomong, Ayo ndeleng apa hama lan penyakit sing bisa ngrusak tanduran kita:

Spider abang

Laba-laba abang minangka salah sawijining hama sing paling umum ing tanduran ficus

Gambar - Wikimedia / Gilles San Martin

La Laba-laba abang, senadyan jenenge, minangka mite (dudu laba-laba), ukurane kira-kira 0,5 sentimeter. Iku feed ing sel saka godhong, supaya sampeyan bakal nemokake iku ing underside saka godhong, ngendi bakal ninggalake bintik-bintik cilik utawa kuning sing bakal dadi coklat mengko. Uga, sampeyan bakal weruh sing weaves jenis web apik kanggo pindhah saka siji rwaning kanggo liyane.

Kanggo nglawan, sampeyan bisa nindakake rong perkara: siji, aplikasi insektisida sing uga acaricide, carane semprotan iki de Compo, utawa ngresiki godhong nganggo banyu lan sabun netral, nanging perawatan pungkasan iki mung migunani yen wabah ora nyebar banget; sing, yen sampeyan wis mung katon sawetara mites laba-laba.

Mealybugs

Tongkat banyu bisa duwe mealybugs

Gambar - Flickr / Katja Schulz

Ana akeh jinis mealybugs, kayata cottony, ribbed, sing dikenal minangka kutu San José… Kabeh iki ngrusak tanduran. Nanging sing paling mengaruhi batang Brasil yaiku kapas. Iki diarani amarga katon kaya bal katun, lan gampang banget pecah. Padha perch ing sisih ngisor godhong, lan mangan SAP.

Gejala kasebut macem-macem: godhong lengket, ijo padhang, kanthi sawetara wilayah sing ilang, utawa malah cacat lan/utawa karo madu.. Ing sawetara kesempatan, jamur kandel katon, amarga kepincut karo molase. Yen kedadeyan kasebut, godhong duwe lapisan sing ireng, sing luwih ora enak tinimbang liyane: kanthi ngilangi mealybugs, tanduran kasebut bakal pulih.

Nindakake, kudu diobati karo insektisida anti-cochineal kaya iki padha dodolan Kene, utawa yen sampeyan seneng karo bumi diatomaceous, kita ninggalake video:

Aphids

Aphids nyerang cemara lemon

ing aphids Serangga kasebut minangka serangga cilik, ukurane kira-kira 0,5 sentimeter, lan tuwuh kanthi cepet ing musim semi lan musim panas. Nyatane, nalika kita mikir mung ana siji utawa loro ing tanduran, bisa uga ana sawetara liyane. Sing paling awon yaiku kanthi cepet dadi hama utama, yaiku Iki mangan jus saka godhong, dadi lengket amarga embun madu sing disekresi lan cacat.

Molase iki uga narik jamur ireng, nanging kaya sing wis dakkandhakake sadurunge nalika kita ngomong babagan mealybugs, yen wabah kasebut ilang, jamur kasebut bakal ilang. Lan carane sampeyan nglawan aphids? Sampeyan bisa nindakake kanthi insektisida sing padha sing disaranake (iki), utawa karo alam liyane kayata lenga neem apa sing bisa dituku Kene.

Jamur

Jamur bisa ngrusak batang brazil

Gambar - Wikimedia / El informatico

Jamuran katon nalika tanduran nampa banyu sing akeh banget, utawa nalika godhonge disemprot saben dina, sanajan kelembapan relatif ing papan kasebut dhuwur.. Ana macem-macem jinis, nanging sing paling ngrusak batang Brasil yaiku septoria, sing ngasilake bintik coklat abu-abu ing godhong. Nanging liyane uga bisa mengaruhi sampeyan, kayata mildew utawa powdery mildew, sing nutupi godhong kanthi jamur abu-abu.

Kanggo nindakake? Ing kasus kasebut, aplikasi fungisida sistemik minangka Timur Bunga lan mbusak apa sing rusak kanggo nyegah infeksi nyebar. Nanging uga, risiko kudu dikontrol luwih akeh, nyoba ninggalake bumi sethithik sadurunge nyirami banyu maneh. Lan, minangka pancegahan, aku nyaranake ngerteni babagan tingkat kelembapan ing wilayah kasebut, amarga, kaya sing dakkandhakake, yen kita nyemprotake tanduran kanthi banyu sing dhuwur banget, jamur bakal katon kanthi cepet.

Kanggo nindakake iki, kita mung kudu Google "kelembapan relatif X", ngganti X karo jeneng kutha utawa kutha ngendi kita manggon. Sanajan luwih becik tuku stasiun cuaca domestik, supaya informasi kasebut tansah katon, kayata:

Muga-muga bisa mbantu sampeyan sinau babagan hama lan penyakit saka batang Brasil, lan perawatane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.