Penyakit tanduran ing njero ruangan

penyakit omah

Duwe tanduran kalebu ngawasi pangembangan saka wektu. Lan iku, sanajan kita duwe ing njero omah, ora nglindhungi saka penyakit tanduran njero ruangan, sing kena lan bisa mungkasi umur.

Nanging apa penyakit rumah tangga sing paling umum? Apa sampeyan duwe solusi? Kepiye sampeyan bakal ngerti? Yen sampeyan kepengin weruh yen hadiah sayuran sing sampeyan kepengini bisa nandhang penyakit utawa wabah, mula bakal dikandhani sampeyan sing paling umum lan cara nambani.

Penyebab utama penyakit tanduran ing njero ruangan

Penyebab utama penyakit tanduran ing njero ruangan

Sing pertama sampeyan kudu ngerti yaiku kabeh penyakit tanduran ing njero ruangan asring disebabake amarga macem-macem sebab. Kadhangkala kombinasi saka pirang-pirang kasebut, dene kaping pirang-pirang mung amarga ana sing diproduksi sing durung disetel kanthi bener karo tanduran.

Contone, ing antarane sebab-sebab kasebut:

  • Ora nyedhiyakake cahya lan suhu sing cukup. Sanajan akeh tanduran sing bisa adaptasi, mula ora gampang.
  • Kekurangan utawa kelembapan asor utawa banyu. Mbanyoni iku penting, nanging ana garis sing apik antara penyiraman sing cukup lan ing ngisor utawa ing banyu. Semono uga asor.
  • Ora nggunakake lemah sing apik. Ora mung iku, nanging, kanthi lumaku wektu, nutrisi lemah ilang, lan tegese kudu diganti. Nanging, ora akeh sing ngerti.
  • Anane parasit kewan lan tanduran. Nalika ana serangga, tungau, jamur, lsp. Penyakit utawa wabah sing ngrusak tanduran bisa katon tanpa obat.
  • Aja nggunakake pupuk utawa aja kakehan. Ing babagan iki, sampeyan kudu eling yen ora mung panggunaan pupuk, nanging uga jinis sing sampeyan gunakake, yen bahan kimia utawa alami, nutrisi sing ana (lan tanduran sing dibutuhake), lsp.

Penyakit tanduran njero ruangan sing paling umum

Penyakit tanduran njero ruangan sing paling umum

Sampeyan kudu ngerti, 95% penyakit sing nandhang tanduran ing njero ruangan amarga jamur. Nanging, ana 5% sing bisa disebabake dening bakteri utawa virus, sing luwih angel dibasmi (amarga ora ana produk sing efektif 100% lan mulane nempuh perang luwih rumit).

Umumé, penyakit tanduran njero ruangan paling umum sing bisa nandur tanduran yaiku:

Botrytis

Disebut uga jamur abu-abu, iki minangka penyakit sing muncul ing tanduran sing luwih enom lan luwih tuwa. Ditondoi dening nginfeksi godhong, tunas, kembang lan uga batang. Tandha masalah iki yaiku cetakan abu-abu tuwuh sing nutupi tanduran, malah dadi bosok.

Kanggo ngilangi, perlu ditrapake kanggo perawatan anti-rotitis, nanging uga pasang tanduran ing papan kanthi penerangan lan ventilasi sing apik, nyuda (utawa ngilangi) banyu lan asor) lan ngilangi bagean sing lara utawa sing duwe pengaruh luwih gedhe. nyegah supaya ora nyebar.

Rot

Penyakit iki umume mengaruhi oyot tanduran lan bisa disebabake dening macem-macem jinis jamur, sing paling umum FOmysporium Usoium, Phythium spp. o Rhizoctonia solani.

Sampeyan bakal sok dong mirsani masalah iki amarga godhong tanduran wiwit kuning dadi, ora suwe, dadi coklat banjur tiba. Bakal tuwuh saya saya akeh, amarga oyot bosok lan bisa nyegah tanduran supaya ora maju.

Ing kasus iki, ora akeh solusi, kajaba nyoba ngganti lemah kanggo ngresiki oyot nalika ngliwati lan ngilangi banyu utawa jamur sing bisa ana, gunakake perawatan kimia lan nyuda irigasi sabisa-bisa.

Jamur bubuk

Sanajan iki minangka salah sawijining penyakit tanduran njero ruangan sing paling akeh nandhang tetanduran ing njaba ruangan, nanging bisa uga katon ing omah lan kena jamur kayata Uncinula spp., Sphaerotheca spp., Etc.

Kanggo ndeteksi, ora kaya ndeleng a bubuk putih biasane ing godhong. Debu iki saya gedhe lan nyerang godhong, sing bakal wiwit garing lan tiba.

Ana sawetara solusi, saka fungisida kayata belerang utawa bahan kimia.

Antrasnosis

Iki minangka salah sawijining penyakit tanduran njero ruangan sing paling umum lan katon kanthi mripat tanpa wuda ing akeh tanduran njero ruangan. Sing ditindakake yaiku godhong katon bosok, nanging mung bagean. Kaya-kaya nandhang tandha kobong sing ngrusak godhong lan nggawe ora ana gunane.

Solusine yaiku mbusak godhong kasebut kanthi cepet supaya tanduran bisa tuwuh godhong anyar. Nanging sampeyan uga kudu ngetrapake fungisida amarga, amarga diprodhuksi dening jamur, bisa mengaruhi liyane (utawa uga batang).

hama lan penyakit ing tanduran njero ruangan

Aphids

Dheweke umume ing njobo, nanging uga ing njero omah. Sampeyan bakal bisa ndeleng kepiye titik cilik sing bisa dadi putih, ireng utawa kuning. Kajaba iku, ing wektu sing cendhak, bisa uga nginfeksi kabeh tanduran, mula sampeyan kudu tumindak cepet-cepet.

Kanggo iki, perawatan paling apik tumrap hama iki uga uga insektisida sing bisa mbantu nyingkirake.

Mealybugs

Sampeyan bisa uga paling rumit yen sampeyan kudu gelut. Umumé, salah sawijining cara sing paling efektif kanggo ngilangi mealybugs yaiku nglamar a swab alkohol ing lantai, utawa nggunakake sikat untu lawas kanggo mbusak kembang putih sing bisa dadi kewan sing ngubengi tanduran lan dipangan.

Uga ana bahan kimia sing biasane efektif banget.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh Penyakit tanduran njero ruangan sing bisa ngrusak kesehatan tanduran sampeyan. Ing kasus iki, saran paling apik sing bisa diwenehake yaiku pengamatan. Lan, yen sampeyan ngerti tanduran, sing paling normal yaiku sampeyan sadhar yen ana kahanan sing ora apik, mula sampeyan bisa tumindak luwih cepet lan pulih tanpa bisa ngrusak.

Apa sampeyan ngerti penyakit umum ing tanduran njero ruangan? Apa sampeyan wis kedadeyan? Sampeyan bisa nyritakake babagan kasus sampeyan kanggo mbantu wong liya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Irma ngandika

    Halo, aku pengin ngerti kenapa camelia ing pucuk 🍁 dadi coklat lan akibate ing kabeh 🍁

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Irma.

      Bisa uga ana sing ngambang, utawa menehi udhara (nyaring godhong garing).

      Matur suwun!