Hama lan penyakit wit lemon

Jeruk jeruk

Apa sing penyakit wit jeruk nipis? Wit jeruk nipis minangka salah sawijining wit woh sing paling disenengi ing kebon anggur: jeruk sing ngasilake woh-wohan akeh, sing duwe rasa asam sing cukup kanggo menehi rasa sing apik kanggo macem-macem masakan. Kajaba iku, ora mbutuhake perhatian khusus, sanajan bisa uga ana masalah liyane.

Nanging apa hama lan penyakit wit jeruk nipis? Lan, sing luwih penting yen bisa, kepiye carane nambani?

Disaranake sampeyan duwe wit lemon 4 musim. Tuku !!

Hama wit jeruk nipis

Minelayer

Minador, salah sawijining penyakit wit lemon

Wit jeruk nipis bisa diserang serangga penambang, sing umume nyebabake godhong enom. Serangga iki minangka galeri nalika dipakani. Akibate, bintik-bintik coklat bakal katon lan godhonge bakal angin nganti rampung layu lan tiba.

Iki diperang karo Minyak neem apa sing bisa dituku Kene siyap digunakake.

Artikel sing gegandhengan:
Nyegah tanduran saka hama nganggo Neem Oil

Aphids

Aphids, salah sawijining hama wit lemon

Kutu katon nalika asor banget lan suhu tetep ana ing ndhuwur 15ºC. Serangga cilik banget, dawane kurang saka 0,5cm, yaiku perch ing kuncup kembang, tunas y godhong, sing dadi kuning. Dadi, wit ora bisa ngembang godhong anyar, lan woh-wohan pungkasane nggawe deformasi sing tegese ora bisa dikonsumsi.

Bisa dicegah kanthi nyemprotake tanduran sawayah-wayah, nanging yen sampeyan wis duwe kutu kutu, sampeyan kudu ngobati nganggo Neem Oil.

Cottony mealybug

Mealybug ing wit lemon

Mealybug ing pondokan seneng musim panas; yaiku, suhu dhuwur lan lingkungan sing garing. Ing wulan kasebut, ana akeh tanduran sing nggunakake cuaca sing apik kanggo tuwuh nganti padha adhem sadurunge adhem. Nanging kesalahan sing ditrapake bakal nyebabake parasit kasebut mengaruhi wit lemon, nemokake ing sisih ngisor godhong lan ing batang.

Sampeyan bisa nglawan kanthi nggawe insektisida ekologis iki:

  • Campur bagean sing padha karo banyu lan alkohol apotek ing liter lan setengah botol.
  • Banjur nambah sendok cilik (saka kopi) mesin cuci piring.
  • Tutup botol, lan aduk rata kanggo campuran.
  • Pungkasan, isi semprotan, lan nambani wit lemon sampeyan.

Spider abang

Spider abang

Laba-laba abang Iki minangka tungau udakara 0,5 cm warna abang sing disenengi lingkungan panas lan garing nalika musim panas. Ngasilake kobobebs sing bisa dadi godhong siji. Sanajan dudu hama sing mbebayani banget, tanduran iki bakal ringkih banget amarga bisa mangan sel.

Kanggo ngindhari lan / utawa kanggo ngontrol, Disaranake nggunakake jebakan chromatic kuning sing bakal diselehake ing sacedhake wit kasebut. Yen hama wis nyebar, luwih becik diobati nganggo acaricides, utawa nganggo bumi diatom (didol). Kene) yen kita luwih seneng nggunakake produk alami.

Penyakit wit jeruk nipis

alternaria alternata

alternaria alternata

Iki disebabake dening jamur Alternaria. Ditondoi kanthi nyuda wit nganti nyebabake loro godhong lan batang kasebut tiwas. Maju, dadi penting kanggo nyegah kanthi ngindhari banyu sing akeh.

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye cara ngombe tanduran kanthi bener?

Sampeyan uga bisa diobati karo fungisida, kayata iki sing saiki wis siyap dienggo.

Virus sedhih

Iki minangka penyakit paling serius sing bisa diduweni buah jeruk, amarga saged mateni wong-wong mau sajrone sawetara minggu utawa wulan. Umume nyebar dening kutu kethul, lan nyebabake macem-macem gejala, kayata ngembang ing njaba musim, ringkesing wit, ora ana tuwuh utawa ora ana.

Ora ana tamba. Sayange yen wit duwe virus iki, sing kudu sampeyan potong lan diobong.

Eksokortis

eksokortis

Iki minangka penyakit sing disebabake dening jeruk exocortis viroid (CEVd) sing nyebabake munculé timbangan lan retak vertikal ing kulit kayu, uga bintik-bintik kuning ing tunas sing luwih ijo lan kerdil.

Mung perawatan sing ana yaiku Cut wit sing kena pengaruh banjur kobong saengga ora bisa nularake penyakit iki menyang spesimen liyane. Minangka langkah pencegahan, sampeyan kudu tuku wit lemon lan graf bebas virus sing ora rentan karo eksokortis lan nggunakake alat pruning sing kena infeksi.

Penicillium

penisilin ing oranye

Iki cetakan ijo utawa putih khas sing katon ing woh sing tiba. Disebabake jamur Penicillium italicum, kang nyebabake tambalan cetakan bunder katon ing cangkang. Untunge, diobati kanthi fungisida sing ngemot tembaga, kaya sing bisa sampeyan tuku Kene. Dilute 30 gram ing 10 liter banyu, lan semprotan tanduran kanggo nglawan penyakit kasebut.

obat

obat

Iki minangka penyakit sing ditularake virus sing nyebabake munculé timbangan ing cabang, ranting batang. Ing Spanyol, iki ora nyebabake fatal, nanging ing negara liya bisa mungkasi umur wit kasebut sajrone sawetara wulan.

Sampeyan bisa ngerti manawa wit lemon sampeyan kena pengaruh yen sampeyan ngerteni wilayah sing ora teratur, yen kulit kayu katon suwung lan / utawa yen permen karet (eksudasi permen karet).

Ora ana obat sing mesthi; Nanging, sampeyan bisa ngilangi wilayah sing lara ing pungkasan musim semi lan jas kanthi 65% Zineb.

Masalah liyane

Wit jeruk nipis minangka jeruk sing cukup tahan, gampang dirawat, ngasilake woh-wohan sing akeh. Nanging, terkadang bisa uga duwe masalah liyane sing ora ana gandhengane karo hama utawa penyakit, nanging amarga ana sawetara kelalaian.

Dadi sampeyan ngerti apa sing kudu ditindakake Ing ngisor iki kita critakake apa masalah liyane sing sampeyan alami lan cara ngatasi:

  • Lembar kuning: yen saraf ijo katon, amarga kurang zat besi, sing bisa diwenehake kanthi cepet karo pupuk sing akeh mineral iki; yen ora, wit iki nampa luwih akeh banyu tinimbang sing dibutuhake, mula frekuensi irigasi kudu dikurangi.
  • Godhong sing ilang warna: kurang cahya. Selehake ing area sing luwih cerah kanggo entuk warna alami.
  • Godhong tiba: Bisa uga amarga macem-macem sebab, kayata owah-owahan suhu sing tiba-tiba (kayata, nalika njupuk saka nursery menyang kebon), amarga kena draf, amarga kurang banyu, utawa amarga pati alam (godhong duwe umur sing winates, mula tiba nalika saya anyar). Intine, ora prelu kuatir banget. Sampeyan mung kudu njaga wit lemon sing disiram kanthi apik, lan lebokake godhong utawa kulit kayu pinus yen sampeyan nembe entuk, banjur wis. Yen sampeyan duwe ing njero omah, aja adoh saka draf supaya kahanane ora tambah parah.
  • Tanduran ora tuwuh: yen ana ing panci, mula amarga oyot wis entek lan saiki wayahe transplantasi menyang sing liyane paling sethithik 4 sentimeter sajrone musim semi, yen suhu, maksimal lan minimal, ana ing ndhuwur 15ºC; yen ana ing kebon, mesthine ora duwe kompos. Woh-wohan kasebut duwe kuliner, sampeyan kudu nggunakake produk organik, kayata pupuk kewan hivivora utawa guano, kanggo pupuk wit.

Muga-muga sampeyan bisa seneng wit lemon. Lan yen sampeyan butuh wit lemon anyar sampeyan bisa tuku saka kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

218 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Darcy ngandika

    Aku duwe sawetara wit jeruk nipis, lan duwe wabah, padha karo ticks, iku miniatur, padha nemplek ing kulit lan gatel banget. Mangga, diarani apa tanduran lan kepiye carane nambani?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Darcy.
      Dheweke yaiku mealybugs. Sampeyan bisa nyopot kanthi tangan, nganggo swab saka kuping sing dicelupake karo alkohol apotek, utawa nganggo pyrethrins.
      A Salam.

      1.    Pablo ngandika

        Halo Monica, aku pitutur marang kowe yen aku duwe wit lemon lan hama sing sampeyan jenengake kaya wit lemon sing diduweni: serangga pertambangan, mealybug cottony. Kajaba iku, sawetara lemon kaya pamisah ing sisih siji lan dadi bungkus. Kepiye cara nglawan hama kasebut? 20 dina kepungkur, aku nyemprotake karo produk «sistemik glex». Yen sampeyan menehi email, aku bisa ngirim foto kepiye godhong wit kasebut.
        Matur nuwun kanthi sanget kanggo kontribusi gedhe

        1.    Sofia F. Alonso ngandika

          Halo Monica! Aku duwe wit lemon 4 musim! Dheweke menehi lemon pertama ing taun iki, aku duwe sawetara pitakon:
          1-sepira kerepe menehi lemon?
          2- sawetara godhonge duwe perangan sing garing, sing liyane duwe bolongan ing sisih garing lan ana pasangan sing bengkong lan liyane duwe bintik garing. (Garing = kecoklatan)
          Aku duwe potret nanging aku ora ngerti kepiye upload ing komentar iki! Muga-muga sampeyan bisa ngerti panjelasane hehe ..

          muchas gracias

          1.    Monica Sanchez ngandika

            Halo Sofia.
            1.- Dheweke menehi lemon kaping sepisan 🙂 Sawise diwiwiti, wajar saben musim ngasilake woh maneh, mula ora prelu kuwatir.
            2.- Apa godhong sing garing utawa garing dadi ngisor? Yen mangkono, lumrahe, amarga godhonge mati nalika ana godhong anyar. Nanging sawetara duwe bolongan sing wis ora apik. Apa sampeyan wis mriksa manawa ana wabah? Saiki yen tiba, sampeyan bisa ngatasi sabun kalium, utawa ing musim salju kanthi minyak insektisida mangsa salju sing bakal nyegah masalah dadi saya parah.

            Yen sampeyan duwe pitakon luwih lengkap, takon 🙂

            Greetings.


        2.    maguaro ngandika

          Halo, aku maguaro saka Republik Dominika, aku duwe wit lemon vin el minador, cara nglawan, obat ing omah utawa sing dak tuku ing toko, matur nuwun

          1.    Monica Sanchez ngandika

            Halo Maguaro.
            Sampeyan bisa ngobati nganggo insektisida sing bahane aktif yaiku Abamectin, utawa kanggo obat ing omah. Kene sampeyan duwe informasi luwih lengkap.
            Greetings.


    2.    Yilmerd ngandika

      Pitakon: Aku duwe wit jeruk umur 3 taun, nanging bubar ana cabang sing garing lan sing isih katon sehat nganti menehi kembang. Apa sing bakal kelakon bakal garing utawa apa sing bakal kedadeyan?

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hai Yilmerd.
        Apa sampeyan wis mriksa manawa ana wabah? Ora aneh yen ana cabang sing garing, amarga suwe-suwe dheweke mati amarga metu saka sing anyar, nanging ora krasa lara yen weruh duwe serangga utawa penyakit.
        Greetings.

    3.    Guillermo ngandika

      Halo, aku duwe wit linglang mangsa papat sing raksasa lan ngasilake akeh banget, umure wis rolas taun, nanging suwene rong taun aku ngamati bagean cabang dadi kuning, godhong lan jeruk nipis dadi luwih cilik, mula disaranake sing tak pasang wesi, sing daklakoni biyen Sajrone setaun saiki, nanging tandurane isih padha, aku kepengin ngerti apa sing kudu ditindakake amarga tandurane kaya ing sepertiga meh lan aku wedi yen bakal mati woh-wohan ora ana cacat liyane, ana macem-macem ukuran ing antarane bagean karo godhong sing sehat lan sing ana ing area godhong kuning, mangga ana sing nuntun aku apa sing kudu ditindakake kanggo ngobati wit lemonku. Matur nuwun

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hai Guillermo.

        Kontribusi saka wesi kudu rutin, saben 15-20 dina, lan sajrone urip wit.

        Pilihan liyane yaiku mbayar nganti ganti wulan (siji ya ora liya) kanthi pupuk khusus kanggo wit buah (kaya sing didol iki Kene), sing wis ngemot zat besi ing jumlah sing cukup kanggo jinis tanduran iki. Mesthine, sampeyan kudu ngetutake instruksi sing kasebut ing kemasan.

        Greetings.

  2.   OSCAR HERNANDEZ ngandika

    Halo, aku duwe wit jeruk nipis sing ana ing cabang utawa batang, uga ing godhonge, duwe jinis jamur coklat peteng utawa ireng coklat lan bintik-bintik putih. Aku ora ngerti apa wabah kasebut utawa cara nglawan supaya bisa nylametake wit lemonku. Apa sing bisa tak lakoni?
    Matur nuwun.
    Oscar hernandez

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Oscar.
      Apa bintik-bintik ing wit sampeyan katon kaya iki?
      Yen mangkono, sampeyan duwe jamur sing diarani Alternaria.
      Sampeyan bisa nglawan karo zineb.
      Yen ora, yen sampeyan pengin ngunggah gambar menyang tinypic utawa photoshack, salin link ing kene lan dakkandhani.
      A Salam.

  3.   Frederick ngandika

    sugeng siang aku duwe wit lemon sing gedhe! lan aku wis ngerti yen godhong anyar bakal kecut kaya kurang banyu! warnane ijo banget, lan sawetara bintik coklat katon ing jeruk nipis kaya flecks cilik! Apa sing bisa dadi lan kepiye cara nglawan? Saking sampun matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Federico.
      Saka sing sampeyan etung, katon kaya California Louse.
      Ditambani karo pyriproxyfen, ing ngisor iki indikasi sing kasebut ing kemasan produk.
      A Salam.

  4.   Jhiro ngandika

    Halo sugeng enjang, aku duwe lumonero, godhonge kresek lan katon garing. Apa sampeyan bisa nulungi aku

  5.   max ngandika

    Halo, apa sampeyan bisa menehi pitunjuk babagan ngendi aku bisa njupuk minyak neri utawa turunan kanggo ngontrol hama, ing endi aku bisa entuk lan regane, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Max.
      Sampeyan bakal nemokake minyak neem ing nursery, toko kebon, lan toko online.
      Ing ebay sampeyan bisa uga nemokake.
      Yen sampeyan ora entuk, kandhani aku bakal nulungi sampeyan.
      A Salam.

  6.   Imma ngandika

    Halo. 3 taun kepungkur aku tuku wit lemon. Ora suwe kabeh godhonge wiwit rontog. Dheweke dikandhani aku ing nursery kanggo nambani karo wong serangga. Wis meh mati… sawise setaun aku mutusake nandur ing lemah. kayane saya parah, nanging pungkasane dadi kebak kembang nalika frosts wiwit awoh, frost teka lan saiki ora ana godhong lan aku ngerteni manawa akeh cabang dadi coklat. Sawetara diwiwiti saka sisih ndhuwur, nanging ana liyane mung coklat ing tengah. Apa sing salah karo dheweke? Dheweke butuh pitulung ...
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Inma.
      Witmu kayane wis krasa adhem.
      Saran kula supaya sampeyan mbusak kabeh bagean garing (coklat), lan nambah lapisan kompos organik 2cm (pupuk kandhang, cacing, apa wae sing bisa ditindakake kanthi gampang). Dadi, oyot kasebut ora mung bakal dijaga ing suhu sing kepenak, nanging uga, saiki yen cuaca apik bali, dheweke bakal luwih kuwat supaya wit lemon bisa pulih.
      A Salam.

      1.    Ora resik ngandika

        Matur nuwun Monica, aku bakal ngandhani kepiye pungkasane

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Setuju. 🙂

  7.   marco ngandika

    Halo, sugeng enjang, aku duwe wit lemon lan godhonge katon lemu, lan iki nyebar menyang woh, apa sampeyan bisa ngomong apa lan kepiye cara nglawan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Marco
      Saka sing diitung, kayane wit sampeyan diserang jamur sing wani. Dikempur nganggo tembaga.
      A Salam.

  8.   Gustavo ngandika

    Hai Monica, aku arep takon apa luwih becik ngobati kutu wit lemon sing isih durung subur, kanthi insektisida acarisida sistemik (GlacoXan). Matur nuwun !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gustavo.
      Glacoxan tumindak kanthi kontak lan ingest, saengga bisa ngilangi hama. Sanajan wit woh, amarga isih ora metokake woh, sampeyan bisa ngobati tanpa masalah. Oalah, yen sampeyan seneng obat ekologis, sampeyan bisa milih nemplek jebol kuning sing didol ing nursery.
      A Salam.

  9.   Cristina ngandika

    Halo, aku duwe wit lemon sing godhonge garing kaya ora kekurangan banyu lan jeruk nipis cilik lan diwasa, kayane tanduran lagi garing, apa sing bisa tak lakoni? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Cristina.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Wit iku wit sing butuh banyu akeh, saben 2 dina ing musim kembang lan woh. Sampeyan uga kudu dibuahi karo pupuk organik wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas supaya kabeh nutrisi bakal digunakake kanggo ngrampungake pangembangan godhong lan woh-wohan. Kaya ngono, sampeyan bisa nggunakake pupuk sapi, nuli diwutahake lapisan 3-4cm ing wolu wulan sepisan.
      A Salam.

      1.    Sergio ngandika

        Halo Monica. Aku duwe wit lemon, 4 musim lan kena pengaruh whiteflies, lan apa sing sampeyan deleng ing foto (link ing pungkasan komentar) kaya jamur ing kulit, nanging aku ora yakin apa lan kepiye kanggo pertempuran iku.
        Duduh kaldu Bordele (tembaga hidroksida lan jeruk nipis, ing bagean sing padha) digunakake kanggo ngobati penyakit lan serangga iki?
        PS: Aku saka Argentina, lan awal musim gugur.

        https://imageshack.com/i/poW0ky96j

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Sergio.
          Ya efektif. Campuran Bordeaux migunani kanggo ngobati jamur lan serangga, ing kasus iki whitefly.
          Sampeyan kudu nyampur 10 gram tembaga sulfat lan 20 gram kalsium hidroksida ing sak liter banyu.
          A Salam.

  10.   Cristina ngandika

    Monica Aku ngombe saben dina lan akeh lan ora ana apa-apa lan aku mandheg nyirami lan ora amarga aku ngira luwih akeh banyu lan pupuk. Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Matur nuwun amarga wis mangsuli. Ora duwe tunas anyar , olanta iku 4 musim, aku saka Argentina, saiki kita lagi musim gugur nanging ing taun-taun kepungkur aku durung nate weruh kaya iki

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Cristina.
      Wit jeruk nipis butuh banyu, nanging sejatine yen kakehan mbanyoni mbebayani banget.
      Aku nyaranake sampeyan menehi banyu sing kurang, kaping pindho saben minggu. Godhonge bisa uga terus malih dadi elek, nanging biasane.
      Banyu nganggo hormon rooting krasan (Kene nerangake carane entuk). Kanthi cara iki wit lemon bakal ngetokake oyot anyar, sing bakal menehi kekuwatan.
      A Salam.

      1.    Cristina ngandika

        Matur nuwun kanthi sanget Monica. Aku bakal nyoba nyiram kurang lan nyelehake hormon rooting (lentil). Siji-sijine sing ujar endi sing bakal disiapake yaiku kanggo potong utawa tanduran anyar. 5 taun? Matur suwun wangsulan

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Cristina.
          Ya, lentil padha kanggo kabeh tanduran 🙂.
          Wit alami sampeyan bakal alami.
          A Salam.

          1.    Cristina ngandika

            Matur nuwun kanthi sanget lan bakal dakkandhani kepiye kahanane !!!! Salam !!!!


          2.    Monica Sanchez ngandika

            Salam kanggo sampeyan.


  11.   Armando Rondon ngandika

    Halo dina apik… !!!! Aku duwe wit jeruk nipis sing wis ditandur ing kebon omahku meh 9 taun, wis kembang lan menehi woh sing apik, nanging taun kepungkur iki diserang kutu daun, cochineal lan penambang, aku nyirami minyak putih ( produk sing padha sing Sampeyan jelasake, nanging ing Venezuela ditemokake minangka minyak putih), lan aku bisa ngontrol hama sethithik, nanging suwene 5 dina aku ndeleng film ing film kasebut wujude bubuk, putih lengket , Aku ora bisa nerangake kanthi luwih becik, apa sampeyan bisa menehi email lan aku ngirim foto supaya sampeyan bisa nulungi aku nemtokake apa lan bisa nyerang. Matur nuwun

  12.   Armando Rondon ngandika

    Halo, sugeng enjang, aku duwe wit jeruk nipis sing ditandur ing kebon mburi omah udakara 9 taun, wis mekar lan menehi woh-wohan sing apik nganti 1 taun kepungkur sing ngalami cochineal, panambang godhong lan kutu kabeh, aku nglamar minyak putih lan luwih apik nanging wiwit udakara 5 dina kepungkur, aku ndeleng manawa bagean saka godhonge duwe film putih arupa bubuk putih lan lengket, yen sampeyan ngirim email, aku bisa ngirim sawetara foto dadi sampeyan kula saged nulungi kula ... Matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Armando.
      Sampeyan bisa uga duwe jamur botrytis.
      Kanggo jamur, luwih becik nggunakake fungisida sintetis lan ora kaya alami, amarga kalebu mikroorganisme sing tumindak cepet banget. Mula aku nyaranake nambani dheweke menyang Aliette utawa Bayfidan.
      A Salam.

  13.   Astrid ngandika

    Halo Monica, aku duwe wit jeruk nipis. Ana prekara sing aneh ing batang lan wit sing lagi sekarat iki wis duwe cabang sing garing, duwe granit putih dawa

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Astrid.
      Sampeyan bisa ngobati kanthi Fenitrotion utawa Deltamethrin, yaiku rong insektisida sing bakal ngilangi serangga sing ngrusak batang kasebut.
      A Salam.

  14.   Veronica Muñoz ngandika

    Halo, aku duwe wit lemon sing apik banget lan godhonge kebak putih lan lengket, cairan apa sing bisa aku disinfeksi? tetep dirungokake matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Veronica.
      Saka sing sampeyan etung, katon kaya mealybug sing paling apik.
      Minangka wit woh, disaranake nggunakake minyak parafin, sing minangka insektisida alami. Nanging yen hama nyebar, luwih becik nggunakake insektisida sintetik tumrap mealybug.
      A Salam.

  15.   marcelo ngandika

    Aku duwe wit lemon papat musim, nganti taun kepungkur apik banget, nanging pungkasan menehi akeh lemon nanging bocah lanang lan godhong godhong, lan saiki meh ora ana godhong lan lemon cilik, apa sing bisa daklakoni kanggo wit lemon?
    Matur nuwun slds Marcelo

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Marcelo.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Wit jeruk nipis minangka wit sing butuh banyu asring disiram, telu nganti kaping papat seminggu nalika musim panas, lan kaping pindho saben minggu suwene setaun. Sampeyan uga kudu pupuk nalika musim semi lan musim panas nganggo pupuk organik, kayata guano utawa pupuk kandhang.
      Kanggo mbantu sampeyan nambah, aku nyaranake sampeyan menehi banyu nganggo lentil (Kene nerangake kepiye).
      A Salam.

  16.   Mara ngandika

    Halo Monica. Wit jerukku ngasilake woh-wohan cilik sing dikethok, nanging wohane sehat. Apa sing bisa dadi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mara.
      Kadhangkala kedadeyan nalika kurang banyu lan / utawa kompos. Sajrone fruiting, sampeyan kudu akeh loro supaya woh-wohan bisa berkembang kanthi apik. Mula, dianjurake banget kanggo pupuk pupuk kanthi tumindak cepet, kayata guano kanthi bentuk cair, ngetutake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut.
      A Salam.

  17.   Viviana Nunez ngandika

    Halo Aku duwe wit lemon. Nduweni jinis endhog putih ing saindenging trunk lan ranting. Dheweke angel, nalika kita pecah, katon kaya larva lan metu kaya madu saka endhog. Nyebar kanthi cepet, lan bakal liwati menyang wit jeruk liyane. Madu sing metu saka endhog kasebut tiba ing godhong. Kayane langsing lan akeh tawon lan manuk sing teka. Kita wis fumigasi nganggo cuka areng lan luwih cepet. Kita ora ngerti apa sing bisa ditindakake lan kepiye carane nglawan. Apa sing bisa ditindakake?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Viviana.
      Aku nyaranake nambani Chlorpyrifos 48%. Iki bakal ngilangi hama kasebut.
      A Salam.

  18.   Ana Maria Barcelo Torrealba ngandika

    Halo Monica, aku duwe wit lemon sajrone 6 taun ing pot diameter 60 cm, taun kepungkur mekar lan jeruk nipis ukuran zaitun lan coklat metu lan pungkasane ana ing lemah, mung nylametake aku loro lemon lan taun iki aku Aku bakal njupuk gejala sing padha. Aku bakal matur nuwun banget yen sampeyan bisa ngatasi masalah iki kanggo aku, salam.

  19.   Dionisio Trinidad Zamora ngandika

    Halo Monica: Aku duwe pirang-pirang wit lemon Persia udakara 9 taun, wiwit taun kepungkur ukuran jeruk nipis uga produksi wis saya suda. Aku ngubungake kanggo noda coklat (utawa ferrous), sing katon lebu, sing nyebar menyang kabeh cabang godhong-godhongan. Aku durung bisa ngenali kanthi bener lan mula aku durung bisa nambani. Penasaran, mung wit lemon sing duwe lan dudu wit jeruk sing legi sing ditandur ing sakiwa tengene tanah. Apa wae saran bakal dihargai

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Dionisio.
      Apa bisa uga aku duwe louse California? Noda godhonge kaya warna wesi sing teyeng.
      Obat sing wis efektif banget yaiku minyak mineral, sing bisa digawe ing omah kanthi nyampur banyu 10 liter, 200 minyak lenga kembang srengenge lan sabun kalium buatan 20cl. Sampeyan kudu miwiti kanthi nambah banyu sing padha karo lenga, banjur tambah banyu liyane lan pungkasane sabun sithik.
      Sawise kasebut, goyang kanthi apik lan bakal siyap digunakake (ing mangsa adhem lan baleni ing musim semi).
      A Salam.

  20.   Liset ngandika

    Lan lemon duwe bintik-bintik ijo?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Liset.
      Yen jeruk nipis duwe bintik-bintik ijo, umume bisa uga jamur. Luwih becik dicabut lan diobati karo fungisida sistemik.
      A Salam.

  21.   miguel angel torres rodriguez ngandika

    Hai Monica, aku duwe ranting lemon lan kuning sing metu, aku kudu ngerti yen wabah utawa liya-liyane lan apa sing bisa aku lakoni?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Miguel Angel.
      Umume sampeyan kurang gizi. Aku menehi saran supaya sampeyan mbayar pupuk kandhang pitik (yen seger, garing nganti seminggu ing srengenge) kanggo efektifitas cepet lan kandungan gizi sing akeh; yen ora entuk, guano uga apikan banget. Lebokake lapisan sing kandel ora luwih saka 5cm, dicampur sithik karo lemah lan banyu.
      Bakal cepet dibenakake, nanging yen ora, tulis maneh.
      A Salam.

  22.   Maria Teresa Mata Arroyo ngandika

    Halo, aku duwe wit lemon sing sanajan katon sehat, jeruk nipis ing jerone kaya gabus lan tanpa jus, aku pengin ngerti apa ana obat lan kepiye, matur nuwun

  23.   Marian ngandika

    hello,
    Aku duwe wit jeruk nipis yen kembang wis mateng, woh-wohan dadi ireng banjur rontog. Kepiye?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marian.
      Sampeyan bisa uga wis ngalami gangguan banyu, mantra garing banjur disiram kanthi abot.
      Yen pancen ngono, coba banyu biasane. Ing mangsa panas 3-4 kali seminggu, lan liyane taun 2 seminggu.
      Apa sampeyan wis mbayar? Ing musim semi lan musim panas, penting kanggo pupuk karo pupuk organik, kayata guano contone.
      A Salam.

  24.   Monica Sanchez ngandika

    Halo SELM.
    Dheweke bisa uga kethul. Sampeyan bisa nambani lenga neem, nyeleh sawetara jebakan chromatic biru ing jejere tanduran, utawa kanthi iki obat ngarep.
    A Salam.

    1.    Laura Ramirez ngandika

      Nuwun sewu Mony, aku ora ngerti yen wit lemon disiram mung kaping pindho saben minggu ing wektu iki, aku duwe wit jeruk nipis sing durung tuwuh lan wis cukup tuwa, sing disiram akeh lan yen menehi akeh jeruk nipis lan wiyar banget, nanging lara lan ora mandheg kanggo wektu sing suwe banget lan saiki wis metu minangka cacing utawa larva cilik kaya 4mm lan aku ora ngerti apa sejatine, nyatane aku wis miwiti ngombe nanging Aku nyelehake 4 bak saben dina (19 liter ember), aku mbayangake ora kaya ngono, lan apa sing kudu daklakoni kanggo tuwuh, aku ngenteni wangsulan sampeyan, matur nuwun kanthi sanget.

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Halo Laura.
        Aku nyaranake ngobati karo Cypermethrin kanggo ngilangi cacing, lan banyu luwih sithik. Papat 19 ember saben dina iku luwih akeh, luwih becik ditambahake siji utawa maksimal loro saben telung nganti patang dina.
        A Salam.

  25.   Janice ngandika

    Aku duwe wit jeruk nipis sing wis pirang-pirang wulan wis garing ing pirang-pirang bagean nganggo jinis jelaga lan akeh semut. Apa sing bisa dadi lan kepiye cara aku nglawan? Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Janice.
      Bisa uga aphids narik semut, lan semut banjur narik jamur.
      Saran kula supaya sampeyan nambani Chlorpyrifos, kanggo ngilangi kutu kutu lan uga semut.
      Yen ora apik, nambani sawise 7-10 dina kanthi fungisida sistemik, sing bakal ngilangi jamur kasebut.
      Lan yen sampeyan isih durung bisa ndeleng asil dandan, tulis maneh marang kita lan kita bakal menehi katrangan apa sing kudu ditindakake 🙂.
      A Salam.

  26.   Gabriela ngandika

    Halo ... aku duwe wit jeruk nipis sing sajrone seminggu kayane wis garing ... udan dadi kurang banyu ... aneh banget ... godhonge garing kaya-kaya wis kena flamethrower lan woh-wohan uga ... kayane saya dehidrasi sacara dramatis ... apa sing bisa daklakoni ???? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gabriela.
      Apa udan wis pirang-pirang dina suwene? Bisa uga amarga kelembapan akeh banget lan oyot saya angel amarga saka iku.
      Aku nyaranake mbanyoni nganggo hormon rooting krasan (Kene nerangake carane entuk). Iki bakal mbantu sistem oyot dadi kuwat.
      A Salam.

  27.   fali ngandika

    helloaaa Aku ngandhani masalahku. Aku duwe wit jeruk nipis sing diarani tangane Buddha, kabeh godhonge ilang lan pucuke cabang entuk warna coklat, aku nancepake zat besi ing irigasi lan ngasilake godhonge. Aku uga ditransplantasikan menyang pot lan nambah lemah sing berkualitas. Wis apik banget nanging cabang terus nyebar warna coklat, dadi kuwatir aku, apa sing kudu ditindakake? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Fali.
      Aku nyaranake ngobati fungisida, kanggo ngilangi jamur sing bisa nyebabake. Salah siji sing bakal nindakake, nanging salah siji sing paling efektif yaiku Fosetyl-Al. Tindakake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut, lan nganggo sarung tangan karet kanggo ngindhari masalah.
      A Salam.

  28.   Jose Alfredo Ortega ngandika

    Halo, aku duwe masalah lemon lan kabeh tunas anyar wiwit garing lan godhong lemon duwe bintik-bintik ireng coklat Muga-muga bisa mbantu aku matur nuwun

  29.   ANGEL OMAR DOMINGUEZ ngandika

    Halo Aku duwe wit lemon 4-musim sing cukup gedhe, menehi akeh woh-wohan, aku nggawa metu kaya sing dibutuhake, nanging suwe-suwe wiwit ilang godhonge lan saya sithik. Ing pangkalan sing meh ana ing lemah, aku wis ngerteni manawa ana jinis madu sing ora kawetu, nanging akeh banget. Kuwi bisa kedadeyan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Malaikat.
      Saka sing diitung, kayane kudu duwe serangga sing bisa ngrusak batang lan / utawa oyot.
      Aku nyaranake ngobati pyrethrin. Yen ora apik, tulis maneh lan bakal dikandhani.
      A Salam.

  30.   wesi ngandika

    Hai Aku duwe wit lemon 4 musim ing balkon omah kaca. Ngluwihi mealybug cottony sing mesthi katon lan aku nyoba ngindhari, saiki katon minangka bug coklat sing cilik banget sing godhong web laba-laba ing kabeh godhong. Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Sajrone rong minggu, tunas anyar sing lair ijo, aku kari lan ora kuning. Apa sing bisa tak lakoni? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Fer.
      Yen wis ngiwa kobob, bisa uga mite (laba-laba abang).
      Sampeyan bisa ngilangke nganggo acaricide miturut pandhuan sing ditemtokake ing paket, utawa kanthi obat ing omah sing disaranake Kene.
      A Salam.

  31.   Ernesto ngandika

    Setahun kepungkur aku nandur tunas lemon lan wis tuwuh saya gedhe, sing ala yaiku yen ing godhong bibit kadhang kala ana titik-titik kuning cilik lan godhonge mlebu lan aku ora ngerti sebabe, apa sampeyan bisa nulungi kula? Malah sawetara godhong kanthi titik kuning tiba. Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ernesto.
      Bisa uga kena wabah. Mungkin Laba-laba abang o lelungan.
      Yen sampeyan bisa, njupuk foto sisih ngisor godhong sing kena pengaruh, upload menyang tinypic, photoshack utawa kita klompok telegram, lan dakkandhani.
      A Salam.

  32.   Silvia ngandika

    Hai, aku duwe jeruk nipis. Nanging akhir-akhir iki wabah iki ambruk, iku kewan cilik ireng, akeh lan duwe lalat sing bisa dakbuwang kanggo nyingkirake. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Silvia.
      Yen sampeyan bisa ngunggah gambar menyang tinypic, photoshack utawa kita klompok telegram lan dakkandhani. Utawa liwat profil Facebook kita.
      Bisa uga aphids, nanging kanggo menehi pitunjuk marang aku, aku luwih seneng ndeleng gambar 🙂
      A Salam.

  33.   Nelio Melendez ngandika

    Halo, aku pitutur marang kowe, aku duwe wit jeruk nipis lan garing sithik-sithik saka seni wiwit tunas nganti bagasi, pirang-pirang wulan mengko aku nandur liyane kanthi jarak 20 meter lan wiwit padha garing ing bagean, apa kudune Kulo?
    Matur nuwun, Aku ngurmati pitulung sampeyan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nelio.
      Saiki, sampeyan bisa ngobati kanthi insektisida universal.
      Ngono, sepira kerepe sampeyan nyiram? Sampeyan ora kudu ngombe banget: 2-3 kali seminggu ing musim gugur-musim salju lan 4-5 kaping / minggu suwene taun.
      A Salam.

  34.   David ngandika

    Halo, aku duwe wit lemon karo mealybug sing paling apik. Godhonge dadi kuning. Aku wiwit ngobati dheweke 15 dina kepungkur kanthi konsentrasi serangga polyvalent (chlorpyrifos 48%). Kaping pindho seminggu, tetep wae. Saiki udan luwih akeh. Pira dina sampeyan kudu ngetutake perawatan kasebut? Bener? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo david.
      Nalika hama nyebar, luwih becik ngobati tanduran kaping telu seminggu, paling ora ana loro.
      A Salam.

  35.   Gerardo ngandika

    Halo, aku duwe wit lemon lan jeruk nipis, kalorone kebak karo bledug ireng sing malah nyerang wit apel. Sing terakhir duwe katun ing cabang-cabange. Apa sing kudu tak lakoni?
    Apa produk khusus?
    Setahun kepungkur, dheweke nyaranake plagisida dogo kanggo masalah sing padha lan sawise dibuwang, wit kasebut garing kabeh sajrone wolung dina.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Gerardo.
      Umume sampeyan duwe botrytis utawa jamur bubuk. Sampeyan bisa ngilangi fungisida, kayata Fosetil-Al.
      A Salam.

  36.   Patricia ngandika

    Hai Monica, aku duwe wit lemon udakara 9 wulan sing aku germin saka jeruk nipis organik. Ana ing panci gedhe lan saiki musim panas pungkasan, sawetara titik putih katon ing sawetara godhong lan sing liyane ilang ijo sing padhang. Aku ora weruh kewan omo ing godhong lan sawetara duwe pinggiran sing rada kuning. Apa sampeyan bisa menehi saran marang aku? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Patricia.
      Titik putih cilik kasebut bisa dadi cokotan Laba-laba abang. Dheweke kalebu tungau cilik, udakara 0,5mm, lan warnane abang.
      Sampeyan bisa mbusak nganggo lenga neem.
      A Salam.

  37.   Delia Amparo Salazar ngandika

    Halo, aku duwe wit jeruk Persia, menehi akeh kembang, nanging sadurunge thukul, tiba lan ing batang duwe bintik-bintik putih mung ing batang lan saben-saben menyang cabang

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Delia.
      Titik putih bisa dadi jamur, sing diatasi nganggo fungisida. Nanging yen sampeyan bisa ngunggah sawetara gambar wit menyang gambar cilik, gambar utawa nuduhake ing gambar kasebut klompok telegram kanggo ndeleng kepiye.
      A Salam.

  38.   Lourdes lara ngandika

    Halo, aku duwe wit jeruk nipis sing duwe titik kuning, jarene virus nanging ora katon kaya foto sing dakdeleng. Cilik kasebut cilik banget lan nyebabake jeruk nipis dadi godhong lan garing ing titik kasebut ana ing saindenging wit, godhong lan batang. Apa sing bisa daklakoni kanggo nylametake wit cilik kasebut?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lourdes.
      Aku nyaranake sampeyan ngobati kutu wit lemon, kanthi sabun kalium, yaiku insektisida alami.
      A Salam.

  39.   Adriano Securus ngandika

    Halo sugeng, aku saka Argentina, aku duwe tanduran jeruk nipis sing kebak woh-wohan, kabeh sampurna, nanging aku nate weruh eksudasi jinis rexin warna karamel sing lengket ing pangkal batang, apa sejatine?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Adriano.
      Mesthi sampeyan duwe serangga sing mboseni sing ngrusak sampeyan.
      Sampeyan kudu nyemprotake kabeh tanduran nganggo salah sawijining insektisida: Bifenthrin, Deltamethrin utawa Fenvalerate.
      A Salam.

  40.   Isabel ngandika

    Halo, yen sampeyan bisa nulungi aku, aku duwe wit jeruk nipis kepungkur, lan suwene telung minggu aku weruh yen godhonge kaya garing lan jeruk nipis sanajan ora tuwuh alus, tulung tulung aku matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo isbael.
      Wis suwe ing panci sing padha -taun-? Paling kamungkinan, sampeyan lagi ora sithik ing kompos. Sampeyan bisa mbayar nganggo pupuk organik kanthi bentuk cair, kayata guano, kanthi instruksi kasebut ing paket kasebut, wiwit musim semi nganti pungkasan musim gugur.
      A Salam.

  41.   Valentina ngandika

    Halo, aku duwe wit jeruk nipis lan cabang sing ireng, komk yen wis diobong nanging ora kobong lan perangane ireng katon mati lan rusak. Aku pengin ngerti apa iki? Sadurunge, matur nuwun kanthi sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Valentina.
      Sampeyan bisa uga duwe jamur. Sepira kerepe sampeyan nyiram? Sanajan wit jeruk nipis kepengin akeh banyu, saben dina kudu diindhari yen lemah tetep lembab saben dinane. Sajrone musim panas, sampeyan butuh telu utawa patang banyu saben minggu, nanging sisa taun loro saben minggu wis cukup.

      Kanggo nyoba nyimpen, sampeyan kudu ngobati fungisida adhedhasar tembaga. Lebokake dosis ing kaleng mbanyoni lan adhem lemah. Yen wit isih enom, aku nyaranake nyemprotake banyu sing padha: cabang, godhong lan batang. Baleni perawatan sawise sepuluh dina.

      A Salam.

  42.   ruben acosta diaz ngandika

    Sugeng siang, aku duwe rong hektar jeruk nipis Persia, lan noda woh sawise ngethok dina esuke padha tangi kanthi bintik-bintik coklat kaya dipukul. Apa sing bisa ditindakake utawa ana penyakit lemon ????

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ruben.
      Wit kasebut bisa uga jamur. Aku nyaranake ngobati fungisida adhedhasar tembaga, nyemprotake godhong lan batang, lan uga mbanyoni kanggo nambani oyot.
      A Salam.

  43.   Fredy Gomez Liebano ngandika

    Halo, aku duwe wit lemon umur rong taun, udakara telung wulan kepungkur, godhong anyar wiwit garing, bisa nyegah tuwuh. Atte Fredy Gomez

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Fredy.
      Apa sampeyan wis mbayar? Sepira kerepe sampeyan nyiram? Lan siji liyane sing ditakokake, apa sampeyan wis ngerteni yen duwe wabah? Sampeyan bisa uga amarga sampeyan ora duwe panganan (kompos), banyu, utawa sawetara parasit sing ngrusak sampeyan.
      A Salam.

  44.   Jose ngandika

    Halo, aku duwe jeruk nipis enom, ing godhong sing lembut, katon kaya jejak soko sing wis lelungan, kaya dalan cilik saka bug, ing antarane balok lan sisih ngisor. Apa sing bisa dadi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jose.
      Sampeyan bisa uga bakal dadi larva. Sampeyan bisa nambani wit kanthi bumi diatomaceous (Dosis 30 gram saben liter banyu). Semprotake kabeh godhong kanthi apik ing sisih loro, lan trunk. Bakal dadi putih ... nanging bakal pulih 🙂.
      A Salam.

  45.   Rafael ngandika

    Halo !,
    Aku duwe lunero wit lemon utawa 4 musim. Tuwuh akeh jeruk nipis sajrone taun.
    Saiki aku ngerti yen godhonge dadi kuning lan sawetara jeruk nipis kaya serangga coklat, memanjang, kaya gabah, kecanthol. Ing sakubenge halo kanthi warna sing luwih entheng, sing bakal nyuda warna jeruk nipis. Ing lemon liyane aku wis ndeleng roe putih, kabeh bebarengan.
    Ana sawetara cobwebs ing sawetara cabang.
    Aku wis nyelehake wesi pelepasan alon lan lapisan pupuk ndhuwur sing tipis.
    Wit iki udakara 2,5 meter lan ambane 2 meter liyane.
    Mbanyoni saben minggu ing landasan lan godhong.
    Apa sing bisa menehi rekomendasi kula?
    Gracias!
    Rafa

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rafael.
      Ya, rong prekara, nanging ora mbebayani wit kasebut 🙂:
      -Tuku jebakan lengket warna kuning banjur pasang ing cedhak wit. Iki bakal mateni laba-laba lan parasit liyane sing bisa nyebabake sampeyan.
      -Kanggo banyu kabeh (kalebu sheet) karo bumi diatomaceous (Dosis 30 gram saben liter banyu). Wit kasebut wis ngelingake sampeyan bakal putih, nanging pungkasane bakal pulih.
      A Salam.

  46.   Guillermo ngandika

    Halo, sugeng enjang, aku duwe wit jeruk nipis, aku ora ngerti umure wis pirang-pirang wulan kepungkur, sawetara wulan kepungkur aku njupuk rong lapisan udhara lan dakwujudake ing pot, jebule lagi tuwuh kanthi apik, nanging aku wis ngerti siji ing godhong anyar kasebut ana sing katon kaya serangga ireng sing dibentuk kanthi larik, ora mlaku nanging nggawe gerakan, kaya pulsa, lan kabeh bisa uga bebarengan. Aku uga wis ngelingi sawetara lading duwe minyak lan fluff sing apik banget. Apa bisa dadi? Yen wabah, kepiye carane bisa nambani?
    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Guillermo.
      Coba delengen lelungan. Bulu kasebut bisa uga digawe dening Laba-laba abang. Nanging, sampeyan bisa ngresiki godhong nganggo gauze sing dibasahi banyu kanggo mbusak parasit.
      A Salam.

  47.   Fer ngandika

    Halo, wit lemonku duwe mabur lan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake, ana lalat cilik lan ireng sing umum, apa bakal ana penyakit? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Fer.
      Aku nyaranake sampeyan tuku jebakan kuning chromatic lan lebokake ing cedhak wit sampeyan. Kuning minangka warna sing narik kawigaten dheweke, lan yen tetep ora bisa nyebabake masalah.
      Sampeyan bisa nemokake didol ing nursery.
      A Salam.

  48.   mawar martha ngandika

    Halo, aku duwe wit lemon lan uga duwe wabah, kaya abu ireng lan mealybug putih.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marta.
      Ya pancen bisa sukses.
      Nanging bumi diatomaceous iku insektisida sing apik banget. Aku ngerti manawa sampeyan saka Meksiko, sampeyan mesthi bakal bisa didol ing situs web pasar gratis. Dosis kasebut 30g kanggo saben liter banyu.
      A Salam.

  49.   Leandro ngandika

    Hola
    Aku duwe
    Wit mburi omah ngeculake resin lengket kabeh
    Sisih, kita ngrasakake amarga nalika metu ing teras
    Lan teras sepatune nalika mlaku-mlaku, kita wis mriksa lan nemokake serangga ijo cilik banget sing mabur lan ing godhong ana barang-barang putih cilik banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai leandro.
      Bisa uga disiram banget. Aku nyaranake ngobati fungisida kanggo ngilangi lan nyegah jamur.
      A Salam.

  50.   Leonardo ngandika

    Wit jerukku umure udakara 13 utawa 14 taun, apik, kadang putih lan liya-liyane, nanging kurang saka seminggu kaya tanduran sing ora nampa banyu, godhonge ambruk kabeh ana pitakon Seminggu. Kayane tanduran potong sing wis asat utawa ora nampa banyu

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Leonardo.
      Apa sampeyan wis mriksa manawa ana hama ing godhonge? Apa ana pangowahan ing panen sampeyan (pangowahan frekuensi irigasi lan / utawa pembuahan)?
      Intine, aku nyaranake sampeyan mbayar kanthi rutin karo pupuk organik. Nanging sampeyan uga kudu ngerti yen duwe hama, mula kudu diobati kanthi cepet kanthi insektisida tartamtu, utawa kanthi bumi diatomaceous (Dosis 30g kanggo saben liter banyu).
      A Salam.

  51.   KECILIA ngandika

    HELLO, AKU NGGUNAKI PUNGA LEMON 4 SEASON NGOMONGI BUDAK KABEH KANGGO MUNGSEMEN KANGGO NGADEWE BANYU Q SAGE MUNCUL LAN KANGGO DUWEH GOLEKI KANGGO NANGGARA AKU SAKING ARGENTINA

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo cecilia.
      Ya, bisa uga permen karet.
      Sampeyan bisa ngobati fungisida sing ngemot tembaga, lan tindakake pandhuan sing kasebut ing kemasan produk.
      A Salam.

  52.   normantin ngandika

    Wit jerukku 4-musim duwe godhong sing apik lan ing taun iki menehi akeh jeruk nipis nanging batang lan cabange diiseni bunderan tanpa kembang, katon kaya reregetan lembab lan cabang pengin garing, wis tuwa, wis tuwa kurang luwih 25 utawa 26 taun nanging ora pengin ilang, aku duwe kinoto umur 60 taun, ditandur nalika isih bocah, lan menehi akeh kinoto.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo normasantin.
      Aku nyaranake ngobati fungisida ekologis, kanggo jamur, kayata sabun kalium contone.
      A Salam.

  53.   gerardo bustamante ngandika

    Halo Monica. Aku duwe Wit Jeruk Kuning lan Jeruk Nipis sing ora duwe wiji. Lemon Hijau apik banget nanging godhonge wiwit ireng lan abang lan ora tuwuh maneh Kembang lan Lemon Kuning liyane wis tuwa banget lan jeruk nipis sing cacat banjur metu, apa sampeyan bisa menehi pitakon apa aku bisa takon? matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Gerardo.
      Apa sampeyan wis mriksa manawa ana wabah? Godhong sing digulung bisa dadi pratandha lelungan o aphids.
      Aku uga nyaranake mbayar Pupuk organik, kaya pupuk kandhang utawa guano. Kanthi cara iki, dheweke bakal luwih akeh ngasilake lemon.
      A Salam.

  54.   jaqui ngandika

    Halo Aku saka Buenos Aires. Sajrone rong minggu, godhong ing wit lemon papat musim saya malih. Wit cilik, nanging aku njupuk luwih saka 50 lemon per batch. Wektu iki, aku mesthine wis duwe akeh lemon bayi lan yen ana 10 ana akeh. Godhonge luwih entheng tinimbang biasane, diwarnai ijo tuwa ing mburi, lan digulung munggah lan mudhun ing tengah. Yen kena, krasa garing lan kaku, kaya atos. Wis nandhang musim panas liyane, yen aku wis ngresiki joja nganggo sabun, lan luwih saka fluff putih lan rwaning sing kisut menyang sisih khas wabah kasebut, durung kedadeyan. Wektu iki beda. Aku ora weruh kobob, ora ana bug ing sisih godhong utawa ing gagang, utawa mabur. Ora ana bintik coklat utawa apa-apa. Kabeh godhong padha, ora ana sing enak. Lan mulane aku ngira bisa uga saka lahan utawa saka irigasi. Muga-muga aku wis menehi informasi sing dibutuhake lan menehi kontribusi kanggo diagnosis sampeyan. Matur nuwun !!!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Jaqui.
      Saka sing diitung, mesthine kurang saka sawetara gizi, bisa uga boron.
      Mula, disaranake sampeyan pupuk karo pupuk godhong kaya nutrisi iki. Kanthi cara iki sampeyan bakal asimilasi kanthi luwih cepet lan bakal luwih cepet. Yen sampeyan ora bisa entuk, sampeyan bisa nggunakake pupuk lemah, jinis sing larut ing banyu.
      A Salam.

  55.   OSVALDO RAUL DEZORZI ngandika

    Halo Aku Osvaldo de Rosario. Batang lan cabang wit lemonku dikepung karo jinis nit putih. Apa obat sing sampeyan saranake? Thanks.-

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Osvaldo.
      Yen tanduran iki ora dhuwur, sampeyan bisa nyopot nganggo katun sing dibasahi banyu lan alkohol apotek.
      Kosok baline, yen gedhe, aku saranake luwih nambani nganggo serangga minyak parafin.
      A Salam.

  56.   pinggul ngandika

    Hai Aku pengin takon, aku duwe bibit wit lemon lan bintik-bintik kuning sing tuwuh ing godhong. Kanggo apa iki? Lan apa sing bisa ditindakake? Matur nuwun!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Bel.
      Sampeyan bisa uga amarga sampeyan ilang gizi. Pupuk karo pupuk, yen bisa godhong-godhongan, sugih nitrogen lan zat besi.
      A Salam.

  57.   Ruth ngandika

    Hai Monica .. Aku saka Argentina lan duwe wit lemon sing ditandur mung sethithik, udakara 4 wulan utawa luwih. Subyek sing dheweke mandheg saya gedhe lan nalika dakdeleng wis aphids luwih putih tinimbang batang lan uga duwe semut ... Kepiye supaya aku lunga ... Porfí. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rut.
      En artikel iki akeh obat sing nglawan aphids lan serangga liyane.
      A Salam.

  58.   Jibril gareis ngandika

    Halo, sore sing apik, masalahe aku duwe wit lemon, sing meh garing kabeh, aku wis duwe wit lemon liyane sing mati kanthi cara iki. Wiwit garing saka pucuke ing njero, sawetara jeruk nipis ora tuwuh. Kita wis nyemprotake kanggo jamur, lan uga menehi wesi, lan uga disiram kanthi apik. Wis pirang-pirang taun (ing darat) lan kita durung nemoni masalah iki nganti setaun kepungkur. Apa wae sing dak kirim foto kanthi sawetara cara.
    Matur suwun !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jibril.
      Bisa uga ana virus utawa bakteri. Sayange ora ana obat sing efektif kanggo ngobati.
      Sing kudu ditindakake yaiku ngresiki lemah sadurunge nandur wit liyane, contone kanthi cara solarisasi.
      Oalah, yen sampeyan bisa, kirim foto menyang foto kita Profil Facebook kanggo ndeleng.
      A Salam.

  59.   louis florez ngandika

    Halo, piye kabarmu? Aku duwe jeruk nipis lan akhir-akhir iki sampeyan ndeleng noda coklat sing dakkanggo kanggo ngobati, matur nuwun saka Kolombia

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Luis.
      Bisa duwe Laba-laba abang. Yen mangkono, kudu diobati nganggo acarisida.
      A Salam.

  60.   Mary ngandika

    Cara nglawan whitefly ing wit lemonku, iku anyar, ora tekan rong meter.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Sampeyan bisa nyelehake jebakan kuning lengket - didol ing nursery - cedhak wit kasebut. Iki ngontrol populasi whitefly lan njaga wit kasebut aman.
      A Salam.

  61.   Gloria ngandika

    Halo, aku duwe wit jeruk nipis godhonge dadi ijo tuwa banget meh putih lan ora gagal. Apa sing bisa dadi?

  62.   Mario ngandika

    Halo, aku duwe wit lemon 4 musim sing menehi lemon kuning nanging akhir-akhir iki (nalika musim panas) mung menehi lemon ijo lan sawetara cukup gedhe nanging isih ora kuning. Apa sing bisa kedadeyan karo dheweke? Matur nuwun Forum kasebut menarik banget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mario.
      Yen sampeyan durung nate nyubur utawa arang banget, saranake sampeyan tambah loro utawa telung genggaman pupuk pitik (yen isih seger, garing seminggu sadurunge srengenge), lan dicampur karo lapisan lemah sing paling cethek.
      Kanthi cara iki sampeyan bakal duwe kekuwatan lan bisa ngrampungake woh-wohan kasebut kanthi sukses.
      A Salam.

  63.   Iza ngandika

    Wigati
    Aku ngurus 17 lemon lan wit jeruk. Bapakku lara lan omah kulawarga ditinggal karo aku kabeh wit.
    15 wong kalebu lemon Persia lan loro lemon Cina (aku ora ngerti yen diarani padha ing negara sampeyan)
    Tilas umure luwih saka 20 taun. Lan aku ngerti yen sawetara cabang wis garing lan dadi ireng, aku kuwatir manawa bakal dadi wabah lan mateni kabeh wong. Siji maneh, dakkira ora duwe pupuk.
    Aku ora ngerti suwene umur umure lemon.
    Dadi bakal ana telung pitakonan
    Yen dadi hama, jinis hama kasebut lan yen ana perawatan.
    Pupuk apa sing bisa dakpasang.
    Lan suwene pirang taun urip lemon?
    Kaloro liyane sehat, nanging dakkira padha pruning.
    Apa musim kanggo prun mau.
    Wit jeruk mbuwang godhonge, nanging dakkira saka sing dakwaca yaiku amarga iklim sing wis adhem banget. Aku ora ngerti carane nyopot saka udhara amarga wit-witan ing njaba, dudu wit pot. Apa bisa mbantu nutupi ing wayah wengi?
    Aku salah yen duwe wit liyane sing dijaga.
    Aku duwe telung wit jeruk sing, amarga adoh banget ing sawahe, ora bisa dipotong lan amarga asem utawa sapa sing ngelingi.
    Pitakonane yaiku kapan dheweke bisa dipotong lan kepiye Lan apa sampeyan bisa ngilangi ora nguntungke?
    Aku duwe lemon liyane, tanpa wiji, apa ana godhonge, kepiye ngadhepi munggah saka kadhemen?
    Yen pancen amba banget kanggo nutupi. Utawa bisa dadi penyakit?
    Aku mikir yen aku ora kelingan maneh, nanging yen kelingan wit-witan liyane (lahane amba banget lan sawetara wit-witane adoh banget saka omah mula ora dingerteni) utawa panandhang iki, aku pengin sampeyan nuntun aku.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Iza.
      Aku mangsuli sampeyan kanthi bagean:
      1.- Apa sampeyan ngerti umur pira? Aku takon sampeyan amarga, luwih saka 20. Wit lemon bisa urip saka 40 nganti 70 taun, nanging normal yen pungkasane wiwit ilang cabang lan ngasilake luwih sithik jeruk nipis. Mula, gumantung saka umure sampeyan, bisa uga kedadeyan sing sampeyan tuwa yaiku yen sampeyan wis tuwa, utawa jamur sing nyebabake oyot sampeyan, mula sampeyan kudu ngobati fungisida.
      2.- Babagan pupuk, sampeyan bisa pupuk nganggo pupuk organik, kayata guano, pupuk kandang (pupuk pitik banget disaranake amarga akeh nutrisi, nanging yen sampeyan bisa seger, coba garing ing srengenge kanggo seminggu utawa sepuluh dina). Sampeyan nyelehake lapisan sing kandel 3-4cm ing sakubenge batang banjur dicampur karo lapisan ndhuwur lemah.
      3.- Babagan pruning wit jeruk, rampung ing pungkasan mangsa. Sampeyan kudu mbusak cabang sing garing, lara utawa ringkih, lan sampeyan uga kudu ngresiki tengah makutha sethithik, yaiku, sampeyan kudu nyopot utawa motong cabang-cabang sing intersect utawa menehi wit katon kusut. Rasane ora bisa diowahi.
      4.- Gegayutan karo wit lemon kanthi godhong madhep, delengen manawa ana hama, kayata lelungan (padha kaya anting-anting ireng cilik) utawa aphids. Yen sampeyan ora duwe apa-apa, bisa uga sampeyan ora duwe kompos.

      Salam saka Spanyol.

  64.   María ngandika

    Halo Monica, aku duwe wit lemon kira-kira 4 taun kepungkur, wis ana ing lemah lan sewulan kepungkur aku wiwit ngelingi yen godhong duwe warna ijo kuning, lan ing wektu sing padha surem. Ing sisih sing salah, sawetara godhong kaya jejak bumi, kaya titik ireng cilik sing metu nalika disentuh.
    Bisa uga endi? Kepiye cara ngobati produk sing digawe krasan? Biasane aku banyu 3 kaping seminggu.
    Gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Saka sing sampeyan etung, kayane wis thrips. Dheweke kaya earwigs ireng cilik.
      Sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan dheweke Kene.
      A Salam.

  65.   Carlos ngandika

    Hello monica
    Ing omah kanca, wit lemon sing umur 7 utawa 8 taun garing ing rong utawa telung dina sekaligus. Godhonge asri putih lan jeruk nipis loro utawa telung sentimeter coklat. Produksi kasebut apik banget. Aku ora ngerti apa sing kedadeyan dheweke. Apa sampeyan bisa nulungi aku?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Kowe saka ngendi? Bisa uga dheweke duwe sawetara virus u jamur.
      Ing kasus apa wae, sadurunge nandur liyane, dianjurake supaya disinfeksi lemah, kayata dening solarisasi.
      A Salam.

  66.   Francisco ngandika

    Halo, sugeng enjang, aku duwe wit jeruk nipis lan wis pirang-pirang wulan wiwit woh-wohan sing ngasilake wit duwe warna coklat muda ing kulit lan dudu warna ijo, sing bisa uga ana karo woh-wohan sing duwe warna iki .

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Francisco.
      Sampeyan bisa uga kudu luwih akeh nutrisi. Apa sampeyan wis mbayar? Yen sampeyan durung, aku saranake nggunakake guano kanggo kekayaan nutrisi lan efektifitas sing cepet.
      A Salam.

  67.   John Daniel ngandika

    Salam Monica, aku pengin ngerti kepiye cara ngontrol lumut ing panen lemon lan molekul apa sing bisa digunakake kanggo ngontrol lan nyegah sabanjure?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Juan Daniel.
      Kanggo ngontrol lumut, cukup yen ora banyu luwih akeh tinimbang sing dibutuhake. Iki ngalangi supaya ora tuwuh.
      Nanging, amarga oyot sing cendhak banget, bisa dicopot nganggo tangan.
      A Salam.

  68.   Francisco Ivan Farina Rivera ngandika

    Aku duwe telung wit lemon asam Creole, nanging kena pengaruh loro penyakit, siji yaiku waja vertikal ing batang nganti 20cm dawane 2 sentimeter lan ambane siji cm lan batange diameter sekitar 10cm, enom wit umurku 5 taun lan aku mapan ing Managua Nicaragua ing iklim sabana sing gedhe antara 22 derajat lan 34 derajat lan penyakit liyane yaiku lapisan putih dilebokake ing kulit wit sing nutupi kabeh kulit kayu lan bagean sing kena pengaruh ilang godhonge lan garing kaya madu

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Francisco.
      Aku nyaranake nambani sing pertama nganggo insektisida anti-bor, yaiku sing dakkira duwe; lan sing nomer loro nggunakake fungisida adhedhasar tembaga kanggo ngilangi jamur.
      A Salam.

  69.   Maria artime ngandika

    Hai Monica, aku duwe wit lemon Persia sing ditandur ing pot, menehi akeh jeruk nipis, jus lan jus, nanging saiki ana sawetara bintik kuning ing godhong, setengah bunder, sawetara duwe titik coklat terang ing tengah sing katon kaya garing, dikepung karo warna kuning, aku ora ngerti apa sing bakal terjadi, aku bakal seneng yen sampeyan menehi saran nalika aku duwe kesempatan, aku manggon ing Florida, ing iklim kasebut panas lan lembab.
    Matur nuwun kanthi idin.
    Maria.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Saka sing diitung, bisa uga dheweke kena leprosis. Sampeyan duwe informasi luwih lengkap Kene.
      A Salam.

  70.   tilas ngandika

    Halo, aku duwe wit lemon, wis kaya wit, dawane udakara 2,5 meter, kanthi woh-wohan akeh, lan suwene rong wulan woh-wohan wiwit bosok ing wit, katon ana sawetara bintik ing njaba sing nyebar woh lan pungkasane ilang. Pas karo udan deres banget lan terus udan. Aku ing Galicia. Yaiku jinis wabah utawa penyakit.
    Thanks!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Rai.
      Ora, ora lara tenan. Keluwih banyu ya.
      Kanggo jeruk nipis - lan woh-wohan liyane - supaya mateng kudu disiram biasa. Temenan, sampeyan ora bisa ngontrol udan.
      Kula saran supaya sampeyan aja ngombe banyu, utawa paling ora ing pirang-pirang wulan, yen udan asring banget udan ing wilayah sampeyan.
      A Salam.

  71.   Marivi ngandika

    Halo Monica, aku duwe wit lemon sing ditandur ing kebonku suwene 9-10 taun, menehi jeruk nipis sing apik nanging wiwit musim panas godhonge wiwit kuning banget lan umume tiba, aku ngira kekurangan zat besi, kita lebokake produk kanggo nyegah kekurangan iki, nanging tetep padha, godhong ora dadi ijo, kita uga wis ngamati yen batang kasebut duwe bintik-bintik sing luwih entheng, ora katon kaya roe, utawa serangga.
    Apa miturut sampeyan bisa dadi? Apa sing bisa tak lakoni?
    Aku bisa ngirim gambar yen sampeyan menehi email, matur nuwun. Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marivi.
      Bisa uga kurang mangan, sing nyebabake gejala sing padha karo klorosis zat besi.
      Noda cahya ing bagasi bisa uga amarga kekurangan mineral iki. Oalah, sampeyan bisa ngirim foto liwat facebook.
      A Salam.

  72.   Yesus Balcorta ngandika

    hello jenengku Yesus, aku duwe wit lemon ing lemah, taun kepungkur adhem wiwit ngobong dheweke ngeculake kabeh godhong, nanging wis metu maneh. mekar nanging kembang garing. Aku sijine pupuk pitik lan nalika aku Banyu kasebut tuwuh saka lemah I sawetara cacing putih 1cm. Aku ora ngerti yen pupuk ora garing banget lan aku pengin ngerti yen kena pengaruh kasebut. lan ngerti sebabe kembang-kembang kasebut garing. Tulung critakake apa sing kudu ditindakake 'Matur nuwun Gusti mberkahi

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Gusti Yesus.
      Bisa uga dheweke metu saka kotoran nalika menehi komentar. Wiwitane aku ora ngira iki mengaruhi wit, nanging sampeyan bisa nambah cypermethrin kanggo nyegah masalah.
      Kembang layu nalika diserbuki, utawa nalika suwe ora ana serangga sing polinasi. Reaksi normal.
      A Salam.

  73.   Augustine Tiblanc ngandika

    Kanthi salam hormat, aku insinyur Augustinian, aku kerja ing bawang bombay nanging saiki dheweke nelpon aku saiki kerja ing jeruk nipis, sanajan aku ora duwe ilmu lemon luwih akeh, kepiye Pak Monica bisa mbantu aku supaya ora rumangsa isin .

  74.   Florence Parra ngandika

    Halo, golek saran kanggo woh-wohan jerukku, aku tekan kaca iki, aku saka Chili, awake dhewe lagi tengah musim gugur, dina iki niti priksa woh-wohan jeruk aku nemokake sawetara wit jeruk, jeruk nipis lan jeruk bali sing ana godhong kuning lan kerut ing tips ... aku kuwatir, lan mandarin loro duwe godhong ireng !!
    Apa sampeyan menehi saran babagan apa sing kudu aku lakoni?
    lan yen sampeyan bisa menehi saran babagan pupuk
    matur nuwun !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Florenciana.
      Apa sampeyan wis ndeleng yen wis lelungan? Dheweke kaya earwigs nanging luwih cilik, wernane ireng. Ing link sampeyan duwe informasi babagan cara nglawan.

      Yen wis ora, kirim foto menyang foto Profil Facebook.

      A Salam.

  75.   MANUEL CASADO MARTIN ngandika

    Sugeng enjang, aku duwe wit lemon (wit) ing kebon mburi omah sing umure udakara 6-7 taun, aku kuwatir banget amarga ora ngeculake godhong lan sing isih ana tiba tiba padha kuning. Nanging, wis menehi akeh kembang, nanging dakkerteni nalika pirang-pirang dina uga bakal ilang lan mbuwang lemon cilik. Elinga yen uga duwe panambang ing sawetara godhong saka taun kepungkur. Dhuwure 2 meter lan ora ana godhong anyar. Tulung wenehi wangsulan. Matur nuwun kanthi rumiyin.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Manuel.
      Aku nyaranake ngobati insektisida anti-penambang. Sampeyan bakal bisa didol ing nursery.
      Semprotake kabeh gelas kanthi apik, nalika surup nalika srengenge wis surup.

      Aku uga nyaranake mbayar. Pupuk kayata pupuk pitik (ing Amazon adol tas 25kg rega 9 euro), utawa nganggo guano, bakal menehi kekuwatan. Sampeyan nyelehake sawetara genggeman ing batang lan nganti udakara udakara 40cm.

      A Salam.

  76.   nere ngandika

    Halo Monica, aku duwe wit lemon sing ditandur ing pot, potongan cilik wis metu ing sisih ngisor batang, sawetara godhong uga ana bintik-bintik coklat lan liyane katon cokotan serangga, apa sing bisa daklakoni kanggo nambani wit .

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nerea.
      Aku nyaranake ngobati insektisida spektrum sing wiyar, nyemprotake godhong lan batang. Coba uga njupuk ing Motong.
      A Salam.

  77.   Augustine ngandika

    Halo, wit lemonku menehi sawetara lemon, kadang-kadang menehi 1, liyane 2,3,4, nanging ora luwih saka iku, lan ukurane cukup, kudu ukuran luwih saka rong meter. Aku uga ngerti yen butuh wektu suwe kanggo diwasa lan sanajan kuning, kulit kasebut angel banget. Apa sampeyan kekurangan nutrisi? Matur suwun !!!

    ps: Aku mung nonton lan nemokake akeh serangga ing sangisore godhong, mula aku bakal nyoba obat sing kasebut ing ndhuwur amarga ana keraguan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Augustine.
      Ya, yen sampeyan duwe wabah, sampeyan kudu ngobati penyakit kasebut 🙂
      Nanging hei, kontribusi saka kompos ekologis.
      A Salam.

  78.   Carlod ngandika

    Halo Monica. Aku duwe wit lemon sing ngasilake sawetara lemon, nanging saiki bintik-bintik ireng cilik katon ing woh-wohan sing bisa dicopot nganggo tangan utawa digosok. Apa wabah kasebut lan kepiye carane dirampungake? Saking sampun matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Wigati
      Aku nyaranake ngobati fungisida adhedhasar tembaga. Dheweke bisa uga jamur.
      A Salam.

  79.   Joseph Corrales ngandika

    Hola

    Aku duwe wit lemon ing omah sing taun iki ana kedadeyan sing aneh banget, jeruk nipis ing mburi linglang lan uga lemon kasebut ambruk dhewe sadurunge waktune; tegese, ora tekan ukuran maksimal, amarga saben dina aku nemokake akeh lemon sing dibuwang ing lemah. Jeruk nipis sing biasane ditemokake ing lemah iki tiba dhewe lan uga kondhisi sing apik.

    Aku pengin masang foto, nanging aku ora ngerti yen bisa.
    muchas gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jose.
      Sepira kerepe ngombe wit kasebut? Apa sampeyan wis mbayar?
      Supaya jeruk nipis lemon penting yen tanduran ora ngelak sawayah-wayah, lan nampa kontribusi rutin Pupuk organik wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas.
      A Salam.

  80.   Johana ngandika

    Halo, aku duwe limang tanduran jeruk nipis sing ditanam ing pot (aku germine saka wiji), wiwitane ijo banget, nanging sawetara dina kepungkur aku mriksa lan ngerti sawetara prekara
    - Loro tanduran ing godhong ngisor duwe tip kuning (godhong anyar ora kaya iki)
    - Tanduran liyane duwe titik putih abu-abu gedhe (65% godhong) ing tengah (garis kasebut ora katon
    tengah godhong utawa sing metu)
    Saka loro sing pertama, aku nyelidiki lan aku ora ngerti yen kekurangan sawetara gizi utawa liyane, nanging liyane yen aku ilang banget (aku ora ngerti apa aku ngerti jamur, laba-laba abang, kekurangan nutrisi, lsp. .)

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Johana.
      Dheweke bisa uga jamur. Wit-witan sing enom rawan banget damping-mati. Dikempur karo fungisida.

  81.   Adjara ngandika

    Aku nandur wit lemon, dawane udakara 25 cm. Ing batang kasebut nduweni kembang putih (kaya rambut) aku pengin ngerti yen iki normal). Aku ngobati dheweke karo kompo serangga saben dina amarga duwe penambang.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Acara.
      Ing prinsip ora, iku ora normal. Apa sampeyan wis pengin mbusak?
      Aku nyaranake ngobati fungisida.
      A Salam.

  82.   Federico ngandika

    Hai Johana, dakkandhani yen aku duwe wit jeruk nipis sing apik, nanging aku nemokake pirang-pirang angga putih, aku ngerti manawa sing abang yaiku sing bermasalah, lan dheweke mangan pirang-pirang tawon, aku weruh mati ing ndhuwur dheweke.

    Apa prelu disemprot karo minyak kanggo ngilangi aralñitas kasebut?

    Matur nuwun sanget!

  83.   Yesus Domingo ngandika

    Halo Aku duwe wit lemon loro sing ditandur ing lemah suwene 3 wulan.
    Ukurane ana 1 meter. dhuwur kira-kira
    Salah sijine nggawe kandung kemih putih 4 utawa 5-milimeter ing cabang, sing nalika tangane pecah, cairan abang katon.
    Kepiye carane bisa nambani? Apa ana obat alami?
    Greetings.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Yesus.
      Apa bisa uga kasebut minangka mealybugs sing paling apik? Saka sing sampeyan etung, yaiku sing dakanggep wit sampeyan.
      Bisa diobati nganggo minyak alami, kayata parafin utawa lenga neem. Yen sampeyan kurang, bisa dicopot nganggo sikat sing direndhem ing alkohol apotek.
      A Salam.

  84.   carlos ngandika

    Hai Monica, sugeng enjang. Aku butuh pitulungmu, aku duwe tongkat jeruk nipis lan wis 3 taun tanpa woh?
    Aku wis menehi pupuk kanthi akeh cara lan ora ana apa-apa lan aku ora kepengin weruh apa sing diomongake ing toko sing adol pupuk ?????????

    Kajaba iku uga kabeh lembar diwarnai kisut kaya conto ing gambar pertama;
    Pitakonane, apa sing kudu daklakoni supaya tongkat jeruk nipis ngasilake woh-wohan lan ngilangi godhong saka wabah sing dialami ?????

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Wit jeruk nipis saiki ora butuh pupuk 🙂
      Nambani nganggo insektisida, kayata lenga neem o bumi diatomaceous (dheweke adol kanthi amazon), utawa karo anti-penambang sing didol ing nursery.
      A Salam.

  85.   Wit jeruk nipis ngandika

    Aku duwe tanduran lemon kanthi kobongan serangga, aku pengin ngerti babagan apa lan cara nglawan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Limonera.
      Tanpa ndeleng foto aku ora bisa ngandhani, amarga ana akeh serangga, jamur, lsp. sing nyebabake kerusakan tanduran.
      Saiki, yen tanduran ngidini, sampeyan bisa ngresiki godhong nganggo banyu lan sawetara tetes alkohol apotek.
      Nanging yen sampeyan bisa, kirim foto menyang kita facebook lan aku pitutur marang kowe luwih apik.
      A Salam.

  86.   Juan Uroza Hernandez ngandika

    Sugeng enjing, wit lemonku nduwe batang lan cabang kaya awu putih sing nyebar ing kulit, godhong katon normal, nanging sawijining cabang wis garing lan aku wis nindakake pruning, nanging yen aku pengin ngemot penyakit iki nanging aku ora ngerti apa lan cara nambani. Nyuwun tulung pitulung, lan matur nuwun rumiyin.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Juan.
      Aku cah wedok 🙂
      Wit lemon sampeyan bisa uga duwe jamur, sing diatasi nganggo fungisida.
      Apa sampeyan bisa ngirim gambar ing facebook? Dadi, aku bisa nulungi kowe luwih apik.
      A Salam.

  87.   alexander camacaro ngandika

    hello, aku duwe wit lemon sing mekar lan nalika jeruk nipis metu, banjur uga beda ing cabang, aku ngerti yen kaya salju putih pigmen

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Alexander.
      Bisa duwe mealybugs. Dheweke diilangi nganggo bumi sing beda-beda sing bisa ditemokake ing amazon. Dosis kasebut 35g produk saben liter banyu.

      Oalah, apa sampeyan kerep mbayar? Yen ora, aku menehi saran supaya sampeyan mbayar saben wulan sewulan nganggo pupuk organik lan organik, kaya sing diucapake Link iki.

      A Salam.

  88.   Juan SM ngandika

    Aku duwe wit lemon wiwit pirang-pirang taun kepungkur lan menehi jeruk nipis, lan sawetara taun kepungkur diisi karo jeruk nipis, sing banjur dadi jus lemon lan beku. Wit tanggaku padha. Taun iki utawa wiwit sadurunge taun Wiwit menehi jeruk kuning sing gedhe lan terus diwenehake lan aku uga ngerti yen wis diisi karo lemon cilik, padha karo wektu sadurunge, nanging nganggo jeruk nipis. Apa sampeyan cukup ngerti apa sing kudu aku lakoni, supaya aku ora ngasilake lemon cilik?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Juan.
      Apa sampeyan wis mbayar? Sepira kerepe sampeyan nyiram?

      Kanggo kabeh lemon ukurane kurang luwih padha, wit butuh suplai banyu terus-terusan, uga pasokan pupuk organik (klik kanggo ngerteni apa sejatine) saben 15 nganti 20 dina. Nalika disiram akeh sawetara wulan banjur sithik ing wulan sabanjure, kayata, jeruk nipis ilang kualitas.

      A Salam.

  89.   Nelida Leiva ngandika

    Halo, aku duwe wit lemon 4 musim lan kena pengaruh ing godhonge dening penambang lan uga ing sawetara godhong katon kaya katun, kebak jeruk nipis lan aku ora ngerti kudu nyemprotake lemon, nanging sejatine wit kasebut elek banget lan godhonge bengkong mligine sing lair anyar.
    apa sing kudu tak lakoni, aku seneng banget karo tuntunanmu, amarga aku seneng banget karo wit lemon iki

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nelida.
      Saka sing bisa dingerteni, kayane duwe ukuran. Amarga wit lemon minangka wit buah, tinimbang nggunakake pestisida, aku nyaranake nggunakake produk organik sing ora bakal cilaka (utawa ngrusak sampeyan), kayata sabun kalium utawa bumi diatomaceous.
      A Salam.

  90.   Alberto ngandika

    Halo, wit lemonku duwe kupu-kupu putih cilik lan godhonge nyusut tanpa ilang warna, banjur disemprot.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Alberto

      Mungkin luwih saka kupu-kupu nyamuk 🙂 Aku nyaranake sampeyan tuku jebakan kuning perekat, sing didol ing nursery wae. Cukup gantungake saka sawetara cabang lan ngenteni. Serangga kasebut bakal kepincut, lan pungkasane bakal mati.

      Pilihan liyane, yen ukuran wit sing diidini, yaiku nyiram banyu, banjur taburi bumi diatomaceous, yaiku bubuk alus sing kasusun saka alga mikroskopik sing ngemot silika. Nalika kontak karo serangga, tindikan lan nyebabake dehidrasi. Lan sing paling apik yaiku alam.

      Yen sampeyan butuh informasi luwih lengkap, klik.

      A Salam.

  91.   Maria Gabriela Tallone ngandika

    Hai Monica: Wis 2 taun aku duwe wit lemon. Dheweke gedhe tenan. Aku pupuk karo lemah sing disiyapake nganggo cacing sing dakgawe lan dakwenehake sisa-sisa sayuran, ngasilake akeh woh-wohan. Nanging jeruk nipis isih ijo, kalebu sawetara sing nutupi lapisan sing tipis ing antarane abu-abu lan putih sing putih, kabeh dipasang ing kulit, utamane ing bagean sing ora kena sunar srengenge. Apa ana sing bisa ditindakake? Godhongé wis ora kuwat, nanging woh saya akèh. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Saka sing sampeyan ucapake, wit sampeyan duwe jamur, jamur.
      Sampeyan bisa ngobati fungisida organik ing semprotan, sing didol ing nursery.

      Lan yen sampeyan pengin, gabung karo kita klompok facebook 🙂

      Greetings.

  92.   China ngandika

    Halo, aku duwe wit lemon sing diwasa nanging cabang garing, iki nguwatirake utawa obah, kuatir, umure 20 taun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo China.
      Kowe saka ngendi? Aku takon sampeyan amarga yen sampeyan saka Amerika Latin ana virus sing ngancurake, yaiku virus sedhih sing mengaruhi jeruk nipis, jeruk, wit mandarin, kanthi ringkes, jeruk. Sampeyan duwe informasi ing link.

      Oalah, apa sampeyan wis mriksa manawa ana hama ing godhonge? Ing mealybugs cenderung mengaruhi wit jeruk nipis, uga aphids.

      Sampeyan wis ngandhani.

      Greetings.

  93.   Lucinio Gallego Navarro ngandika

    Halo, sugeng enjang, kula aturi menehi saran, aku bisa nyebar awu saka geni ing sakupenge wit lemon, matur nuwun kanthi sanget, salam taklim kanggo kabeh.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lucinio.
      Yo bener. Nanging mung yen wis ana ing suhu ruangan; yaiku, yen isih panas, ora, amarga oyot sing ana ing sangisore permukaan lemah bisa rusak.
      Greetings.

  94.   vanine ngandika

    Halo, sugeng siang. Aku saka Argentina, sawetara wulan kepungkur aku pindhah menyang omah sing ana wit jeruk nipis, aku durung ngerti umure pira. Iki kebak jeruk nipis sing bakal diwiwiti sewulan utawa luwih kepungkur, nanging ora mandheg lan ora malih warna, ijo kaya lagi diwasa lan sawetara sing lair wiwit garing ... apa bisa dadi? Aku bisa nindakake apa-apa? Matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Vanina.
      Apa ora tinimbang jeruk nipis jeruk nipis? Rasane padha, nanging ukurane luwih cilik. Aku menehi link artikel sing bakal ngomong babagan bedane wit-witan loro kasebut yen bisa mbantu, klik ing kene.

      Yen pungkasane dadi wit lemon, mula luwih becik aku pupuk, amarga ora ana gizi.

      Greetings.

  95.   ALBERTO ngandika

    Dina sing Apik Aku Nduwe Wit LEMON YOUNG sing CANTIK Nanging aku ngerti yen godhonge diwenehi panganan lan kaya tilase slug sing nggoleki aku nemokake 3 kaya cacing, siji sing luwih gedhe tinimbang liyane nalika njupuk wong-wong mau duwe bau sing paling alus sing bisa uga Utawa nalika dak priksa iku bersih kabeh matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Alberto

      Yen sampeyan bisa entuk bumi diatomaceous bubuk lan taburi ing godhong lan ing lemah. Yen sampeyan ora bisa, coba infus karo papak lan banyu banjur semprotake / semprotake godhong nganggo cairan sing diasilake.

      Greetings.

  96.   Jose Jorge Latorre ngandika

    Kanggo wit jeruk nipis katon bintik-bintik abang sing nancep ing godhong lan bagasi kaya limpet. Dheweke dicopot kanthi digosok. Apa sing bisa dadi? Kepiye carane bakal dianggep?
    Thanks!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo José Jorge.

      Dheweke yaiku mealybugs. Sampeyan bisa ngilangi insektisida anti-cochineal. Nanging yen wit kasebut ora amba banget, sampeyan bisa nyopot nganggo sikat sing direndhem ing banyu lan alkohol apotek.

      Greetings.

  97.   Ruben Barrero ngandika

    Sugeng siang, aku duwe loro wit jeruk nipis, taun kepungkur salah siji ilang godhonge, lan liyane godhonge ing mangsa adhem, loro menehi kembang nanging pungkasane garing lan ora ngasilake woh. Ing taun iki ing wulan Januari aku wis nyukur loro lan ing wulan Maret aku menehi kompos jeruk merek compo. Ing wulan April wit lemon sing ilang kabeh godhong wis thukul lan kebak godhong lan loro tunas. Wit jeruk nipis liyane minangka sing paling kuwatir amarga akeh tunas, aku kira ing kalorone amarga pupuk, nanging sajrone 3 dina ilang kabeh godhong, uga godhong sing lair tanpa kekuwatan. Aku wis golek pandhuan penyakit sampeyan, nanging ora bisa ndeleng pratandha. Siji-sijine sing aku deleng ing godhong sing ilang yaiku benang putih kaya ing potret mealybugs, nanging aku durung weruh babut utawa tandha ing godhonge. Nanging, yen kabeh mealybugs, aku wis nglamar kabeh tanduran ing teras solusi sing sampeyan saranake, alkohol lan banyu ing bagean sing padha karo sabun sendok teh. Aku uga pengin masang foto wit lemon. Aku duwe wit lemon loro ing teras ing Madrid. Matur nuwun kanthi sanget kanggo pitulung sampeyan.

  98.   pepe t ngandika

    Hello
    Aku duwe wit lemon sing wis godhong akeh. Bagéyan saka godhong garing lan cemeng banjur tiba. Kajaba iku, cabang-cabang wis garing saka pucuk menyang batang. Apa sing bisa disebabake amarga? Aku kudu piye? Apa aku kudu motong nganggo potongan cabang sing wis garing?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Pepe.

      Yen sampeyan ujar yen wis peteng, bisa uga kandel. Kandel biasane muncul sajrone infeksi mealybug, biasane pondokan. Mula, aku menehi saran supaya sampeyan ndeleng kanthi rapet ing godhong, ing loro-lorone, lan nambani wit kasebut kanthi insektisida kaping telu kaya sing didol. Kene.

      Greetings.

  99.   Adela ngandika

    Halo sugeng enjang ... ..suwun sewu, wit lemonku duwe godhong sing ana bintik-bintik ijo sing padhang lan aku nyelehake banyu sabun nganggo minyak kembang matahari lan insektisida kanggo mabur putih, laba-laba abang lan akeh hama liyane ... saiki isih ala karo tunas kembang sing wiwit tuwuh lan aku wedi yen kedadeyan kaya ing panen sadurunge, lemon cilik ambruk, mung 16 lemon sing dipanen ing wit sing wis ngasilake udakara 70 nganti 80 salinan. apa? Nduwe kompos organik ing lemah. Ana ing kebon lan ukurane kira-kira 3 nganti 4 meter. Iki dipotong ing njaba kembang ing wulan Juni. Aku manggon ing Argentina, ing wulan iki musim salju ... .. akeh godhong wis tiba, aku kudu kepiye?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Adela.

      Sepira kerepe sampeyan nggunakake insektisida? Aku takon sampeyan amarga iku ala banget yen ora nggunakake (yen perlu), nggunakake luwih kaping utawa luwih suwe tinimbang sing cocog. Label kontainer kudu nuduhake manawa asring digunakake, lan kepiye.

      Oalah, duwe kembang minangka tandha sing apik. Saran kula supaya sampeyan ora nggunakake obat serangga, yen ora duwe hama, lan sampeyan pupuk karo sawetara jinis pupuk organik. Contone, pupuk pitik bisa dadi gampang (nanging ya, yen asale seger kudu garing suwene seminggu utawa sepuluh dina, amarga konsentrasi banget lan bisa ngobong oyot).

      Kajaba iku, saben wektu, saben 15 dina suwene, ora bakal lara disiram nganggo banyu lan chelate wesi. Kanthi cara iki, godhong bakal dicegah dadi kuning.

      Yen sampeyan ragu, hubungi kita.

      Greetings.

  100.   Hydrangea Murillo ngandika

    Halo, aku duwe wit jeruk nipis sing cilik banget, suwene sawetara minggu kaya kuncup peteng ing sadhuwure batang, ana bug sing mlebu ing salah sawijining godhong sing empuk, aku gulung dadi loro lan katon kaya kobob cilik metu ing sawijining sisih. Dina iki aku weruh yen godhong empuk sing nomer loro padha, dilipat dhewe lan siji kaya ular laba sing metu saka pucuk siji. Godhong pertama wis ora dibengkok maneh, nanging serangga sing mangan setengah godhong mau. Wabah iki kena apa? Lan kepiye carane nyopot? Tulung, salam. Ah, sawetara godhong wis dipangan sebagean.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Hydrangea.

      Saka sing sampeyan etung katon duwe laba-laba laba-laba. Iki minangka tungau umum sing nyebabake tanduran (mayoritas). On artikel iki kita ngomong babagan cara mbusak.

      Matur suwun!

  101.   José ngandika

    Halo, aku duwe masalah, wit jerukku ora metokake woh, lara lan aku pengin ngerti kepiye carane nambani, godhonge duwe bintik-bintik cilik (akeh) sing daklakoni

  102.   Alida Rosa Suarez Arocha ngandika

    Sugeng siang Monica, kula Kuba lan kula manggen ing Kuba. Aku duwe wit lemon, sing aku tandur saka winih, aku duwe ing teras ing pot gedhe. Aku njaluk karo sampeyan banyu kanthi akeh saben dina (aku ora ngerti yen apik utawa ala). Saben dina aku mriksa tanduran lan esuk mau aku nemokake ana sawetara jamur sing tuwuh ing lemah. Aku ora ngerti manawa ana gunane utawa mbebayani tumrap tanduran, utawa beracun.
    Aku bisa ngirim foto yen sampeyan menehi alamat email. Aku uga bakal menehi saran babagan saran sampeyan babagan wit lemon
    Matur nuwun kanthi sanget, aku bakal ngenteni balesan sampeyan. Tulus, Alida

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alida.

      Jamur bisa uga wis metu amarga kelembapan akeh banget. Ora ngombe wit jeruk nipis saben dina, kajaba suhune luwih saka 30ºC ing wilayah sampeyan lan ora ana udan. Kene Sampeyan duwe file wit sing uga bakal dibahas babagan perawatane.

      Sampeyan bisa ngirim foto jamur liwat facebook.

      Matur suwun!

  103.   Gambar placeholder Carlos Castro Laxalde ngandika

    Apa kaya glitter lengket ing godhong wit lemon sing tuwuh cilik, sehat, tuwuh saben dina?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.

      Mbok iku SAP saka tanduran kasebut dhewe, nanging yen wis metu amarga kena wabah. Apa sampeyan wis mriksa manawa ana mealybugs? Biasane umume ing wit lemon.

      Greetings.

  104.   pablo brañuelas serrano ngandika

    Godhong sing wis layu lagi mlethek banjur digantung, ora ana sing tiba ... ijo

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai, Pablo.

      Apa sampeyan wis mriksa manawa ana wabah? Sepira kerepe sampeyan nyiram?
      Aku kudu ngerti iki kanggo mbantu sampeyan amarga ana sebab sing bisa.
      Yen sampeyan pengin, kirim foto menyang foto facebook.

      Greetings.

  105.   Daniel ngandika

    Sugeng sonten, aku nulis saka Buenos Aires, Argentina, aku pitutur marang kowe, aku duwe wit lemon sing duwe (saka foto sing dakdeleng), aphid wit lemon, aku nyemprotake saben dina kanthi solusi minyak neem karo kalium. sabun lan banyu tanpa klorin. Aku ora weruh kemajuan gedhe, bakal amarga godhong lara ana ing wit. Sing mangu-mangu, apa aku kudu mbusak godhong sing lara sing dakkandhakake?
    Matur suwun sadurunge

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.
      Kadhangkala sampeyan kudu nindakake perawatan kanggo wektu sing suwe supaya aphids ilang. Aku nyaranake sampeyan sabar 🙂
      Godhong-godhongan sing ala, yen isih ijo, ora kena dicopot amarga padha ngawula wit.
      Greetings.