Peperomia caperata

Tanduran caperata peperomia

La Peperomia caperata Tanduran iki apik banget, saengga akeh wong mutusake tuku lan digawa mulih. Nanging, perawatane ora gampang banget: ora tahan kakehan banyu, nanging ora urip kanthi apik ing wilayah sing garing, lan ora seneng karo suhu sing adhem.

Nanging ora ateges angel, utawa ora angel banget. Sabanjure aku bakal ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni dadi sampeyan bisa ngrasakake suwe banget.

Asal lan ciri

Tanduran caperata peperomia

Protagonis kita minangka tanduran herbal lan abadi saka Brasil sing asmane ilmiah Peperomia caperata, sanajan umume diarani peperomia utawa buntut mouse. Tekan ndhuwur 20 sentimeter, lan jembaré padha. Godhonge wujude kaya jantung, lan duwe pethel abang. Kembang kasebut tuwuh saka kembang ing antarane dawane 5 lan 8 cm lan putih.

Akeh kultivar sing dikembangake: godhong ijo, abang ... Salah sawijine, Luna Red, entuk Penghargaan Merit ing Gardening saka Royal Hortikultur Society, sing didegake ing London taun 1804.

Apa sing dadi perhatiane?

Tanduran caperata peperomia

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi:
    • Ing njero ruangan: mesthine ana ing ruangan sing akeh cahya alami sing mlebu, sing nduweni kelembapan lingkungan sing dhuwur (bisa ditindakake kanthi nyelehake pelembab utawa gelas kanthi banyu ing saubenging tanduran), lan adoh saka draf.
    • Eksterior: ing semi-shade.
  • Bumi:
    • Panci: humus, kerikil lan gambut ireng kudu dicampur ing bagean sing padha.
    • Taman: lemah kudu subur lan duwe saluran sing apik.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas, lan kurang luwih suwene taun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas kanthi pupuk khusus kanggo tanduran ijo.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: ora tahan adhem. Suhu minimal sing ditahan yaiku 15ºC.

Apa sampeyan mikir babagan Peperomia caperata?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rafaela ngandika

    Iki minangka tanduran sing apik banget lan katon apik banget, butuh perawatan, iku penting ing ruang tamu utawa teras sing ditutupi, mesthine ora ana ing srengenge. Matur suwun saran !!!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun, Rafaela!