Kasarasan Agapanthus

kembang agapanthus

Ing omah, tanduran kembang asring digunakake kanggo nambah dekorasi interior lan njaba. Salah sawijining tetuwuhan sing seneng dekorasi, utamane yaiku Agapanto. Iki minangka tanduran sing akeh banget lan biasane ditanam wiwit pungkasan musim semi nganti awal musim gugur. Ing perawatan agapanthus padha ora rumit banget lan bisa menehi keuntungan sing apik banget ing omah.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake babagan perawatan utama Agapanto, ciri-ciri lan sawetara perkara liyane.

Karakteristik utama

perawatan agapanthus sing bener

Agapanthus Africanus luwih dikenal kanthi jeneng Agapanthus, Bunga Cinta lan Lily Afrika. Iki kalebu kulawarga lily lan asli saka Afrika Kidul, sanajan saiki sampeyan bisa nemokake ing pirang-pirang negara. Iki minangka tanduran evergreen kanthi oyod tuberous. Amarga kaendahane kembange, akeh digunakake ing dekorasi kebon hortikultura. Bisa uga digunakake ing pot utawa ing amben kembang ing tembok utawa pager. Wangun kembang kasebut bisa dipotong dadi karangan bunga tradisional sing garing.

Agapanto harmonis lan nyenengake mripat, amarga dhuwure rata-rata antara 1 nganti 1,5 meter, godhong linear dawane udakara 30 cm lan warna ijo sing kuat. Kanggo iki, kita kudu nambah kembang lilac utawa putih sing ayu, diwenehi umbel 20 nganti 30 kembang. Wektu ngembang tanduran yaiku ing pungkasan musim semi lan musim panas, mula iki minangka wektu paling apik kanggo Agapanthus, sanajan wektu liyane ing taun uga nduweni nilai hias sing apik amarga njaga godhong-godhongan sing akeh banget ing kabeh patang musim.

Yen ana sing mbantah, iku butuh rong nganti telung taun kanggo kembang pisanan, sanajan sawise ngembang, kembang saben taun.

Kasarasan Agapanthus

budidaya lan kembang saka lily Afrika

Agapanto tuwuh kanthi apik ing srengenge utawa kondisi semi-iyub-iyub. Gumantung ing iklim, papan sing paling apik yaiku siji utawa liyane, amarga ing papan sing panas banget, luwih becik menehi tanduran papan perlindungan saka sinar srengenge sing kuat. Sanajan kudu diselehake ing papan sing padhang, iku ora trep kanggo tetep ing srengenge langsung kanggo dawa banget. Utamane ing tengah dina utawa ing wektu paling panas ing taun.

Tanduran kasebut tahan banting lan tahan -15 derajat Celcius, nanging paling apik dilindhungi saka frosts abot, amarga Agapanto bakal ilang godhong nalika tekan ndhuwur -8 derajat Celsius. Yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi musim dingin, luwih becik nglindhungi lan nggawa ing njero ruangan.

Tanduran iki bisa tuwuh ing kabeh jinis lemah, anggere subur lan drainase apik.. Drainase lemah penting supaya genangan ora dibentuk amarga udan lan banyu irigasi. Mbanyoni kudu reguler nanging ora kakehan, amarga tanduran iki ora tahan kelembapan, utamane ing musim dingin. Iki uga minangka salah sawijining sebab kenapa drainase lemah kudu apik. Banyu kudu ora nglumpukake kanthi cara apa wae amarga oyod bakal rot. Sajrone ngembang, mbanyoni kudu ditambah. Iki mbantu kembang dadi kuwat lan luwih apik.

Agapanto minangka tanduran sing tahan kanggo hama lan penyakit, nanging kudu dipriksa saka wektu kanggo wektu supaya serangan bekicot, amarga iku rapuh kanggo wong-wong mau. Kita ngerti manawa bekicot mung kudu dibusak kanthi manual lan ngindhari kelembapan sing akeh banget supaya ora tuwuh ing tanduran. Pancen, lokasi penting. Temokake wilayah sing luwih berventilasi ing ngendi angin nyegah akumulasi banyu sing berlebihan.

Kanthi perawatan iki, tanduran sampeyan bakal tuwuh lan berkembang kanthi apik, nambah lanskap kebon sanajan sampeyan ora duwe wektu akeh kanggo ngrawat.

Curiosities

perawatan agapanthus

Tanduran iki diarani kembang cinta, makutha utawa lily Afrika. Iki diarani kembang katresnan amarga wis ana ing antarane pasangan nganti suwe. Werna godhong lan kembange apik banget lan nyenengake. Sejatine, tembung agapanthus asale saka tembung Yunani agape, sing tegese katresnan. Aspek sing ora digatekake yaiku nganti 30 kembang saben batang. Sanadyan mangkono, nilai hias iku mung mripat-keno. Tegese, iku dudu tanduran kanthi aroma apa wae.

Sampeyan kudu ati-ati karo bocah-bocah cilik ing omah lan karo pets amarga iku tanduran beracun. Yen dicerna, bisa nyebabake diare lan muntah. Kajaba iku, sage bisa nyebabake inflamasi lan dermatitis nalika kena kulit. Sawetara ngomong iku kiasan sampurna kanggo katresnan. Katresnan kadhangkala bisa lara kaya tanduran iki.

Bisa tuwuh ing awal musim gugur utawa musim semi. Iki wektu paling apik kanggo berkembang apik. Ing Agapanto ana sawetara spesies kayata Albus, sing kembang putih; Aureus, sing nduweni kembang warna emas; Safir, sing nduweni kembang biru peteng; lan Variegatus, sing godhongé putih kanthi werna ijo.

Transplan

Kita wis weruh yen Agapanthus minangka tanduran adaptif sing gampang tuwuh. Dheweke ditondoi kanthi batang kembang sing dawa kanthi inflorescence saka putih nganti lilac ing pungkasan. Wektu ngembang yaiku ing pungkasan musim semi lan musim panas, mula bisa ditransplantasikan ing musim gugur lan musim dingin amarga ana ing wektu istirahat vegetatif, yen ditandur biasane butuh rong nganti telung taun kanggo ngembang.

Sawise bolongan tanduran wis digawe, kita nambahake substrat tanduran cilik ing saben bolongan kanggo nambah lemah. Ora ana sangsi manawa Agapanto minangka kembang sing kebak urip lan warna sing bisa nyemangati omah sampeyan nalika musim panas. Mesthi, yen sampeyan mutusake kanggo nambah siji menyang omah sampeyan, elinga yen kudu dijauhake saka pets lan bocah-bocah.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Agapanto minangka tanduran sing cukup hiasan sanajan ora duwe aroma. Iku cukup gampang kanggo Care kanggo lan kita mung kudu njupuk menyang akun sawetara aspèk penting.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau babagan perawatan Agapanto lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Norberto ngandika

    apik banget Sugeng

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun sanget 🙂

  2.   Hofstetter Maria Rosa ngandika

    Thanks kanggo komentar aku tansah wanted kanggo duwe agapanthus, nanging aku ora ngerti carane Care kanggo

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun