Cleopatra begonia

Cleopatra begonia

Apa sampeyan wis nate krungu babagan Cleopatra begonia? Sampeyan ngerti kepiye? Iki minangka tanduran sing digunakake kanggo dekorasi ing omah lan ing kantor. Sing luwih dikenal kanthi jeneng hibrida Begonia, sing sampurna kanggo nggawe lingkungan alami lan ora butuh sinar srengenge sing akeh.

Nanging ciri khas apa? Kepiye carane ngrampungake? Yen penasaran wis nggawe sampeyan lan sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Cleopatra begonia, ing kene kita bakal menehi katrangan luwih jero babagan kabeh sing kudu sampeyan ngerti.

Ciri khas saka Cleopatra begonia

Karakteristik cleopatra Begonia

Sumber: Pinterest

Uga dikenal minangka Begonia Sato, Begonia boveri utawa Daun Maple, ing Cleopatra begonia minangka tanduran hiasan sing apik banget, asale saka negara tropis lan subtropis. Gegayutan karo begonias semak, lan minangka tanduran sing rada kayu kanthi godhong ovate ijo sing jero, burik karo bintik sing luwih peteng, lan sisih ngisor iki ana sing putih.

Ing njero ruangan, ing Cleopatra begonia dhuwuré 50 sentimeter, nanging ing njobo bisa ngungkuli. Iki kasusun saka batang sing lancip lan kenceng, diubengi rambut. Godhonge bakal ovate, bentuke sawit, lan ijo tuwa. Gumantung saka jinis pencahayaan sing diwenehake, warna kasebut bakal duwe warna siji utawa liyane. Umume, umume ijo kanthi tutul abang utawa burgundy, nalika ana ing perimeter godhong, wulu rambut pirang.

Kajaba iku, uga duwe kembang. Cilik kasebut cilik banget yen dibandhingake karo tanduran kasebut, nanging katon akeh amarga putih lan, kanthi warna sing diduweni tanduran, bisa narik kawigaten nalika sampeyan ndeleng.

Mekar nalika musim panas, nanging ora mesthi. Lan mekar kasebut bakal gumantung banget karo lokasi sing dununge.

Ngurus kanggo Cleopatra begonia

Perawatan Begonia cleopatra

Saiki sampeyan wis ngerti Cleopatra begoniaWis wayahe sampeyan ngerti apa sing sampeyan butuhake, pungkasane sampeyan entuk tanduran. Umumé, kita bisa ngandhani manawa gampang banget dirawat lan ora bakal nemoni masalah, sanajan sampeyan kudu ngati-ati ing sawetara poin. Kita ringkesake kanggo sampeyan.

Temperatura

La Cleopatra begonia yaiku tanduran sing bisa uga ing njero ruangan lan njobo ruangan. Masalahe yaiku, ing njero omah, sampeyan kudu ing area sing padhang banget, nanging sampeyan ora prelu ana ing padhang, nanging ing papan sing padhang.

Ing njaba, paling apik dilebokake ing wilayah sing teduh, amarga sunar srengenge ora cocog (bisa ngobong lan nggawe rupane ora apik. Sanajan gumantung karo iklim sing sampeyan lakoni wiwit srengenge ora kuwat banget ya bisa cocog karo iki.

Suhu ideal sampeyan antara 17 nganti 26 derajat. Lan ora ngidinke kadhemen, amarga ing ngisor 12 derajat wiwit nandhang sangsara lan dadi sensitif banget, lan bisa mati.

Bumi

Tanduran iki butuh lemah sing nutrisi lan saluran sing apik, bisa dadi rada asam, antara 4 lan 5 pH. Sing paling apik kanggo lahan iki yaiku gambut kanthi perlite utawa pasir cilik.

Saka wektu ke wektu, sampeyan kudu nambah sethithik kanggo ngisi, luwih-luwih yen lemah ilang nalika disiram yen dadi caket utawa bolongan digawe ing pot sing godhong katon.

Irigasi

Mbanyoni banyu ing Cleopatra begonia Sampeyan perlu banget nggunakake banyu tanpa jeruk, tanpa klorin lan alus. Kanggo iki, sampeyan ora prelu tuku banyu kemasan, nanging banyu mung kari sawetara dina, utawa gunakake banyu udan yen sampeyan bisa nyimpen.

Sampeyan mung kudu nyiram nalika ndeleng yen lemah wis garing.

Saiki, tanduran iki butuh kelembapan lingkungan, nanging tanpa weting godhonge. Dadi, kepiye sampeyan bisa menehi? Sampeyan mung kudu nyelehake piring ing tanduran kanthi banyu. Supaya ora ana hubungane langsung, lan pungkasane bosok oyot, sing ditindakake yaiku nyelehake dhasar kerikil ing piring lan, ing ndhuwur kasebut, pot karo tanduran. Iki njamin kelembapan nalika nglindhungi banyu sing ora kena banyu.

Care

Lulus

Tanduran iki ngucapke matur nuwun banget kanggo pupuk cilik, utamane ing musim semi lan musim panas, yaiku wektu nalika lagi tuwuh lan nalika sampeyan bakal sok dong mirsani manawa tuwuh paling gedhe.

Luwih becik diwenehi pupuk cair, nanging ora miturut proporsi sing dilebokake ing pot, nanging luwih sithik, amarga bisa ditoleransi nanging ora seneng banget.

Pruning

Sampeyan kudu ngerti yen Cleopatra begonia dudu tanduran sing butuh pruning. Ya ora apa-apa Sampeyan kudu ngilangi godhong sing katon ala, ora prelu dipotong Lan sanajan rimpang bisa katon gundhul utawa katon "lara," kasunyatane cenderung tuwuh kanthi gampang.

Saiki, yen sampeyan ndeleng manawa batang gedhe banget, lan tanduran "ora bisa ngontrol" utawa bakal ilang bentuk, sampeyan bisa motong lan nggunakake kanggo multiplikasi, supaya tetep bentuke utawa katon luwih katon godhong.

Penyakit

Kaya kabeh tanduran, Cleopatra begonia ora kalis saka penyakit utawa hama. Nyatane, ing babagan hama, sampeyan luwih gampang nandhang tungau laba-laba, mealybugs utawa aphid.

Minangka penyakit, sampeyan kudu ati-ati banget karo jamur, luwih-luwih amarga nandhang lara Jamur bubuk lan Botrytis.

Perkalian saka Cleopatra begonia

Minangka kanggo multiplikasi, ana akeh cara kanggo 'kloning' ing Cleopatra begonia. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi misahake tanduran dadi loro utawa telung bagean (bakal gumantung saka sepira gedhene). Nanging sampeyan uga bisa nggunakake potongan godhong, utawa uga nganggo godhong utuh.

Yen sampeyan ngethok sawetara vena sing kenthel ing godhong, bisa ngasilake lan nggawe tanduran anyar liwat dheweke.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ing Cleopatra begonia Iki minangka salah sawijining tanduran sing paling gampang dijaga, lan bakal menehi tampilan kebak kaendahan lan cahya kanthi warna sing apik banget. Apa sampeyan wani duwe? Apa sampeyan wis duwe ing omah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   carina ngandika

    Aku duwe tanduran lan asri, sawise mekar musim panas pungkasan meh meh, saiki dak pulih, ana ing njero omahku

    1.    Emilio Garcia ngandika

      Kita seneng maca warta apik kasebut, Carina! Muga-muga sampeyan bisa pulih banget 🙂