Perawatan Clematis

Clematis minangka pendaki sing tuwuh kanthi cepet

Clematis minangka pendaki sing misuwur amarga kaendahan lan ukuran kembange. Nanging, genus botani sing kalebu uga kalebu spesies sing ora pati penting kelopak kayata tuwuh lan adaptasi kanthi cepet. Sing terakhir angel dideleng ing kebon; Ora nggumunake, hibrida lan kultivar minangka tanaman sing paling apik lan mulane uga sing paling nuntut, nanging yen sampeyan pengin duwe taman utawa teras sing kurang sregep, kita saranake sampeyan ngerti, amarga nolak kahanan garing luwih apik tinimbang clematis.

Nanging, mesthine, kanthi iki kita ora arep ngandhani supaya ora entuk hibrida utawa kultivar; pancen. Iki duwe kembang kanthi warna cerah kanthi ukuran sing apik banget, mula katon apik ing kisi, lengkungan, pager, lan uga ing pot. Ayo ndeleng apa perawatan clematis sing sampurna, ora preduli saka macem-macem.

Kudu diselehake ing endi?

Tanduran clematide tuwuh ing srengenge

Sadurunge mangsuli pitakon kepiye perawatan tanduran kasebut clematis, sampeyan kudu luwih dhisik ngandhani endi sing bakal dilebokake. Clematis minangka tanduran pendakian sing kudu ing njobo, ing papan sing cerah yen bisa, sanajan ngidini semi-bayangan.

Amarga tuwuh kanthi cepet lan dawa luwih saka 10 meter, kudu dijaga saka tanduran liya, amarga bisa digunakake minangka dhukungan manawa pengin utawa ora. Lan yen kita ceroboh, iku ora bakal mateni wong-wong mau, nanging bakal ngalem banget, amarga bakal menehi shade lan, yen dheweke ana ing lemah, dheweke bakal saingan karo nutrisi sing dibutuhake.

Kapan lan kepiye carane kudu disiram?

Clematis utawa clematis minangka tanduran sing kudu disiram sithik sajrone musim ing taun. Banyu udan kudu digunakake yen bisa, nanging banyu sing cocog kanggo dikonsumsi manungsa uga bakal bisa digunakake, utawa banyu sing pH 5-7.

Nalika nyiram, banyune bakal tumuju ing dharatan, lan bakal ditambah nganti lembab. Yen ana ing pot, kudu ditambah nganti sing durung diserep metu saka ing ngisor, liwat bolongan; lan yen ana ing lemah, kita bakal nindakake parut wit ngubengi lan isi banyu.

Apa substrat paling apik kanggo clematis?

Yaiku tanduran sing ora seneng banget mbanyoni banyu. Tuwuh ing lemah sing lemes. Lemah iki bisa uga subur lan ora akeh gizi, nanging yen mbutuhake wektu pirang-pirang jam utawa pirang-pirang dina kanggo nyerep banyu, ora bakal becik kanggo clematis. Yen sing ana persis kaya iki, kita bakal nggawe bolongan udakara 50 x 50 sentimeter, lan kita bakal isi karo landasan budidaya universal sing ngemot perlite (kayata iki).

Lan yen bakal diwenehi ing pot, kita bisa nggunakake landasan universal sing padha. Sanajan kanggo nambah saluran pembuangan, sampeyan kudu nambah lempung vulkanik ing sisih ngisor; kanthi cara iki banyu sing durung diserep bakal metu luwih cepet. Ya tenan, kita kudu eling nandur ing pot sing luwih gedhe saben 2 utawa 3 taun, ing musim semi.

Pelanggan Clematis

Clematide duwe kembang kanthi warna-warna

Clematis tuwuh ing musim semi lan musim panas, sanajan terus tumiba ing musim gugur yen swasana ora entheng. Utamane nalika musim vegetatif yen mbutuhake banyu lan gizi paling akeh. Amarga iki, Disaranake banget mbayar wiwit wayahe pertama nalika ndeleng yen tuwuh maneh ing pungkasan mangsa salju, lan kita mungkasi nindakake nalika suhu wiwit mudhun ing ngisor 15ºC.

Kita bakal mbayar pupuk cair yen ana ing pot, utawa bubuk yen ana ing lemah. Kita bisa mbayar nganggo pupuk, kayata sing universal (didol Kene) utawa tanduran kembang (didol Kene); nanging disaranake nggunakake pupuk alami, kayata ekstrak rumput laut (didol Kene), kompos, kulit endhog, kantong teh.

Kepiye carane prune?

Pruning clematis kasusun saka ngilangi bagean sing rusak utawa lara. Kajaba iku, batang sing wis thukul luwih saka sing kita karepake kudu dipotong. Kanggo iki, kita bisa nggunakake gunting umum (kayata bocah-bocah, utawa pawon) kanggo nyuda batang sing ijo lan empuk, lan gunting anvil (kayata estas) yen lagi kayu.

Sampeyan kudu nggunakake alat sing resik lan diinfeksi, yen ora kena resiko kena infeksi.

Apa hama lan penyakit clematis?

Iki minangka tanduran tahan banget. Kita angel banget kanggo ndeleng wabah utawa tandha penyakit. Nanging ora ateges sampeyan ora bisa duwe. Yen kita ceroboh ngombe, utawa manawa lemah sing tuwuh ora cocog, umpamane, bisa uga ana masalah.

Mula, nambah banyu luwih akeh tinimbang sing disentuh bisa nyebabake infeksi jamur (yaiku, ditularake jamur), sing bakal bosok oyot lan nyebabake godhong dadi coklat kanthi cepet. Utawa yen mandheg nyiram, sawetara Kayu Kayu dipangan ing sap godhonge.

Ing kasus kaping pisanan kita kudu nggunakake fungisida, lan sing nomer loro anticochineal ekologis (kayata iki), utawa bumi diatomasi (didol Kene) tuladhane.

Apa kekandelan clematis sing adhem?

Clematide duwe perawatan sederhana

Clematis minangka pendaki sing, umume, nolak frost moderat kanthi apik. Bisa tahan nganti -18ºC tanpa ana masalah, malah ana sawetara jinis sing tahan nganti -30ºC, kayata Clematis 'Blue Bird', utawa Clematis 'White Swan'.

Apa sampeyan mikir babagan perawatan sing kudu diwenehake kanggo clematis? Muga-muga sampeyan disengkuyung tuwuh tanduran sing apik iki ing kebon, loteng utawa teras.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.