Perawatan Croton

croton

El croton o Codaieum variegatum minangka tanduran sing populer banget sing bakal ditemokake ing pirang-pirang omah. Bisa uga ing njaba ruangan sanajan tuwuh ing pot sing ana ing cedhak jendhela gedhe utawa papan sing padhang banget. Wis ora angel, cukup menyang nursery lan tuku, sing paling rumit yaiku ngrawat croton, amarga tanduran iki rada alus dadi ora suwe supaya sehat nganti suwe.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo menehi katrangan babagan perawatan croton lan ciri utamane.

Karakteristik utama

Codaieum variegatum

Yaiku jinis tanduran sing kalebu kulawarga Euphorbiaceae. Macem-macem tanduran hiasan bisa ditemokake ing jinis iki. Asal usul Croton asale saka Malaysia. Jeneng ilmiah yaiku Codaieum variegatum. Godhonge kalebu jinis sulih, petiolate lan minangka tanduran abadi. Kita bisa nemokake godhong kanthi macem-macem jinis kanthi warna wiwit ijo, putih, abang, jambon, kuning lan coklat. Iki dudu tanduran sing cocog karo kembang amarga ora duwe minat dekorasi amarga mung cilik.

Sing nggumunake tanduran iki yaiku godhong. Sampeyan kudu nyebutake, dudu tanduran sing gampang ditandur. Bisa ditandur ing njero ruangan lan njobo ruangan. Iki dudu tanduran sing cocog kanggo para pamula ing jagad kebon. Yen sampeyan tuku croton pot Sampeyan ora kena diijolke nganti paling ora 2 taun sawise tuku. Sing kudu dieling-eling yaiku, yen ndeleng yen oyot wiwit ngrusak pot, mula kudu dipindhah menyang pot siji utawa rong ukuran luwih gedhe.

Perawatan Croton

perawatan croton ing omah

Kita bakal misahake perawatan Croton saka aspek dhasar, amarga sarat sing cukup rumit. Minangka tantangan kanggo kabeh peminat kebon, mula bakal nerangake kanthi sebagean.

Iklim lan pajanan

El croton Minangka tantangan kanggo kabeh peminat kebon, mula dina iki kita bakal mriksa kabutuhane supaya bisa urip bebarengan karo kita suwene.

Croton minangka tanduran sing butuh cahya supaya tuwuh ing kahanan sing apik Sanajan ora kepenak yen nampa sinar srengenge kanthi langsung, mula kudu mapan ing papan kanthi cahya sing apik nanging papan perlindungan.

Kajaba iku, paparan kudu dikombinasikake karo suhu sekitar amarga tanduran sing tuwuh apik kanthi suhu sedhengan nganti panas, yaiku mongso kanthi minimal 15 derajat lan musim panas kanthi maksimal 27 derajat. Nanging, salah sawijining aspek sing paling penting yaiku sampeyan manggon ing papan sing ora ana owah-owahan suhu sing ndadak lan tanduran ora kena disusuli.

Irigasi lan kompos

Tanduran iki butuh kelembapan mula pentinge nyiram. Diitung yen nyiram 2 utawa 3 kali seminggu ing musim semi lan musim panas, lan saben 4 utawa 5 dina ing mangsa adhem cukup. Sing penting yaiku tanduran ora bakal garing. Sampeyan bisa nyemprotake nalika musim panas supaya luwih lembab.

Sing paling apik kanggo croton yaiku nampa pupuk kaping pindho saben wulan kanggo nambah panenane. Sampeyan bisa aplikasi cairan lan tambahi irigasi.

Lemah lan pruning

Minangka kanggo lemah, yen kita nyebar ing njobo, lemah kudu dicampur saka bagean sing padha karo lemah lan gambut. Iki minangka tanduran sing godhong bisa tiba, sanajan ora kabeh asale minangka tanduran abadi. Yen sampeyan pengin tanduran meh mesthi duwe kabeh godhong, sampeyan bisa nyoba ngethok batang ndhuwur nalika musim semi. Mangkono, kita nglairake tunas anyar saka pangkalan lan nyegerake sisa tanduran. Yen nindakake iki, kita kudu eling yen mbutuhake suhu dhuwur lan kabeh asor sing bisa mbantu godhong anyar tuwuh. Mula, disaranake ing pungkasan mangsa semi.

Yen batang sing kita potong bisa nggawe jinis lateks, lilin panas kudu digunakake kanggo ngobati tatu ing batang kasebut. Penting, supaya kita nyegah tanduran ora bisa ngilangi lateks nganti suwe lan bisa uga kena infeksi.

Tugas pangopènan Croton

perawatan croton

Ayo saiki analisa apa tugas pangopènan sing ana ing croton. Yen pengin tanduran duwe tuwuh sing apik, kita kudu ngurmati kabeh perawatan kasebut ing ndhuwur. Yen nggunakake tanduran pot iki kita bisa seneng tanduran sing dawane meh meter lan sithik banget wektu. Sing paling apik babagan tanduran iki yaiku tuwuh kanthi horisontal. Anggere tanduran ditutupi kabeh sarat, mula bakal akeh godhong.

Iki minangka salah sawijining sebab kenapa tanduran iki kudu ditransfer sawayah-wayah. Kaya sing wis kasebut sadurunge, pancen menarik saben rong taun suwene sampeyan bisa transplantasi menyang pot sing luwih gedhe. Yen kita mung tuku tanduran, luwih becik ngenteni supaya bisa transplantasi nalika tanduran wis ora kepenak maneh ing pot kasebut lan kudu diganti pot liyane sing luwih gedhe.

Tanduran iki Ora pruning drastis nanging kita bisa nindakake pruning cilik yen pengin nyuda volume godhonge. Sampeyan kudu eling yen pruning kudu ditindakake tanpa kena pengaruh total pangembangan tanduran. Prekara sing kudu sampeyan lakoni yaiku babagan getah sing beracun. Yen duwe kewan ingon-ingon karo bocah ing omah, penting sup ora tetep ana ing sanjabane tanduran lan bisa kontak karo sawetara. Kanggo nindakake iki, kita bakal aplikasi agen obat supaya bisa dilindhungi. Kita uga mbantu nglindhungi tanduran saka infeksi.

Kaya sing sampeyan ngerteni, croton minangka tanduran sing rumit kanggo dirawat lan ora cocog kanggo pamula. Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan perawatan croton.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

82 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Elizabeth gomez ngandika

    amarga godhonge tiba

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Elizabeth.
      Bisa uga amarga kelembapan sing akeh banget, utawa amarga sinar matahari langsung. Uga yen wabah kena, godhonge bisa tiba.
      Yen sampeyan ora weruh serangga lan tandurane katon apik, suda frekuensi penyiraman. Disaranake supaya lemah garing sadurunge disiram maneh; kanthi cara iki, banyu banyu bisa dihindari supaya bisa ngrusak oyot lan, akibate uga tanduran.
      A Salam.

    2.    Nadia ngandika

      Halo, aku wis duwe croton suwene 4 taun ing papan sing padha ing omah, rasane aku menehi banyu akeh banget lan kabeh godhonge ambruk, aku wis ngganteni batang lan Terra wis meh rong wulan lan aku siram sapisan saben 10 dina lan isih ora ana owah-owahan, apa sing kudu daklakoni kanggo urip maneh amarga bagune apik banget mula aku nuwun sewu, sih

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Halo Nadia.

        Kaping pisanan, apa sampeyan duwe piring ing ngisor? Apa pot kasebut duwe bolongan ing pangkalane? Penting banget yen banyune bisa uwal, yen oyote bakal bosok.

        Sampeyan uga luwih becik ngobati kanthi fungisida, yaiku kanthi sesuatu sing bisa ngilangi jamur sing bisa nyebabake. Kanggo iki, sing ideal yaiku tembaga utawa belerang bubuk, nanging kayu manis (bubuk) uga bakal nglayani sampeyan. Sampeyan diwutahake ing ndhuwur lan banyu sithik, kaya mangkene saben 15 utawa 20 dina.

        Muga-muga sukses!

  2.   Elsa tresno ngandika

    MONICA, TULUNGGUNG TRUNKKU KANGGO 2 LORA, AKU BISA NYUTAK. Matur nuwun sanget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Elsa.
      Yen mung duwe 2 godhong, kudune ora ana, kajaba yen duwe bagasi bosok.
      A Salam.

  3.   Mony ngandika

    Katon kaya kobob ing antarane godhonge lan godhonge tiba akeh

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mony.
      Tanduran sampeyan duwe tungau laba-laba. Sampeyan bisa ngobati kanthi acarisida, didol ing nursery, kanthi instruksi sing ditemtokake ing paket kasebut.
      A Salam.

  4.   Lourdes Core Velez ngandika

    Salam Mónica Sánchez:
    Aku duwe crouton ing ngarep omahku. Salah sijine tiwas lan aku wis nyoba nandur liyane lan dheweke durung diwenehake. Aku wis nyebar kanthi pancing, aku wis ditinggalake ing banyu sadurunge nandur pancing, aku wis tuku tanduran, aku wis mbandhingake maneh lan dakkirimake ing pot nalika sawetara ing papan sing arep ditandur lan mati kaya karepku. Sing liyane ora apa-apa kanthi perawatan sing sithik lan aku ora ngerti apa sing kedadeyan karo ruang sing dakkarepake ing antarane liyane.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lourdes.
      Apa padha ing wilayah sing padha? Apa kabeh padha nampa perawatan sing padha? Apa srengenge menehi kabeh wong padha?
      Penasaran banget apa sing penting. Kayane padha urip ing wilayah sing sampeyan nandur cacing croton anyar utawa hama liyane sing mengaruhi oyot, utawa manawa lahan kasebut ora duwe saluran banyu sing apik kaya ing sekitare.
      Saran kula yaiku ngrawat cacing nganggo Cypermethrin, lan lebokake lapisan kerikil udakara 4-5cm ing bolongan tanduran.
      Kanthi cara iki, ora bakal ana masalah.
      A Salam.

  5.   oswaldo ngandika

    Saran sing apik banget.

    Amarga godhong anyar kroton warna-warni mung ijo.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Oswaldo.
      We are seneng amarga iku kapentingan kanggo sampeyan 🙂.
      Babagan pitakon sampeyan, bisa uga kurang cahya. Apa sampeyan bubar duwe?
      A Salam.

  6.   Monica Alvarez ngandika

    Halo Monica. Aku duwe croton ing pot sing padha udakara 10 taun kepungkur. Batang wis tuwuh nalika godhonge tiba lan saiki wis dawa banget lan godhong ing sisih ndhuwur wis ilang warna warna (mung kuning). Apa sing bisa ditindakake karo tanduran? Apa bisa direproduksi utawa ditanam maneh? Matur suwun sadurunge kanggo maca kula. Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Wigati
      Aku wis mbusak pesen sadurunge supaya bola-bali.
      Saran kula supaya sampeyan ngganti pot lan nempatno landasan anyar. Umume, ora bakal nemokake gizi supaya bisa terus saya gedhe.
      Wektu paling apik kanggo nindakake yaiku ing musim semi.
      A Salam.

      1.    Miriam ngandika

        Hai Mony! Thanks kanggo wektu. Sesuk aku arep mindhah 4 crouton sekrup amarga srengenge langsung nyengsarakke, nanging aku pengin ngerti apa lemah utawa substrat paling apik kanggo crouton sekrup. Matur nuwun!

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Miriam.
          Sampeyan bisa nggunakake medium sing tuwuh universal tanpa ana masalah.
          A Salam.

  7.   Majo ngandika

    Halo, bapak lan aku pengin nandur croton, nganti saiki ing nursery kita nemokake sawetara sing ora ngluwihi 30cm, suwene suwene nganti paling sethithik 1 meter? Matur suwun sanget 🙂

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Majo.
      Yen iklim anget lan ora ana frost, bisa tuwuh siji meter sajrone 2 taun tanpa masalah.
      A Salam.

  8.   Vladimir ngandika

    Halo! Dheweke menehi aku, nanging saiki mung gedhe lan aku wis pindhah karo lahan anyar lan luwih akeh ruangan. Uga ana ing papan sing ora ditampa srengenge kebak lan mbanyoni cukup, nanging aku isih ora bisa nyimpen. Apa sing bisa tak lakoni?
    Matur suwun kawigatosan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Vladimir.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Penting supaya ora ditumpes, yen oyote gampang bosok. Luwih becik disiram kaping loro utawa telu seminggu. Yen sampeyan duwe piring ing ngisor, copot banyu sing akeh sajrone 10 menit disiram.
      A Salam.

  9.   Elsa walde ngandika

    Halo Monica, aku nembe tuku tanduran croton, kanggo sekolah, bakal dirawat kanthi becik. Nanging amarga ana ing kelas, aku ora ngerti ati-ati apa sing bisa dakwenehake kanthi khusus, aku bakal matur nuwun karo saran sampeyan, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Elsa.
      Sampeyan kudu ngombe kaping loro utawa telu seminggu. Yen ana piring ing sangisore banyu, uwalake banyu sing luwih akeh 10 menit sawise disiram.
      Sajrone wulan sing paling panas disaranake mbayar nganggo pupuk organik cair, kayata guano, miturut pandhuan sing kasebut ing paket kasebut.
      A Salam.

  10.   Vladimir ngandika

    Matur suwun wangsulan!
    Aku menehi banyu saben weruh yen lemah garing, ora ana piringe. Apa aku kudu ngombe luwih sithik?
    Greetings.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Vladimir.
      Sampeyan kudu nyiram nalika lemah garing, nanging supaya bisa pulih, sampeyan kudu sabar.
      Sampeyan bisa ngombe nganggo hormon rooting supaya tanduran ngasilake oyot anyar. Iki bakal menehi kekuwatan.
      A Salam.

  11.   daiana ngandika

    Halo, sugeng siang!
    Dina iki dheweke menehi croton lan aku golek informasi supaya bisa ngurus, aku manggon ing apartemen.
    Pitakon liyane sing dakkarepake yaiku babagan masalah irigasi banyu, sepira kerepe aku kudu menehi?
    Konsultasi pungkasan, aku duwe vitamin sing dilebokake ing lemah, apa ora bisa dilindhungi?
    Saking sampun matur nuwun sanget, salam!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daiana.
      Sampeyan bisa ngganti panci kasebut nalika musim semi, yen cuaca apik.
      Frekuensi penyiraman beda-beda miturut cuaca, nanging umume kudu disiram kaping pindho saben minggu.
      Wiwit musim semi nganti musim panas bisa menehi sampeyan vitamin.
      A Salam.

      1.    Ornella ngandika

        Halo! Yen kabeh godhong tiba, apa tegese mati? Utawa bisa metu maneh!?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Ornella.
          Yen kabeh godhong tiba, bisa uga sampeyan kangelan amarga kakehan banyu (Kene sampeyan duwe informasi babagan subyek iki), lan / utawa ana ing kamar kayata conto.

          Aku nyaranake ngeruk batang kasebut kanggo ngerti yen ijo. Yen mangkono, mula ana pangarep-arep. Spasi penyiraman, lan aja kakehan hawa saka pemanas lan AC.

          Good luck.

  12.   Silvia ngandika

    Hai, aku bubar tuku croton lan godhong abang ing sisih ngisor lan ijo ing sisih ndhuwur, cilik. Nalika dipindhah menyang pot sing luwih gedhe, aku ngerti yen godhong ijo uga malih dadi abang .. apa biasane? yaiku, kabeh wis dadi abang lan ijo, meh ora ana apa-apa, aku kuwatir yen garing utawa duwe masalah

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Silvia.
      Ya lumrah. Tanduran "ganti" sithik nalika pindhah saka nursery menyang omah.
      A Salam.

  13.   Liseth Viviana Abreu Duarte ngandika

    Halo Bu Monica, aku wis tuku kroton, godhonge disebar ing batang kasebut udakara udakara 1.5 cm, nanging godhonge wiwit rontog, saiki isih ana sawetara sing isih ana lan batang sing ukurane 10 cm sing diukur saka pangkalane coklat (sawise ijo karo anggur) wis tuwuh bekas ing endi godhonge. Pitakonanku yaiku: apa godhong anyar bakal thukul saka jalur batang kasebut? Apa aku bisa ngethok jalur batang kasebut kanggo menehi motivasi menehi godhong anyar? Utawa apa tanduran bakal tetep tuwuh lan godhonge mung bakal metu ing batang sing anyar? matur nuwun kanggo wektu lan sugeng kaca iki wis pendidikan banget. Liseth Viviana ..

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Liseth.
      We seneng sampeyan seneng blog 🙂.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Aku takon amarga yen lemah suwene udan banget, oyot bakal bosok.
      Pituturku yaiku: potong sing katon ora apik, lan perawatan tanduran kanthi fungisida supaya jamur ora ngrusak. Kajaba iku, penting supaya lemah garing sakdurunge disiram maneh.
      A Salam.

  14.   clau ngandika

    Halo sugeng enjang aku tuku croton lan ora suwe sawise tuku aku wis transplan lan saiki nggawe godhong cilik lan ijo lan aku ana ing cedhak jendela lan menehi akeh cahya aku uga wis nyelehake ing kompos sampah lan aku ora ngerti yen godhonge metu dhewe ijo utawa nalika tuwuh banjur ganti warna Aku seneng tanduran iki mung yen aku ora nempatake pot iku kanggo saluran, bakal x yen lan yen aku bisa mindhah maneh saka panci kanggo nyelehake got utawa aku ngenteni sawetara wulan maneh: matur nuwun sanget, seneng ngrungokake saran sampeyan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Clau.
      Kuciwo sampeyan ngomong. Aku nyaranake sampeyan ngenteni sawetara, kanggo ndeleng cara mekar tanduran kasebut.
      Yen kena cahya langsung kapan wae, pindhah menyang wilayah liya sing ora bisa, amarga godhonge bisa kobong.
      Pupuk ing musim semi lan musim panas kanthi kompos universal, lan banyu nalika lemah garing.
      A Salam.

  15.   Mildred ngandika

    Halo, aku duwe croton. Kasunyatane yaiku nalika aku plancongan lan ana wong sing ngopeni, nalika bali dakkandhani yen tanduran mau wis diobong dening srengenge. Saiki ora ana godhong lan tunas dadi garing. Wis seminggu kedadeyan kasebut. Aku kepengin weruh manawa tanduranku wis mati lan apa aku bisa nindakake supaya pulih?
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mildred.
      Kanggo ngerteni manawa isih urip, sampeyan bisa ngeruk batang utama nganggo kuku: yen ijo, sampeyan duwe pangarep-arep.
      Banyu sepisan utawa kaping pindho saben minggu, lan copot banyu saka sajian - yen sampeyan ana ing sangisore - sepuluh menit sawise disiram.
      A Salam.

  16.   Gaby ngandika

    Halo, aku kepengin banget, udakara 4 minggu godhonge tiba ing kroton, lan wiwit garing lan saiki godhong sing isih ana tiba kabeh, ana sing menehi saran supaya aku nggawa supaya bisa menehi udhara, nanging dakkira Luwih elek, aku durung nate menehi pupuk, sejatine sedhih banget amarga aku ora ngerti carane ngrampungake lan ora kepengin mati, saben ndemek godhong banjur tiba amarga kepiye iku ringkih, aku kudu kepiye?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gaby.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Apa sampeyan musim panas utawa musim salju? Penting kanggo mriksa asor lemah sadurunge disiram, amarga yen lembab lan banyu, oyot bisa bosok.
      Kanggo iki, sampeyan bisa masang, contone, teken kayu sing lancip ing sisih ngisor (yen metu kanthi praktis, tegese bumi garing lan mula bisa disiram).
      Yen ana piring ing ngisor, copot banyu luwih saka sepuluh menit sawise disiram.
      A Salam.

  17.   Martha Martinez ngandika

    Halo Monica!
    Aku nulis kanggo sampeyan saka Meksiko!
    Aku wong anyar ing tanduran iki ...
    4 dina kepungkur aku tuku 2 crouton.
    Ukurane 50-60 cm. Aku manggon ing Monterrey, cd NL. timur laut Meksiko, lan musim panas panas banget !!
    Sepira kerepe aku kudu ngombe?
    Sepira kerepe?
    Dadi panas banget (lan isih panas banget) aku mikir yen 3 kali ora cukup?
    Sawetara godhong ngisor wis tiba lan sing liyane katon garing (pubtas sing kobong); Aku ngerteni manawa tanduran loro mau nesu karo owah-owahan saka nursery menyang omah sing anyar.
    Apa sampeyan menehi saran kula?

    Aku sijine ing garasi. Dheweke duwe cukup cahya.

    Salam akeh !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marta.
      Sajrone musim panas, sampeyan kudu ngombe asring banget, saben 2-3 dina. Sampeyan kudu ngindhari banyu sing mbanyoni banyu, lan sampeyan kudu ngilangi banyu sing akeh banget saka sajian sepuluh menit sawise disiram.
      A Salam.

  18.   Cruz Gil ngandika

    Sugeng enjing, aku duwe croton ing pot, kondisine apik banget, nanging dumadakan aku weruh ing nampan ing sangisore ana sawetara cacing garing cilik, aku miwiti mriksa kanthi luwih tliti lan uga ngamati manawa ana cacing ing njeron .. Kepiye cara ngilangi, apa sing kudu ditindakake supaya ora rusak?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Cruz.
      Sampeyan bisa ngilangi kanthi Cypermethrin 10%, ngetutake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut.
      Salam 🙂

  19.   Perla Ayala ngandika

    Halo, aku mesthi pengin croton, lan pungkasane aku duwe !, Mung yen godhonge wis kuning banget, dheweke ana ing pekaranganku lan mung ngalami akeh udan amarga badai, bisa dadi sebab pangowahan Warna? Kajaba sunar srengenge kabeh dina, kita uga saka Houston tx. Lan aku uga wis ngerteni manawa ana 3 cabang ing kluster sing padha, apa saben cabang bisa dipisahake, yaiku transplantasi kanthi cabang? Utawa iku tanduran siji lan ora pisah?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mutiara.
      Ya, angin topan iku 🙁
      Lebokake croton ing semi-shade, ing srengenge dadi elek amarga ora tahan apik.
      Babagan sing sampeyan takon saka cabang, apa sampeyan duwe foto? Sampeyan bisa ngunggah menyang tinypic, photoshack utawa nuduhake ing klompok telegram. Sejatine, aku bakal menehi pitutur marang kowe iku tanduran siji, nanging tanpa ndeleng aku ora ngerti.
      A Salam.

  20.   NEHEMIAS MUÑOZ ngandika

    HELLO IKI .. ​​AKU KANGGO PENDIDIKAN SANGAT TOPIK ING AWAKÑ CROTON .. PITAKON INGKANG ING TANPA TUMBUH ING POT LAN ING njero HOTEL, ING KANGGO KANG KANG KANG KANG KANGGO GUGUR SIJI. 🙁

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Nehemia.
      Ya, mesthine bisa ana ing pot. Sampeyan mung butuh perlindungan saka sinar srengenge lan draf langsung.
      A Salam.

  21.   Graciela Mariotti ngandika

    Halo !!! Aku Graciela. Aku manggon ing sisih kidul Argentina.
    Ing Dina Ibu (ing wulan Oktober) dheweke menehi wong Creton lan nalika diwenehake, dheweke dikon transplantasi. Aku nggawa dheweke menyang nursery kanggo nindakake, nanging dheweke lagi godhong sedhih lan tiba. Godhonge lagi tiba. Aku ora pengin kelangan dheweke amarga diwenehake karo sedulurku sing nembe seda. Aku butuh pitulung. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Graciela.
      Kaping pisanan, aku nuwun sewu amarga kelangan sadulurmu. 🙁 Akeh semangat.
      Kita bakal nyoba supaya tanduran sampeyan bali. Sepira kerepe sampeyan nyiram? Intine, lumrah yen lara sawise transplantasi, nanging sawise seminggu utawa rong kudu tuwuh maneh.
      Mula, penting disiram ora luwih saka kaping loro telu saben minggu sajrone wulan sing paling panas, lan seminggu sepisan suwene setaun. Gunakake banyu irigasi tanpa jeruk nipis, kayata banyu udan. Yen sampeyan ora bisa entuk, isi wadhah karo banyu, jupukna sewengi, lan esuke gunakake banyu kasebut kanggo disiram.
      Yen sampeyan duwe piring ing ngisor, copot banyu luwih saka sepuluh menit sawise disiram, amarga ora seneng puddling.
      A Salam.

  22.   LUIS ngandika

    Hai Monica, aku duwe katun, sing godhonge lancip lan dawa memanjang, ijo kanthi bintik-bintik kuning, mula godhonge tiba. Dumunung ing jejere jendhela lan disiram seminggu utawa kaping pindho saben minggu. Nalika tuku rong wulan kepungkur kondisine apik banget. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Luis.
      Apa sampeyan ana ing ruangan sing kurang apik? Yen mangkono, aku nyaranake sampeyan supaya adoh saka wong-wong mau.
      Kosok baline, yen sampeyan ana ing wilahan bumi sisih lor, luwih gampang kurang banyu. Sepisan seminggu utawa saben sepuluh dina. Gunakake banyu anget (udakara 37ºC) supaya oyodane ora "adhem".
      A Salam.

  23.   Salvatore ngandika

    Halo, aku duwe Croton sing aku tuku rong dina kepungkur lan sejatine aku ora ngerti babagan iki, pitakonku yaiku apa aku bisa ninggalake ing bagean omah nalika esuk menehi sunar srengenge, yaiku wektu srengenge ringkes banget udakara 40-50 menit.
    Sadurunge matur nuwun kanthi sanget!
    Salam saka Mexico.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Salvatore.
      Luwih becik ora langsung sinar matahari.
      Ing artikel sampeyan duwe informasi luwih lengkap.
      A Salam.

  24.   Buntelan ngandika

    Aku maca manawa sampeyan ora kudu menehi draf, apa angin saka kipas bisa mengaruhi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lia.
      Ya, sampeyan bisa mengaruhi sampeyan. Luwih becik dijaga supaya ora adoh saka konsep.
      A Salam.

  25.   Mayra ngandika

    Hai dina apik! Alesan kanggo pitakonku yaiku ing ngisor iki, segawonku wis seda lan aku mutusake ngubur dheweke, amarga aku sedhih banget, aku pengin nyelehake tanduran ing cedhak kono lan aku tuku croton dina iki, mula aku diwaca ngirim ora menehi sunar srengenge, lan papan sing ditandur iku menehi sunar, apa sing bisa dak lakoni ??? Aku pengin tanduran tuwuh apik amarga bakal dadi asu ing kana ... saran !!! !!! matur nuwun !!!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mayra.
      Sampeyan bisa nyelehake papat tutor lan bolong teduh ireng, minangka payung. Kanthi cara iki bakal direksa saka srengenge lan sampeyan ora prelu mindhah 🙂.
      Salam lan nuwun sewu amarga ilang segawon sampeyan. Akeh semangat.

  26.   Isabel ngandika

    Monica sing apik,
    Aku tuku kroton udakara telung wulan kepungkur, katon apik banget. Aku mutusake ngganti pot amarga pot sing aku wenehi sithik banget lan saka kana aku nuruti kabeh saran babagan perawatan sing sampeyan wenehake ing ndhuwur. Kasunyatane lagi sekarat, godhonge saya dhuwur banjur katon layu lan loro anyar sing metu mandheg nganti tiba. Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Kaya sing dakkandhakake, aku ngetutake kabeh saran babagan cahya, mbanyoni, ngresiki, utawa konsep, lsp. Aku ora bisa njaluk maneh.
    Matur nuwun kanthi rumiyin.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo isbael.
      Kowe saka ngendi? Aku takon babagan iklim: croton minangka tanduran sing ora ndhukung suhu ing ngisor 10ºC, lan yen sampeyan, umpamane, ing Spanyol kadang-kadang sanajan kita ngrawat tanduran kanthi apik, dadi tropis bakal saya ringkih 🙁
      Nanging aja nganti putus asa.
      Aku nyaranake sampeyan menehi banyu sithik. Ora luwih saka kaping pindho saben minggu. Yen ana piring ing sangisore banyu, uwalake banyu sing kebuwang sepuluh menit sawise disiram. Gunakake banyu tanpa jeruk nipis (yen ora bisa diwenehi, isi wadhah karo banyu tunyuk lan wenehake sewengi).
      Lan ngenteni kanggo ndeleng. Muga-muga sukses.

  27.   Electra ngandika

    Hello monica

    Aku duwe croton ing pot sajrone udakara rong taun (utawa loro lan setengah) lan tuwuh alon banget !!! Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Godhonge tiba akeh. Aku cukup banyu nanging ora cukup kanggo mikir yen wis. Dene La Luz, ana ing jejere jendhela, sing bisa dak lakoni amarga aku manggon ing apartemen lan ing balkon bakal menehi angin lan srengenge ....

    Ora kaya spesies ing foto kasebut. Titik kasebut ora teratur ... Aku ora bisa nemokake gambar saka spesies iki ing internet ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Electra.
      Lumrah yen tuwuh alon-alon 🙂 Nanging godhonge tiba tiba… kuwatir.
      Aku nyaranake sampeyan pupuk karo pupuk cair, kayata guano. Sampeyan bisa uga kurang gizi.
      Oalah, yen terus dadi luwih parah, tulis maneh marang kita lan bakal dikandhani.
      A Salam.

  28.   DR. ALBERTO CRUZ WALKER ngandika

    Salam MONICA, Matur nuwun kanggo manungsa waé lan Rekomendasi.
    AKU KUNCI KOROT LAN DIPAKANG KANG JABATAN, KANGGO LAMPU Sithik Sithik, SING KECIL NGECE, NANGING ORA TUMBUH, AKU PUNJUKI FERTILISER REKOMENDASI ​​ING NURSERY Nanging ora bisa, ITU SANGKAT CAKAP karo WINDOW, LALAKU KITUWIH Luwih KANGGO KANGGO PROFESIONAL, KANGGO NGOMPOKEN AKU, Matur Nuwun.
    MINGGU MINGGU

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Dr Alberto.
      Croton minangka tanduran sing tuwuh alon-alon, lan yen ora menehi cahya, mula bakal tuwuh luwih alon 🙂
      Sanajan bisa ing papan kaya iki, sing ideal yaiku ing ruangan sing akeh cahya alami mlebu (nanging ora langsung). Kajaba iku, disaranake banget pindhah menyang pot sing luwih gedhe ing musim semi supaya bisa terus tuwuh.
      A Salam.

  29.   OSCAR ROJAS ngandika

    HELLO, Aku NITUTU APA LOKO KOROTA, Apa AKU TETEP TUMBUH? APA KANGGO NGANGGO BUNGA? GREECE

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Oscar.
      Umume, nalika tanduran mekar, mula ora bakal tuwuh akeh.
      Kembang kasebut ora kena dijupuk. 🙂
      A Salam.

  30.   Estrella ngandika

    Halo, aku manggon ing Spanyol, khusus ing Blanes (Girona) ing wayah bengi Raja, dheweke menehi Croton kanthi godhong belang kanthi macem-macem warna, teka ing kahanan sing ala banget karo bumi sing garing, aku ngombe kanthi akeh lan aku wis nyelehake ing endi menehi akeh kajelasan, masalahe yaiku panci cilik banget, yen sampeyan ndeleng oyot lan aku kepengin weruh apa sampeyan ganti sadurunge dqs digunakake ing omah anyar, salam lan taun anyar

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Star.
      Ora, saiki ing mangsa adhem luwih becik ditinggalake ing panggonane. Sing bisa sampeyan lebokake ing pot sing luwih gedhe tanpa nyopot, banjur ing musim semi transplan kaya sing dibutuhake (yaiku ngilangi pot lawas).
      Salam, uga taun anyar kanggo sampeyan.

  31.   Jorge Jonathan Avalos ngandika

    Halo, Aku Mung Numbas Tanduran IKI NANGING NANE NGAKONI AKU Duwe KANTOR INGKANG KANGGO Kahanan Udara Dienggo Kabeh Dina, ORA BISA NGANGGO LANGSUNG LAN LANGKAH SUHU ANTARA 22-23 ° C LAN KANGGO NGAREPI WINDOW ING NGGARAPI LANGSUNG MUNGKINI APA AKU KANGGO MAJU KUDU NGUMLAKAKE LINGKUNG LINGKUNG, APA KOWE ORA KANGGO DIPIKSA ING Kantor ??
    Bengi-bengi Udhara dipateni lan SUHU AMBIEN Udakara 30 ° C

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge.
      Yen sampeyan duwe ing kantor, kanthi AC, luwih becik sampeyan sijine sawetara gelas banyu, utawa sampeyan tuku pelembab lan sijine ing sacedhake.
      Dadi bakal tuwuh sampeyan kanthi becik.
      Greetings.

  32.   Mirta ngandika

    Hai Monica, aku pengin pupuk krasan lan cara nggunakake. Blog sampeyan apik banget lan matur nuwun amarga sampeyan wis ngrewangi ngrampungake tanduran.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mirta.
      Kita seneng yen sampeyan seneng blog.
      Sampeyan bisa mbayar guano, yaiku seabird utawa pupuk kelelawar. Dheweke adol ing nursery.
      Tindakake pandhuane pabrike, amarga sanajan alami iku konsentrasi banget lan bisa uga ana risiko overdosis.
      Greetings.

  33.   oscar ngandika

    Halo Monica,
    Aku duwe croton sing dakelingi yen ana jinis nits garing sing nemplek ing iga, kaya aphid, nanging iki wis garing lan nemplek banget. Aku kudu ngumbah godhonge kanthi ngeruk kanggo nyopot. Akeh godhong sing dipukul, lan liyane sing wis wiwit garing, kaya godhong garing ing srengenge. Iki kedadeyan udakara 1 wulan kepungkur nalika cuaca wiwit adhem (15 derajat) lan lembab (95%)
    Wis entek godhonge lan akeh sing adus lan liyane wis garing tanpa ngerti apa sing kudu ditindakake.
    Apa sing sampeyan saranake?
    Matur suwun sadurunge.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Oscar.

      Aku nyaranake sampeyan ngresiki seprei nganggo gombal, banyu lan sabun entheng. Iki bakal ngilangi hama sampeyan.

      Yen ora apik, nambani tanduran kanthi serangga anti-mealybug.

      Salam 🙂

  34.   Magaly GArcia ngandika

    Hola
    Aku duwe pirang-pirang crotos, nanging ora tuwuh apa-apa sajrone 2 taun. Salah sawijine dadi sedhih, aku uga nuli nyelehake srengenge lan separo pulih nanging dheweke mula sedhih.
    Sing liyane normal nanging ukurane padha. Tanah sing diduweni yaiku kompos lan irigasi amarga dakkerteni ora duwe banyu, utawa lahan kasebut bakal kelangan banyu.
    Muga-muga sampeyan bisa menehi komentar utawa menehi email kanggo ngirim foto lan sampeyan bisa nulungi aku.
    Sejatine bebek digawe ing nursery sing tuku.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Magdaly.

      Apa sampeyan duwe ing pot? Yen mangkono, lan wadhah kasebut ora duwe bolongan utawa sampeyan duwe piring ing sangisore, aku nyaranake tanduran ing bolongan, tanpa piring.

      Lan yen duwe bolongan, panci sing luwih gedhe bisa dadi kebutuhan. Pangowahan bisa digawe ing musim semi.

      Yen ora apik, tulis menyang kita.

      regards

  35.   Daniel Zaragoza ngandika

    Nalika batang muncul ing sisih ndhuwur sing katoné kembang, apa bisa dicopot?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.

      Kita ora menehi saran. Pikir manawa tanduran nggunakake akeh energi kanggo ngasilake stalks kembang lan kembang, kalebu bagean kasebut.

      Greetings.

  36.   Maria ngandika

    Halo, tambang duwe titik-titik polka kuning, nanging aku ngerti yen ana godhong kuning, aku wis ngilangi loro, aku ora ngerti yen normal utawa ora. Matur nuwun, dina sing apik.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.

      Godhong kuning bisa disebabake amarga ana akeh masalah, kayata ngilangi utawa kurang gizi.
      En artikel iki kita ngomong babagan iki.

      Greetings.

  37.   Sugi Sandoval ngandika

    Woy Monica, Mugi sing uga banget.

    3 months ago Aku tuku Croton, iku banget, nalika teka ing omahku wis paling saka godhong ijo lan saiki sethithik lagi nggawe panggonan cilik lan garis kuning. Aku mangu-mangu yen dakdeleng padha karo nalika tekane, godhonge cilik, udakara ana 10 godhong (katon kaya wit mini).

    Apa sampeyan ora duwe kompos?

    salam sejatine.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Sugei.

      Piye kabare Sejatine sampeyan bisa dadi masalah irigasi, tinimbang ora duwe kompos. Sepira kerepe sampeyan nyiram?

      Yen sampeyan pengin ngirim gambar kanggo kita facebook lan kita pitutur marang kowe.

      Greetings.

  38.   Roxana ngandika

    Halo sugeng sonten. Aku duwe keraguan lan keprihatinan, tanduranku minangka lintang Croton, aku tuku bubar, nanging seminggu sawise aku tuku, godhonge wiwit tiba, ora kabeh tiba, nanging ana loro sing saben dinane tiba. Omahku windows amba lan biasane padhang, aku wis pasang ing sawetara panggonan, nanging durung bisa ngrampungake. Apa sampeyan bisa nulungi aku menehi saran kanggo nambah kondisi tanduran utawa kanggo mbantu?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Roxana.

      Kaping pisanan, disaranake dilebokake ing papan lan aja dipindhah saka kana. Yaiku pangowahan lokasi sing bisa nandheske tetanduran.

      Papan kasebut kudu disinari, nanging croton kudu rada adoh saka rancangan kasebut. Uga, asor kudu dhuwur, mula yen sampeyan manggen ing papan sing iklim garing, luwih becik nyelehake kontainer kanthi banyu ing njero pot.

      Liyane, apa pot kasebut ana piring ing sangisore? Yen mangkono, pikirake babagan saluran sawise saben mbanyoni, yen oyot bakal bosok.

      Ing artikel sampeyan duwe informasi luwih lengkap.

      Greetings.