Drácena marginata: kasarasan

Drácena marginata: kasarasan

Apa sampeyan duwe ing omah Dracena marginata? Apa dheweke menehi sampeyan? Yen mangkono, mesthine sampeyan kudu golek perawatan apa sing kudu diwenehake ing tanduran?

Aja katon adoh maneh, ing kene kita ngomongake babagan Dracena marginalisasi, perawatan lan sawetara masalah sing kudu dipikirake.

Apa sing diarani Drácena marginata

Apa sing diarani Drácena marginata

Margata Drácena yaiku a tanduran sing asale saka bagean tropis ing Afrika, sing cocog banget ing njero. Amarga ukurane dhuwur lan godhong tipis sing ijo, utawa uga kuning utawa abang, katon apik banget lan hiasan ing papan sing sampeyan pasang. Kajaba iku, ora tuwuh cepet banget, mula bisa disimpen ing papan sing suwe nganti suwe tanpa kudu ngowahi pot utawa kudu prune.

Iki minangka tanduran pembersih udara, sing nresep kabeh karbon dioksida ing ruangan lan mbusak zat liyane kayata formaldehida, benzena utawa xilena. Iki uga kanggo ngatur kelembapan.

Ngrawat margata Dracena

Ngrawat margata Dracena

Sumber: Spruce

Kita seneng praktis, mula ing kene kita bakal rinci babagan perawatan sing dibutuhake kanggo tanduran iki sehat lan sehat. Lan muga-muga bisa suwene pirang-pirang taun!

Lampu

Drácena marginata minangka tanduran sing butuh cahya, nanging sampeyan kudu ngerti manawa bisa adaptasi karo kahanan apa wae; yaiku ora dadi masalah apa entheng utawa entheng.

Saiki yen sing sampeyan karepake iku tanduran iki tuwuh lan bisa ndeleng kanthi kuat, disaranake sampeyan lebokake ing endi wae sing bakal duwe cahya sing apik. Mesthi, kanthi ora langsung, amarga sinar srengenge langsung bisa ngobong godhonge lan katon ora apik.

Irigasi

Sampeyan kudu ngerti manawa margata Drácena dudu tanduran sing butuh banyu akeh. Mung nalika bumi garing lan ora mung dangkal, nanging uga jero. Yen wis ana ing kahanan iki, luwih becik sampeyan ngombe kanthi akeh, nanging yen sampeyan wedi bisa nambah luwih akeh banyu, luwih becik sampeyan luwih eling lan ngombe luwih asring, nanging luwih sithik jumlahe

Mbanyoni tanduran biasane saka ndhuwur, nanging yen sampeyan ndeleng banyune cepet banget, sampeyan bisa nindakake kanthi nyemplungake. Sampeyan kudu ngontrol wektu ing banyu supaya oyot ora bosok. Kajaba iku, yen tanduran sampeyan gedhe banget, mesthine sampeyan ora bakal bisa nindakake kaya iki (yen ngono luwih becik diwutahake kanthi alon-alon menyang macem-macem panggonan ing pot kanggo menehi nutrisi).

Nganti garing maneh, sampeyan ora kudu ngombe maneh.

Temperatura

Tanduran iki duwe suhu rata-rata, yaiku antara 22 lan 26 derajat Celcius. Iku ora ateges yen ana suhu sing luwih dhuwur utawa luwih murah tinimbang derajat kasebut, sampeyan bakal mati. Nanging, yen suhu sithik, nganti 14 derajat, tanduran bakal apik. Yen mudhun luwih murah, ya sampeyan bakal nandhang sangsara.

Ora perlu diandharake, ora tahan suhune sithik utawa beku.

Pelanggan

Drácena marginata minangka tanduran sing bakal butuh pelanggan saben wulan. Ora butuh akeh, cukup tuangake kompos cairan sethithik ing banyu irigasi sewulan sepisan kanggo menehi nutrisi lan tuwuh.

Pruning margata Drácena, sing paling penting

Pruning Dracaena

Ing pruning, sing sejatine sampeyan bisa nemokake dhewe ing rong kahanan: siji, sampeyan kudu prune gagang, sing biasane; lan loro, sampeyan kudu prune ROOT.

Ing kasus oyot, Sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan kudu ngatasi yen sampeyan njaga tanduran sajrone sawetara taun, amarga sawise sawetara tanduran saya akeh nganti cenderung jenuh pot malah ditinggalake. Sawetara sing diowahi yaiku ganti pot sing luwih gedhe, nanging yen sampeyan ora pengin, utawa wis cukup gedhe, sampeyan kudu nyuda werni ROOT saka tanduran lan, sengaja, diresiki.

Kepiye carane sampeyan nindakake? Sampeyan kudu mriksa oyot kanthi sabar lan ngethok sing katon mati. Bakal ana liyane sing luwih anyar, lan ijo. Sing kudu ditinggalake.

Sawise rampung, tambahake landasan anyar lan pulih maneh. Kajaba iku, sampeyan kudu ngetrapake stimulator oyot amarga, percaya utawa ora, tanduran iki bakal nandhang sangsara akeh ing pruning iki lan kudu dirawat sawetara dina (kudu dingerteni kondisine).

Kanggo pruning batang, sampeyan mung kudu motong. Saiki, yen sampeyan pengin njupuk potongan, tinimbang potongan horisontal, aja nganti sudhut banjur lebokake ing banyu supaya tuwuh oyot lan tunas kanggo duwe tanduran anyar.

Transplan

Sanajan wis dikandhani, marginata Drácena dudu tanduran sing tuwuh saya gedhe, mula bisa disimpen ing pot sajrone pirang-pirang taun, yen pengin sehat lan sehat, disaranake transplantasi saben rong taun, ing spring.

Sampeyan ora prelu dilebokake ing pot liyane yen sampeyan ora pengin, nanging sampeyan kudu mbusak landasan sing ana lan ganti dadi liyane. Kanthi mangkono, sampeyan bakal ngerti manawa ana gizi ing lemah kanggo dipangan saben rong taun.

Nglawan hama lan penyakit margina Dracenata

Sampeyan kudu siyap kanggo ngatasi masalah sing bakal muncul ing tanduran. Lan salah sijine gegandhengan karo parasit sing bisa nandhang lara. Umume, loro sing paling umum yaiku Kayu Kayu, sing nutupi tanduran kanthi film putih ing godhong lan batang; lan ing Laba-laba abang, sing mangan SAP saka tanduran lan nyebabake godhonge tiba.

Kanggo pertempuran, ing kasus sing pertama, karo mealybugs, luwih becik fumigasi nganggo sabun kalium; lan ing kaloro, sampeyan bisa nggunakake perawatan kimia.

Apa wates Dracenaa mekar?

Apa sampeyan nate mikir apa margata Drácena berkembang? Sampeyan bisa uga durung nate weruh, nanging ya bisa ngrembaka. Masalahe yaiku dheweke mung ing njaba. Arang banget kembang ing njero omah, sanajan sampeyan menehi kahanan lan perawatan sing apik, bisa uga kedadeyan kasebut.

Apa sampeyan ragu babagan perawatan saka Drácena marginata? Marang sampeyan lan kita bakal nyoba mbantu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Vincent ngandika

    Aku duwe maraca dracaena meh 2 meter, dawane meh 1 meter lan umure luwih saka 20 taun kena penyakit mealybugs cottony. Antarane wulan Maret lan Mei taun kepungkur, serangan gedhe banget, kembang godhonge banjur malih coklat lan yen aku narik dheweke, dheweke metu kanthi gampang lan menehi bau busuk sing ora enak. Sasi sawise tunas anyar wiwit tuwuh, sawetara suwe banjur kita weruh yen ana siji batang sing wis garing, mula kita banjur ngethok. Sawise iku, kita ngira yen wabah kasebut wis sirna, nanging ternyata kita salah yen tanduran duwe mealybugs sanajan katon sehat. Saiki kita wis weruh manawa tunas diserang, tunas ora ana sing aneh kajaba mung sawetara godhonge, luwih cilik tinimbang umume lan bintik-bintik kekuningan, tunas duwe akeh mealybugs sing mangan, nalika kena dipindhah akeh lan ambruk, batang sing ana ing kana kita potong lan kita tanem ing pot. Apa sampeyan mikir yen stek kasebut bakal thukul? Sepira kaping seminggu utawa sewulan sampeyan kudu ngombe, sepira kerepe kudu mbayar?

    PS: Nuwun sewu nuwun banget yen nandhang wabah kasebut amarga ukurane monumental lan arang ditemokake kanthi gedhe iki

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Vincent.

      Kanggo mealybug cottony ana produk alami lan efektif banget yaiku bumi sing diatomi. Sampeyan mung kudu teles tanduran - nalika srengenge ora katon padhang kapan wae - banjur buwang. Uga ing bumi.

      Motong bisa uga throut. Siram kaping pindho saben minggu lan tetep ing papan teduh. Yen sampeyan ndeleng manawa tuwuh saya gedhe, sampeyan bisa miwiti mbayar.

      Greetings.

  2.   Vincent ngandika

    Motongku wis garing

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Vincent.

      Lan kepiye sampeyan duwe? Dheweke bisa uga kurang banyu utawa duwe akeh cahya.

      Disaranake sampeyan nyoba maneh, kanthi impregnating dhasar nglereni karo rooting hormon sadurunge tanduran.

      Greetings.