Perawatan geranium ing pot

perawatan geranium pot ing omah

Geranium minangka salah sawijining tanduran sing paling populer ing Spanyol. Iki tahan kekeringan lan panas kanthi apik, saliyane kembang kasebut uga tanggung jawab kanggo dekorasi lan madhangi kebon lan balkon ing tengah negara. Saliyane dibudidayakake kanggo kaendahane, geranium nduweni aroma sing khas banget. Gampang kanggo njaga, cocok kanggo pamula ing perawatan tanduran, lan bisa tahan meh kabeh hama lan penyakit. Ing perawatan geranium ing pot Padha ora rumit banget, nanging mbutuhake sawetara kawruh sadurunge.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo menehi pitutur marang kowe apa sing dadi perhatian utama kanggo geranium pot lan karakteristike.

Karakteristik utama

geranium ing pot

Ana luwih saka 240 spesies geranium Ing pangertèn ilmiah, bisa mekar ing saindhenging taun ing iklim sedheng. Yen kita pengin tuwuh kanthi cara sing sehat, kita kudu ati-ati banget ing tahap pertumbuhane. Kanthi cara iki, kita bisa nggawe kembang geranium sing ayu padhang kabeh tampilan kita. Mekaten, geranium dianjurake kanggo njaba ruangan. Miturut Feng Shui, paling apik kanggo nyegah tanduran kasebut ing njero ruangan.

Nanging, akeh wong milih geranium potted. Mula, kita kudu fokus ing perawatan geranium pot tinimbang ditanam ing kebon.

Perawatan geranium ing pot

perawatan geranium ing pot

Geranium minangka tanduran sing populer banget. Kanthi perawatan sing prasaja, kembang sing apik bisa mekar ing musim panas. Geranium minangka tanduran sing mbutuhake akeh cahya. Saenipun, kudu nampa cahya langsung kanggo sawetara jam dina, sing uga bakal nambah ngembang. Mesthi, sampeyan kudu ngindhari sinar srengenge langsung sajrone jam sing paling panas. Kanthi cara iki, kahanan sing cocog yaiku dilebokake ing papan sing cerah utawa semi-teduh.

Ngrawat cahya iku penting banget, lan mbanyoni geranium uga penting. Sing paling penting ora nyiksa banyu, amarga iku mungsuh kesehatan. Trik kanggo ngerti jumlah banyu sing dibutuhake geranium yaiku kudu eling yen substrate rada lembab. Sanadyan mangkono, iku penting kanggo supaya soaking tanduran karo banyuSawise mbanyoni, copot banyu sing isih ana saka sajian, amarga bisa nyebabake oyod dadi bosok.

Sing paling umum yaiku geranium pot kanthi diameter 30-40 cm.. Ing kasus iki, dianjurake supaya kita mbayar ing musim semi lan musim panas. Uga, ing sawijining dina ora perlu transplantasi, amarga geranium minangka tanduran sing relatif cilik.

Babagan pupuk, kanggo jinis tanduran iki, kita bisa milih antarane padhet lan cair. Sing becik yaiku miwiti nggunakake ing musim semi, sanajan bisa uga ditindakake ing musim panas, kanthi frekuensi sapisan sasi. Iki sawetara jinis pupuk sing disaranake kanggo geranium:

  • Pupuk organik. Sapa wae bisa digunakake kanggo tuwuh geranium: kompos, humus, manure ijo, kotoran manuk ... mung nambah sakepel kanggo saben tanduran lan nyampur karo lemah liyane.
  • Pupuk (pupuk kimia). Iki digunakake kanggo nggawe geranium mekar. Disaranake nggunakake siji sing ditemtokake kanggo geranium. Priksa manawa maca label ing saben pupuk kanthi ati-ati kanggo ngerteni jumlah sing ditrapake.

Perawatan geranium ing pot: pangopènan lan ngembang

tetanduran ayu

Pruning geranium biasane ditindakake ing musim gugur, nanging ing mangsa panas kanggo mbantu ngembang sabanjure kita kudu mbusak godhong garing lan kembang layu. Wis ing musim gugur kita bisa nindakake pruning umum, sanajan iku tansah gumantung ing wutah saka geraniums. Mulane, disaranake ngethok cabang sing paling tipis lan paling lemah langsung saka pangkalan. Kita mung kudu ninggalake tunas sisih paling kuat. Kira-kira limang dina sawise pruning, cabang anyar sprout lan mekar mengko.

Yen kita ngrawat kanthi bener, geranium bisa urip nganti 40 taun utawa luwih. Kanggo geranium bisa mekar kanthi bener, butuh akeh jam cahya. Mulane, yen sampeyan duwe loteng sing padhang banget, gunakake kesempatan kanggo nandur geranium ing pojok kasebut. mesthi, Coba goleki iyub-iyub ing wayah sore supaya ora overexposure lan pungkasane bosok. Suhu sing cocog kanggo jinis tanduran iki antara 18 nganti 20 ºC.

Yen geranium ora bisa mekar, panyebab sing paling umum yaiku kekurangan sinar matahari, pupuk kakehan, utawa suhu sing kurang. Uga amarga hama, geranium bisa uga ora mekar. Yen tanduran kasebut kena infeksi, cara sing paling apik yaiku nyemprotake geranium kanthi solusi pupuk sing diencerke banyu, paling sethithik seminggu.

Wabah lan penyakit

Ana sawetara hama sing bisa mengaruhi geranium:

  • kupu Afrika (uga dikenal minangka pengeboran geranium). Umume kita nemokake serangga kasebut nalika panas, lan suhu rata-rata sekitar 20º. Masalah utama kupu iki yaiku invasi kasebut ora bisu. Pancen ora nyebabake karusakan langsung, nanging yen ngetokake endhog, uler bakal katon lan mengaruhi batang. Ing kasus iki, sing kudu ditindakake yaiku mbusak bagean geranium sing rusak lan diserang lan nggunakake insektisida khusus. Tip: kanggo nyegah munculé hama kasebut yaiku nggunakake pestisida pencegahan kanggo ngrawat geranium.
  • Geranium whitefly: Gigitan serangga iki bisa ngrusak godhong (amarga warna ijo sing kuwat saka godhong sing ditarik). Cara liya kanggo ndeteksi hama iki yaiku ndeleng yen ana bintik putih kapas ing ngisor godhong, yaiku larva kutu kebul. Bisa dicopot kanthi tangan utawa nganggo insektisida. Minyak neem bakal mbantu sampeyan.
  • Laba-laba abang: Hama iki mangan jus saka godhong geranium lan ngasilake bintik-bintik kuning cilik sing nyebabake godhong-godhongan nggulung lan banjur garing. Kanggo ngindhari hama iki, luwih becik nggunakake insektisida sajrone wulan sing luwih adhem.

Nanging geranium ora mung bakal diserang dening hama, nanging uga akeh penyakit sing bakal mengaruhi wutah lan ngembang:

  • Geranium karat: Penyakit iki nyebabake bintik kuning ing godhong, padha karo pustules. Iki dumadakan ngeculake seri spora sawise 15 dina, sing pungkasane mateni tanduran kasebut. Kanggo nyegah kedadeyan kasebut, gunakake fungisida lan copot tanduran kasebut sadurunge pustule mbukak kanggo nyegah kena pengaruh tanduran geranium liyane.
  • Titik godhong- Kanggo penyakit iki, sampeyan bakal weruh sawetara bintik banyu ing godhong geranium lawas, sing kaya blisters lan nyebar liwat godhong. Kanggo ndandani, copot godhong sing kena infeksi lan diobati kanthi kimia kanthi fungisida.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau babagan perawatan geranium potted.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.