Perawatan ginkgo biloba

Perawatan ginkgo biloba

Dina iki kita arep ngomong karo sampeyan babagan tanduran sing wis tuwa nganti urip bebarengan karo dinosaurus. Lan ya, isih terus. Iki diarani wit kuna, fosil urip sing wis bisa berkembang lan tekan jaman kita. Ingkang sae inggih menika saged dipunpendhet wonten ing griya kita, awujud wit-witan wonten ing taman saha minangka bonsai. Kita ngomong babagan Ginkgo biloba lan, luwih khusus, babagan Perawatan ginkgo biloba.

Yen sampeyan pengin duwe wit karo akèh sajarah, kang wis sekseni carane donya wis diganti, banjur kita ninggalake sampeyan kabeh care sing perlu supaya sampeyan bisa seneng.

Kepiye Ginkgo biloba

Kepiye Ginkgo biloba

Sadurunge ngomong karo sampeyan ing tingkat praktis babagan kabeh sing dibutuhake wit iki, kita kudu ngandhani sethithik babagan iki. Ginkgo biloba iku uga disebut wit patang puluh tameng, utawa wit pagoda. Asalé saka China wétan nanging saiki bisa ditemokake ing akeh panggonan liyane.

Dhuwuré bisa nganti 35 meter lan bisa urip luwih saka sewu taun. Batangé werna abu-abu peteng kanthi sawetara retakan. Cabang-cabang kasebut ora akeh, nanging cabang-cabang kasebut kuwat banget.

Nang Ginkgo biloba kita bisa nemokake rong jinis: lanang, sing duwe bantalan piramida; lan wadon, kang makutha luwih amba. Sing, iku dioecious.

Dene godhonge, kaya pange-pange sing ora akeh, uga godhonge. Tambah sawetara ing spring lan panas, tansah ijo cahya ing werna lan kaya-kaya penggemar utawa loro lobus bebarengan. Ya tenan, ing Autumn padha kuning lan tiba prakteke ngliwati mangsa lan mangsa wuda lan mungkasi pembangunan ing sasi kasebut. Kajaba sampeyan duwe Ginkgo wadon, amarga yen mangkono sampeyan bisa nemokake sing menehi woh kuning babak. Mesthine, yen wis liwati, dheweke mambu banget, mula sampeyan kudu nyopot supaya ora bau.

Gingko biloba care

ginkgo ing musim gugur

Saiki sampeyan duwe pangerten sing luwih apik babagan wit iki, ayo ngomong babagan perawatan. Apa sampeyan pengin duwe bonsai utawa wit jinis iki ing kebon? Dadi mbayar manungsa waé kanggo ing ngisor iki:

Lokasi

Apa sampeyan ngerti yen Gingko biloba minangka wit sing tahan panas lan adhem? Sampeyan bener, sanajan luwih seneng iklim entheng, adaptasi karo sapa wae, lan bisa tahan kadhemen uga panas.

Mesthine, ora seneng dipindhah saka papan siji menyang papan liyane (aku ngomong kanggo bonsai), luwih apik kanggo netepake ing papan siji lan supaya tuwuh.

Iku uga nduweni ciri saka nglawan polusi, apa sing ndadekake dheweke dadi calon kutha.

Mesthi, nalika nandur, penting banget yen dipisahake saka omah lan struktur utawa bangunan liyane amarga biasane akeh oyod lan butuh papan.

Lampu

Wit iki tresna marang srengenge. Dadi kapan sampeyan bisa dilebokake ing panggonan sing srengenge banget. Ing musim gugur lan mangsa kita ngerti yen ora bakal panas banget, supaya sampeyan ora bakal nandhang sangsara saka "wuda" (amarga iku wit deciduous), nanging mesthine ing mangsa panas sampeyan bakal ngurmati.

Yen sampeyan ora bisa nyedhiyakake papan sing cerah, goleki paling ora siji ing semi-iyub-iyub. Sing ora bakal ditoleransi yaiku sing ana ing iyub-iyub amarga wit iki butuh srengenge sing apik.

Bumi

Nalika nerangake tanduran iku, kang dening cara punika luwih apik kanggo nindakake ing awal musim semi utawa ing musim gugur, iku penting sing nggunakake a Substrat sing ngeculake lan ngidini drainase. Tanah kasebut kudu nutrisi, nanging ora nyebabake genangan amarga ora apik kanggo dheweke.

Yen sampeyan pengin tuwuh kanthi cepet, banjur taruhan ing lemah pasir, amarga iki sing paling cocog.

Perawatan ginkgo biloba

Irigasi

Babagan irigasi, sampeyan kudu ngerti yen wit iki minangka salah sawijining sing paling tahan kanggo kahanan garing lan kurang banyu. Sampeyan bisa duwe kanggo dina utawa malah minggu tanpa banyu sing ora bakal nyuda ukurane. Nalika mbanyoni, penting yen sampeyan ora nindakake akeh banget, utamane yen lemah sing sampeyan duwe ora draining.

Es luwih apik kanggo mbanyoni sethithik, lan luwih akeh, tinimbang bebarengan, utamane amarga sampeyan bisa nyebabake penyakit.

Kanggo menehi ide, ing musim semi lan musim gugur sampeyan bisa mbanyoni saben 3 minggu; ing mangsa panas, saben rong minggu. Lan ing mangsa? Ora disiram. Malah kandha, yen godhong pungkasan ilang, ora perlu disiram maneh amarga wis ora aktif lan ora butuh banyu nganti musim semi.

Pelanggan

Kaya wit-witan utawa tanduran ing umum, pupuk banget enriching kanggo Ginkgo biloba lan kudu ditrapake ing musim semi lan musim panas. Sampeyan kudu nambah pupuk mineral saben 15 dina.

Mengko, ing musim gugur, luwih becik sampeyan nambah kompos utawa manure kanggo nambah lemah lan, kanthi ora sengaja, kanggo mbantu mangsa duwe wektu sing luwih apik.

Ing kasunyatan, yen sampeyan kudu transplantasi, paling apik kanggo nindakake ing musim gugur utawa musim semi. Sawetara profesional ora nyaranake, yen sampeyan transplantasi ing musim gugur, sampeyan fertilize, amarga iku counterproductive (lemah anyar, karo gizi, lan gizi ekstra bisa kakehan); supaya padha nyaranake fertilizing ing Autumn lan transplanting ing spring utawa kosok balene, gumantung ing negara lemah lan wit.

Wabah lan penyakit

Ginkgo biloba diarani meh ora kena penyakit utawa hama wiwit, kaya sing wis kita deleng, wis bisa urip akeh. Nanging, iki ora ateges ora ana bebaya.

Contone, salah siji sing paling umum yaiku risiko suffocation ROOT (amarga caking bumi), utawa ing katon jamur, disebabake kelembapan sing berlebihan.

Begjanipun, sampeyan bisa njaluk dening yen sampeyan nyekel ing wektu.

Pruning

Amarga sawetara cabang, Ginkgo biloba ora pruning pruning. Mung yen sampeyan ora pengin tuwuh luwih akeh, utawa cabang sing rusak, mati utawa rusak, bisa dipotong, nanging bakal ditindakake ing musim dingin lan sealant bakal ditrapake kanggo nyegah kesehatane rusak.

Kaya sing sampeyan ngerteni, perawatan Ginkgo biloba ora rumit, lan sampeyan bakal duwe wit kuno. Apa sampeyan tau mikir babagan wit iki kanggo kebon sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.