Perawatan Lapacho

Tabebuia rosea kembang

El lapacho yaiku jeneng sing diwenehi wit tropis sing megah ing genus botani Tabebuia. Tanduran iki asale saka zona intertropis ing Amerika, lan Karibia minangka omah kanggo sebagian besar spesies kasebut.

Kembang kasebut luar biasa. Kembang, sing bisa nganggo pirang-pirang warna, bisa nutupi makutha sadurunge diiseni godhong. Dadi, yen sampeyan seneng kelopak, aja ragu-ragu sinau luwih lengkap babagan lapacho.

Kepiye lapacho?

Godhong Tabebuia utawa Lapacho

Wit-witan sing diarani lapacho yaiku tanduran godhong sing tuwuh 4 nganti 10 meter kagungane genera Tabebuia lan Handroanthus, sing kasusun saka udakara 70 spesies sing asale saka tropis Amerika. Godhonge mung godhong-godhongan enom, kanthi saben leaflet duwe vena utama lan sekunder sing ditandhani banget. Kembang kasebut katon diklumpukake ing perbungaan kanthi wujud raceme warna kuning, putih, lilac, jambon utawa abang. Woh iki minangka kapsul ing njeron wiji lancip lan swiwi, duwé tingkat germinasi sing dhuwur.

Tingkat pertumbuhane cukup cepet yen cuaca apik, mula Tanduran kasebut minangka tetanduran sing apik banget kanggo kebon amarga oyot ora invasif..

Spesies utama

Sing paling misuwur yaiku:

Tabebuia aurea

Deleng saka aurea Tabebuia

Gambar - Wikimedia / Haneesh KM

Yaiku wit sing asale saka Amerika Selatan ing dhuwur 8 meter. Ngasilake kembang kuning sing padhang, kanthi diameter 6,5 sentimeter.

Tabebuia avellanedae / Handroanthus impetiginosus

Tampilan lapacho jambon

Gambar - Wikimedia / mauroguanandi

Dikenal minangka lapacho jambon, minangka wit asli Meksiko lan Amerika Selatan. Tekan dhuwuré 30 meter, lan ngasilake kembang jambon kanthi 4-5 sentimeter.

Chrysantha Tabebuia / Handroanthus chrysanthus

Deleng saka chrysantha Tabebuia

Gambar - Wikimedia / Veronidae

Dikenal minangka guayacán, guayacán kuning, araguaney, oak kuning (ora bakal bingung karo wit-witan sing iklim sedheng saka genus Quercus), utawa tajibo, iku wit sing asale saka zona intertropis Amerika. Tekan dhuwur 5 nganti 8 meter, lan ngasilake kembang kuning 5 nganti 12 sentimeter.

Tabebuia chrysotricha

Tampilan Tabebuia emas

Gambar - Flickr / Veronidae

Dikenal minangka guayacán, wit trompèt emas utawa ipé, iku wit sing asale kalebu umume ing alas alas Atlantik ing Brasil sing tekan dhuwure 7 nganti 11 meter. Ngasilake kembang kuning.

Tabebuia heterophylla

Tampilan heterofil Tabebuia

Gambar - Wikimedia / mauroguanandi

Dikenal minangka oak putih (maneh, ora bakal bingung karo Quercus), wit kasebut minangka gondho asli saka Rings Lesser sing tekan dhuwure nganti 18 meter. Ngasilake kembang jambon udakara 5-6 sentimeter.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Apa sampeyan pengin duwe ing swarga? Tindakake saran kita:

Lokasi

Yaiku tanduran sing kudune njaba, ing srengenge kebak. Supaya bisa ngrembaka, butuh sinar srengenge langsung, saubenge sedina muput.

Lantai

  • Taman: penting supaya sugih ing bahan organik lan duwe saluran pembuangan sing apik, amarga ora seneng kakehan banyu.
  • Pot kembang: isi substrat universal, mulsa utawa kompos, dicampur karo 20% perlite utawa padha.

Irigasi

Biasane kudu asring. Ing iklim sing panas lan garing, bisa uga disiram saben 2-3 dina ing mangsa panas, lan saben 3-4 dina suwene taun. Ing kahanan apa wae, iki bisa beda-beda, amarga umpamane wit sing ana ing panci ora butuh frekuensi siraman sing padha karo tanduran sing ditandur ing kebon.

Dadi, yen ora mangu-mangu, aja ragu mriksa asor, amarga yen nandhang banyu sing akeh banget, mula bakal angel pulih lapacho.

Pelanggan

Tabebuia caraiba ing kembang

Wiwit musim semi nganti musim panas kudu dibayar nganggo pupuk organik, kayata humus cacing tanah o pupuk jaran. Yen ana ing pot, gunakake pupuk cair ing pandhuan sing kasebut ing wadhah; kanthi cara iki, ora bakal ana risiko overdosis.

Pruning

Sampeyan ora butuh tenan. Bakal cukup kanggo mbusak cabang sing garing, lemes lan lara ing musim gugur. Tansah nggunakake alat pruning sadurunge disinfeksi, resik, lan kondhisi sing apik.

Tanduran wektu

Yen sampeyan pengin nandur ing kebon, sampeyan bisa nindakake ing musim semi. Yen sampeyan tuwuh ing pot, transplantasi uga ing musim kasebut nalika sampeyan ndeleng manawa oyot metu liwat bolongan got, utawa yen luwih saka rong taun kepungkur wiwit transplantasi pungkasan.

Multiplikasi

Lapacho multiply karo wiji ing musim semi, lan kanthi stek ing musim gugur utawa musim semi:

Bibit

Supaya wiji bisa germin Disaranake disimpen ing segelas banyu sajrone 24 jam, banjur nyebar ing nampan bibit utawa panci. kanthi bolongan ing pangkalan diisi substrat universal dicampur karo 30% perlite utawa padha.

Supaya substrat tetep lembab, lan winih ing njaba, bakal ditancep udakara 15 dina kanthi suhu udakara 20ºC.

Motong

Potong sepotong udakara 30 sentimeter, impregnate dhasar nganggo agen rooting krasan, banjur tandur ing pot kanthi vermikulit sing sadurunge disiram. Sijine njaba, ing area sing padhang nanging dilindhungi saka srengenge langsung.

Yen kabeh apik, udakara sewulan bakal ngetokake oyot.

Rustitasitas

Iki sensitif banget karo frost lan adhem. Kanggo menehi ide, aku duwe guayacán kuning sing dipikolehi saka winih lan sawise suhu mudhun ngisor 10ºC, aku bakal kelangan.

Tuku ngendi?

Ing njaba papan asale, angel ditemokake, dadi sampeyan kudu golek wiji sing didol kayata ing kene:

Ora ditemokake produk

Apa sampeyan ngerti lapacho?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

62 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Lilian madinah ngandika

    Aku seneng alam lan aku seneng wit lapacho cilik iki ... Aku wis ndeleng, dheweke ngirimi wiji, nanging dheweke ora germin ... kenapa bisa ??? Aku pengin ngerti pendapat sampeyan
    Matur nuwun kanggo nuduhake artikel iki sing saya apik banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lilian.
      Bisa uga amarga wiji wis ora bisa diowahi.
      Sing diprodhuksi wit iki cepet-cepet rusak.
      A Salam.

    2.    Claudia ngandika

      Halo !!! Aku Claudia, lan aku duwe lapacho jambon sing ditandur tanggal 21 September, tanggal musim semi diwiwiti ing kene ing Argentina, aku ngerti yen ana udakara 3 godhong kanthi pinggiran sing dibakar, kenapa iki? Ana ing lemah, lemah abang lan pupuk, ana ing trotoar omah, srengenge sedina muput lan disiram saben rong dina, dudu jumlah akeh, nanging kanggo njaga asor, udakara 30cm lan tuwuh cepet . Aku prihatin babagan godhonge, matur nuwun sadurunge!

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hi, Claudia.
        Aku nyaranake ngobati fungisida. Ing umur kasebut, wit rentan banget kanggo jamur.

        Mangkene, nalika sampeyan banyu, tuangake akeh banyu, mula nganti tekan oyot kanthi apik. Kanthi cara iki, bakal hidrat luwih apik.

        Greetings.

      2.    oscar ngandika

        Halo ... aku duwe loro lapakos godhonge kaya kerut ... tuwuh apik nanging kaya mangan, apa bisa ???

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hi Oscar.

          Suwene sampeyan duwe? Apa sampeyan wis mriksa manawa ana wabah?

          Wit-witan kasebut rontog, yaiku ilang godhong ing sawetara taun (miturut kahanan tropis, mula digawe sadurunge utawa sawise musim garing). Nanging bisa uga ilang menyang hama, kayata mealybugs utawa ulat kayata.

          Yen pengin, kirim foto menyang facebook, saka godhong ing loro-lorone, lan kita waca.

          Matur suwun!

  2.   Antonio Lujan vazquez ngandika

    Hai Monica, aku duwe amben ing taman kanthi sunar srengenge.
    Umure 8 taun lan durung mekar.
    Apa sing bisa daklakoni, apa ana pupuk sing ditrapake?
    Tulung dakcritakake sithik.
    Kita uga duwe jacaranda umur 4 taun lan kedadeyan sing padha.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Antonio.
      Aku nyaranake nambah lapisan kompos kandel 4-5cm, kayata pupuk pitik (yen sampeyan bisa seger, coba garing ing srengenge sajrone seminggu). Nyampur sethithik karo lemah kebon, lan tambah maneh sawise rong wulan.
      Kanthi cara iki, dheweke bakal duwe nutrisi sing cukup kanggo subur.
      A Salam.

    2.    Mariela ngandika

      Halo, aku duwe lapacho, aku ora ngerti apa sejatine, nanging godhonge setengah ijo lan setengah coklat. Apa sampeyan bisa nerangake apa sing salah?

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Halo Mariela.

        Kowe saka ngendi? Aku takon sampeyan amarga yen sampeyan ana ing belahan langit sisih lor, sing paling gedhe yaiku ilang godhonge kanggo ngaso.

        Saiki yen sampeyan ana ing wilahan kidul, sampeyan bakal ngelak. Sepira kerepe sampeyan nyiram?

        Matur suwun!

  3.   Maria Cristina Sanchez ngandika

    Halo Monica: Aku golek lapacho ing pot. Transplantasi kasebut lancar banget, ing lemah organik lan irigasi saben dina. Ing wilayahku, San Juan, panase panas banget lan garing. Kita ngalami musim panas atipikal kanthi amplitudo termal antara 15 lan 20 derajat. Aku pengin ngerti yen tutup kayata jarum bisa cocog (ora bisa mulsa). Amarga nambah asam ing bumi kuatir, aku ora bisa nemokake referensi ing internet babagan lapachos lan bumi asam. Matur nuwun !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria Cristina.
      Sampeyan bisa asam ing lemah kanthi banyu irigasi 🙂. Cukup, dicampur jus setengah lemon ing liter banyu. Cepet tinimbang mengko bakal asam.
      Sampeyan bisa nggunakake jarum pinus, nanging aja kakehan masang amarga asam banget, lan iki uga ora apike kanggo tanduran.
      A Salam.

  4.   Alejandra sepuluh ngandika

    Halo, aku nggawa wiji lapacho saka Meksiko menyang Peru. Kothak kasebut bakal ana ing wulan November 2017. Lan saiki ukuran 15 cm lan wis duwe tunas kanggo kembang putih. Aku wis maca saka wong liya. Kudu butuh kembang 7 taun. Aku duwe ing pot. Lan baline durung kuwat. Aku pengin menehi saran. Cara nggawe batang kasebut terus

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alejandra.
      Sepira gedhene pot? Yen cilik, dawane 10,5cm utawa kurang, aku saranake transplantasi menyang liyane sing ukurane kira-kira 20cm. Supaya sampeyan bisa tuwuh luwih akeh lan saya kuwat.
      Supaya tuwuh terus, sampeyan bisa nyelehake saham ing jejere lan nemplekake.
      A Salam.

      1.    cecilia ngandika

        Hai Aku duwe lapacho umur 4 taun sing ditandur ing pot. Iki mekar kaping pisanan ing wiwitan musim semi lan saya tuwuh kanthi becik. Aku nyirami saben rong utawa telung dina gumantung karo kahanane lemah. Ing sawetara dina kepungkur aku mulai ngerti yen godhonge kriting utawa gulung. Apa sing bisa kedadeyan? Matur nuwun! Kaca sing menarik banget! Salam!

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo cecilia.
          Sampeyan bisa uga duwe hama, kayata mealybugs. Aku nyaranake ngobati insektisida spektrum sing jembar, miturut pandhuan sing kasebut ing paket kasebut.

          Mangkene, yen sampeyan durung mbayar, pancen menarik nalika musim semi lan musim panas nganggo pupuk universal utawa nganggo guano.

          Greetings.

  5.   Pablo ngandika

    Halo, blog iki apik banget!
    Aku arep takon sawetara
    Saiki, siji.
    Apa aku bisa nandur Lapacho nalika musim panas?
    Kepiye carane aku bisa nambani? nduweni godhong kanthi bintik-bintik ijo sing luwih entheng, kaya titik cilik
    Lan sawetara godhong bengkong ing pucuk.
    Apa kudu mari sadurunge ditanam? Dhuwure 2 meter.
    Pira umure?
    Matur suwun sanget

  6.   Jorge Lorenzo Cortez ngandika

    Aku duwe loro lapachos kuning ing ngarep omahku, kutha Córdoba, umure 7 lan 5 taun, sing paling enom ambruk karo angin gedhe lan angin Desember lan ora duwe oyod (bosok utawa dipangan kewan omo) kepiye carane ngurus liyane pancegahan sing kudu daklakoni nalika nandur liyane ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge Lorenzo.
      Aku nyaranake sampeyan ngrusak lemah nggunakake metode solarisasi, lan rawat wit sing sampeyan tinggalake kanthi 10% Cypermethrin, yaiku insektisida lemah.
      A Salam.

  7.   Lorraine ngandika

    Aku duwe wit lapacho sithik, ing kene diarani matilisguate. Wis pot lan ukurane 50cm. Aku pengin transplantasi menyang kebon mburi omah, nanging aku pengin ngerti babagan asale. Apa dheweke nyerang?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lorena.
      Lapacho duwe oyot sing jero, lan ora biasane nyebabake masalah. Sanajan mangkono, luwih becik ditandur kanthi jarak paling ora 4 meter saka omah, jubin, pipa, lsp.
      A Salam.

  8.   Aleco ngandika

    Apik Blog pancen apik. Aku sinau akeh.
    Nanging kasunyatane sawetara dina kepungkur ana kanca takon apa sing bisa kedadeyan karo lapacho.
    Dawane udakara 3 meter (aku ora ngerti umure umure). Batang iki diameteripun amba kaya gelas pawon normal. Lan godhong duwe bintik-bintik ireng cilik kanthi bentuk bunder ing sisih ndhuwur lan ing sisih ngisor. Ah Batang kasebut lurus, nanging jinis scab bundar sing ukurane duwit receh. Ah lemah iki rada lempung, nanging dakkira sawetara meter saka batang kasebut, ana saluran lawas.
    Aku ora ngerti apa sejatine. Yen ana wong sing bisa nulungi aku? Saka wis matur nuwun kanthi sanget!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Aleco.
      Nduwe kabeh earmark minangka serangan jamur.
      Penting, diobati nganggo fungisida adhedhasar tembaga, tindakake pandhuan sing kasebut ing paket kasebut.
      A Salam.

  9.   Fabian ngandika

    Halo, aku saka Uruguay, suhu ing kene 2 derajat ing musim salju lan 35 derajat ing musim panas, aku nandur lapacho kuning lan lilac liyane, dawane 50 cm lan sing kuning ing mangsa panas durung tuwuh akeh lan tiwas ing musim salju lan lilac siji ing musim panas tuwuh luwih cepet, nanging musim salju ora tahan, dheweke mung siji-sijine sing ditandur, nanging aku bakal terus nyoba nganti saya gedhe hahaha saiki dak tinggalake ing pot nganti sabanjure musim semi lan ing mangsa adhem, aku bakal dilebokake ing gudang ing wayah wengi lan aku bakal nggawa dheweke awan, pitakonanku, apa aku kudu ditinggalake ing pot nganti ukurane luwih gedhe? Utawa apa aku nandur nalika wiwitan musim salju lan nyubur lemah kanthi apik?

  10.   Beto ngandika

    Good morning.
    Dheweke menehi lapacho pot babagan dhuwure meter. Aku pengin ngerti fase bulan paling apik kanggo transplantasi kasebut.
    Matur nuwun kanthi rumiyin

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Beto.
      Fase bulan sing paling apik yaiku nalika tuwuh, amarga getah konsentrasi utamane ing bagean udara lan ora akeh ing oyot.
      A Salam.

  11.   JOSE LUIS saka Francisco ngandika

    Sugeng enjang Monica,

    Aku manggon ing Barcelona lan nggolek bebuai chrysantha tabebuia (Araguaney, sing diarani bojoku).

    Apa sampeyan bisa ngomong ing endi aku bisa tuku? (Ing Spanyol utawa Eropa)

    Matur suwun,
    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Jose Luis.
      Kula nuwun sewu. Aku ora ngerti. Oalah, dakkandhani, iku wit tropis banget.
      Aku duwe siji - aku ing sisih kidul Mallorca, suhu minimal -1ºC - lan ora bisa urip.
      Nanging yen sampeyan isih pengin nyoba, ing ebay biasane adol wiji.
      Salam lan semoga sukses.

  12.   Pamela ngandika

    Halo, blog sing apik banget. Aku duwe pitakon. Rong taun kepungkur aku nandur lapacho ing trotoar omahku nanging saiki aku pengin ditransfer menyang kebon mburi omah amarga ana kabel ing ndhuwur lan bisa nggawe angel nalika tuwuh saya gedhe. Aku bisa nindakake iku? Lan kepiye carane nggawe aku, wedi yen ngrusak oyot.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Pamela.
      Kita seneng yen sampeyan seneng blog.
      Sampeyan bisa nindakake ing pungkasan mangsa (utawa mangsa garing, yen sampeyan urip ing iklim tanpa musim). Nanging sampeyan kudu nggawe parit sing jero - udakara 50cm - kanthi jarak 30cm saka bagasi lan ekstrak kanthi tliti kanthi tliti (iku kalebu sekop, nanging nganggo bilah lurus).
      A Salam.

  13.   Cesar Diaz ngandika

    Halo Monica, aku anyar ngolah kebon, aku entuk wiji lapacho jambon lan germin bareng karo bojoku lan anakku, saiki umure lagi udakara sewulan lan wiwit iku aku ora langsung nyunarake srengenge, nanging saiki aku nggawa dheweke metu srengenge lan weruh yen godhonge tiba kaya wis sedhih. Pitakonku, saran apa sing diwenehake supaya kita bisa entuk wit cilik iki?
    Matur nuwun kanthi rumiyin lan sugeng rawuh ing blog sampeyan. Muga-muga sampeyan bisa nulungi aku.
    Salam saka Jalisco, Meksiko.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Cesar.
      Sampeyan kudu nyelehake ing semi-shade, lan mbaka sethithik mbabarake srengenge, wiwit musim gugur (utawa nalika wis ora kuwat banget). Sampeyan ninggalake minggu pertama ing srengenge nganti 1 jam saben dina, ing minggu sabanjure 2 jam ... lan terus maju nganti sampeyan ninggalake sedina muput.

      Yen sampeyan ndeleng godhonge lagi kobong, aja nganti suwe.

      A Salam.

  14.   Alicia villegas ngandika

    Halo, aku manggon ing San Luis, aku duwe loro lapachos kuning, ing taun pisanan es krim garing nganti oyot, aku mbanyoni oyot lan tuwuh saya gedhe lan saya bercabang maneh, aku nutupi godhong nganggo nilon nanging ditiup adoh saka angin lan dina iki godhonge diobong dening es. Aku ngira aku kudu prune lan ninggali siji log banjur nutupi nilon, apa sampeyan nganggep bener?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alicia.
      Ya, disaranake banget. Kanthi cara iki sampeyan bakal dilindhungi.
      A Salam.

  15.   Cristian ngandika

    Halo Aku duwe tanduran kuning ing taun 2014 (dawane udakara 2 meter). Ing taun 2016 tuwuh lan menehi 3 wiji kebak wiji. lan ing 2017 nalika miwiti karo tunas pisanan (pungkasan wulan September), ana fros tiba lan aku garing. Aku begja yen pirang-pirang wulan (udakara November) 3 wabah muncul. Aku milih sing paling apik lan saya cepet. Dina iki dheweke ukuran 2 meter maneh. Apa aku kudu ngenteni suwe yen mekar maneh? lan metokake woh? Aku njlentrehake manawa saka kacang polong pisanan aku nyoba karo udakara 20 wiji lan luwih saka setengah germin. banjur sawise pirang-pirang wulan aku pengin nindakake perkara sing padha karo sing wis tak simpen ing kulkas lan iku pancen gagal.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Cristian.
      Ora, dakkira sampeyan ora kudu ngenteni suwe yen bakal metokake kembang lan woh. Bisa paling 3 taun.
      A Salam.

  16.   valerian rabuffetti ngandika

    Halo sore, sugeng dhisik, proposal sing apik, aku takon: aku saka Paraná Entre Ríos Argentina, dina Setu aku tuku lapacho kuning enom kurang saka 2 meter ing nursery, kanthi batang lancip lan sawetara cabang karo sawetara godhong, aku nggawe sumur sing penting lan nalika pengin nggawe roti bumi pecah, cepet sawetara detik aku sijine lan ditutupi bumi sing apik lan aku langsung menehi akeh banyu, akeh banyu. Sawetara dina kepungkur lan dina iki dina Selasa, dheweke tangi karo godhong sedhih, aku ngombe maneh kanthi banyu, aku matur nuwun amarga wis ngandhani langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo ngrawat lan nggawe dheweke sehat, matur nuwun salam banget, atte

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Valeriano.
      Saiki wayahe sabar.
      Siraman 2 utawa 3 kali seminggu.
      A Salam.

  17.   Daniel ngandika

    Halo Aku pengin ngerti apa bisa nandur cabang lapacho jambon sing saiki wis mekar. Lan yen bisa, rekomendasi apa sing bisa diwenehake.
    Matur nuwun banget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.
      Bisa ditambah karo stek ing pungkasan mangsa, sadurunge tuwuh maneh.
      A Salam.

  18.   Cristian GONZALEZ ROVELLI ngandika

    Halo Aku saka ibukota Formosa lan ing taun iki aku entuk wiji lapachos, jambon putih lan kuning, saliyane Jacaranda (yaiku Lila)
    Aku seneng banget supaya dheweke bisa germin. Pitakonku yaiku:
    Sepira adohé aku kudu nandur supaya bisa berkembang kanthi bener?
    Jarak minimal omah iku 4 meter. Aku arep nandur ing sisih kulon lapangan kanggo nglindhungi omah saka sinar srengenge sing surup.
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo jawaban

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Cristian.
      Pilihan sing apik 🙂
      Ya, tinggal jarak paling ora telung meter ing antarane, supaya bisa nggawe tembok tembok, utawa 5m utawa luwih yen sampeyan pengin bisa mikir babagan kabeh kamulyan.
      A Salam.

  19.   ivana ngandika

    Halo Monica! Aku seneng karo blogmu. Aku saka Mar del Plata, aku duwe lapacho kuning, bakal 2 setengah meter, aku tuku amba, aku ora ngerti umure, telung musim sadurunge musim semi, menehi kembang, taun iki aku siyap-siyap nglakoni lan tetep wae nganti wulan Nopember, aku ndandani sing isih ijo iki .. Aku telung wulan kelangan banyu .. apa sampeyan bisa ngganggu? bakal mekar maneh aku nandhang sangsara saben ndeleng .. matur suwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ivana.
      Ya, yen wit kasebut wis adaptasi karo sawetara kahanan sing dikelola sajrone sawetara taun lan banjur bakal entek, mula, bakal angel.
      Nanging aja kuwatir: yen ijo bakal pulih.
      A Salam.

  20.   Roberto Attias (ing Solé) ngandika

    Good evening.
    Aku wis maca komentar sampeyan lan aku ngerteni menarik.
    Aku kudu ngerti wektu tuwuh lapacho lan suwene wektu kanggo miwiti menehi shade sing migunani. Saking sampun matur nuwun sanget. Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Roberto.
      Nuwun sewu, aku ora bisa ngandhani amarga aku mung duwe lapacho, dijupuk saka wiji lan mati ing mangsa adhem amarga adhem.
      Kanthi kahanan sing pas, bayangake bakal tuwuh ing tingkat 30-40cm saben taun.
      A Salam.

  21.   Wally ngandika

    Hai, sengaja sampeyan duwe ide amarga mekar sadurunge godhonge thukul, Maksudku apa kaluwihan sing diwenehake kanthi evolusi. Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Wally.
      Kula nuwun sewu. Sawetara wit sing nglakoni. Siji-sijine sing bisa dakpikirake yaiku, amarga durung duwe godhong, kembang-kembang kasebut luwih katon dening para penyerbuk. Nanging aku ora bisa ngandhani apa sejatine kaunggulan evolusi mekar sadurunge tunas godhong. 🙁
      A Salam.

  22.   Maria Laura ngandika

    Sugeng dalu Aku duwe lapacho jambon, isih enom banget, umure meh rong taun. Aku manggon ing wilayah sing musim panas saya gedhe, meh tropis; Wis pirang-pirang dina dak sinaoni sedhih lan godhonge malih dadi coklat. Kanggo apa iki?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria Laura.
      Sampeyan bisa uga butuh banyu luwih akeh. Yen swasana panas banget lan garing, mesthine kudu disiram asring banget, saben dina yen lemah garing.
      Greetings.

  23.   Apa Kembang Kembang AKTIVITASI KANGGO SAKA? ngandika

    Halo, aku saka San José, Uruguay
    Aku duwe lapacho jambon umur 3 taun ing papan sing cerah, durung tau kembang lan godhonge tetep setaun kaya-kaya

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Wigati
      Ora, dheweke isih enom banget. Sampeyan bisa mbayar saka wektu ke wektu, kanthi ngetutake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut (sampeyan ora kudu nambah luwih saka sing dituduhake, amarga oyot bakal kobong lan wit bakal mati), nanging kajaba iku ... kita kudu ngenteni 🙂
      Greetings.

  24.   Leandro ngandika

    Sugeng enjing, sugeng taun 2020, aku nggawa bonsai Lapacho saka Buenos Aires menyang Walanda, ora ana sing ngerti warna apa, ing wulan Januari 2019, sajrone setaun sajrone apartemen saya tuwuh nganti 50 cm, umume banget. kayane wis mati nanging kanthi landasan sing luwih apik lan mbanyoni sing apik mula bisa urip lan sehat.
    Sing dakdeleng yaiku saiki bakal ngalami musim salju sing kaping pisanan lan ana ing pemanasan ing 20 derajat lingkungan, aku ora bakal ngerteni ... ora bakal ilang godhong.
    Aku ora yakin umure, nanging miturut dhasar aku kira umure udakara 4 taun.
    Apa sing bisa ditindakake kanggo nyengkuyung godhong tiba?
    Nempatno karo mongso -5 Kayane ora nguntungake…. ing loteng ing kothak tampilan plastik transparan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai leandro.
      Ya, pilihan sing sampeyan sebutake apik. Mesthine, njupuk ing njaba bakal nyebabake karusakan sing ora bisa dibalekake maneh, nanging yen sampeyan duwe balkon, gaweyan dadi griya ijo plastik lan tetep ing kono.

      Sanajan sampeyan duwe kamar kanthi jendhela sing ora bisa digawe panas, bisa uga luwih aman. Sampeyan bisa nglindhungi plastik, nanging ing njero omah bakal ngontrol tanduran lan suhu luwih akeh.

      Salam lan selamat taun anyar.

  25.   Walter ngandika

    sugeng siang, tandur 2 ing musim semi ngarep. Tambah lemah sing dibuahi pupuk cilik. Dheweke tuwuh kanthi cepet, udakara meh 2 meter.
    Ing sawijining dina aku bisa ngerti yen salah sawijine godhonge wis dadi kuning dadi cedhak. nyawang wadhahe uga ora ijo. Aku mung narik metu kanggo nutup oyot.
    Sepisan aku nglilani dheweke napas, aku bisa ngucapake lan ndeleng apa dheweke isih urip
    Apa sing dakketi nalika nggawe sumur yaiku nyiram banyu. Bakal dadi ora rampung draining .. wingi udan deres ..

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Walter.
      Kanggo ngerti yen isih urip, aku nyaranake ngeruk nganggo kuku - utawa piso, nanging kanthi tliti - sethithik cabang enom. Yen putih krime utawa putih, iku tandha apik; nanging yen coklat, ora.

      Saka sing diétung, kayane ngalami kakehan banyu.

      Matur suwun!

  26.   Luciana Morello ngandika

    Aku nyoba nggawe bonsai saka lapacho, nanging bisa duwe mealybugs lan siji sing ngemot mealybugs putih, kabeh godhong lan ranting tiba. Perawatan apa sing bisa aku lakoni? Amarga dheweke ngandhani supaya encer awu rokok lan sing liyane kanggo ngencerke sabun putih umume, nanging ora ana sing bisa.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Luciana.

      Sampeyan bisa ngresiki tanduran nganggo sikat cilik sing direndhem ing banyu lan sabun entheng. Nanging yen ora bisa digunakake, mula luwih becik nggunakake serangga anti-skala sing didol ing nursery.

      Greetings.

  27.   Monica ngandika

    Halo, aku duwe lapacho lan godhong-godhongan ala. Kembang wis ora diwenehi 2 taun. Apa sing bakal dakpasang

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Monica.

      Apa sampeyan menehi perhatian? Sampeyan bisa uga yen kurang banyu yen disiram sethithik. Ing mangsa anget, disaranake banyu 3 utawa 4 kaping seminggu supaya ora garing. Sampeyan uga luwih becik, yen ana ing pot, nandur sing luwih gedhe yen wis luwih saka rong taun, utawa ing lemah.

      Yen ora dibayar, sampeyan bisa mbayar nganggo pupuk universal kaya pandhuan ing paket kasebut.

      Greetings.

  28.   jorge suarez ngandika

    Matur nuwun.Nggih kula sedhih sanget amargi kraos sekarat lan mboten ngertos kepriye carane nulungi, godhonge wiwit ilang, matur nuwun sarane.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge.
      Apa sampeyan ing belahan bumi lor utawa kidul? Yen sampeyan ana ing sisih lor, bisa uga sampeyan bakal kelangan amarga wis adhem. Iki minangka tanduran sing mbuwang godhonge nalika adhem utawa ing musim kemarau. Kabeh bakal gumantung ing iklim ing wilayah kasebut.

      Nanging yen iklim tropis, masalah bisa uga sepira kerepe banyu. Apa dina iki udan deres utawa sampeyan wis nyirami akeh? Penting yen lemah rada garing.

      A Salam.