Care Lavender

Tanduran lavender

Sawetara minggu kepungkur, aku tuku sing pertama tanduran lavender. Sampeyan kepengin weruh, nanging senadyan tanduran kasebut misuwur banget, aku durung nate duwe, mbok amarga Saiki aku nganakake kebon cilikku. Aku nandur rosemary, tanduran thyme lan uga ketumbar cilik nalika nggoleki rasa seger lan rada lemon kanggo dilebokake ing sajian sing aku masak saka wektu. Nanging, dheweke durung nyoba lavender.

Wiwitane, aku mikir arep nambah ing kebon, nanging banjur mutusake pot sing ukurane loman amarga tandurane wis gedhe banget lan dakanggep papan sing paling apik kanggo tuwuh kanthi nyaman lan bisa dikembangake kaya sing cocog.

Kabutuhan tanduran

Riset babagan perawatan lavender, Aku wis ngerti manawa tanduran iki tanpa kasusahan utama, sanajan, kaya spesies liyane, kita butuh mripat klinis kanggo nawakake kabeh kabutuhan. Yen sampeyan pengin duwe tanduran lavender wiwit wiwitan, sampeyan kudu ngerti yen wektu nyebar wiji yaiku musim semi amarga iklim sing entheng nanging ora panas mbantu germinasi. Iki ora ateges sampeyan ora bisa nindakake sajrone taun, sanajan ing wektu iki sampeyan bakal entuk pangembangan sing luwih cepet.

Germination ana udakara rong minggu sawise nyebar lan anggere ana ing lemah sing bisa ditampa, kanthi saluran sing apik lan akeh nutrisi. Ing Iklim ideal Lavender yaiku sedang Sanajan, sanajan bakal nandhang musim panas, suhu utawa es sing dhuwur ora nguntungake.

Lavender

Mbanyoni minangka kunci ing tanduran lavender amarga tanduran sing asring garing asring. Cara paling apik kanggo nglacak kebutuhan sampeyan yaiku ngawasi godhong amarga yen wis mudhun tandhane yen butuh banyu. Mbanyoni rutin minangka kunci ing musim panas supaya tanduran bisa urip, sanajan ing mangsa adhem uga penting kanggo banyu kanthi rutin nanging ora saben dina.

Iki tanduran aromatik butuh srengenge sawetara jam lan saka a pruning sawise ngembang supaya bisa nyebar maneh energi lan nyingkirake bagean sing wis garing.

Kekuwatan lavender

Omah kasebut ganti nalika ana tanduran lavender ora mung amarga ambune empuk nanging nembus nanging minangka tanduran sing apik banget, kanthi godhong lancip lan ijo pucat sing bisa nyampur karo kembang lilac.

Perdu iki duwe mupangat kesehatan sing apik lan santai banget. Apa sampeyan bisa njlentrehake minyak lavender ekstrak intine, garing kembang utawa mung nikmati tanduran mulia lan apik banget.

Tanduran lavender ing lapangan


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Carmen ngandika

    Aku duwe wanita ing wayah wengi lan sing nganggo godhong kisut lan karo cochineal aku sijine banyu nganggo sabun saka piring lan ora ilang Sampeyan bisa menehi utawa menehi saran soko Matur suwun

  2.   Monica Sanchez ngandika

    Hai carmen.
    Mealybugs bisa dicopot langsung nganggo tangan, utawa nggunakake obat-obatan ing omah kayata banyu sabun, utawa nggawe infus nganggo siji utawa loro siung bawang putih lan nyemprotake tanduran nganggo banyu kasebut. Kadhangkala perlu kanggo mbaleni perawatan sawetara dina berturut-turut nganti wabah kasebut ilang.
    Nanging yen sampeyan ngerteni luwih parah, luwih becik nggunakake produk insektisida tartamtu, kayata sing ngemot klorfirus, kayata.
    A Salam.

  3.   Selene berdugo ngandika

    Aku tuku lavender lan. Reguera suwene seminggu amarga aku weruh godhonge sing tiba nanging aku nggawa srengenge lan ngobong aku, kabeh bakal duwe temeeedio, yaiku, aku bisa nindakake apa-apa supaya bisa urip

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Selene.
      Kepiye carane duwe godhong? Yen coklat lan tanduran katon sedhih, mula bakal angel pulih.
      Isih, banyu kaping pindho utawa kaping pindho ing minggu iki lan lindhungi saka srengenge langsung minggu iki, delengen kepiye.
      Muga-muga sukses.

  4.   MARIA ngandika

    hello,
    Aku duwe 3 tanduran lavender, aku tuku lan mesthi ijo lan mekar. Sajrone sawetara minggu dheweke wiwit garing ing sisih ngisor. Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake amarga gejala iki wis ngalami 2 pungkasan lan padha garing kabeh. Apa ana sing nulungi aku ngerti sebabe lan apa sing kudu aku lakoni? Matur nuwun!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Nalika sampeyan ngombe, apa sampeyan pour banyu ing bagean kasebut? Aku takon sampeyan amarga sampeyan kudu nyoba ngindhari weteng saka udhara (godhong, gagang, kembang) nalika nyiram, amarga bisa uga garing.
      Ngomong-ngomong, sepira kerepe sampeyan ngombe? Lavender butuh mbanyoni sethithik, ora luwih saka kaping pindho saben minggu ing musim panas lan kurang saka sakiwa taun.
      A Salam.

  5.   aura gada ngandika

    Aku duwe akeh ing aula lan barconku lan ing bisnis aku nggawe taman lan sutra sembre gampang banget lan ambune enak nalika dakeling-eling, dheweke nuli mambu lan tangan berminyak sing apik banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Aura.
      Sejatine yaiku keajaiban tanduran, ya 🙂
      Matur suwun!