Apa perawatan saka Lithops?

Lithops sp ing kembang

Lithops utawa watu urip minangka tanduran non-cactaceous utawa succulent sing menarik ing pot: umume meh nganti limang sentimeter yen wis diwasa, mula bisa dikombinasikake karo spesies liya kanggo nggawe komposisi dekoratif.

Yen sampeyan wis entuk siji utawa luwih, sampeyan kudu ngerti Perawatan Lithops cukup gampang. Nanging supaya sampeyan precaya marang aku, aku bakal ngandhani apa sejatine, mula sampeyan bisa mesthekake yen bakal urip suwene.

Lithops verruculosa utawa watu urip

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu kita lakoni nalika tuku Lithops yaiku cganti menyang pot sing luwih gedhe siji utawa rong sentimeter, nalika musim semi utawa musim panas. Sanajan tanduran kasebut cilik, elinga yen bisa ana ing wadhah sing padha wis pirang-pirang wulan, mula bakal kasedhiya sawetara gizi.

Minangka substrat dianjurake banget mung gunakake pumice utawa wedhi kali sing resik, amarga mbutuhake saluran pembuangan sing apik banget supaya ora bosok saka sistem oyot. Yen ora bisa ditemokake, kita bisa nyampur gambut ireng karo perlite ing bagean sing padha. Sawise transplantasi, kita bisa nyelehake watu hiasan ing permukaan; mula bakal katon kaya ana ing habitat.

Klompok Lithops herrei

Sawise sampeyan siyap, kita banyu lan dilebokake ing wilayah sing padhang banget. Pancen, kudune ana ing njaba, kanthi srengenge sing padhang, amarga ora tuwuh ing semi-shade. Sajrone musim gugur lan mangsa adhem, yen ana beku, kita bakal nyelehake ing njero omah, diselehake ing cedhak jendhela lan muter pot saben wektu supaya cahya tekan kabeh bagean saka Lithops.

Yen ngomong babagan irigasi, mula kudu jarang. Kaya biasane, Kita bakal nyiram sapisan utawa kaping pindho saben minggu ing mangsa panas, lan saben 10-15 lan malah 20 dina suwene taun. Ing musim semi lan musim panas, sampeyan kudu mbayar Nitrofoska Azul (sendok cilik saben 15 dina), utawa nganggo pupuk kanggo kaktus lan succulents kanthi instruksi sing kasebut ing paket kasebut.

Dadi, tanduran cilik sampeyan bakal sehat lan apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   carlos ngandika

    Halo ing omahku ora padhang luwih gedhe tinimbang esuk aku tuku lampu griya ijo aku udakara udakara telung jam wis cukup, dheweke dadi alus lan keriput, biasane aku ngombe ing ndhuwur nganggo vaporizer sing bener kaya sing dakwenehake kanthi lemah arena kaktus mezcada coon

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Ora, sampeyan ora prelu nyiram banyu, amarga bakal bosok.
      Banyu seminggu sepisan utawa kaping pindho, mung lemah ing lemah.
      Babagan cahya, luwih becik 4 utawa 5 jam. Coba pikirake manawa ing wilayah sing asale, srengenge katon srengenge.
      A Salam.