Perkalian Sukulen lan Cacti


Milih kanggo multiplikasi tanduran sukulen, ing endi kalebu kaktus, ora mung penting yen kudu kebon kebak tanduran sing apik lan apik, nanging uga cara kanggo nggawe luwih gampang lan murah.

Kanggo nindakake, kita kudu nggatekake manawa ana 5 cara sing bisa ditindakake. Ing ngisor iki:

  • Karo Wiji
  • Kanthi potongan
  • Kanthi divisi mateni
  • Para tukang ngisep
  • Graft

Dina iki kita bakal ngobrol lan nerangake cara pertama kanggo multiplikasi tanduran lan kaktus sing succulent, kanthi cara wiji. Lan cara iki ora mung nyenengake lan apik banget, nanging mbutuhake sabar lan kerja kanthi tenanan.

Penting, dicathet yen nalika kita nambah tanduran, asile ora bakal kalebu tanduran kembar utawa padha karo tanduran liyane sing bakal diwenehi wiji, bakal padha nanging bisa uga ora duwe ciri khas wong tuwa. Siji-sijine cara kanggo entuk tanduran sing padha, kanthi ciri khas wong tuwa yaiku nggunakake potongan.

Nanging, saiki kita miwiti ngomong babagan cara multiplikasi miturut wiji, amarga ana sawetara tanduran sing mung bisa ngasilake lan multiplikasi kanthi metode iki. Kajaba iku, cara winih uga digunakake kanggo nyebrang macem-macem jinis tanduran lan entuk hibrida. Sing paling apik babagan ngasilake hibrida kaktus yaiku bakal ana kembang sing luwih awal lan luwih gedhe, warna-warna bisa ditemokake ing tanduran lan produk sing luwih apik kanggo pasar.

Kanggo nggayuh hibridisasi, kita kudu nindakake kanthi manual, ora bisa dilakoni kanthi alami, yaiku ngenteni angin utawa kewan kanggo nggawe hibrida, kosok baline kita bakal nindakake dhewe.

Nanging kepiye carane bisa nggayuh iki? Kanthi bantuan sikat sing resik lan resik banget, kita bakal nindakake polinasi. Iki kudu rampung ing wayah awan, nalika sari paling gedhe digawe. Nanging, sawetara spesies ing wayah wengi ngasilake polen nalika esuk lan kudu njaluk kita nindakake wektu kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Carmen ngandika

    Coleus apik aku duwe pirang-pirang tanduran