Perovskia atriplicifolia

Perovskia atriplicifolia

Apa sampeyan wis nate krungu babagan Perovskia atriplicifolia? Mbok menawa, yen sampeyan menehi jeneng sage Rusia, tanduran iki katon luwih akrab karo sampeyan, nanging kaya apa? Apa ciri-cirine?

Sabanjure kita bakal menehi pandhuan supaya sampeyan ngerti apa sing Perovskia atriplicifolia, perawatan dheweke lan informasi liyane sing kudu sampeyan ngerti babagan dheweke.

Ciri khas saka Perovskia atriplicifolia

Karakteristik saka Perovskia atriplicifolia

De la Perovskia atriplicifolia Sampeyan kudu ngerti yen jeneng liyane sing dikenal, mbok menawa luwih apik, yaiku Salvia Rusa. Iki minangka semak evergreen sing asale saka Asia.

Fisik, grumbulan nduweni batang sing dawa banget lan kayu. Iki tansah tuwuh vertikal lan bisa kanthi gampang tekan siji setengah meter. Mengko, dheweke mekar, kanthi kembang violet sing apik banget, tansah loro-lorone, gantian ing posisi. Dene godhonge rada lengket lan wangi, wernane ijo abu-abu, lan wujude kaya berlian dawa.

Tanduran kasebut kanthi gampang bisa tekan diameter siji meter. Lan nindakake ing wektu sing cendhak amarga tuwuh kanthi cepet.

La Perovskia atriplicifolia mekar saka pertengahan musim panas nganti awal musim dingin, sing ngomong, kita Sejatine ngomong saka Juli kanggo November, lan malah Desember.

Ngurus kanggo Perovskia atriplicifolia

Perawatan Perovskia atriplicifolia

Sanajan Perovskia atriplicifolia Bisa dianggep minangka tanduran "sawah", sing sejatine bisa ditanam ing omah lan disimpen, ing kebon, utawa ing pot. Nanging, kanggo iki, penting kanggo ngerti apa sing bakal dadi kabutuhan sing kudu ditindakake supaya sampeyan sehat.

Antarane wong-wong mau, sing paling penting yaiku:

Lokasi

Sage Rusia minangka tanduran sing sampeyan butuhake tansah sijine ing semi-iyub-iyub yen sampeyan manggon ing iklim anget, utawa ing srengenge lengkap yen iklim luwih adhem. Nyatane, sampeyan kudu ati-ati karo frosts amarga ora apik kanggo tanduran iki.

Sawetara nganggep manawa luwih apik yen ana ing srengenge, utawa paling ora kanthi akeh cahya amarga nyurung kembang liyane; Nanging, kaya sing dakkandhakake, bakal gumantung saka jinis iklim sing sampeyan duwe. Contone, yen Mediterania, bakal luwih apik ing semi-iyub-iyub amarga, yen ora, iku bakal mungkasi munggah kobong, utamané bagéan saka log.

Temperatura

Ngomong babagan suhu, ing Perovskia atriplicifolia tahan suhu dhuwur kanthi apik, nanging ora mangkono karo korban. Sampeyan kudu direksa nalika thermometer mudhun banget utawa ana risiko frost.

Umumé, kita pirembagan sing bakal tahan suhu kurang saka -10, -5 derajat, ing tangan liyane, iku bisa tahan ngluwihi 40 derajat.

Bumi

Minangka substrat sing dibutuhake sage Rusia, sampeyan kudu ngerti ora ngidinke lemah abot banget. Minangka bali, lemah sing nduweni saluran banyu sing apik bakal mbantu sampeyan ora nahan banyu sing akeh banget.

Iki penting amarga tanduran ora ngidinke banyu sing akeh banget lan luwih milih lemah sing garing tinimbang sing lembab.

Irigasi

Adhedhasar apa sing wis dakcritakake sadurunge, sampeyan bakal ngerti manawa Perovskia atriplicifolia Iku dudu tanduran sing mbutuhake mbanyoni sing akeh, malah sebaliknya. Luwih becik mbanyoni sethithik banget.

Mung spesimen enom utawa sing mentas ditransplantasikan mbutuhake mbanyoni luwih akeh, uga sing ana ing pot.

Lan pinten kita ngomong babagan? Ya, kita ngomong babagan 1 wektu seminggu ing musim panas lan 1 wektu saben wulan ing musim dingin. Mesthi wae, iki kudu beda-beda miturut iklim sing ana, amarga yen luwih anget utawa luwih adhem bakal mengaruhi jumlah irigasi sing luwih gedhe utawa jumlah sing luwih sithik (elinga yen luwih tahan kekeringan tinimbang waterlogging).

Lulus

Tanduran iki, kaya sing wis kasebut sadurunge, luwih liar, sing ndadekake ora perlu kompos kanggo ngrembaka utawa kanggo nambah kualitas urip.

Mesthi, sampeyan kudu ngontrol jinis lemah sing sampeyan duwe lan uga transplantasi, utamane yen ana ing pot.

Pruning

kembang sage russian

Kanggo pruning, ana rong cara kanggo nindakake. Ana sing luwih seneng ing awal mangsa, kanggo Cut stems lan prune iku rampung. Nanging, wong liya ngomong babagan ngenteni nganti Maret Kanggo nindakake iki, supaya frosts mangsa bisa nyingkiri lan iki mengaruhi kesehatan tanduran.

Apa wae, sampeyan kudu ngelingi tanduran kudu ing dhuwur saka 20 kanggo 30 cm supaya padha seneng katon saka tunas lan ngembang luwih akeh.

Wabah lan penyakit

Sage Rusia minangka tanduran sing nolak akeh hama lan penyakit sing umum ing kebon utawa ing panci, mula, mula sampeyan ora kudu kuwatir babagan masalah iki.

Pancen masalah paling gedhe sampeyan bisa duwe karo sage Russian keluwihan banyu amarga iki bisa nyebabake munculé jamur utawa dadi bosok. Yen kedadeyan kasebut, solusi sing bisa diwenehake kanggo nylametake yaiku nyopot saka pot utawa papan sing ditandur kanggo ngilangi lemah sing lembab, nambah sawetara fungisida kanggo nyegah masalah lan nandur maneh ing papan sing garing. substrate. Lan priksa manawa ana gejala sing nyebabake dheweke lara utawa kena hama.

Multiplikasi

Perkalian saka Perovskia atriplicifolia iku cukup gampang kanggo njaluk. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa nggunakake wiji lan cuttings.

Yen kanthi cuttings, iki dipikolehi saka pruning musim gugur utawa musim semi lan tansah saka batang enom sing luwih gampang kanggo njupuk oyod.

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nandur kanthi rooting ing wilayah sing teduh lan njaga lemah lembab (ora kaya ing spesimen diwasa).

Sawise sampeyan wis ndeleng, sampeyan bakal weruh sing Perovskia atriplicifolia Iki minangka salah sawijining tanduran sing paling gampang diurus, mula cocog kanggo pemula utawa sing lali nyirami. Bakal dekorasi omah lan warna lavender kembang kasebut bakal dadi hiasan sing apik banget ing kebon lan ing kamar. Apa sampeyan tau duwe sage Rusia? Apa pengalaman sampeyan karo iku?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.