Persimmon, woh sing enak

Persimmon

El khaki, sing jenenge ilmiah Dyospyros kaki, yaiku wit buah sing asale saka Asia. Iki minangka salah sawijining tanduran sing praktis banget, saliyane ngasilake woh-wohan kanthi rasa sing apik, hiasan banget. Cukup ngideni pruning kanthi cukup, sing ndadekake kesemek minangka wit sing becik kanggo ana pot.

Apa sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan kesemek? Ing kene, bakal dikandhani kabeh, kalebu cara mbusak astringensi sawetara jinis supaya woh-wohan bisa dipangan.

Wit kesemek

Ngerti persimmon

Kanthi dhuwur udakara 15m lan sawetara cabang sing tuwuh rada munggah, bisa ditemokake utamane ing China lan Jepang. Ing Eropa, budaya kasebut durung dingerteni nganti diwiwiti pungkasane abad kaping XNUMX.

Varietas kasebut dipérang miturut apa astringen utawa ora. Nanging apa tegese astringen? Woh astringen minangka salah sawijining sing nggawe ilat sampeyan kasar amarga tannin sing ana ing njeron. Jumlah tannin sing luwih dhuwur, luwih angel sampeyan bakal weruh ilat. Keluwihan tannin bisa mbebayani awak, amarga bisa nyebabake utawa nambah sembelit.

Wit kesemek

Macem-macem

Ayo goleki macem-macem jinis astringen lan non-astringent.

-Astringents:

  • Persimon
  • Abang padhang
  • Tomat
  • Tanenashi
  • Kushiyama

Ing Spanyol sing paling umum yaiku sing loro, utamane kesemek.

Nanging, sampeyan kepengin weruh manawa ana astringen, apa bisa dipangan? Yo bener! Ora masalah, sing kudu sampeyan lakoni yaiku:

Gumantung saka jumlah kesemek sing wis dikoleksi, lebokake gelas (utawa gelas) kanthi omben-omben ing pot, banjur persimoni. Banjur tutup pot lan ayo 4-5 dina kliwat. Sawise wektu iki, sabar sampeyan bakal siyap mangan.

-Ora-astringen:

  • Sharon (utawa Sharoni)
  • Triumph
  • fuyu

Yen sampeyan milih salah sawijining jinis iki, sampeyan bisa mangan persimon dikumpulake langsung saka wit.

Panganggone liyane

Persimmon bonsai

Apa sampeyan ngerti ... bisa dibentuk dadi bonsai (foto ndhuwur)? Wit iku wit sing bisa diatur lan tahan banget, ora mung bisa menehi woh sing enak (lan akeh), nanging uga bisa dadi bonsai sing luar biasa.

Tanpa lali, mesthine minangka tanduran hias sing cocog kanggo kebon sayuran lan kebon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Lola ngandika

    Halo, aku nembe tuku sikil, macem-macem jarene bunder lan rata.
    Aku kudu ngerti apa sing sampeyan butuhake.
    Penting amarga akeh shade lan aku wis pirang-pirang taun nyoba.