Photinia fraseri

Fitur utama

Dina iki kita bakal ngobrol babagan salah siji shrub sing paling akeh digunakake kanggo dekorasi kebon. Babagan babagan photinia fraseri. Tanduran iki kalebu genus Photinia lan kalebu spesimen sing paling umum lan populer. Iki misuwur banget amarga tahan lan gampang budidaya. Yaiku hibrida kanthi godhong abang. Sabanjure, kita bakal terus nganalisa grumbulan iki supaya digunakake kabeh. Kita bakal nerangake ciri, budidaya, reproduksi, lsp.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan photinia fraseri, aku ngajak sampeyan terus maca 🙂

Karakteristik utama

Photinia fraseri

Photinia fraseri umume dikenal minangka fotinia. Ing genus tanduran iki ana akeh jinis wit cilik lan shrubs. Ing macem-macem, kita bisa nemokake wit sing ijo lan godhong-godhongan. Kajaba iku, ana sawetara hibrida kayata sing bakal dibahas. Hibrida iki paling misuwur ing kabeh masarakat.

Tanduran iki ijo lan tekan dhuwure 3 meter. Wutah tuwuh kanthi cukup cepet lan budidayane cukup gampang. Godhong kasebut dawa dawa lan udakara 10 sentimeter. Dheweke duwe tekstur sing konsisten lan mengilap. Ditondoi kanthi warna sing beda-beda gumantung saka musim ing taun iki. Jeneng kasebut amarga warna abang sing digunakake bract nalika tunas.

Photinia fraseri nduweni godhong putih cilik sing mekar nalika musim semi teka. Dheweke diklumpukake ing buket 10 kembang. Panganggone utamane hias. Dina iki bisa dideleng mbentuk pager warna sing gedhe.

Syarat Photinia fraseri kanggo budidaya

Pohon semak iki, kayata spesies spesies tanduran liyane, mbutuhake kahanan lan perawatan tartamtu supaya bisa ditandur kanthi bener lan pangembangane optimal. Sanajan tanduran iki gampang banget tuwuh, ora bisa dibebasake saka kahanan iklim, siraman lan pruning supaya bisa urip kanthi slamet.

Sabanjure, kita bakal nganalisis langkah demi langkah kanthi rinci apa kabeh syarat sing dibutuhake kanggo budidaya.

Suhu lan cahya

photinia fraseri ing kebon

Iki minangka rong faktor kahanan kanggo kabeh jinis spesies tanduran. Minangka tanduran sing dawane zona sedang ing Asia, ora ndhukung suhu dhuwur ing wilayah liyane utawa kadhemen banget. Bisa tahan sawetara frosts, sanajan ora suwe. Disaranake ditanam ing papan sing suhu rata-rata paling kurang saka 10 derajat lan maksimal 18 derajat.

Cahya minangka aspek liya sing kudu dipikirake kanggo proses fotosintesis lan tuwuhane. Bisa tuwuh ing srengenge kebak lan ing wilayah sing ana iyub-iyub ing wayah awan. Ora bisa urip ing wilayah kanthi warna sing mutlak. Penting, pilih area kanggo budidaya ing papan sing aman saka angin, amarga ora ngidinke.

Lemah lan irigasi

Lemah lan suhu

Photinia fraseri dudu tanduran sing pilih-pilih banget nalika njupuk lemah sing ditandur. Nanging, sejatine luwih becik nyelehake ing lemah kanthi got sing subur, subur lan akeh gizi. Disaranake nyedhiyakake pupuk organik mineral kanthi asring. Kanthi cara iki kita bakal ndadekake grumbulan tuwuh dadi luwih apik lan sregep.

Irigasi bakal gumantung karo kahanan udan lan cuaca. Yen papan sing ditandur wis asor banget, luwih becik nyuda frekuensi penyiraman. Yen, ing tangan liyane, udan kurang lan lingkungan garing, irigasi kudu ditambah luwih akeh. Kaya biasane, photinia fraseri ora prelu mbanyoni akeh lan asring.

Contone, yen musim panas lan grumbulan ditandur ing lemah, cukup banyu kaping loro utawa telu seminggu. Nanging, yen ana ing pot, mbanyoni kudu luwih dibaleni maneh. Ing musim salju, irigasi saya suda banget.

Pruning lan perawatan

Budidaya lan pangopènan

Kaya sing wis kasebut sadurunge, ora mung mbutuhake irigasi lan lemah sing apik, nanging uga sawetara pangopènan. Pruning bakal gumantung apa wis tuwuh dadi pager utawa ora. Yen mangkono, pruning pangopènan dibutuhake. Ing musim salju minangka wektu paling apik kanggo nindakake pruning paling parah, amarga ora ana kerapatan godhong.

Penting, sampeyan ngerti yen sampeyan pengin njaga warna abang ing godhong, sampeyan kudu asring prune. Tunas sing seger ora duwe pigmentasi iki.

Penyakit lan hama

Sanajan fotinia fraseri minangka shrub sing tahan banget lan bisa ngindhari akeh penyakit lan hama, uga kena pengaruh. Contone, bisa diserang jamur lan organisme liyane sing nyebabake kerusakan godhonge.

Jamur minangka penyakit sing paling umum ing fotinia. Disebabake titik godhong, yen ora diobati kanthi tepat wektu, bisa mateni kabeh godhong tanduran, mula bisa mateni kabeh grumbulan. Bintik-bintik kasebut wiwitane duwe warna abang peteng lan pungkasane dadi abu-abu nalika infeksi wiwit saya parah. Penyakit iki bisa nyebar saka godhong menyang cabang lan katon asor banget. Wektu asor luwih akeh yaiku ing musim salju lan musim semi.

Kanggo ngatasi masalah jamur iki, luwih becik ngobati tanduran kanthi fungisida sistemik.

Piranti sing cocog kanggo pruning sing apik

Dekorasi karo fotinia

Kanggo nyemprotake fotomi fraseri kanthi efisien, kita kudu duwe alat sing apik. Ana sawetara mesin sing wis dirancang kanggo nggampangake tugas iki. Ing ngisor iki sawetara.

  • Trim pager 122HD45: Cocog banget kanggo nindakake perawatan lan perawatan tanduran ing kebon sampeyan. Kanthi iki sampeyan bisa prune foto kanthi luwih apik.
  • Trimmer pager 536LiHE3: Duwe baterai lithium-ion gedhe lan cocog kanggo digunakake ing wilayah perumahan. Kanthi trimmer pager iki sing dilengkapi tabung, fotinia paling dhuwur bisa dipotong kanthi gampang.
  • 115iHD45 Hedge Trimmer KIT: Kit iki kalebu trimmer pager kanthi batere lan pangisi daya. Bisa digunakake kanggo nyanthang sing luwih gampang lan luwih cepet. Bobot iki sithik banget lan tanggung jawab kanggo lingkungan.

Muga-muga kanthi tips iki sampeyan bisa ngurus fotinia kanthi sampurna.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Juan ngandika

    luar biasa… sampeyan nempatno video ing basa Inggris. Dadi, rasane ala banget kanggo aku, kita ana ing Spanyol ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Juan.
      Blog kasebut digawe saka Spanyol lan mayoritas pamaca minangka warga negara iki, nanging sejatine dheweke ngunjungi kita saka kabeh penjuru dunia.

      Babagan basa video kasebut, pancen bener yen luwih apik yen nganggo basa Spanyol, nanging kadang-kadang angel kanggo kita nemokake video babagan subyek sing digoleki ing basa kasebut.

      Greetings.

  2.   M. Angeles Genis ngandika

    Aku duwe Pothinia lan bug wis mangan, duwe bolongan ing godhong lan liyane katon cokotan amarga ilang sepotong. Apa sing bisa dadi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo M. Angeles.

      Bisa uga ana ulat utawa larva sing mangan, utawa uga keong.

      Aku nyaranake sampeyan mriksa pabrik kanthi tliti: cabang, godhong, bagasi, kanggo ndeleng manawa serangga kasebut katon. Sawetara larva lan ulat ora bisa dingerteni, mula yen sampeyan duwe kaca pembesar, gunakake amarga bisa migunani banget. Kayane sampeyan uga bisa nggunakake ponsel minangka kaca pembesar, ndownload aplikasi saka Play Store utawa Apple Store, gumantung karo jinis piranti sing sampeyan duwe.

      Ing kasus apa wae, obat alami sing efektif banget yaiku bumi diatom (sampeyan bisa tuku Kene). Iki minangka bubuk putih sing entheng banget sing digawe saka alga, yen pas kontak karo awak serangga, nuli nyebabake mati amarga dehidrasi.

      Matur suwun!

  3.   evan ngandika

    Aku duwe Pothinia ing tanduran ing komunitas flat. Apa sampeyan ngerti manawa oyot bisa nyebabake kerusakan struktur utawa oyot ora agresif?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Evan.

      Ora, fotinia ora duwe oyot sing bermasalah. Aja padha sumelang.

      Greetings.

  4.   Romina ngandika

    Halo, aku transplantasi telung tetanduran terus-terusan, lan siji duwe godhong coklat, kanthi tunas anyar, nanging godhonge terus malih kaya ngono, kepiye aku bisa nemokake maneh?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Rominia.

      ROOT bisa uga nandhang sangsara nalika transplantasi kasebut. Saran kula supaya sampeyan ngombe kaping pindho saben minggu, utawa telu yen panas banget (suhu 30 derajat utawa luwih).

      Yen lagi ing pot, lan sampeyan wis nyelehake piring ing sangisore, ubahe sawise saben siraman.

      Greetings.

  5.   Mike ngandika

    Halo, Sawise nandur pager robin abang Photinia Fraser ing palisade, sawetara subyek wiwit layu sanajan ditandur karo landscaper. Sawetara grumbulan nuduhake tanda-tanda kelemahane sawise 2 wulan lan sing liya layu kanthi cepet sawise nggawe akeh tunas anyar. Sawetara godhong ing sawetara tanduran wis dadi abang padhang lan dadi coklat ing tengah, lan katon surut banget. Aku kesusu amarga wedi yen akeh subjek sing bakal mati ing wektu iki. Uga, sawetara grumbulan duwe godhong sing garing dhisik lan kabeh grumbulan kanthi cepet ngetutake. Dheweke katon mati banget. Aku ing wilayah sing sedheng lan ngetutake pandhuan siraman sajrone sawetara wulan kapisan. Apa sampeyan bisa nulungi aku supaya ora kalah maneh? Matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mike.

      Nalika nandur tanduran, apa wae, penting banget aja manipulasi oyot, yen ora mengko larang maneh kanggo tuwuh maneh.
      Nanging uga, sampeyan kudu ngerteni lokasi ing papane sadurunge ditandur. Lan yen ana ing iyub-iyub banjur ditandur ing srengenge langsung, dheweke bakal ngobong amarga ora bakal biasa.

      Kajaba iku, penting banget supaya dheweke ora asring ngombe. Fotinia butuh udakara 2 utawa 3 irigasi seminggu sajrone musim panas, 1-2 minggu suwene taun. Nalika disiram, lemah kudu dibasahi, ora ana godhong kajaba yen nalika iku srengenge ora katon maneh, mula bakal kepenak nalika musim panas.

      Dadi, aku menehi saran supaya ora mateni bagean sing garing, lan ngontrol siraman. Yen sampeyan duwe ing cedhak utawa ing jejere pekarangan, copot supaya oyot ora udan nganti suwe.

      Matur suwun!