Photinia serrulata

Deleng saka Photinia serrulata

Gambar - Wikimedia / Soramimi

La Photinia serrulata Iki minangka tanduran sing paling apik ing taman: kaendahan sing bisa dibentuk minangka pager, wit utawa wit, lan sampeyan bisa duwe kontainer sing dekorasi teras lan ing lemah. Kaya ora cukup, tahan es lan ngasilake kembang hiasan sing sejatine.

Nanging ... Apa sampeyan ngerti carane ngurus? Yen sampeyan ragu-ragu, aja mandheg maca reading.

Asal lan ciri

Woh-wohan Photinia serrulata

Gambar - Wikimedia / Amada44

Protagonis kita minangka wit ijo sing asale saka Jepang, China lan Formosa sing asmane ilmiah Photinia serrulata (sing sadurunge uga isih digunakake, Photinia serratifolia). Iki misuwur dikenal minangka fotinia, lan minangka tanduran Ndhuwur dhuwure 10 meter, nanging sing normal yaiku tetep 2 nganti 4m.

Batangipun tegak, kanthi cenderung tipis, lan salibe kurang, tegese cabang saka ngisor ngisor. Godhonge sulih, sederhana, bujur utawa lonjong, kanthi ujung serrated, pucuk ing sawijining titik, dawane 10-18cm Werna ijo, kajaba yen isih anyar sing abang.

Kembang kasebut hermaphrodit, putih, ambane 6-10mm, lan katon diklumpukake ing kembang empuk kanthi bentuk paku 10-16cm. Mekar nalika musim semi. Woh-wohan kasebut globose, ukurane kira-kira 6mm lan abang.

Apa sing dadi perhatiane?

Godhong serrulata Photinia

Gambar - Wikimedia / Retama

Yen sampeyan pengin duwe salinan Photinia serrulata, disaranake sampeyan menehi perawatan ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi: tuwuh ing kabeh jinis lemah, luwih seneng karo got sing apik. Ing pot, luwih becik dilebokake lempung vulkanik sing kaping pisanan, mutiara utawa padha banjur isi karo landasan budaya universal.
  • Irigasi: udakara 3 utawa 4 kali seminggu nalika musim panas, lan udakara 2 kali / minggu suwene taun.
  • Pelanggan: saranake mbayar ing musim semi lan musim panas karo Pupuk organik, sapisan saben 15 utawa 30 dina.
  • Multiplikasi: dening wiji lan stek ing pungkasan mangsa.
  • Pruning: pungkasan mangsa adhem. Cabang sing lara, ringkih utawa rusak kudu dicopot, lan sing tuwuh saya gedhe kudu diapit.
  • Rustitasitas: nolak kadhemen lan beku nganti -18ºC.

Apa sampeyan mikir babagan Photinia serrulata?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.