Pilihan saka ijo kanggo kebon sampeyan

Acacia saligna ing kembang

Gambar - Wikimedia / Anna Anichkova

Nalika arep ngrancang kebon, salah sawijining tanduran pisanan sing kudu dilebokake yaiku wit-witan, amarga tanduran kasebut bakal ukurane luwih gedhe mula bisa nggawe shade ing ngisor.

Kanggo mbantu sampeyan tugas iki, kita wis milih wit-witan ijo kanggo sampeyan , ora mung gampang dirawat, nanging uga hiasan banget. Apa sampeyan pengin ngerti apa sejatine?

Saliyane ing acacia saligna sing bisa dideleng ing gambar sing judhule artikel kasebut, sing dhuwure udakara 5m lan diameter makutha 4-5m, lan bisa urip ing iklim panas ing sacedhake segara, Ana spesies liyane sing apik sing pengin dilamar:

Arbutus unedo

Wit stroberi minangka wit godhong cilik

Gambar - Wikimedia / GPodkolzin

El Arbutus unedo Iki kalebu jinis bibit sing asli ing wilayah Mediterania. Tekan dhuwur 4 nganti 7 meter, lan duwe kulit batang sing abang. Godhonge lanceolate, lan kembang diklumpukake ing panicle sing digantung. Woh wohan beri nganti 10 milimeter, abang nalika wis mateng, lan bisa dipangan.

Tandur ing srengenge utawa ing semi-shade, lan banyu saben wektu. Iki minangka tanduran sing tahan tahan garing nalika wis aklimatisasi (wiwit taun kapindho ing lemah). Kajaba iku, tahan frosts nganti -7ºC.

Brachychiton populneus

Populisi Brachychiton minangka wit ijo

Gambar - Flickr / John Tann

El Brachychiton populneus Yaiku wit asli ing Australia sing dikenal minangka wit botol, kurrajong utawa braquitito. Wutahé cukup cepet, tekan 40-60 sentimeter ing setaun yen diwenehake kahanan sing pas (yaiku, yen ana srengenge lan kadang banyu). Dhuwur total yen wis diwasa 12 meter.

Iki minangka tanduran sing sampurna kanggo wilayah sing ora udan udan, kayata Mediterania, amarga oyot uga tahan kobongan. Ndhukung nganti -7ºC.

Cathetan: ing mangsa adhem, sawetara godhong bisa tiba.

Casuarina equisetifolia

Equisetifolia Casuarina minangka wit ijo

Gambar - Wikimedia / PePeEfe

La Casuarina equisetifolia, dikenal kanthi jeneng horsuarail casuarina, utawa pinus Asralia, minangka wit sing asale saka Australia, Malaysia, lan Polinesia. Dhuwure nganti 30 meter, lan duwe godhong memanjang, meh padha karo pinus kayata. Nanging dudu konifer.

Iki minangka tanduran sing bisa adaptasi banget. Bakal urip kanthi apik ing pesisir wedhi kanthi udan deres, lan ing wilayah pegunungan sing akeh udan (ya, ing kasus iki, sampeyan butuh lemah kanggo duwe saluran sing apik). Lan yen ora cukup, nolak nganti -7ºC.

Cathetan: nduweni sifat allelopathic, utawa kanthi tembung liya, ora ngidini apa-apa, utawa praktis ora ana apa-apa, tuwuh ing sangisore.

Citrus aurantium

Wit jeruk aurantium, wit jeruk sing pait

El Citrus aurantium, diarani jeruk pahit, minangka hibrida ing antarane Sitrus maksima y Sitrus reticulata. Tekan dhuwur 7 nganti 8 meter, lan godhonge ijo mengkilap, ambune ora enak. Kembange putih lan wangi banget. Ngasilake woh-wohan sing padha karo jeruk, udakara 7 sentimeter, sing digunakake kanggo nggawe macet lan komput.

Ing budidaya ora nuntut. Kudu srengenge langsung, lemah sing subur, uga siraman moderat. Ndhukung suhu sing adhem nganti -4ºC.

Cupressus arizonica

Cypress Arizona, konifer taunan

Gambar - Wikimedia / Ken Lund

Yen sampeyan pengin konifer ijo, disaranake Cupressus arizonica, utawa cemara Arizona. Iki asale saka Amerika Lor kidul-kulon, khusus, tuwuh ing saindenging Amerika Serikat kidul lan tekan sisih lor Meksiko. Tekan dhuwur 10 nganti 25 meter, kanthi batang 50 dhiameter diameteripun. Godhongé wernane ijo ijo, utawa ijo semu ijo.

Kudu ana ing srengenge, lan tuwuh ing lemah sing ora kecandhak banyu. Tahan kahanan garing lan garing, lan frosts nganti -18ºC.

Robusta grevillea

Grevillea robusta duwe kembang kuning

Gambar - Wikimedia / Bidgee

La Robusta grevillea asale saka Australia wétan. Kembang kembang sing kepengin weruh bisa abang utawa jambon. Tekan dhuwur 18 nganti 35 meter, lan tuwuh kanthi cepet. Godhonge ana bipinnate, padha karo sawetara pakis.

Bisa tuwuh ing iklim sedheng, ing endi ana frosts entheng -7 ° C

Ficus benjamina

Tampilan Ficus benjamina

Gambar - Wikimedia / Hutan lan Kim Starr

Umume Ficus minangka wit sing ora akeh digunakake ing kebon, kajaba bisa mangan woh ara sing enak kanggo sawetara spesies, kayata Ficus carica. Nanging, yen sampeyan pengin menehi sentuhan tropis ing pojok ijo, lan yen sampeyan duwe cukup ruangan, iku menarik ing Ficus benjamina, sing tekan dhuwure 15 meter. Asale saka Asia Kidul lan Kidul-Wétan, lan Australia Kidul lan Lor. Godhonge ijo utawa beda-beda, lan ngasilake woh-wohan sing bisa dipangan kanggo macem-macem manuk.

Bakal urip ing iklim tropis lan subtropis, lan bisa uga ditindakake ing iklim sedheng yen frosts lemah banget (mudhun nganti -2ºC) lan luwih cendhek.

Cathetan: ana kultivar sing tuwuh kurang, kayata Kinky, sing kalebu F. benjamina paling cilik, amarga ora ngluwihi 4 meter.

Akuifolium lentur

Tampilan Holly

El Akuifolium lentur, sing diarani holly, minangka wit shrub sing Udakara nganti 20 meter. Asale saka Asia sisih kulon lan Eropa, lan duwe godhong oval kanthi ujung spiny. Kembangé udakara diameter 9 milimeter, lan diklompokaké ing sikin kandhel. Woh-wohan kasebut minangka drupes globose kanthi warna abang nalika wis mateng.

Tingkat pertumbuhane cukup alon; Nanging, bisa urip udakara 500 taun. Tandur ing srengenge kebak utawa semi-shade, banjur siram saben-saben. Ora ndhukung kekeringan, nanging bisa ndhukung frost nganti -12 ° C

Simbah Magnolia

Grandiflora Magnolia minangka wit gedhe

La Simbah Magnolia iku salah siji saka sawetara cemara sing bisa ditemokake ing Asia, kajaba conifer. Wit spektakuler iki tuwuh alon-alon, tekan tekan dhuwur udakara 35 meter. Kembangé apik banget, kaya sing dingerteni ing gambar, lan uga wangi sing apik banget.

Sijine Magnolia yen sampeyan manggon ing wilayah sing duwe iklim subtropis utawa sedheng, kanthi frosts nganti -18ºC, lan nikmati.

Spathodea campanulata

Deleng saka campanulata Spathodea kanthi kembang

La Spathodea campanulata (luwih dikenal kanthi jeneng Tulipero del Gabon), iku wit sing asale saka Afrika tropis sing tuwuhane cepet banget. Tekan dhuwur 7 nganti 25 meter, lan duwe mahkota kandhel sing dibentuk dening godhong senyawa. Kembang kasebut oranye abrit, utawa kuning.

Cocog banget kanggo taman sing anget, tanpa frost, dununge ing area srengenge sing langsung kena.

Apa sampeyan mikir babagan pilihan iki? Apa sampeyan ngerti tanduran ijo liyane?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.