Areca utawa kentia: carane mbedakake?

Tampilan wit kurma pring

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

Areca lan kentia minangka rong wit palem sing paling laris, utamane ing njero ruangan. Nanging, sanajan kanggo mata sing ora duwe pengalaman, bisa uga meh padha, nanging sejatine beda banget. Dheweke butuh perawatan sing padha, nanging ora liya.

Kanggo nggampangake sampeyan ngenali, Ing artikel iki aku bakal nerangake carane padha beda-beda, supaya sampeyan ngerti yen sampeyan pengin areca utawa kenti kanggo dekorasi omah utawa kebon sampeyan.

Aku seneng wit kurma. Nyatane, aku bakal ujar manawa, ing jejere maple lan sarracenia Jepang, iku tanduran favoritku. Nanging sanajan aku seneng ngerteni spesies eksotis, yaiku, sing mung bisa dipikolehi ing nursery lan toko khusus lan luwih jarang ing nursery konvensional, sing paling umum kayata areca Lan kenthia Aku rumangsa tanduran sing apik banget. Dadi akeh supaya aku ora ragu-ragu kanggo tuku kanggo duwe ing ngarep, minangka sampeyan bisa ndeleng ing video.

Nanging, sanajan tanduran umum, kadhangkala sampeyan nemokake wong sing mbingungake. Lan iku normal, wiwit nalika isih enom padha katon padha. Mula, aku bakal pitutur marang kowe carane mbedakake, ora preduli umure:

Ciri fisik

Ayo dadi pirembagan bab ciri fisik pisanan; ora muspra, padha bisa ndeleng:

Godhong

Dypsis duwe godhong pinnate saengga banyune cepet cepet

Gambar - Wikimedia / Alejandro Bayer Tamayo saka Armenia, Kolombia

Godhong kenti wernane ijo peteng, lan godhonge uga luwih amba tinimbang godhong pinang.. Sing terakhir nduweni godhong sing paling akeh dibagi, yaiku, kasusun saka jumlah leaflet sing luwih akeh; ing kasunyatan, sampeyan bisa duwe nganti 60 pasangan.

Bentenane penting liyane sing bisa uga ora dingerteni yen sampeyan ora duwe apa-apa kanggo mbandhingake yaiku nalika isih enom, godhong kentia luwih mlengkung tinimbang pinang. Lan sanajan kentia tuwuh bakal terus ngasilake kaya mangkene, dheweke cenderung tuwuh munggah. Godhong pinang, ing sisih liya, ora duwe kecenderungan kanggo tuwuh kanthi horisontal.

Dhuwur lan batang / s

Kentia minangka lontar sing luwih dhuwur tinimbang areca: bisa nganti 15 meter yen cuaca lan kahanan lokal ngidini. Kajaba iku, ngembangake batang siji sing salah diarani batang, sing ijo peteng nalika isih enom, lan cincin nalika diwasa. Kekandelane kira-kira 20 sentimeter, nganti 30cm ing dhasare.

Ing sisih liyane, pinang minangka tanduran sing dhuwuré maksimal 5 meter, nanging sing paling normal yaiku ora ngluwihi 3 meter. Dheweke ngembangake sawetara batang, sanajan isih enom. Iki metu saka batang sing wis dibentuk, lan ijo kuning kanthi titik-titik peteng. Nalika tanduran diwasa, uga bakal duwe batang cincin, nanging bakal tetep tipis, ukurane paling akeh 15 sentimeter.

kembang lan wiji

Kembang areca warnane kuning

Gambar - Wikimedia / Dinesh Valke

Kentia minangka wit kurma sing butuh wektu suwe kanggo ngembang, paling ora 10 taun. Yen kedadeyan kasebut, ngasilake inflorescence nganti 1 meter dawane sing tunas ing sangisore godhong pungkasan. Kembangé cilik banget, kira-kira 1 sentimeter, lan ijo kuning. Sawise diserbuki, woh-wohan sing kawitan dadi ijo lan mengko dadi abang peteng. Iki dawane 1 sentimeter lan ngemot siji wiji.

Protagonis liyane kita, areka tuwuh luwih cepet, mula mekar luwih awal: umure kira-kira 5 taun yen kahanan ngidini. Kembangé uga diklompokaké ing inflorescences kuning sing sprout ing godhong pungkasan; Nanging, woh-wohan kasebut ijo utawa kuning-ijo ing wiwitan, lan banjur abang padhang.

Bedane Penting Liyane

Kita wis ngomong babagan ciri fisik, nanging sejatine ana liyane sing uga penting kanggo ngerti, amarga bakal mbantu kita ngerti sebabe loro wit kurma sing beda:

Asal

Kentia manggon ing Pulau Lord Howe.

Gambar - Gambar Wikimedia / Black Diamond // Kentias ing habitat alame.

Kentia minangka palem asli saka Pulau Lord Howe, yaiku sawijining pulo ing Segara Tasman. Secara khusus, udakara 600km sisih wétan Australia. Iki minangka tanduran sing tuwuh alon-alon sing bisa ditemokake ing cedhak segara, mula urip ing papan sing asor lingkungane dhuwur banget. Kajaba iku, suhu rata-rata taunan yaiku 19ºC, lan curah udan rata-rata 8mm.

Nanging, areca iku asli saka Madagaskar, sing manggon ing wilayah sing iklime udan tropis, kanthi suhu rata-rata taunan 20ºC.

Kabutuhan dhasar

Supaya dheweke bisa sehat, penting kanggo ngerti perawatan apa sing kudu diwenehake. Lan ing kene kita bakal nemokake luwih akeh bedane:

  • Kentia: Iki minangka palem sing tuwuh alon-alon sing kudu ana ing ruangan sing padhang, sanajan bisa ngidinke kahanan sing kurang cahya. Kajaba iku, yen sampeyan manggon ing wilayah sing ana frosts tipis, sampeyan bisa tuwuh ing njaba, nanging ya: yen tingkat insolasi dhuwur banget, kaya sing kedadeyan ing Mediterania, sampeyan kudu nyelehake ing iyub-iyub amarga yen ora. iku bakal kobong. Uga, sampeyan kudu nyirami 1 utawa 2 kaping seminggu, lan nyemprotake godhong nganggo banyu saben dina yen kelembapan lingkungan kurang.
  • Areca: iku lontar sing tuwuh cepet, nanging luwih alus tinimbang kenti. Ora tahan kadhemen, lan butuh papan sing akeh cahya (ora langsung) lan asor lingkungan sing dhuwur. Sensitif kanggo keluwihan banyu, sanajan kudu disiram luwih sithik tinimbang kentia, utamane nalika musim panas.

Tuku ngendi?

Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa njaluk kanthi ngeklik kene:

Areca

Areca minangka wit kurma multikaula

Tuku saka Kene.

Kentia

Kentia minangka wit kurma sing urip apik ing njero omah

Apa sampeyan pengin kentia? klik Kene.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.