Apa sampeyan bisa duwe pinus ing pot?

Pinus minangka wit sing bisa ana ing pot

Pinus iku wit sing oyodé kuwat banget. Dheweke kuwat banget, bisa ngangkat lan ngrusak aspal. Dadi sampeyan bisa uga mikir yen duwe siji ing pot iku omong kosong, lan sampeyan bakal bener, amarga yen sistem oyot bisa ngrusak dalan, ngrusak pot ora bakal biaya apa-apa. Nanging bebener iku ya sampeyan bisa.

Bukti iki yaiku jumlah bonsai pinus sing ditampilake ing browser Internet nalika nggoleki gambar jinis tanduran iki. Lan iku, bonsai minangka wit-witan sing, liwat pruning, wis diwenehi gaya, wangun lan ukuran, nanging yen ditandur ing lemah, bakal tuwuh dadi tanduran gedhe, amarga iku sing ditemtokake dening genetika. Mulane, yen sampeyan bisa dadi bonsai, sampeyan bisa duwe pinus ing pot.

Pentinge milih pot sing bener

Pot ing ngendi kita bakal duwe pinus kudu duwe sawetara ciri, amarga iku wit sing cenderung tuwuh alon-alon, dadi penting yen wadhah kasebut ora gedhe banget lan uga ana bolongan. ing dhasare. Nyatane, sing becik yaiku diametere ora luwih saka kaping pindho ukuran pot sing ana ing wayahe, amarga luwih gedhe, luwih akeh tanah sing kudu dibuwang. Lan mesthi, luwih akeh tanah, luwih akeh banyu sing kudu diwutahake nalika ngilekake banyu ... sing bisa nyebabake masalah serius.

Dadi yen pot sing sampeyan gunakake saiki kira-kira 10 inci kanthi diameter liyane 10 inci, sing anyar sampeyan kudu diameter 15 nganti 17 inci lan dhuwure XNUMX inci. Kanggo materi sing digawe, aku menehi saran supaya plastik siji alesan: iku bakal luwih gampang kanggo mbusak nalika nerangake wektu kanggo tanduran ing pot luwih gedhe. Saiki, sampeyan bisa milih siji lempung, nanging mikir sing kudu paling sethithik sak bolongan ing basis.

Apa jinis substrat sing dibutuhake pinus?

Pinus bisa disimpen ing pot

El substratum Iki minangka campuran lemah sing digunakake, utamane, kanggo tanduran pot, sanajan bisa uga dicampur karo lemah kebon kanggo nambah. Nanging aja nganti lali: pinus minangka wit sing tuwuh ing lemah sing umume kurang nutrisi, nanging kanthi cepet nyerep banyu lan nyaring.

Napa kita kudu sijine substrat sing spongy, kayata universal Westland utawa sing saka Fertiberia. Kanthi cara iki, kita bakal mesthekake yen pinus apik.

Nalika nyirami pot pinus?

Mbanyoni pinus sing disimpen ing pot kudu moderat, mbuwang sethithik ing musim gugur lan mangsa. Iku wit sing tahan kahanan garing lan kurang banyu luwih apik tinimbang keluwihan banyu, supaya Coba banyu nalika substrate rada garing; kanthi cara iki, kita bakal nyegah sistem oyot saka rotting.

Uga, kita uga bakal ngurangi risiko jamur nggawe sampeyan lara, amarga mikroorganisme iki seneng kelembapan lan panas sing ana ing medium kayata substrat kultur. Mulane, sampeyan kudu mbanyoni rata-rata 3 kali seminggu ing mangsa panas, lan 1-2 kali seminggu sajrone sisa taun.

Carane prune?

Wiwit kita arep duwe pinus ing pot, kita kudu prune ajeg. Kanggo iku gunting pruning anvil bakal digunakake kanggo prune cabang tender, lan gergaji tangan kanggo kayu supaya kita ngresiki lan disinfect nganggo sabun lan banyu sadurunge lan sawise digunakake kanggo nyegah wit lara. Uga, sampeyan kudu ngerti manawa pruning bakal ditindakake ing pungkasan mangsa, sadurunge tanduran wiwit tuwuh maneh.

Carane pruned? ugi. Babagan pisanan sing bakal ditindakake yaiku mbusak cabang sing garing lan / utawa rapuh, amarga ora ana gunane kanggo tanduran; banjur, kita bakal nerusake kanggo ngurangi dawa cabang saka cangkir supaya duwe wangun luwih kompak. Umumé, yen cabang kasebut dawane udakara 20 sentimeter, bakal dipotong kira-kira 5 sentimeter, lan mesthi ana ing ndhuwur sawetara godhong.

Yen kita kasengsem ing mbentuk minangka wit cilik, kita bakal Cut cabang ngisor saka gedhe yen wis lan / utawa yen sprout.

Nalika pinus pot kudu dibuahi?

Pinus mugo tuwuh ing pot

Gambar – Flickr/Bri Weldon

Senajan kita ora kasengsem ing tuwuh akeh, iku penting sing mbayar saka wektu kanggo wektu, utamané ing spring, amarga nalika iku biasane paling aktif. Kanggo nindakake iki, kita bakal nggunakake pupuk kanggo tetanduran ijo sing cair, supaya oyod bisa nyerep kanthi cepet.

Kita bakal aplikasi minangka wadhah nuduhake, lan kita mesthi bakal nggawe ayu, uga sehat.

Nalika sampeyan bisa ndeleng, ora angel kanggo njaga pinus ing pot.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.