Pinus Siberia (Pinus sibirica)

Pinus Siberia minangka wit sing katon apik banget Pinus Siberia minangka wit sing pancen ukurane gedhe banget lan duwe godhong ijo sing bentuke jarum. Wit kasebut minangka wit sing wiwit ditanam ing Eropa nalika wiwitan abad kaping XNUMX.

Tuwuh ing lingkungan sing adhem banget lan ana ing lingkungan kanthi suhu ing sangisoré 50ºC, ora ngalami jinis kerusakan.

Habitat lan distribusi Pinus Siberia

Iki minangka konifer asale saka Siberia, sing tuwuh ing sekitar Pegunungan Stanovoi ing sisih kidul Republik Saja Iki minangka konifer asli saka Siberia, sing tuwuh ing sekitar Pegunungan Stanovoi ing sisih kidul Republik Saja, ing sekitar Pegunungan Ural ing sisih wétan, ing Igarka, ing saubenge lembah ngisor Kali Yenisei, lan ing sisih kidul arah Mongolia tengah.

Ing sisih lor jajaran kasebut, pinus Siberia tuwuh ing wilayah sedheng, biasane antarane 100-200m lan ing wilayah sing ana ing sisih kidul, umume wit gunung sing tuwuh ing dhuwur udakara 1.000-2.400m.

Karakteristik Pinus Siberia

Nalika wis diwasa, pinus Siberia bisa nganti dhuwur udakara 30-40 meter lan duwe batang diameter sekitar 1,5 t. Pinus iki bisa tahan maksimal 800 nganti 850 taun.

Pinus Siberia kalebu klompok pinus putih dikenal minangka Pinus, saka Strobus subgenus.

Godhonge ditemokake ing set lima lan godhong polong, biasane dawa antara 5-10cm. Strobili pinus Siberia, uga diarani Pinus sibiricaUdakara udakara 5-9 cm lan wiji biasane dawane 9-12 mm.

Pinus Siberia dianggep dening macem-macem vegetarian minangka macem-macem macem-macem pinus cembro, uga dikenal kanthi jeneng "Pinus cembra", sing padha banget. Sanajan dibedakake, amarga pinus sibirica duwe strobili sing luwih gedhe lan jarum duwe telung kanal resin lan ora loro, kaya sing ana ing pine watu.

Hama Pinus Siberia

Kaya pinus putih liyane, Eropa lan Asia, pinus Siberia cenderung duwe resistensi gedhe tumrap anané jamur "Cronartium ribicola ", sing nyebabake penyakit jamur sing dingerteni kanthi sengaja digawa menyang Amerika Utara saka Eropa, nyebabake bencana gedhe ing pirang-pirang pinus bank sing asale ing Amerika.

Sampeyan bisa ngomong manawa Pinus Siberia duwe nilai riset sing penting babagan modifikasi genetik lan hibridisasi, amarga tujuane kanggo nggawe varietas sing bisa nolak jamur kasebut.

Migunakake Pine Siberia

Migunakake Pine Siberia Kayu kasebut duwe macem-macem kagunaan, sing bisa nyorot kayu bunder, digunakake kanggo nggawe tiang, utawa kayu gergaji, sing digunakake ing jero pertukangan kanggo gawe mebel, alat musik, peralatan, piring, kothak lan malah kanggo ngukir kayu. Iki uga digunakake ing konstruksi ringan.

Kayu konifer iki ditondoi dening dadi entheng, alus lan duwe warna jambonKajaba iku, nyedhiyakake tekstur sing apik banget, ing aplikasi sing katon luwih alus. Kanthi cara sing padha, wit-witan diintervensi dening resin, utamane kanggo nggawe turpentine.

Wiji sing dipangan saka pinus Siberia duweni kandungan lemak sing akeh banget, udakara 65%, saliyane, duwe akeh vitamin.

Sajrone panen sing ana ing Pegunungan Altai, bisa entuk udakara 200 utawa 300kg kacang lan "inti", yaiku wiji saka pinus sibrica.

Wiji kasebut pancen kasunyatane kudu dipisahake saka kerucut kanthi thresher kerucut mekanik, amarga kasunyatan sisik nanas arang mbukak lan akibate, dheweke ora ngidini wiji dibebasake (ing alam, iki kedadeyan amarga tumindak cucuk sing diduweni Nutcracker Eurasia).

Wiji kasebut uga digunakake lan dheweke dikenal kanthi jeneng kacang pinus.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.