Pistasia Atlantik

Godhong atlantica Pistacia ijo

Sampeyan bisa uga ngerti babagan mastic, shrub tahan tahan kekeringan sing tuwuh ing wilayah Mediterania. Tanduran sing bakal dakaturake mbesuk ana gandhengane karo dheweke, sanajan sawetara sing ujar amarga dhuwur. Lan iku nalika Lentiskus pistacia Minangka shrub sing biasane ora ngluwihi 2 meter, protagonis kita bisa nganti dhuwur nganti 12 meter.

Kajaba iku, menehi iyub-iyub sing apik banget, lan sing paling apik yaiku nahan kahanan garing lan tanpa masalah. Dadi, yen sampeyan butuh wit sing bisa ngurus awake dhewe kanthi praktis, aja ragu-ragu: nemokake ing Pistachio atlantik.

Asal lan ciri

Pistacia atlantica minangka semak utawa wit hiasan sing apik banget

Protagonis kita yaiku wit godhong -Kalah ilang godhong ing musim gugur / mangsa-asli saka Afrika Lor, Kapuloan Canary, lan Eurasia, sing jeneng ilmiahe Pistasia Atlantik. Kutha iki misuwur diarani almácigo, lan iki kalebu flat tekan antara 8 lan 12 meter, kanthi batang sing bisa nganti diameter 1m kanthi umur 200 taun. Bisa urip luwih saka 1000 taun.

Cangkunge kandel lan kusut, kasusun saka godhong oval, mengkilap ing sisih ndhuwur, ijo padhang, lan pinnate aneh. Kembang kasebut katon diklompokake ing klompok, lan ana sawetara sing wadon lan sing liyane yaiku pria kanthi spesimen sing beda. Woh kasebut dibunderaké, diameteré kurang saka 1cm, lan bluish nalika wis mateng.

Apa sing dadi perhatiane?

Pistacia atlantica duwe batang sing dadi kandel suwe-suwe

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

La Pistasia Atlantik kudu ana ing njaba, nalika srengenge kebak. Kajaba iku, kudu diselehake nganti paling adoh - paling ora sepuluh meter - saka pipa, jubin paving, lsp.

Bumi

  • Pot kembang: landasan budaya universal dicampur karo 30% perlite. Sampeyan bisa entuk sing pertama Kene lan nomer loro Kene.
  • Taman: ora preduli anggere wis got sing apik. Yen sampeyan ora duwe, kudu nggawe bolongan tanduran paling ora 1m x 1m, lan campuran lemah sing wis dicopot nganggo perlite, ing bagean sing padha.

Irigasi

Kaya sing diantisipasi ing wiwitan, minangka wit sing tahan garing banget. Saiki, sajrone taun pisanan lan yen ditandur ing pot, kudu disiram supaya bisa tuwuh kanthi apik:

  • Lantai: sajrone rolas wulan kapisan, kudu disiram paling ora 2 kali seminggu ing mangsa anget, lan kurang luwih suwene setaun. Wiwit taun kapindho, risiko bisa saya suwe.
  • Pot kembang: banyu udakara 2 kali seminggu, kajaba ing musim gugur-mangsa nalika 1 / minggu cukup. Nanging, yen ora mangu-mangu, priksa kelembapan substrat kanthi cara kaya mangkene:
    • Lebokake teken kayu sing lancip ing sisih ngisor: yen metu kanthi praktis, tegese landasan garing lan mula kudu disiram.
    • Timbang panci yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina: amarga landasan udan sing bobote luwih akeh tinimbang sing garing, prabédan iki bisa dadi pandhuan kanggo ngerti kapan arep ngombe.
    • Gunakake meter asor digital: yen sampeyan ngetik, otomatis bakal menehi tahu tingkat kelembapan babagan bagean saka substrat sing wis ngubungi. Mesthine, supaya luwih akurat sampeyan kudu ngenalake ing wilayah liyane (luwih saka tanduran, luwih cedhak).

Pelanggan

Wêdakakêna guano pupuk apik banget kanggo Pistacia atlantica

Bubuk guano

Penting banget kanggo nyiram - sanajan asring banget 🙂 - yaiku pelanggan, wiwit Pistasia Atlantik, sanajan tahan banget, sampeyan bakal ngurmati kontribusi saben wulan kompos ekologis. Amarga alasan iki, aku menehi saran supaya mbayar guano, amarga akeh nutrisi, gampang digoleki lan murah. Contone, sampeyan bisa tuku Kene ing cairan (becik yen sampeyan pengin ing pot) lan Kene bubuk.

Multiplikasi

La Pistasia Atlantik multiplies dening wiji ing spring ngetutake langkah iki:

  1. Sing pertama ditindakake yaiku winih winih ing gelas nganti 24 jam.
  2. Dina esuke, wiji wiji kudu diisi karo substrat budaya universal sing dicampur karo 30% perlite (bisa dadi pot kembang, wadhah bibit, wadhah susu utawa gelas yogurt sing ana utawa sampeyan bisa nggawe bolongan kanggo saluran).
  3. Banjur, disiram kanthi tliti, saengga landhesan direndhem kanthi becik.
  4. Sabanjure, wiji kasebut disebar, nyoba ora bisa nyelehake akeh banget utawa cedhak banget. Kanggo duwe luwih kurang ide babagan jumlah sing kudu sampeyan lebokake, ujar manawa sampeyan ora nyelehake luwih saka 3 yen pot kasebut diametere kira-kira 10,5cm.
  5. Pungkasane, dheweke ditutupi lapisan substrat lancip, lan irigasi maneh nganggo sprayer.

Mangkono, wiji bakal germinal udakara rong wulan.

Wabah lan penyakit

Angel banget. Biasane ora masalah, nanging yen disiram kakehan bakal mengaruhi jamur, sing diobati nganggo fungisida.

Rustitasitas

Tahan adhem lan frost nganti -12ºC.

Pistacia atlantica minangka wit sing tahan banget

Apa sampeyan mikir babagan Pistasia Atlantik? Apa sampeyan kenal karo dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.