Pistacia

Pistacia

Jenis kelamin Pistacia Dumadi saka 10 spesies, kabeh kalebu kulawarga Anarcardiaceae. Tanduran iki asale saka Kepulauan Canary, Afrika Lor lan wilayah liyane sing anget lan stepa ing Eurasia. Iki minangka sawetara wit lan grumbulan sing umure umure 25 meter lan spesies liyane ora ngluwihi siji meter.

Ing artikel iki, kita bakal mriksa spesies genus Pistacia sing paling umum lan kondhang supaya sampeyan luwih ngerti.

Genus Pistacia

Woh-wohan saka Pistacia

Kaya sing wis diandharake sadurunge, tanduran minangka tanduran sing tuwuh ing wilayah sing anget, mula butuh kelembapan sing luwih dhuwur supaya bisa tetep apik. Umume duwe godhong sulih, senyawa lan pinnate. Kita temokake spesies ijo lan godhong ijo. Iki minangka tanduran phanerogamic lan dioecious. Iki tegese duwe kembang jantan lan wadon uga padha pisah.

Yen sampeyan pengin populasi Pistacias ing kebon utawa ing padang rumput supaya bisa mlaku kanthi apik, mesthine kudu ana tanduran loro jinis kasebut. Dene wit-witan, bisa uga asar utawa ijo. Para ilmuwan ngira yen genus iki muncul udakara 80 yuta taun kepungkur lan wis malih kaya saiki. Kembang kasebut apétalas lan diklompokake ing klompok. Gumantung karo spesies kasebut, kita nemokake macem-macem saka wungu nganti ijo.

Dene woh-wohan, biasane drupe sing rasane ora enak, sanajan ana sawetara spesies sing bisa dipangan. Wiji ora duwe endosperma. Cara reproduksi yaiku liwat konsumsi wiji lan sawur sabanjure manuk. Kanggo manuk iki, woh-wohan saka Pistacia biasane dadi sumber daya sing migunani nalika taun breeding, migrasi lan mangsa adhem, yen panganan wis langka.

Akeh spesies sing kalebu ing genus iki minangka tanduran sing diadaptasi karo kahanan garing lan kurang banyu sing bisa urip kanthi sampurna ing ara-ara samun. Mula, dheweke bisa urip kanthi sampurna ing iklim Mediterania, sing biasane ana musim panas ing musim panas. Keuntungan liyane yaiku cenderung duwe toleransi sing gedhe ing lemah uyah, mula ora ana masalah nandur ing wilayah pesisir.

Syarat utama

Ora mbutuhake sarat banget amarga bisa adaptasi karo lingkungan sing beda. Nanging, kisaran suhu supaya bisa bertahan ing kisaran -10 derajat ing musim salju nganti 40 derajat ing mangsa panas. Iki minangka tanduran sing duwe perkembangan sing cukup alon, mula ora bakal metokake woh nganti 7 utawa 10 taun sawise lair.

Sawetara spesies genus luwih seneng kelembapan sing luwih dhuwur, nanging ora bisa tuwuh kanthi kahanan asor sing dhuwur. Iki amarga oyot rawan bosok lan diserang jamur parasit. Kanggo ngindhari kahanan iki, kudu banyu kanthi moderat supaya ora akeh banyu irigasi. Saluran lemah uga kudu dipikirake. Yen lemah duwe tekstur sing ora ngidini banyu irigasi bisa disaring kanthi becik, kita bakal nandhang risiko tanduran iki bosok amarga kakehan banyu utawa gampang diserang jamur parasit.

Supaya sampeyan duwe pembangunan sing apik, mbutuhake wektu kahanan garing lan kurang banyu saben taun. Iki kalebu iklim sing biasane tuwuh. Tanduran iki asring ngetokake resin utawa ambu obat. Ing sawetara spesies cukup aromatik lan kuat. Sampeyan bisa nambah kaping pindho kanthi wiji uga nganggo stek lan ngisep saka oyot. Yen sampeyan pengin, sawetara spesies arboreal lan shrub bisa mbentuk sawetara rumpun amarga kahanan ekstrem sing ditrapake ing habitat alami. Iki uga mbentuk rumpun kasebut amarga konsumsi hérbivora iku akeh banget lan ngalangi supaya ora tuwuh kanthi apik.

Sawetara spesies sing paling misuwur

Saiki kita bakal ngetrapake spesies sing paling misuwur lan menehi katrangan ringkes

Lentiskus pistacia

Lentiskus pistacia

Umume dikenal minangka lentisco. Tanduran dioecious evergreen sing dhuwuré luwih saka 5 meter yen dijaga. Godhongé ijo tuwa lan kembangé abang nanging ukurané cukup cilik. Kembang digawe ing musim semi. Biasane digunakake kanggo mbentuk pager lan sawetara klompok sing luwih padhet. Cocog banget kanggo taman pesisir ing iklim Mediterania.

Perlu cahya srengenge lan iklim sing anget. Ora nuntut jinis lemah, kajaba yen ora ana saluran pembuangan sing apik lan banyu irigasi ora nglumpukake. Kanggo nandur, sing paling apik yaiku ing musim gugur utawa musim semi. Ora pruning utawa pupuk amarga bisa tuwuh ing lemah sing ora apik. Dheweke pancen ngapresiasi pupuk kandang.

Pistacia terebinthus

pistacia terebinthus

Umume dikenal minangka cornicabra. Tanduran semak iki bisa udakara antara 5 nganti 6 meter. Godhonge ijo padhang lan kembange cilik, abang lan ditata klompok. Kembang digawe ing tengah musim semi. Iki digunakake minangka tanduran kolonial ing wilayah paling garing ing kebon.

Sampeyan butuh paparan srengenge lan suhu sing dhuwur, sanajan tahan es ing mangsa adhem. Bisa urip ing watu gamping lan lemah sing ora apik, mula ora butuh kompos utawa pruning. Luwih becik disiram kanthi cukup supaya ora ana banyu sing mbebayani. Sadurunge mbanyoni maneh, supaya lemah garing.

Pistasia Atlantik

Pistasia Atlantik

La Pistasia Atlantik yaiku wit godhong sing umure udakara 8 nganti 12 meter. Makutha kandel lan godhongé ijo padhang. Kembangé uga katon ing klompok lan kembangé wadon lan lanang. Butuh lokasi ing srengenge sing lengkap, lan adoh saka pipa utawa trotoar amarga oyot bisa ngrusak. Bisa tuwuh ing lemah sing ala, sanajan butuh saluran pembuangan sing apik kanggo ngindhari banyu sing mbebayani. Ora butuh banyu sing akeh banget amarga tahan banget marang kahanan garing.

Pistacia Vera

Pistacia Vera

Wit iki minangka godhong pucuk kanthi dhuwur antara 5 lan 7 meter. Godhong lan kembang ijo peteng katon ana ing klompok lan ijo semu coklat. Dheweke butuh paparan srengenge lan saluran banyu sing apik. Ndhukung kahanan garing lan kurang banyu, mula banyu kudu disederhanakake. Bisa urip ing lemah sing ora apik lan ora pruning utawa kompos.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau babagan genus Pistacia.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.