The Centaurea aspera (Tramaladros)

Kembang warna sing warna pinkish diarani Centaurea aspera

Centaurea aspera, uga dikenal minangka Cornflower utawa Talamadros minangka jinis sing kalebu 500 spesies kabeh asale ing wilayah sing anget ing bumi, biasane taunan, dwibasa lan subtle.

Wit iki bercabang nganggo godhong sing alus lan bisa ditutupi fluff, gumantung karo spesies kasebut. Woh-wohan kasebut minangka achenes lan kembang bentuk bab utawa bunder sing dawa lan pedesaan nampung lemah sing bisa ditembus.

Budaya

gambar cedhak kembang jambon saka tanduran Centaurea aspera

Sing paling trep yaiku sampeyan nandur srengenge kanthi lengkap ing pot utawa langsung ing lemah lan njupuk iklim sing ana ing wilayah sampeyan. Nalika tuwuh lan saya dhuwur, dheweke nggunakake balok utawa kotang kanggo ngindhari bobote tanduran utawa angin ora pecah lan miring.

Fitur

Kanthi motivasi dening macem-macem jinis, wujud, warna lan ukuran, panggunaan kembang jagung kasebut beda-beda lan beda-beda lan iki ditandur ing dalan sing suket lan taunan digunakake ing kembang.

Spesies Centaurea yaiku Rough Centaurea, diarani Travalera kaya sing wis dituduhake lan kalebu genus Centaurea sensu lato, diterangake dening ahli botani Swedia lan naturalis Carlos Linneo.

Iki minangka tanduran hermaphrodit herbafroditus saka kulawarga Compositae. Ing sistem klasifikasi anyar, iki nuduhake sub-genus lan ana ing wilayah sing cukup garing.

Cabang lan sregep banget, umume nyusup, kanthi batang sing gagang lan atos. Konfigurasi godhonge beda-beda, yaiku linear, petiolate lan ora teratur pinnate ing dhasar lan ing sisih tengah gagang, warna abu-abu dipérang dadi lobus, mboko sithik dikompres nganti dadi sesela lan untu sawetara.

Dheweke duwe wadhah oval sing sempit ing sisih ndhuwur sing ukurane diameter siji nganti rong sentimeter lan ditandai karo kembang ungu sing subur, ditata ing sirah kaya artichoke.

Dilindhungi bract sing duwe lampiran terminal telu nganti lima duri sing erect utawa sudhut mlengkung sing diarahake ing njaba lan warna kuning cahya sing bakal nggawe sampeyan luwih gampang ngenali spesies kasebut kanthi kepastian lan ana sing kepengin banget yaiku ngatur kanggo ndawakake ngembang nganti pirang-pirang wulan lan nalika kadhemen banget ora katon.

Komponen sing aktif yaiku tanin, flavonoid, sesquiterpenes, jejak minyak lan alkaloid, prinsip pahit kayata secoiridoid lan heterosides, fitosterol, uga magnesium lan uyah kalium.

Mekar nalika musim semi ana ing kembang meh kabeh taun, macem-macem iki dilindhungi ing sawetara negara.

Ing alam bébas, sampeyan bisa entuk ing Laut Tengah, amarga ditanem ing sisih lor Eropa lan New York, Amerika Serikat lan Iki nyebar saka dataran Iberia menyang Lembah Douro, uga Kepulauan Balearic.

Bisa dadi spesies sing paling umum ing wilayah Bages, ing Catalonia lan padha karo minoritas Centaura disebar kanggo keperluan fitoterapi ing zona sedheng Amerika lan Eropa.

Sawise dikoleksi lan yen ora nggunakake seger, supaya garing kanthi cepet ing papan sing peteng, dipotong utawa dipotong dadi bagean cilik lan simpen ing toples sing ditutup kanthi adoh saka asor.

Sipat terapi

gambar kembang sing cedhak saka grumbul tanduran sing diarani Centaurea aspera

Komposisi saka Centaura aspera durung ditliti kaya jinis tanduran liyane.

Isine beta-sitosterol, sing bisa digunakake kanggo masalah prostat (ora kabukten tenan). Uga kalebu zat liyane kayata laktone sesquiterpene, rada beracun amarga nyebabake alergi, mula kita negesake manawa sampeyan pengin nggunakake tanduran mesthine kudu diawasi medis.

Iki antiseptik, aperitif, eupeptik lan anti-inflamasi, dituduhake kanggo ngobati anorexia, dispepsia hyposecretory, dyskinesia hepatobiliary lan diabetes (Sadurunge njupuk, sadurunge kudu ngontrol glikemia ing getih utawa cipratan), sanajan ngira bisa ngganti obat oral asring kanggo nambani penyakit iki, kudu ati-ati, luwih becik takon dhokter, amarga mung minangka terapi alternatif.

Yen sampeyan ora duwe dhaptar, tanduran iki duwe sipat nyebabake sekresi jus lambung kanggo ngrangsang napsu, uga nambah pencernaan.

Sanajan rasane pait, jupuk infus (ngirim ora legi karo madu utawa gula), pasa utawa sadurunge turu kudu luwih becik. Sampeyan mung kudu njupuk batang lan godhong tanduran garing, persis 30 gram, godhok ing liter banyu lan tambah pemanis.

Pasar nawakake macem-macem persiapan alami kanggo bubuk bubuk, ing tablet utawa digabung karo kayu putih, sing cocog kanggo ngobati cystitis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.