Plum ragi ungu (Prunus cerasifera pissardii)

wit plum abang utawa wit plum sing godhong ungu ditemokake ing taman

Prunus cerasifera pissardii uga diarani plum abang utawa plum kebon, minangka wit godhong cilik (kalebu bagean saka genus sing padha kalebu wit ceri, peach lan almond) asale hias, yaiku macem-macem asli Persia, saka spesies sing nggawe subgenus Prunus.

Asale saka Eropa Wétan lan Tengah lan Asia Tengah lan Kidul Kidul.

Fitur

godhong wit sing diarani Plum kanthi godhong ungu kanthi warna ungu-ungu sing kuat

Plum iki minangka wit sing ditondoi kanthi cukup hias, amarga duwe godhong ungu-abang lan coklat-coklat, sing menehi kesempatan kanggo nambah kontras warna sing nyenengake ing kebon.

Duwe mekar putih sing lair ing sisih ndhuwur cabang sing ora duwe, mula nduweni daya tarik sing apik.

Sampeyan kudu ujar manawa Prunus cerasifera pissardii minangka plum hias, mula ora menehi produksi plum sing bisa dipangan. Kaya biasane mekar sadurunge katon godhong-godhongan, nalika ditutupi kanthi kembang jambon cilik lan akeh.

Uga duwe kulit mengkilap saka warna abang sing kabukten khas karo genus Prunus.

Prunus cerasifera pissardii nduweni katrampilan tuwuh nganti dhuwur udakara 8 meter lan jembaré 4 meter. Wangun spherical tartamtu lan duwe daya tarik hias banget amarga kembang sing apik ing warna putih lan / utawa nada jambon sing pucet, sampeyan kudu nambah warna asli godhong-godhongan lan sing ngidini sampeyan nggawe kontras sing luar biasa.

Wis godhong sing sederhana, elips, deciduous lan serrated, sing kalebu dedaunan kanthi warna abang sing peteng, sing, kaya kasebut ing ndhuwur, cocog kanggo nggawe kontras ing kebon.

Uga duwe cangkir bunder sing katon rada ruwet amarga akeh cabang.

Ngasilake kembang kanthi nada jambon, sing jembaré udakara 2-3cm. Kembang biasane luwih akeh nalika musim salju rampung, nuwuhake kembang cilik pentamerik, actinomorphic, hermaphroditic lan utamane solita kembang jambon sing thukul sadurunge godhonge.

Salajengipun, Prunus cerasifera pissardii Menehi woh-wohan sing ana ing drupes kanthi warna abang peteng.

Budidaya lan perawatan

Sampeyan kudu ditandur ing papan sing bisa entuk sinar srengenge sing cukup lan supaya bisa ngrasakake lemah sing jero lan sing duwe kontribusi apik saka bahan organik. Lan sanajan macem-macem plum bisa tahan iklim sing adhem lan frosts sing kuwat banget, sing sejatine luwih becik ora mbabarake es pungkasan, amarga pancen ora ndhukung.

Kanthi cara sing padha, bisa diarani manawa nyengkuyung kekeringan moderat lan polusi sing dhuwur, bisa dadi jinis plum sing becik kanggo tuwuh ing kutha-kutha gedhe.

Minangka spesies sing cukup sensitif kanggo pruning, mula sampeyan mung kudu nindakake pruning cahya lan saben taun, luwih becik nalika musim gugur diwiwiti, supaya bisa nambani luka sing cukup.

wit plum abang ing jejere wit normal lan ing jejere omah

Lan amarga mekar ing cabang-cabang lawas sing umure luwih saka rong taun, umume luwih becik nyuda cabang-cabang sing lawas nalika pruning pangopènan, mula bakal tuwuh kembang.

Pruning latihan ringan prelu nalika plum kebon isih umure. lan pruning pangopènan sing lembut saben taun nalika dibentuk.

Sampeyan uga kudu ngerti manawa ora nuntut lemah, umume umume tuwuh ing lemah lempung sing duwe saluran sing pas lan isi bahan organik sing apik.

Cukup kanggo ngetrapake pupuk setaun setaun sajrone musim semi, tansah seneng pupuk zat organik kayata kompos, humus lan / utawa pupuk kandang.

Dheweke uga wit cilik sing tahan resisten, mula ora umum kena penyakit lan / utawa hama, sanajan umume ngalami masalah kutu, karat lan mealybug, sing gampang diobati banget.

Cara ndarbeni cara sing paling efisien yaiku liwat panyebaran cangkok alang ditindakake ing wiwitan musim semi lan / utawa kanthi grafting tunas ing macem-macem macem-macem sajrone musim panas.

Kajaba iku, bisa uga reproduksi ditindakake liwat stek nalika awal musim panas.

Nggunakake

Panganggone ornamen saka Prunus cerasifera pissardii biasane beda-beda, mula bisa digunakake minangka wit teduh lan minangka unsur hiasan ing jajaran, uga ing solitaire.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.