Perawatan Plumeria Pot

Plumeria bisa disimpen ing pot

Plumeria, uga disebut frangipani, minangka wit gedhe utawa semak sing asale saka tropis sing kembange ora mung apik, nanging uga mambu sing apik. Awit saking punika, yen wani tuku salinan kudu sinau kanggo ngurus amarga, ing cara iki, sampeyan bakal duwe kesempatan kanggo ndeleng ngrembaka.

Nanging apa perlu kanggo nandur ing lemah? Bebener iku ora. Oyod ora agresif, lan dudu tanduran sing dhuwur banget. Nyatane, gampang banget duwe plumeria pot. Sabanjure aku bakal pitutur marang kowe carane ngurus aku.

Srengenge utawa iyub-iyub?

Plumeria bisa dadi pot

Spesimen koleksiku, ing teduh.

Iki tanduran sing iku mundak akeh ing srengenge lengkap, nanging aku wis nindakake eksperimen kanggo sawetara taun karo mine lan bebener iku aku nemokake iku ayu nalika iku sethitik dilindhungi. Yen entuk srengenge langsung, cenderung tuwuh godhong sing luwih sempit lan rada cendhek, amarga tingkat insolasi dhuwur banget nganti "dibakar".

Aku malah wis mikir kaping pirang-pirang yen ana ing njero omah ing saindhenging taun, amarga kita duwe kamar kanthi rong jendhela sing akeh cahya mlebu. Mulane, yen sampeyan manggon kaya kula ing Mediterania utawa ing wilayah kang panas banget ing mangsa panas, iku menarik sing duwe ing iyub-iyub; Saiki, yen, ing tangan liyane, suhu entheng, sampeyan bisa duwe ayu ing srengenge lengkap.

Apa pot sing kudu daklebokake?

Pot kasebut, sanajan penting banget, dudu perkara sing kudu digatekake, umpamane, substrat sing bakal dibahas mengko. Maksudku, Amarga sistem oyot ora invasif, mula bakal padha nandur ing plastik utawa ing lempung.. Nanging ya, kanggo kenyamanan, yen musim dingin ing wilayah kita, aku nyaranake plastik amarga bakal luwih murah kanggo pindhah saka papan siji menyang papan liyane.

Saiki, apa saben pot kudu duwe plumeria kanggo tuwuh sehat, bolongan ing basis. Ora ngidinke keluwihan banyu ing oyod, mula kita ora bisa nandur ing wadhah tanpa bolongan, amarga ora ketompo carane akeh lan carane ngontrol irigasi, kita bakal kelangan. Menawi mekaten, iku uga penting banget yen kita sijine piring ing ngisor, kita saluran sawise mbanyoni.

Nalika sampeyan kudu transplantasi plumeria pot?

Umumé, kudu ditindakake yen oyod metu saka bolongan ing pot. Nanging iki kadhangkala ora kedadeyan, sing bisa nggawe kita mikir yen sampeyan ora butuh sing luwih gedhe. Mulane, saben rong taun iku ora babras kanggo ndeleng yen sampeyan perlu utawa ora kanthi nindakake ing ngisor iki:

  1. Njupuk ing plumeria kanthi tangan siji, ing pangkal batang, lan tangan liyane, nyekel pot.
  2. Tarik tanduran kasebut munggah, kaya-kaya sampeyan nyoba mecut. Yen ora metu, tutul pot kanggo ngeculake lemah lan coba maneh.
  3. Yen sampeyan ndeleng manawa diekstrak sethithik, lemah utawa werni oyod ora crumble, mula sampeyan kudu nandur ing pot sing ukurane kira-kira 7 utawa paling diameter 10 sentimeter luwih gedhe tinimbang ukurane. saiki nggunakake.

Substrat apa sing sampeyan butuhake?

Plumeria kudu ditransplantasi saben sawetara taun

Substrat, utawa cropland, minangka medium ing ngendi oyod bakal berkembang. Mulane, mesthine kudu kualitas yen kita pengin padha tuwuh sehat. Saka pengalaman, aku banget menehi saran supaya ora merek sing ora mung sithik utawa ora dingerteni, nanging uga murah banget. Ati-ati: Aku ora ngomong sing ala, nanging kadhangkala sampeyan tuku tas mikir sing apik, lan nalika mbukak, sampeyan nemokake potongan-potongan cabang utawa malah serangga. iku, nanging ora ana serangga.

Aku wis nyoba akeh jinis substrat, lan Pungkasane, yen aku kudu menehi rekomendasi sawetara merek, mesthine iki:

  • kembang
  • Westland
  • Fertiberia
  • suket

Nanging, Apa jinis substrat sing kudu dilebokake kanthi tepat? Nah, sing diarani "universal". Ing kasus apa wae, sampeyan uga bisa nambah serat klapa (kanggo didol Kene), amarga spons lan ngilekake banyu kanthi apik.

Kaping pirang-pirang plumeria pot kudu disiram?

Iki Iku bakal gumantung ing kahanan cuaca ing wilayah.Contone, nalika musim panas ing Mediterania, kanthi suhu paling sethithik 20ºC lan 30ºC (ing sawetara titik 40ºC utawa luwih), sampeyan kudu nyirami kanthi asring, kira-kira 3 utawa 4 kaping seminggu, wiwit iku. lemah cepet garing, amarga ing mangsa iku biasane ora udan. Nanging yen ditanam ing papan sing kerep udan, mula frekuensi nyirami bakal kurang.

Lan sing padha bakal kedadeyan yen disimpen ing njero ruangan: amarga ora kena sinar srengenge langsung, lemah tetep lembab luwih suwe. Iki minangka kauntungan ing mangsa panas: ing tangan siji, tanduran bisa tetep hidrasi kanggo dina liyane tanpa masalah, lan ing tangan liyane, kita nyimpen sawetara banyu; nanging Ing mangsa adhem, nalika suhu mudhun lan plumeria wiwit tuwuh luwih alon, kita kudu mbanyoni.

Apa kudu dibayar?

Rubra plumeria kalebu jinis frangipani

Gambar - Wikimedia / Mokkie

Plumeria minangka tanduran sing ora mung bisa urip ing banyu. Sanajan penting kanggo urip, ora bisa kekurangan "pangan", yaiku nutrisi. Lan nutrisi kasebut dipikolehi saka bumi ... yen nutrisi. Nalika ditanam ing pot, lan amarga nindakake iki mbutuhake substrat anyar, Biasane, langganan bisa diundur nganti setaun utawa luwih, gumantung saka jinis substrat sing digunakake.

Saiki, Disaranake kanggo miwiti fertilizing ing taun pisanan, mung seminggu sawise tanduran ing pot. (lan kapan musim semi utawa musim panas, amarga sisa taun ora kudu dibayar). Kanggo nindakake iki, kita bakal nggunakake pupuk utawa pupuk cair, universal utawa ekologis, kayata humus cacing tanah utawa guano (for sale Kene). Elinga tindakake pandhuan kanggo nggunakake supaya werna ora kobong.

Apa sampeyan butuh perlindungan marang kadhemen?

Sayange, plumeria ora nolak Suhu ngisor nul, kajaba kanggo Plumeria rubra var acutifolia sing tahan nganti -2ºC yen frosts wektu cendhak banget lan pas wektune. Nanging kanggo nyegah risiko, paling apik kanggo nggawa menyang omah nalika thermometer wiwit nuduhake kurang saka 18ºC.

Tanduran tanpa kelembapan garing
Artikel sing gegandhengan:
Apa apik kanggo nyemprotake tanduran nganggo banyu?

Bakal diselehake ing kamar sing akeh cahya, lan adoh saka konsep. Kajaba iku, yen asor banget, kita nyemprotake godhong kanthi banyu tanpa jeruk (utawa cocok kanggo konsumsi) saben dina.

Muga-muga tips iki bisa migunani kanggo plumeria sampeyan dadi ayu kaya dina pisanan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.