Podocarpus neriifolius

Podocarpus neriifolius minangka konifer gedhe

Gambar - Wikimedia / Amada44

El Podocarpus neriifolius Wit iki minangka wiji sing wiji wiji kanggo hias hiasan sing gedhe. Konifer sing nyengsemake, sing tetep ijo lan mula bisa digunakake kanggo menehi iyub-iyub ing sawetara pojokan kebon.

Kita ora bisa ngarepake tuwuh kanthi cepet, nanging mesthine bakal tuwuh ing taman. Opo maneh, iku tahan tahan es sing ringkih.

Asal lan karakteristik saka Podocarpus neriifolius

Gambar - Wikimedia / Àlex

Minangka konifer ijo sing asale saka Asia, ing endi tuwuh ing China, Kamboja, India, Thailand, lan liya-liyane. Sanajan dudu spesies sing kaancam bakal punah, amarga kayune larang regane, Nepal njaluk supaya perdagangane diatur dening Konvensi CITES, yaiku Konvensi Perdagangan Internasional Spesies Fauna Liar lan Flora sing Luncur. Dadi, sapa wae sing pengin ngekspor kayu saka negara kasebut, butuh sertifikat lan uga ijin.

Nanging kepiye tandurane Podocarpus neriifolius? Nggih Minangka konifer sing ukurane antara 15 nganti 20 meter dhuwure, sanajan bisa tekan 30 meter ing sawetara acara, kalebu genus kasebut Podocarpus. Batange ora kenthel banget: udane udakara 30-40 sentimeter, lan kulitane coklat wernane greyish, lan retak banget. Godhong kasebut bentuke tombak, lan dawane 10-20 sentimeter kanthi wiyar 0,9-2 sentimeter. Iki duwe petis cendhak (gagang sing nyambung menyang cabang).

Iki monoecious. Kerucut lanang iku dhewekan, utawa diklompokake loro loro (kadhang 3 ing 3), lan dawa antara 2 lan 5 sentimeter; sing wadon dhewekan lan sprout ing peduncle dawane 1-2 sentimeter.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

El Podocarpus neriifolius Iki minangka tanduran sing bisa disimpen ing kebon, nanging sawetara prekara kudu dipikirake supaya kabeh bisa diarepake:

Lokasi

Iki minangka tanduran sing ana ing njaba. Sampeyan kudu ngrasakake musim, uga sinar srengenge. Amarga iki, sampeyan kudu nyelehake ing papan sing cerah.

Mung bakal turu kanthi semi-shade yen ora digunakake kanggo ngarahake sinar srengenge, yen ora bakal kobong.

Bumi

  • Taman: ora nuntut banget, sanajan bakal berkembang luwih apik yen tuwuh ing lemah cahya sing sugih bahan organik.
  • Pot kembang: bisa diisi karo landasan universal (didol Kene), utawa kanthi campuran gambut karo mutiara ing bagean sing padha.

Irigasi

Godhong Podocarpus neriifolius minangka tanduran ijo

Gambar - Wikimedia / Crusier

Ora tahan paceklik. Kita saranake nyiram paling ora kaping telu saben minggu ing wektu paling panas taun, lan antara 1 lan 2 seminggu, sisane. Yen bisa, gunakake banyu udan, amarga iku paling cocog kanggo tanduran apa wae yen wis resik; Yen ora, gunakake banyu alus, utawa paling ora siji kanthi pH antara 4 lan 7.

Uga, yen sampeyan duwe Podocarpus neriifolius Ing pot, luwih becik sampeyan ora nyelehake piring ing ngisor, amarga yen digawe, banyu bakal tetep stagnan lan oyot bakal bosok yen terus kontak karo cairan kasebut.

Pelanggan

Wiwit wiwitan musim semi nganti pungkasan musim panas, kudu dibayar saben minggu utawa rong minggu. Sajrone wulan kasebut, dheweke bakal nyedhiyakake kabeh tenagane kanggo tuwuh, mula yen kita nulungi kanthi nambah kompos utawa pupuk saka wektu ke wektu, tanpa mangu-mangu kita bakal nggawe taun sing apik kanggo dheweke.

Nganggo apa Ya, ora prelu golek sing khusus: kompos, guano, mulch, casting cacing (didol Kene), kotoran sapi. Malah awu kayu, kantong teh, kulit endhog sing dicincang, kulit gedhang ora apa-apa.

Siji-sijine yaiku yen arep disimpen ing pot, luwih becik nggunakake pupuk utawa pupuk cair, amarga kanthi cara iki kapasitas bumi kanggo nyedhot lan nyaring banyu tetep tetep.

Multiplikasi

El Podocarpus neriifolius multiplies dening wiji ing spring. Sampeyan kudu nyebar ing pot nganggo vermikulit (didol Kene) utawa serat klapa, lan wenehake winih ing semi-shade. Yen bisa urip, mula bakal germinal udakara sewulan.

Tanduran lan transplantasi wektu

Yen sampeyan pengin nandur Podocarpus neriifolius menyang kebon, luwih becik digawe ing pungkasan mangsa. Temokake papan sing bisa tuwuh lan tuwuh kanthi apik, adoh saka wit liyane lan uga tembok. Kanthi cara iki, sampeyan bakal tuwuh luwih utawa kurang lempeng, lan ora bengkok.

Yen sampeyan duwe ing pot, sampeyan kudu nandur luwih akeh saben 3 utawa 4 taun, uga ing pungkasan mangsa utawa awal musim semi. Coba waca yen ana oyot sing metu saka bolongan ing pot, utawa yen wis ngrebut kabeh, mula yen dicopot, roti lemah ora bakal runtuh.

Rustitasitas

Podocarpus neriifolius duwe kerucut

Yaiku wit sing tahan es nganti -4ºC, bisa uga -5ºC yen wis diwasa. Mula, dheweke bakal bisa urip ing taman sing anget (kalebu taman tropis), lan dilindhungi.

Apa sampeyan mikir babagan Podocarpus neriifolius?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.