Mañíos (Podocarpus)

Podocarpus elongatus

Podocarpus elongatus

ing Podocarpus Dheweke minangka seri konifer sing dianggep primitif, amarga ana teori sing ujar manawa dheweke wis urip ing supercontinent Gondwana udakara 200 yuta taun kepungkur. Saiki, genus kasebut kalebu 105 spesies, sing akeh ditandur ing kebon lan teras.

Lan alasane ora kurang: padha tahan adhem, lan duweni nilai hias sing dhuwur. Ya, lan sawetara bisa ditanam ing pot, sing mesthi apik banget kanggo kita sing pengin nikmati ing teras utawa teras.

Asal lan ciri

Podocarpus parlatorei

Podocarpus parlatorei
Gambar - Wikimedia / Stefan sauzuk

Dikenal minangka mañíos, iki minangka konifer sing saiki ditemokake ing wilayah sing adhem, utamane ing Hemisfer Lor. Dheweke ijo, sing tegese tetep ijo ing saindhenging taun (sanajan godhong isih ilang nalika digawa metu). Dheweke bisa nganti dhuwur antara 1 lan 25 meter (arang 40m).

Godhonge dawane 0,5 nganti 15cm, lanceolate nganti oblong, lan umume sacara spiral kena ing cabang. Woh kasebut minangka nanas kanthi siji utawa loro wiji sing bisa urip.

Spesies utama

Sing paling populer yaiku:

  • Macrophyllus Podocarpus: dikenal minangka podocarp Jepang, yaiku konifer setinggi 7 nganti 7 meter asli Jepang lan China.
  • Podocarpus neriifolius: yaiku konifer 10 nganti 20 meter sing asale saka alas tropis lan subtropis ing Asia.
  • Podocarpus oleifolius: dikenal kanthi jeneng romerón utawa chaquiro pine, yaiku konifer nganti 15 meter, asale saka Amerika Selatan ing Amerika Lor nganti Peru.

Nggunakake

Tanduran iki digunakake minangka unsur hiasan ing kebon, teras lan teras, nanging uga kanggo kayu kanggo mebel alus.

Apa sing dadi perhatiane?

Podocarpus oleifolius

Podocarpus oleifolius
Gambar - Wikimedia / CT Johansson

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: yaiku tetanduran sing kudu ana ing njobo, srengenge kebak utawa semi-shade.
  • Bumi:
    • Panci: bisa ditandur ing mulsa ora masalah.
    • Taman: mbutuhake lemah sing adhem, lemes banget.
  • Irigasi: banyu 3-4 kali nalika musim panas, lan sisane seminggu liyane.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas iku kepenak ditambahake sithik pupuk organik saben wulan, umpamane saka guano utawa pupuk kandang.
  • Multiplikasi: dening wiji utawa potongan kayu alus ing pungkasan mangsa.
  • Pruning: ing pungkasan mangsa salju, kanggo mbentuk.
  • Rustitasitas: Gumantung saka spesies kasebut, nanging umume bisa tahan nganti -9ºC.

Apa pendapat sampeyan babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.