Poppies: file lengkap

Poppies

Poppies minangka kembang sing apik banget, kanthi warna abang sing kuat, sing tuwuh ing ara-ara, ing loro-lorone dalan, ing kebon, ing tanah sing ditinggalake,… ing endi wae sikine teka. Sawise udan musim semi, tanduran wiwit nuduhake kelopak sing alus nanging larang regane. Dheweke alus banget, mula kita kepengin weruh apa bisa ditanam utawa mung ing sawah.

Uga Budidaya sing dikontrol, bisa uga ing pot utawa kebon, bisa uga ditrapake. Nanging kanggo prekara iki, kudu dipikirake bab-bab sing bakal dakkandhani babagan ramuan sing apik tenan iki.

Ciri khas popi

Kembang poppy

Poppies, sing jenenge ilmiah papaver rhoeasIki minangka tanduran taunan, yaiku, sajrone setaun, tuwuh, tuwuh, kembang lan metokake woh. Dheweke asli saka Eropa, Asia lan Afrika Lor. Dheweke bisa nganti dhuwur antara 50 lan 70cm. Asal-Usulane erect, branched sethitik, lan ditutupi rambut putih sing alus. Godhonge sulih, pinnate, kanthi ujung serrated, lan ora duwe petis. Kembang sing thukul ing musim semi, bentuke lonceng, lan kasusun saka 4 kelopak lan 2 sepal wulu. Pungkasane, wiji-wijine wernané cilik banget, wujude ginjel lan coklat.

Sanajan poppy California mirip banget, iki asale saka Amerika Utara, lan kembang bisa kuning utawa oranye.

Tumbuh poppy iku gampang banget. Nanging kaya kabeh tanduran, dheweke uga duwe pilihan.

Budidaya lan perawatan

Klompok popi

Sows

Iki minangka tanduran sing, yen sampeyan pengin duwe taun demi taun, iku penting wiji angsal ing spring lan nonton tuwuh saben wulan. Dadi, sing pertama sing bakal ditindakake yaiku tuku, umpamane, ing eBay, lan yen wis kasedhiya, kita bakal ditandur ing pot kanthi nggunakake landasan universal sing tuwuh.

Supaya bisa germin kanthi cepet lan cepet, kita kudu tutup karo lapisan substrat sing tipis banget. Cukup jumlah supaya angin ora bisa nggawa. Kajaba iku, kita kudu nyelehake wiji kasebut ing papan sing langsung kena srengenge. Kanthi cara iki, sawetara dina wae - wiwit pitung nganti patbelas dina - kita bakal weruh yen bibit pisanan wiwit muncul.

Transplan

Amarga tingkat pertumbuhane cepet banget, sajrone sewulan, kita bisa pindhah menyang pot sing luwih gedhe utawa menyang kebon. Aku ora menehi saran kanggo misahake bibit amarga duwe sistem oyot sing alus, lan yen ditangani akeh, bibit bisa ilang.

Lokasi

Kita kudu nyelehake ing wilayah sing entuk sinar srengenge langsung.

Lemah utawa landasan

Dheweke tuwuh ing kabeh jinis lemah, kalebu watu gamping. Nanging Yen digawe pot, luwih becik nggunakake medium sing tuwuh universal dhewe, utawa dicampur karo 20% perlite.

Irigasi

Yen ana ing pot, mesthine kudu Kerep nanging ngindhari banyu toya. Rong utawa telung banyu saben mingguan bakal cukup kanggo tuwuh dadi sehat lan kuat.

Saliyane, yen ana ing lemah, banyu bakal cukup kanggo banyu kaping pindho saben minggu.

Poppy kanthi rinci

Pelanggan

Sanajan ora prelu, kita bisa pupuk nalika musim ngembang supaya bisa ngasilake kembang sing luwih akeh. Kita bakal nggunakake pupuk cair, sing oyot bisa nyedhot luwih cepet tinimbang sing didol ing bubuk.

Sampeyan kudu tindakake pandhuan sing ditemtokake ing paket supaya ora nambah luwih saka jumlah sing dibutuhake.

Pruning

Ora disaranake, luwih-luwih yen ana ing kebon lan pengin supaya ditanem saben taun dhewe. Siji-sijine sing bisa dijupuk yaiku godhong sing garing, nanging kembang sing wis garing luwih becik dilindhungi amarga wiji kasebut sithik, yen kita motong kembang, kita bakal entek.

Wabah lan penyakit

Dheweke tahan banget, nanging yen iklim panas lan garing, bisa uga ana aphids; lan yen lembab banget ing keong lan slug dheweke bisa mungkasi. Tilas bisa gelut karo Neem Oil, lan supaya sing terakhir ora bisa diatasi kita bisa nggawe obat penolak moluska.

Migunakake popi

Poppy

Yaiku tetanduran taneman ijo sing reaksine hias banget. Kembange apik banget mula katon apik ing kebon lan / utawa ing potMula, sanajan duwe tingkat germinasi sing akeh banget (nyatane, prakteke kabeh germin), tanduran kasebut minangka tanduran sing biasane diidini tuwuh kanthi bebas.

Nanging sampeyan uga kudu ngerti wiji kasebut asring digunakake minangka bumbu, kanggo nggawe sirup lan minuman non-alkohol, lan godhong ijo sing seger, dikumpulake sadurunge ngembang, bisa digodhog nganggo banyu lan 2 sendok uyah, lan bisa dikonsumsi, kayata salad.

Ya, geter, kelopak lan kapsul wiji ngemot alkaloid sing diarani rhoeadine, sing duwe efek sedasi sedhih. Iki ora bisa dikonsumsi kanthi berlebihan amarga pungkasane lara weteng.

Apa padha duwe sipat obat?

Poppy

Pancen Kelopak kasebut, amarga ngemot lendir akeh ngilangi gejala selesma, pharyngitis, utawa penyakit pernapasan liyane. Lan amarga duwe efek sedative, Iki uga bisa digunakake kanggo kasus insomnia, gugup utawa kuatir. 

La dosis Iku bakal gumantung karo masalah sing pengin dirampungake, contone, kanggo penyakit sistem pernapasan, kita bakal nggawe infus nganggo sendok panganan cuci kembang kelopak garing saben liter banyu; Nalika bisa tenang lan / utawa turu, cukup kanggo nyuntikake siji utawa rong sendok kembang kelopak garing saben liter / banyu, dijupuk loro nganti telu saben dina.

Penting banget kanggo ora nyelehake luwih saka sing disaranake, amarga yen kesehatan kita bisa uga ana ing bebaya. Kajaba iku, Sadurunge miwiti perawatan, kita kudu takon dhokter.

Papaver, poppy, ikon kembang liar

Poppies minangka herbal sing asri banget sing bisa mbantu kita ngrasa luwih apik, nanging mung yen kita ngurmati dosis sing disaranake. Kanggo liyane, yen sampeyan pengin duwe kebon sing kebak kembang abang sing asri lan alus, golek pirang-pirang wiji, nyebarake disiji, lan nikmati nonton yen tuwuh. 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.