Kanadensis populus

Wit canadensis populus

Wit sing tuwuh kanthi cepet minangka tanduran sing apik banget, amarga kita bisa duwe kebon sing ayu tanpa kudu ngenteni suwe. Wektu iki aku bakal ngomong karo sampeyan Kanadensis populus, sing dikenal minangka poplar ireng Kanada.

Wis tekan dhuwur sing apik banget, nanging batange cukup tipis lan bisa ditandur ing kebon medium. Ayo ngerti.

Asal lan ciri

Batang Populus canadensis

Protagonis kita minangka wit hibrida sing asale saka salib Populus deltoides y Populus nigra, lan bisa uga spesies liyane, sing jeneng ilmiah kasebut Populus x canadensis (sanajan liyane ditulis tanpa »x»: Kanadensis populus). Dikenal kanthi jeneng poplar utawa poplar Kanada, lan minangka wit sing bisa nganti dhuwur 30 meter.

Godhonge gedhe, kanthi bilah segitiga lan ujung serrated. Sajrone pirang-pirang taun, umure ijo, nanging ing musim semi yen thukul, semu abrit. Kembang kembang wis digantung, lan sing biasane dibudidayakake meh mesthi estri. Wiji kasebut ditutupi kembang sing diunekake angin.

Ing Spanyol ditandur akeh, kayata ing cekungan Ebro, Segura, Genil, Hoya de Guadix utawa Duero.

Apa sing dadi perhatiane?

Kanadensis populus

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: ing njobo, ing srengenge kebak utawa ing semi-shade.
  • Bumi:
    • Taman: adhem, lemes banget. Jarak kudu paling sethithik 10 meter saka jubin, bangunan lan liya-liyane.
    • Panci: landasan universal sing tuwuh. Nanging ati-ati: iku ora wit sing ana ing wadhah suwene pirang-pirang taun.
  • Irigasi: Kerep, awit tuwuh ing padang rumput. Tolerasi waterlogging.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis, sewulan sepisan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: ndhukung kadhemen lan frosts nganti -8ºC, nanging panas sing gedhe banget (35-40ºC) bakal ngrusak.

Apa sampeyan mikir babagan Kanadensis populus? Apa sampeyan kenal karo dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.