Portulacaria afra: care

Portulacaria afra mbutuhake perawatan sing gampang

Gambar - Wikimedia / Ram-Man

La Portulacaria afra Iki minangka semak sing khas banget: nduweni batang sing kandel lan godhong ijo utawa variegated cilik, malah ana kultivar sing duwe cabang abang. Amarga tuwuhe kaya wit cilik, sok-sok wujude kaya bonsai, sanajan uga nyenengake yen tuwuh dhewe.

Salah siji saka akeh kuwalitase yaiku bisa urip ing wilayah sing udane sithik. Minangka nyimpen banyu ing batang, bisa tahan kahanan garing lan kurang banyu; mula, sampeyan ora kudu nyirami kaya tanduran liyane. Nanging, Apa sampeyan ngerti apa care saka Portulacaria afra?

Ing ngendi aku kudu nyelehake Portulacaria afra?

Portulacaria afra gampang diurus

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

Protagonis kita asli saka Afrika Kidul, ing ngendi tuwuh ing papan sing cerah lan semi-arid. Mulane, sampurna dicocogake karo impact langsung saka sinar Srengéngé ing godhong; saengga nalika diiyubake, dheweke bakal ilang warna alami lan kabeh tanduran dadi lemah.

Artikel sing gegandhengan:
Portulacaria, tanduran koin

Nanging ati-ati: Yen kita tuku tanduran sing ana ing njero nursery, kita ora kudu mbukak lintang raja tanpa aklimatisasi sadurunge, amarga yen ditindakake, mesthi bakal kobong.. Kanggo ngindhari iki, sampeyan kudu biasa sethithik, sijine ing panggonan sing cerah kanggo wektu sing cendhak saben dina.

Pilihan liyane yaiku ing njero ruangan, ing ruangan kanthi cahya alami sing akeh. Nanging mung dianjurake yen sampeyan manggon ing wilayah sing ana frost.

Sampeyan butuh lahan apa?

Iki minangka tanduran sing Tuwuh ing lemah sing entheng, sing ora gampang kena banyu.. Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, oyod disiapake kanggo nolak kahanan garing lan kurang banyu, lan amarga lemah tetep garing nganti suwe. Dadi nalika dibudidaya, kita kudu nyoba kanggo niru, ing sawetara cara, kahanan sing ana ing habitat alam.

Kanggo tujuan kasebut, dianjurake kanggo nandur ing lemah sing entheng, lemah lan pasir. Lan yen arep ana ing pot, bisa diisi lemah kanggo kaktus lan succulents, kayata yaiku.

Nalika ngombe ing Portulacaria afra?

Portulacaria afra minangka tanduran semak

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

Supaya ora ana masalah, sampeyan kudu mbanyoni nalika lemah wis garing. Lan yen ana keraguan, sing paling apik sing bisa ditindakake yaiku ngenteni sawetara dina maneh, amarga iku tanduran sing wedi waterlogging. Ing kasunyatan, nalika gedhe banget disiram dadi alus nganti rots, lan padha karo cabang.

Supaya dheweke tetep hidrasi, bakal disiram rata-rata 1-2 kali seminggu ing musim panas, lan sapisan seminggu saben rong puluh dina utawa luwih taun., pour banyu sing perlu supaya kabeh lemah direndhem, utawa metu liwat bolongan got yen sampeyan duwe ing wadhah. Yen uga ana ing pot kanthi piring ing ngisor, kita kudu ngiris sawise mbanyoni.

Kepiye carane mbayar?

Disaranake kanggo mbayar Portulacaria afra ing sasi ing taun nalika cuaca apikyaiku ing musim semi lan musim panas. Kanthi cara iki, kita bakal mesthekake yen tuwuh kanthi apik lan, sithik-sithik, dadi kuwat, sing bakal migunani kanggo musim dingin.

Kanggo nindakake iki, apa sing bakal ditindakake yaiku mbayar pupuk cair kanggo kaktus lan succulents, kayata iki. Sampeyan kudu maca label lan tindakake pandhuan kanggo nggunakake, yen ora, kita bakal mbukak risiko njupuk luwih saka sing pancene perlu, banjur bakal angel kanggo mbalekake.

Nalika transplantasi?

Yen sampeyan pengin ditandur ing kebon sampeyan kudu nindakake ing musim semi, nalika suhu minimal paling sethithik 15ºC. Uga ing mangsa iki bakal dadi wektu sing apik kanggo ngganti pot, anggere wis bosok kanthi apik. Iki gampang dingerteni, amarga sampeyan mung kudu njupuk saka pangkal batang kanthi tangan siji, lan pot karo tangan liyane, lan narik tanduran kasebut kaya sampeyan pengin nyopot.

Banjur, yen roti bumi durung crumbled, sampeyan bisa transplantasi menyang pot udakara 4-5 sentimeter luwih gedhe kanthi bolongan ing pangkalane.

Hama apa sing bisa diduweni?

Senajan banget tahan, kadhangkala bisa duwe mealybugs -utamané cottony- lan aphids. Untunge, loro hama kasebut bisa dikontrol kanthi apik kanthi ngresiki nganggo banyu lan sabun netral, utawa nganggo insektisida khusus, kaya iki.

Carane Multiply iku?

Portulacaria afra minangka semak succulent

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

Yen sampeyan pengin entuk spesimen anyar saka tanduran sampeyan, sing paling gampang lan paling cepet yaiku ngethok cabang lan banjur nandur ing pot sepisan seminggu wis liwati, awit iku wektu sing perlu kanggo tatu nutup.

Gunakake lemah kanggo cacti lan succulents, lan sijine ing semi-iyub-iyub, ora ing srengenge, amarga ora duwe werna bakal garing metu. Banjur, banyu saben sampeyan ndeleng substrat garing.

Apa sing tahan karo kadhemen?

La Portulacaria afra Ora tahan kadhemen: mung nganti 0 derajat. Mulane, ditanam ing jero ruangan, paling ora nalika musim dingin, amarga mung siji-sijine cara supaya bisa urip lan kurang luwih nganti musim semi.

Kulo pengen sing saiki sampeyan ngerti apa care kanggo menehi Portulacaria afra.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.