Portulacaria afra variegata

Portulacaria afra variegata

Uga dikenal minangka 'wit kelimpahan', 'duwit receh cilik' utawa 'wit gajah', Portulacaria afra, lan Portulacaria afra variegata minangka salah sawijining tetanduran paling ayu sampeyan bisa duwe, plus ngandika sing ora bakal mbukak metu saka dhuwit karo.

Nanging apa sampeyan ngerti babagan macem-macem variegata? Apa bedane karo biasane? Apa fitur lan perawatan sing dibutuhake? Sabanjure, kita pitutur marang kowe kabeh.

Kepiye Portulacaria afra?

La Portulacaria afraSaliyane dikenal kanthi jeneng sing wis kasebut sadurunge, uga dikenal minangka jade wadon, jade kerdil, suket gajah utawa wit Jepang. Is asli Afrika lan tahan kahanan garing lan kurang banyu.

Punika a Tanduran succulent kanthi godhong evergreen, daging lan oval, cilik banget lan ijo. Godhongé coklat lan elongated (kanggo wong-wong mau sing godhong ijo dibentuk).

Ditanem ing taman, utawa ing habitat alam, bisa gampang tekan 6 meter, sanajan ing pot biasane ora luwih saka siji meter.

Soko sing ora akeh sing ngerti yaiku Portulacaria afra mekar. Nanging, Pancen angel banget kanggo ndeleng kembang kasebut amarga mung ana ing habitat alami. Yen sampeyan ndeleng, dheweke cilik banget, kembang jambon sing katon ing pungkasan mangsa, nalika sisa suhu sing kurang lan wiwit aktif.

Apa bedane Portulacaria afra variegata?

Apa bedane Portulacaria afra variegata?

Senajan kabeh ciri ing ndhuwur iku khas Portulacaria afra variegata, bebener iku ana sawetara beda sing nggawe malah luwih ayu lan alesan ngapa akeh ngupaya macem-macem iki.

La bagean prabédan gedhe pisanan ing godhong. Iki ora minangka ijo, lan seragam, minangka macem-macem normal, nanging duwe macem-macem mbandingake saka ijo ono krime, lan yen padha njaluk akèh srengenge sampeyan bakal njaluk sudhut godhong dadi Jambon.

Bedane liyane yaiku ing batang utawa batang. Yen ing macem-macem normal padha coklat, ing cilik saka Portulacaria afra variegata padha abang, kang ndadekake wong narik kawigaten liyane.

Kanggo liyane, loro tanduran iki padha, padha duwe care padha (kang bakal kita pirembagan ing ngisor iki) lan ciri.

Perawatan Portulacaria afra variegata

Perawatan Portulacaria afra variegata

Sumber: plantflowers

Kita miwiti saka basis sing Portulacaria afra variegata minangka salah sawijining tanduran sing paling gampang diurus. Dadi tanduran succulent utawa succulent, meh ora bisa mati nanging bener yen sampeyan kudu nutupi sawetara kabutuhan penting kanggo iki.

Lokasi

Portulacaria afra variegata tresna srengenge. Sampeyan bisa nyelehake langsung ing srengenge amarga ora ana sing bakal kelakon. Saiki, yen nampa panas banget, iku bisa deteriorate sethitik lan ing kasus iki dianjurake supaya ing semi-iyub-iyub.

Umumé, yen sampeyan manggon ing sisih lor Spanyol, ninggalake ing srengenge; yen sampeyan ana ing sisih kidul, luwih apik ing semi-iyub-iyub (sanajan tansah ana pangecualian. Wong aku duwe siji ing sisih kidul lan menehi srengenge kabeh dina, malah ing mangsa panas).

Aja wedi nyoba ninggalake ing srengenge amarga, sanajan godhonge kobong, iku tanduran sing, yen dicopot, sing anyar metu.

Temperatura

succulent iki ora biasane tahan Frost uga, utamané yen padha banget terus-terusan, supaya luwih apik kanggo nglindhungi (ing griya ijo, ing jero ruangan, etc.). Kanggo suhu sing dhuwur, luwih apik, amarga bisa ngatasi.

Mangkono, ing umum, sampeyan kudu ngurus ing mangsa (aja mbanyoni kakehan lan ngurus suhu) nalika ing mangsa panas menehi kita liyane respite.

Bumi

Sanajan tanduran iki ora nuntut babagan substrate, becik bakal dadi siji ngeculke sing saluran uga. Kanthi cara iki, tanduran bakal apik lan, ing ndhuwur kabeh, sampeyan bakal nyegah waterlogging sing bisa ngrusak oyod.

Nalika lagi dipotong, luwih becik nggunakake gambut amarga tetep lembab luwih suwe lan ing wektu kasebut minangka kabutuhan tanduran.

Pohon Pot Kathah

Sumber: jardinpardes

Irigasi

Irigasi minangka salah sawijining bagean sing paling penting, amarga kita ngomong babagan succulent, yaiku, sing iku nyimpen banyu nang, supaya sampeyan ora kudu banyu kakehan.

Umumé, kita bisa ngandhani yen:

  • Ing mangsa adhem, mbanyoni sepisan seminggu utawa saben rong minggu. Aja kuwatir, bakal gampang tahan.
  • Ing mangsa panas, bakal gumantung ing ngendi sampeyan duwe. Bisa seminggu sepisan utawa saben rong dina yen sampeyan entuk akeh srengenge. Malah yen sampeyan lali, ora bakal kelakon amarga tahan kahanan garing lan kurang banyu.

Apa bakal pitutur marang kowe yen perlu banyu utawa ora bakal sing lemah wis rampung garing. Yen kedadeyan kasebut, banyu lan ngenteni nganti garing maneh.

Sing penting iso, ing wektu mbanyoni, sing banyu ora ndemek godhong. Iki amarga nalika padha nindakake, padha dadi peteng.

Pelanggan

Iku dudu tanduran sing mbutuhake, lan nyatane, yen sampeyan mbayar, mesthine mung sepisan lan ing mangsa panas.

Pruning

Yen sampeyan pengin Portulacaria afra variegata sampeyan ora amuk, sampeyan bakal kudu Cut iku asring kanggo njaga wangun. Sanadyan tuwuh alon-alon, nanging yen disengkuyung tuwuh, tuwuh. akeh.

Mesthine, beda karo sing sampeyan pikirake, nalika sampeyan prune sampeyan ora kudu nambani tatu sing sampeyan lakoni. Sing, sampeyan kudu ninggalake ing udhara.

Yen sampeyan nutupi, sampeyan bakal mbutuhake wektu luwih suwe kanggo ngetokake godhong utawa batang anyar. Mulane, luwih becik ora ndemek ing pangertèn kasebut.

Multiplikasi

Reproduksi Portulacaria afra variegata minangka salah sawijining perkara paling gampang sing bisa ditindakake. Iki ditindakake liwat cuttings.

Kanggo nindakake iki, sampeyan mung kudu Potong batang sing dawane medium lan copot godhong saka meh setengah saka batang kasebut, sing bakal dikubur ing pot. Sampeyan uga kudu Cut Piece saka ndhuwur kanggo kasurung sing nglereni kanggo berkembang godhong lan liyane stems.

Mesthi, lengen dhewe karo sabar amarga dudu tanduran sing tuwuh kanthi cepet, nanging butuh wektu lan bisa nganti setaun kanggo miwiti menehi prewangan luwih utawa kurang kaya grumbulan utawa wit.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Portulacaria afra variegata minangka salah sawijining tanduran sing paling dihargai amarga bedane karo spesies biasa. Gampang kanggo ngurus lan ngasilake, bisa dadi salah sawijining hadiah sing paling apik kanggo wong sing ora ngerti babagan tanduran. Apa sampeyan wani karo siji kaya iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.