Portulacaria, tanduran koin

Portulacaria bisa disimpen ing pot

Iki minangka tanduran sing gampang banget sing asring ditemokake ing koleksi kaktus lan succulents, uga ing kebon botani. Dikenal kanthi ilmiah miturut jeneng Portulacaria afraSanajan jenenge sing populer bisa uga luwih gampang dielingi amarga penasaran, amarga diarani tanduran koin.

Tanduran semak sing subur iki asale ing sisih kidul-kulon Afrika, lan gampang banget dirawat.

Entuk pupuk cair sing paling apik kanggo tanduran sampeyan Kene.

Data umum tanduran koin

Kembang ing Portulacaria minangka hiasan

Ing budidaya biasane dipotong supaya ora ngluwihi 50 cm, malah ana sing nggunakake tanduran pertama kanggo bonsai, amarga kanthi sampeyan bisa sinau akeh babagan cara lan kapan prune, lan apa sing sampeyan entuk saben potongan.

Nanging mesthine, supaya bisa sehat, sampeyan kudu ngerti apa sing kudu dibutuhake. Beda karo apa sing bisa dideleng, iki minangka tanduran sing gampang banget kanggo tuwuh yen kita bakal marem. Supaya kita mung kudu mikir apa sing bakal dakkandhani sabanjure.

Protagonis kita dheweke iku seneng srengenge, nanging yen saiki kita ora duwe eksposisi sing cerah, kita bakal ngandhani yen aku wis ndeleng spesimen sing apik banget sing urip ing semi-shade (ya, mesthine kudu luwih akeh cahya tinimbang bayangan).

Salah sawijining keutamaan yaiku kaprigelan kanggo nahan kahanan garing suwene suwe yen ditandur ing lemah.

Fitur

Kanggo menehi tanduran sing apik banget, sampeyan kudu ngerti banget. Iki tegese ngerti apa sifat fisik sing paling ora. Dadi, sawetara sing paling misuwur yaiku:

Iki kalebu kulawarga Portulacaceae.

  • Punika a jinis jinis succulent, nanging ing wektu sing padha nuduhake karakteristik tanduran abadi.
  • Godhong godhong-godhongan kasebut minangka warna ijo cahya sing apik banget.
  • Kasedhiya mekar lan kembangé wungu.
  • Udakara nganti 6 meter, sanajan dhuwure bakal gumantung banget karo selera saben wong.
  • Supaya bisa nandur spesies iki, sampeyan kudu nindakake nalika musim semi yen pengin ing njobo.
  • Supaya bisa nandur spesies iki ing njero omah, sampeyan bisa nindakake sawayah-wayah taun.
  • Kembang tanduran tuwuh ing musim semi nganti musim panas sabanjure.
  • Tanduran mbutuhake sun langsung supaya bisa urip, nanging bisa uga tuwuh ing papan sing sepi teduh.
  • Ambane tanduran bisa nganti 2 meter yen ora dijaga.

kepriye kembange Portulacaria afra?

Kembang saka tanduran iki katon ing kluster, lan cilikdiameteripun kira-kira centimeter. Dheweke duwe warna jambon, lan sprout saka ndhuwur cabang. Mesthi, iku penting sing ngerti sing dicokot angel kanggo ndeleng tanduran duwit receh ngrembaka, nanging ora mokal.

Sampeyan kudu menehi perawatan sing wis kasebut, nanging uga menehi saran kanggo menehi pupuk karo pupuk cair kanggo tanduran succulent kaya iki. Kene.

Kembang saka Portulacaria afra warnane jambon
Artikel sing gegandhengan:
Kepiye carane njupuk Portulacaria afra ing kembang?

Nalika sampeyan bakal weruh, minangka tanduran sing apik banget lan duweni potensi bisa dadi semak belukar, uga wit sing subur lan subur. Kanthi cara apa wae, sampeyan bisa milih siji utawa liyane gumantung saka papan sing kasedhiya, uga apa sing wis direncanakake kanggo tanduran.

Sadurunge pindhah menyang bagean sabanjure, aku ngerti manawa sampeyan bakal luwih seneng, manawa sampeyan ngerti sampeyan bisa nggunakake tanduran iki kanggo pager, nyelehake ing pot utawa milih rockery. Lan minangka kasunyatan sing kepengin weruh, spesies iki duwe adaptasi sing apik banget kanggo medan utawa wilayah sing cedhak karo pantai utawa segara.

Ngurus kanggo Portulacaria afra

Batang Portulacaria bisa uga semu abang

Tanduran lan dununge

Sawetara wong nemoni masalah tartamtu ing tanduran iki, amarga ana kalane godhong cenderung ganti warna lan tiba sawise sawetara dina. Ya, iki bisa uga amarga dheweke ora ana ing papan sing padhange ora cukup.

Sanajan sejatine bisa urip ing semi-shade, ora bakal bisa berkembang kanthi bener amarga kepengin srengenge. Yen katon suryo srengenge, godhonge bakal tuwuh luwih apik lan sampeyan bakal weruh bedane ukuran godhonge luwih gedhe tinimbang yen sampeyan pasang tanduran ing papan sing semi rendang.

Saliyane, yen sampeyan pengin nyelehake ing panci, coba kabeh supaya ora enamel, amarga sampeyan bakal ngewangi penguapan kelembapan lan menehi kualitas urip sing luwih apik kanggo tanduran.

Lampu

Wis jelas yen sampeyan bisa nggawa ing njobo lan ing njero omah, bener? Nanging elinga yen pembangunan ora bakal padha.

Saiki, kanthi asumsi manawa sampeyan ora duwe ruangan ing kebon utawa sampeyan ora duwe papan kaya iki, sampeyan ngerti manawa sampeyan bisa entuk ing njero omah. Nanging ya, sampeyan kudu njamin lampu sing padhang lan sampeyan kudu duwe ing papan sing ora ana draf.

Luwih becik, sampeyan kudu duwe ing jendhela sing padhang srengenge katon padhang. Kasunyatan penasaran lan Kesalahan sing ditindakake wong akeh yaiku nyelehake tanduran ing mburi jendhela utawa lawang kaca, saengga sorotan tambah.

Iki minangka kesalahan sing elek sing sampeyan kudu ngindhari kabeh, mula jinis lampu iki bakal ngrusak tanduran lan bakal pungkasane ngobong godhonge. Dadi aja gumun yen sampeyan duwe ing papan sing kaya ngono lan godhonge alon-alon tiba.

Jinis landasan

Elinga yen spesies iki kalebu jinis sing lezat, mula landasan sing sampeyan gunakake luwih becik padha karo sing digunakake kanggo kaktus. Saiki, yen ora duwe kemungkinan entuk, sampeyan bisa milih campuran wedhi, vermikulit utawa gagal, pumice.

Lan yen sampeyan ora duwe kemungkinan entuk jinis substrat kasebut, sampeyan ora kudu kuwatir, tanduran dhewe duwe adaptasi sing apik kanggo macem-macem terrain Lan meh kabeh lemah sing sampeyan gunakake bakal ditindakake yen ora diresiki nalika nyiram.

Nanging sampeyan kudu mesthekake manawa lahan kasebut duwe saluran sing apik, amarga genangan bisa uga mengaruhi.

Yen sampeyan pengin mbukak ing njaba ruangan lan srengenge, coba sabisa-bisa nggunakake landasan pasir lan aja kakehan banyu. Lan ngomong babagan risiko, kita terus menyang titik sabanjure.

Nyirami tanduran duwit receh

Iki sing paling cenderung nggawe kesalahan perawatan lan perawatan sing paling gedhe. Kaping pisanan, nalika musim semi nganti musim gugur, irigasi kudu moderat lan sithik, yaiku, sampeyan kudu menehi banyu kanggo tanduran udakara saben 15 dina.

Sanajan iki gumantung karo faktor kayata asor, kahanan cuaca lan / utawa suhu lingkungan. Yen sampeyan ngerti manawa lemah utawa landasan saka tanduran cenderung garing banget, disaranake sampeyan menehi banyu seminggu utawa kaping pindho.

Kosok baline, sajrone musim salju sampeyan kudu nindakake sing suwalike. Iki tegese mbanyoni kudu luwih moderat lan sampeyan kudu ngenteni landasan bakal garing sadurunge ngombe maneh.

Kanggo sing duwe tanduran ing pot lan duwe ing njero omah, ngerti manawa kudu nggawe bolongan gedhe ing sisih ngisor lan mbusak piring ing endi sisa banyu ambruk amarga iki bakal nambah tingkat asor ing lemah utawa landasan lan bisa nyebabake oyot lan godhong kena pengaruh.

Sampeyan ora perlu banyu saben weruh yen landasan rampung garing nalika musim semi. Iki amarga alesan sing gampang tanduran bisa tahan mangsa garing kanthi becik tanpa mati.

Yen sampeyan ora ngerti manawa mbanyoni gedhe banget utawa ora prelu diweruhi warna godhonge. Yen sampeyan ndeleng manawa sawetara godhonge cenderung duwe warna cemeng, tegese asor banget lan tanduran wiwit bosok.

Lan uga ana kedadeyan yen sampeyan ora menehi siraman sing dibutuhake lan godhong kasebut tinimbang ngganti warna, cenderung kisut. Iki minangka pratondo sing jelas manawa tanduran mbutuhake hidrasi sing luwih apik.

Saiki, bisa uga kayane ora kaya, nanging ngurus tanduran iki pancen ora rumit kayane. Sampeyan mung kudu ing papan sing akeh sinar srengenge, prune saka wektu ke wektu gumantung saka tingkat tuwuhe tanduran, cukupake cukup banyu lan substrat kanthi nutrisi.

Hama

 

Lan yen ngomong babagan hama, mung sampeyan kudu ngontrol yen mealybugs ora katon. Yen ndeleng, kita bakal nyopot nganggo swab katun utawa nganggo tangan kita dhewe.

Liyane, dheweke minangka perawatan cilik sing bisa ditindakake sapa wae.

Kanthi tips iki, sampeyan bakal duwe tanduran sing ora ngerti yen bakal menehi dhuwit recehan, nanging kita bisa njamin manawa bakal menehi sampeyan rasa seneng.

Apa sampeyan pengin tuku? Entuk kene!

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

25 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Monica alvarez ngandika

    Sugeng siang. Aku duwe afra portulacaria yen aku wis ngombe akeh banget lan godhong kuning banjur malih banjur tiba. Sing jelas aku ngerti yen aku salah. Nanging aku duwe bocah cilik liyane sing digawe saka 3 potongan sing ditandur 1 minggu kepungkur lan aku meh ora nyiram nganti wingi (sawetara jet semprotan). Dina iki aku nyelehake srengenge esuk suwene 3 jam lan saiki godhong kerut. Apa srengenge bisa nyebabake utawa mbanyoni saiki? Matur salaman

    1.    Yudith ngandika

      Aku seneng tanduran cilik lan aku bubar entuk 1 spesimen lan apik banget. Thanks kanggo saran aku bakal tetep luwih apik. Salam saka Havana, Kuba.

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Matur nuwun Judith 🙂

  2.   Monica alvarez ngandika

    Aku pengin njlentrehake manawa portulacaria ana ing njero omah, ing loteng karo kaca lan nampa cahya sedina muput, lan udakara 2 setengah jam srengenge. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Wigati
      Saka sing diitung, apa sing kedadeyan yaiku efek kaca pembesar wis kedadeyan, yaiku sinar srengenge liwat gelas lan ngetokake banyu sing sampeyan lebokake, wis ngobong sheet kasebut.
      Banyu ing ngisor utawa tuangake banyu ing lemah kaping pindho saben minggu lan bakal ora apik 🙂. Mesthine, yen sampeyan wis nyelehake piring ing sangisore, copot banyu sing isih 15 menit sawise disiram.
      A Salam.

  3.   Stephanie ngandika

    Sugeng siang, aku duwe afra portulacaria, ana ing teras nalika sinar srengenge, intine aku ora weruh yen padhet banget lan godhonge dadi kuning, kerutan lan tiba, aku pengin ngerti kepiye supaya dheweke bisa godhong

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Stephanie.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Tanduran iki tahan tahan garing, nanging bakal tuwuh luwih apik yen disiram 2-3 kali seminggu nalika musim panas lan saben nem dina suwene kaping enem taun.
      A Salam.

  4.   Isabel saka Ekuador ngandika

    Halo, aku duwe portulacaria cilik (rong tangkai). Aku banyu kaping pindho saben minggu lan godhong anyar ing cangkir (sisih ndhuwur). Nampa sinar srengenge liwat jendhela. Masalahe yaiku yen ngilangi godhong terus-terusan, ora garing, uga ora kerut, nanging terus tiba. Apa bisa dadi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo isbael.
      Apa sampeyan wis ngganti pot? Aku takon sampeyan amarga yen sampeyan durung rampung, bisa uga aku bakal mbuwang kaca amarga kurang papan.
      Ing kasus apa wae, luwih becik dianjurake kanggo pupuk sawayah-wayah nganggo pupuk kaktus (dudu kaktus, nanging uga butuh nutrisi sing padha).
      Kabeh, tanduran sampeyan isih bisa katon ayu, utawa luwih 🙂.
      A Salam.

  5.   Antonia ngandika

    Halo, aku pengin ngerti apa apike dilebokake lapisan lempung ing sisih ngisor pot banjur pasang lemah lan tandur Potulacaria Afra

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Antonia.
      Ya, disaranake banget, amarga iki bisa nyuda risiko bosok ROOT 🙂
      A Salam.

  6.   Marta ngandika

    Halo, aku duwe tanduran duwit receh duweke ibuku. Hawane esuk nganti 1 wulan kepungkur. Saiki ana ing loteng madhep kidul tanpa srengenge lan angin. Aku banyu sithik nanging godhonge dadi kuning banjur tiba.
    Apa sing bisa tak lakoni? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Marta.
      Portulaca butuh srengenge langsung supaya bisa tuwuh; ing semi-shade utawa shade ora bakal mlaku kanthi apik
      Yen sampeyan bisa, lebokake ing area sing luwih cerah.
      A Salam.

  7.   Maely ngandika

    Halo! Aku duwe wit urip lan aku wis suwene 4 taun lan mesthi ing papan sing padha. Aku ora ngowahi apa-apa ing perawatan sampeyan, nanging aku ngerti yen sampeyan duwe bintik coklat ing godhong. Katon meh kaya lumpur sing garing, nanging yen sampeyan nyoba ngeruk, nggawa kabeh lan sabeji. Umpamane iki kalebu wabah, nanging aku ora bisa nemokake apa-apa. Apa ana sing ngerti apa iku ??
    Matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Maely.
      Aku luwih ramping amarga kurang papan. Yen sampeyan wis ngombe suwene 4 taun lan sampeyan ora nate ngowahi pot, mesthine manawa lemah wis akeh gizi.
      Aku nyaranake ngirim menyang pot sing rada gedhe nalika musim semi.
      A Salam.

  8.   Alejandra ngandika

    Halo, aku duwe tanduran sawetara dolar, nanging aku tuwuh ing banyu sajrone wulan aku bisa pindhah menyang lemah saiki, yen wis cukup oyot, Alejandra menehi salam marang kowe

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alejandra.
      Aku menehi saran supaya sampeyan nandur ing lemah sanalika bisa nyegah bosok.
      A Salam.

  9.   MONIKA ngandika

    Hai Monica, Aku Mung Tuku Dhuwit, Nanging Aku Ana Ing Papan Ana Sing Ora Nggawe Sawijining Dina Saiki Aku Takon Sampeyan Tanduran Bakal Ngembangake Luwih Apike Karo Sawetara Minggu Aku Kudu Ngombe. Kulo ngenteni wangsulanmu matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Monica.
      Mesthi wae, kudune sunar srengenge, nanging aku ndeleng sawetara tuwuh ing semi-shade lan ora apa-apa.
      Sampeyan kudu nyiram sethithik: kaping pindho saben minggu ing mangsa panas lan saben 7-10 dina suwene taun.
      A Salam.

  10.   Javier ngandika

    Halo, aku duwe afra portulacaria kaya bonsai lan godhong kerut akeh lan godhong kuning. Nalika aku transplantasi, godhonge ijo nanging ora kaya godhong ijo liyane sing duwe ijo. Apa sing kudu aku lakoni? Apa aku bakal mandheg mbanyoni sawetara dina? Aku banyu saben minggu sepisan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Javier.
      Intine, ing wektu iki mbanyoni minggon ora apa-apa. Nanging luwih becik dipriksa kelembapan lemah, contone nganggo tongkat kayu sing lancip: yen nalika dicabut metu, akeh lemah sing dipasang, aja banyu. Lan ora iklim sing padha ing Cantabria kaya ing Malaga, umpamane and, mula frekuensi irigasi ora bakal padha.

      Siji bab liyane: nyiram lemah, dudu tanduran. Yen sampeyan pour banyu ing tanduran bakal bosok.

      A Salam.

  11.   matur nuwun ngandika

    Tanduran saya sithik banget godhonge lan ora ijo banget. Aku pengin ngerti sebabe? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Graciela.

      Kelangan warna lan sithik godhong biasane amarga ora ana cahya. Mula, yen ana ing iyub-iyub, luwih becik nggawa menyang papan sing luwih cerah.

      Yen srengenge wis surup, coba tulis maneh supaya bisa mbantu sampeyan kanthi luwih becik.

      Greetings.

  12.   Adminda alducky ngandika

    Tanduran saya tiba godhong bisa

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Adminda.

      Bisa uga sawetara perkara. Ngarsane:

      -Kurang cahya: butuh akeh kanggo tuwuh.
      -Kekurangan utawa kakehan banyu: kanggo ngindhari, kudu disiram nalika lemah garing.

      Greetings.