Lady panci ngurus wengi

Kembang wanita ing wengi iki putih

Wanita ing wayah wengi iki minangka salah sawijining tanduran sing paling misuwur amarga duwe aroma mabuk. Nanging, ana akeh wong sing ora bisa nandur ing kebon amarga kurang papan utawa mendesak. Amarga alasan iki, kita bakal nerangake karo sampeyan babagan perawatan apa sing potted lady wengi.

Yen sampeyan pengin ngerti apa sing dadi perhatian wanita ing wayah wengi ing pot, iki kiriman sampeyan.

Lady wengi ing pot

potted lady wengi

La wengi Lady Tanduran semak ijo, sanajan ing sawetara iklim sedheng bisa tumindak kaya semak belukar. Iki minangka tanduran sing asale saka wilayah tropis ing Amerika lan jeneng ilmiah kasebut Cestrum nocturnum.

Dawane antara 1 lan 4 meter, kanthi cabang dawa lan cabang semi gantung nganti 70 cm. Godhonge sederhana lan sulih, bentuke lonjong lan warnane ijo. Kembang tubulus kasebut kuning utawa kuning kehijauan. Dheweke muncul ing klompok ing pungkasan musim semi lan musim panas. Sawise diserbuki, woh bakal mulai mateng, yaiku woh wohan beri putih. Tanduran kabeh beracun sanajan duwe aroma sing luwih apik.

Lady panci ngurus wengi

gandane tanduran

Ayo goleki apa sing dibutuhake wanita ing pot kembang wengi. Sanajan sing ditandur ing pot isih ana aspek sing ora bisa ilang. Kaping pisanan yaiku ing njaba ruangan, kanthi sinar srengenge utawa semi-shade. Bayangan separo luwih disaranake wiwit Suhu sing akeh banget bisa nyebabake kerusakan jaringan serius. Papan-papan sing paling cedhak karo wilayah sing garing utawa semi-garing ing saindenging jagad, luwih becik disaranake ing papan semi-shade.

Untunge bisa nyebar wanita ing wayah wengi ing pot yaiku oyoté ora invasi. Kanthi cara iki, bisa nyebabake kita kudu ngowahi panci kanthi terus-terusan. Yen sampeyan nandur ing lemah, ora bakal nyegah sampeyan nandur tanduran liya ing cedhak kono.

Minangka kanggo lemah, ora nuntut babar pisan, nanging butuh saluran sing apik supaya oyot ora bisa bosok. Saluran yaiku kemampuan lemah kanggo nyedhot lan nyaring banyu udan lan irigasi. Sanajan kita duwe wanita ing wayah wengi ing pot, penting panci ora bisa dibanjiri, mula butuh landasan kanthi saluran sing apik. Kanggo nindakake iki, yen kita nyebar ing pot Kita kudu nyampur gambut karo perlite, watu lempung, pasir kali sadurunge dikumbah utawa padha karo bagean sing padha.

Saliyane, yen sampeyan arep nandur ing kebon lan lemah bisa ngasilake banyu kanthi cepet, sampeyan ora prelu nindakake apa-apa. Yen ora, luwih becik digali bolongan paling ora 50x 50cm lan isi karo campuran lemah sing wis kasebut kanggo budidaya ing pot.

Irigasi lan kompos

lady wengi ing pot kembang peduli

Kompos lan siraman minangka rong perawatan utama kanggo wanita ing wayah wengi ing pot. Irigasi kudu asring ing musim panas yen suhu luwih dhuwur. Sampeyan kudu eling yen musim panas biasane udan kurang. Irigasi ora kudu asring ditindakake nganti suwene taun, amarga panjaluke durung akeh.

Biasane disiram saben 2 dina suwene paling panas lan saben 3-4 dina liyane. Yen ana piring ing ngisor, banyu sing berlebihan kudu dicopot 15 menit sawise disiram. Banyu sing akeh banget bakal nyebabake godhong dadi kuning lan oyod bosok. Yen sampeyan ngalami kahanan kasebut ing wayah wengi, nolak penyiraman sawetara dina nganti lemah garing, banjur rawat nganggo fungisida sistemik.

Babagan pupuk, wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas, kudu dibuahi karo pupuk organik cair (guano dianjurake banget) utawa mineral (kayata pupuk umum kanggo tanduran). Nanging, ora preduli digunakake sing endi, sampeyan kudu tindakake pandhuan ing paket kasebutYen ora, risiko masalah amarga kompos utawa pupuk sing gedhe bakal dhuwur banget.

Transplantasi kasebut kudu dilakoni ing musim semi yen kudu ana ing pot sing luwih gedhe. Siji-sijine syarat sing ditandur yaiku duwe bolongan ing pangkal sing bisa metu saka banyu. Transplantasi kasebut dianjurake supaya dilakoni saben rong taun.

Pangopènan lan perkalian

Salah sawijining perawatan sing kudu asring ditindakake ing wanita ing wayah wengi yaiku nyukur. Gunting pemangkasan bisa digunakake kanggo nyanthol cabang sawise mekar kaping pisanan ing taun. Yen dibutuhake, Sampeyan uga kudu mbusak godhong garing lan kembang layu.

Tanduran iki tahan banget, nanging ing lingkungan sing garing lan panas, bisa diserang dening sawetara mealybugs utawa aphid. Kaloro hama kasebut dilawan nganggo bumi diatom utawa minyak neem.. Godhong kuning umume ing wayah wengi yen mbanyoni akeh banget ing wayah wengi. Kanggo ngindhari iki, perlu kanggo njaga saluran banyu utawa landasan sing apik. Saliyane, yen sampeyan lebokake ing pot, banyune kudu bisa mili saka oyot, yen ora bakal bosok. Mula ora ditandur ing pot tanpa bolongan.

Iki minangka tanduran sing bisa ditambah karo wiji nalika musim semi. Kita mung kudu nyebar wiji ing nampan bibit kanthi landasan universal. Lokasine kudu semi-teduh bisa germinal udakara 20 dina. Mengko, kita mung kudu nyebar ing pot. Kita kudu nglindhungi saka suhu ing ngisor -2 derajat, mula yen ing wilayah sing sampeyan tinggal cenderung duwe frosts, luwih becik mindhah pot ing njero omah nalika wengi.

Saka tanduran sing akeh digunakake minangka tanduran hias ing iklim sing anget lan sedheng. Iki nduweni bantalan sing cukup elegan lan ngidinke pemangkasan kanthi apik supaya bisa menehi bentuk sing dikarepake. Ana akeh wong sing nyambut gawe wanita kasebut ing wayah wengi minangka bonsai.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan perawatan wanita ing wayah wengi ing pot.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Kasino CARLOS ZARAGOZA ngandika

    Thanks kanggo informasi sing aku sown ing teras lan aku ora ngerti kepiye carane ngrampungake.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun Carlos. Kita seneng ngerti manawa wis migunani tumrap sampeyan.

      Apa wae pitakonan sampeyan, aja ragu-ragu takon.

      Greetings.