Sifat wortel lan mupangate

mupangat wortel
Wortel minangka salah sawijining sayuran sing umume narik kawigatene masarakat, bisa uga iki amarga kasunyatane sanajan rasane ora enak banget, rasa kasebut duwe rasa cukup entheng, sing uga praktis ora bisa dingerteni dening langit-langit utawa amarga iku dudu panganan sing biasane digunakake ing pirang-pirang resep.

Nanging, salah sawijining hal sing paling apik babagan wortel yaiku bisa dipangan mentah, amarga kanthi cara iki bisa dingerteni rasane, kanthi cara sing padha dimasak, diparut utawa disigar uga dadi ide sing apik kanggo ngonsumsi sayuran sing ono gunane.

Sipat utama wortel

sifat wortel
Nanging ora preduli sampeyan kepiye nggunakake wortel, sampeyan kudu ngerti mesthi nyedhiyakake macem-macem properti sing uga nawakake macem-macem mupangat kesehatan lan ing wektu sing padha bisa digunakake kanggo terapi obat.

Wortel duwe gizi sing akeh kayata serine, isoleusin, arginin, asam aspartat lan prolin, uga isine 87% banyu lan mung 7.3% karbohidrat. Kanthi cara sing padha, wortel uga duwe beta carotenes sing akeh, fosfor, kalsium, vitamin C lan protein.

Amarga komposisine, wortel duwe kekhususan ideal minangka antioksidan, imunostimulan, diuretik, antiulcer, antianemik lan pencernaan.

Wuku wortel

kok mangan wortel

  • Mbantu supaya ora katon penyakit degeneratif.
  • Dadi kanggo nambah napsu, sing uga mbantu nglawan anemia, amarga bisa mbatalake kanthi nyebabake individu kasebut krasa luwe.
  • Sampeyan nyuda trigliserida lan kolesterol.
  • Ngganti beta karoten dadi retinol sing luwih dikenal kanthi jeneng vitamin A ngoptimalake sesanti sapa sing nggunakake, apamaneh yen wong tuwa sing wis wiwit ngalami masalah penglihatan.
  • Amarga komposisi sing beda-beda, yaiku mupangate tenan kanggo njaga perawatan kulit lan uga nglindhungi epidermis.
  • Bisa digunakake minangka sunscreen lan bronzer, amarga wortel ngidini sintesis melanin, sing tanggung jawab kanggo fungsi minangka filter sing bisa nglawan sinar srengenge kanthi efektif.
  • Paling apik kanggo aplikasi wortel minangka metode pencegahan kukul lan ngilangi.
  • Pitulung nyingkirake colic.
  • Mangan sepotong wortel mbantu nyuda rasa weteng kanthi alami amarga ngonsumsi panganan sing nyebabake pencernaan.
  • Cocog kanggo rusak lan copot watu ginjel.
  • Mbantu njaga syaraf ing kondisi sing apik.
  • Iki nyebabake tenang depresi kanggo wong sing nandhang lara kasebut.
  • Ngilangi lan nyegah parasit usus.
  • Iku banget dianjurake kanggo pasien sing ngalami diabetes, amarga kandungan karbohidrat sing ana wortel nalika mentah gampang diserap lan uga ora nyebabake hiperglikemia.
  • Cocog banget kanggo wanita hamil amarga kandungan asam folat lan kalsium sing akeh.

Campuran jus wortel

jus wortel
Kaya sing wis diandharake sadurunge, wortel ora duwe rasa sing kuat utawa enak, nanging, kanthi nyampur karo sawetara buah, bisa nyiyapake jus sing enak sing bakal mbantu sampeyan entuk properti sing migunani lan uga bisa nyegerake awak.

Ing kene, kita nuduhake sampeyan sawetara jus wortel.

Karo oranye

Kanthi nyampur wortel karo oranye, sampeyan entuk jus sing enak kanthi rasa sing nyenengake lan nyenengake. Opo maneh iku mung sawetara kaloriSing paling disaranake yaiku jus wortel 8oz utawa 250ml sing dicampur karo jus jeruk sing disenengi, sanajan ora luwih saka jus wortel.

Karo sayuran

Gabungke wortel karo sawetara sayuran ijo kayata bayem, celery utawa timun bakal mbantu ngontrol tingkat gula lan nawakake macem-macem nutrisi sing cocog kanggo kesehatan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.