Carane prune gardenia?

gardenias lan pangopènan

Ana akeh tetanduran sing mbutuhake tugas pangopènan kayata pruning. Salah sawijining tanduran kasebut yaiku gardenia. Ana akeh cara kanggo prune gardenia nanging, nggayuh asil optimal bakal gumantung ing technique pruner kang. Ana sawetara kritéria sing kudu digatekake nalika pruning gardenias supaya asil paling optimal lan tanduran bisa terus kanggo njaga kondisi apik.

Ing artikel iki, kita bakal menehi pitutur marang kowe carane prune gardenias, nalika sampeyan kudu nindakake lan apa sing kudu dianggep.

Napa gardenias kudu pruned

carane prune gardenia

Tujuan pruning gardenia yaiku kanggo ngarahake energi lan ngeculake batang, godhong, lan kembang sing rusak utawa layu. Iki apik kanggo tetanduran minangka mbantu nyegah penyakit lan nambah pangembangan lan penampilan, supaya iku salah siji saka tugas paling penting ing care saka tetanduran kita.

Tujuan pruning gardenia yaiku:

  • Ningkatake wutah tanduran.
  • Iku migunani kanggo cahya lan ventilasi saka batang tanduran.
  • Copot cabang, godhong utawa kembang sing rusak, rusak utawa garing sing bisa uga ngemot parasit.
  • Ngapikake kembang kembang.
  • Ningkatake warna.

Iki, yen pruned bener, bakal nambah pangembangan lan katon saka spesimen. Akibaté, ukuran lan ngembang saka tanduran bakal nambah.

Nalika prune gardenia

prune gardenia

Umumé, wektu sing apik kanggo prune gardenias yaiku ing awal musim semi, sadurunge tanduran bali menyang kegiatan, anggere ora ana risiko Frost. Iki nyuda mundhut getah lan, nalika tahap pangembangan nyedhaki, tatu bakal wiwit waras cepet. Ing wilayah kanthi mangsa panas, pruning musim gugur bisa dadi pilihan sing apik. Pruning musiman ditindakake sepisan taun.

Pruning perawatan Gardenia bisa ditindakake kapan wae ing taun. Iku pruning reresik kanggo mbusak suckers, tunas enom sing metu ing antarane batang lan cabang utama, uga godhong kuning utawa garing, batang rusak utawa kembang layu.

Cara ngethok Gardenia

perawatan gardenia

Kanggo prune gardenias kita mung butuh gunting pruning, sanitize karo alkohol saka apotek lan nganggo sarung tangan. Ana macem-macem jinis pruning gumantung saka apa sing arep digayuh, ayo dideleng.

Pruning pangopènan

Tujuan pruning pangopènan yaiku ninggalake kamar kanggo shoots anyar sehat kanggo tuwuh lan mbusak unsur ala saka tanduran. Pruning iki ditindakake bebarengan karo tugas pangopènan liyane ing saindhenging taun.

Kaping pisanan, kita bakal mbusak suckers kaya ing ngisor iki:

  • Kita bakal nemokake tunas sekunder utawa tunas sing katon ing antarane godhong pisanan lan batang utama.
  • Mengko kita bakal kanthi ati-ati ngethok cangkir nyedhot supaya potongan kasebut cedhak karo batang utama tanpa ngrusak. Paling apik ditindakake nalika tunas kurang saka 5 cm.
  • Potong cabang kanthi diagonal supaya banyu bisa mili. Iki bakal nyegah banyu saka tetep ing tatu lan nyebabake bosok.

Banjur kita bakal mbusak item sing ora dikarepake ing ngisor iki:

  • Batang, godhong lan kembang sing mati, garing utawa lara.
  • Tunas sing metu saka sikil tanduran lemah utawa kurang diselehake lan kita ora kasengsem ing perkembangane.
  • Cabang sing nyabrang, bushes misoriented utawa tangled.
  • Kembang layu ngrusak lan nyuda energi tanduran.

Pruning kembang

Pruning kembang ditindakake saben taun, biasane ing pungkasan mangsa utawa awal musim semi, kanggo nambah kembang tanduran. Kita bakal nerusake kaya ing ngisor iki:

  • Pruning mangsa, nalika paling awon saka kadhemen wis liwati, watara pertengahan Februari
  • Tunas sing wis mekar ora bakal mekar maneh, mula kudu dicopot supaya tunas anyar bisa muncul.
  • Pruning mekar bisa ditindakake bebarengan karo reresik.
  • Aja ngethok batang sing ora mekar, amarga bakal mekar ing taun ngarep.
  • Elinga, kahanan sing paling apik kanggo tanduran mekar kanthi kuat yaiku kahanan sing lembab lan akeh cahya.

Pruning peremajaan

Pruning rejuvenasi minangka teknik sing nyakup bagian-bagian tanduran sing garing, rusak lan ora ana guna kanggo ngresiki lan nggawe tunas anyar. Dianjurake kanggo nindakake iki sadurunge mangsa ngembang. Iki minangka pruning sregep sing nyegerake gardenias, sanajan bisa uga ditindakake kanthi bertahap.

  • Pruning rejuvenasi drastis: Ing kasus sing sepisanan, sing ditindakake yaiku pruning kabeh tanduran menyang lemah. Iki mung kudu ditindakake yen spesimen cukup kuwat kanggo ndhukung lan njamin irigasi lan pupuk.
  • Pruning rejuvenasi progresif: Iku kasusun saka njabut 50% saka cabang, aligning karo insert. Cabang-cabang sing isih ana dipotong nganti setengah dawa, utawa mung sapratelo saka pucuk cabang sing paling apik sing bisa ditemokake ing ndhuwur.

Langkah demi langkah

Mangkene langkah-langkah kanggo pruning gardenia:

  1. Remet tip sing tuwuh ing taun pisanan sawise tanduran. Cekel pucuk saben gagang nganggo driji lan lebokake ing pucuk utawa godhong sing paling dhuwur. Pencet saben patang nganti enem minggu nalika musim semi lan musim panas nalika gardenia tuwuh kanthi kuat. Pinching ndadekake luwih cilik lan kebak.
  2. Cut kembang garing ing musim semi sawise mekar lan wilting. Potong kabeh sirah kembang supaya gardenia ora bisa mbukak wiji lan ngrusak grumbulan. Prune gardenia njero ruangan lan njaba sawise njupuk kembang.
  3. Potong cabang ing ndhuwur godhong utawa tunas nganti ora luwih saka seprapat dawane kanggo njaga wangun lan ukuran tanduran.
  4. Prune kayu garing lan rusak ing musim semi. Pindhah cabang iki cedhak kayu sehat ing cabang padha utawa ngendi padha nyambung karo kayu sehat liyane. Pot sing disimpen ing njaba ruangan ing saindhenging taun luwih rentan marang kayu garing lan layu mangsa.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara prune gardenia lan apa sing kudu dieling-eling.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.