Holly pruning

pruning holly

Salah sawijining rasa wedi paling gedhe sing bisa ditindakake nalika ngrawat tanduran yaiku pruning. Kaping pirang-pirang kita cenderung supaya tanduran utawa wit tuwuh dhewe kanthi bebas amarga wedi yen kita motong apa sing ora kudune. Nanging, iki minangka kegiatan sing dibutuhake kanggo pangopènan. Lan ing sawetara tanduran, luwih penting tinimbang sing sampeyan kira, kaya biasane pruning holly.

Yen sampeyan durung nate nate nindakake, lan sampeyan duwe holly sing butuh sesi "tata rambut", ing kene kita bakal mbahas kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan pruning holly kanggo ngilangi rasa wedi lan bisa digunakake supaya tuwuh dadi gedhe pengin.

Kapan wit holly bisa dipotong?

Kapan wit holly bisa dipotong?

Holly bisa dianggep minangka wit utawa semak. Kabeh bakal gumantung kepiye cara nggawe. Dene babagan pruning, minangka salah sawijining tanduran sing paling akeh nyengkuyung, sanajan sampeyan nggunakake banyu, sanajan ora dianjurake supaya kedadeyan kasebut.

Wektu paling pas kanggo njupuk holly iku mesthi nalika mlebu tahap sing ora aktif. Yaiku, ing musim salju lan awal musim semi. Ing wektu iku wayahe paling becik kanggo nindakake pruning.

Kanggo para ahli, wayahe luwih pas banget, pungkasan mangsa salju, sadurunge tanduran wiwit thukul. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu mriksa manawa ora ana bebaya suhu mudhun banget, lan meh ing wayahe tuwuh, sampeyan kudu yakin manawa tanduran luwih apik.

Saiki wis Ora ateges sampeyan ora bisa motong ing wektu liya taun. Holly minangka salah sawijining tanduran sing ngidinke pemangkasan kembang ing musim apa wae. Masalahe yaiku sampeyan bisa nandhang sangsara luwih akeh; lan ora mung iku, nanging tuwuh rada alon. Nanging dheweke pulih ing wektu sing cendhak.

Kajaba iku, sampeyan kudu eling yen pruning holly ditindakake kanthi tujuan tartamtu, kayata tuwuh tanduran, supaya bisa ngilangi cabang, godhong lan kembang sing ala lan bisa sehat. Mula diarani ana macem-macem jinis pruning kanggo perkara iki.

Jinis pruning holly

Jinis pruning holly

Pruning holly bisa ditindakake kanthi telung cara. Biasane, gumantung karo kabutuhan tanduran, siji utawa liyane bakal dipilih, nanging umume sampeyan bakal duwe telung pilihan sing beda.

Holly pruning kanggo ngresiki

Jinis potongan iki digawe kanggo ngresiki lan supaya sehat kabeh. Tujuane yaiku mbusak cabang, godhong lan kembang sing rusak utawa ora ana gunané kanggo nyengkuyung pangembangan tunas anyar.

Mula dadi kegiyatan sing bisa tindakake kapan wae taun, sanajan tuwuh saya gedhe, amarga sing diarani mbantu terus tuwuh.

Pruning iki uga digunakake kanggo nyuda tunas sekunder (sing katon ing cabang lan "nyolong" energi sing tuwuh). Iki minangka barang pertama sing kudu dicopot sadurunge pindhah menyang cabang sing mati utawa rusak.

Pruning kembang

Jinis pemangkasan holly sabanjure yaiku kembang. Pancen iku pruning sing tepat, lan ana ing pungkasan mangsa lan awal musim semi, amarga tujuane yaiku ngresiki tanduran lan nyiapake kanggo pertumbuhan sabanjure.

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nemokake tunas sing wis ngembang, amarga ing tanduran iki dheweke ora bakal bisa maneh. Nanging yen dikethok, sing anyar bisa muncul maneh sing mekar maneh (bisa uga dudu taun sing padha, nanging ing taun ngarep).

Pruning peremajaan

Jinis potongan iki diprodhuksi nganggo tujuan kanggo ngilangi bagean-bagean saka tanduran sing luwih tuwa, kanggo nulungi tunas sing anyar lan enom menehi kekuwatan sing luwih gedhe lan katon luwih pamer.

Ringkesane, kayane sampeyan nindakake perawatan rejuvenasi menyang tanduran, mbusak sing lawas kanggo ninggalake sing anyar. Saiki, bisa rampung kanthi drastis (ngethok tanduran ing level lemah) utawa kanthi progresif (mung ngilangake 50%).

Piranti sing Dibutuhake kanggo Pruning Holly

Saiki sampeyan wis ngerti jinis pemangkasan holly, saiki sampeyan kudu ngerti alat sing penting kanggo nindakake tugas ngolah kebon iki. Sampeyan kudu ngerti manawa sing paling penting yaiku gunting pruning. Sampeyan kudu, yen sampeyan nggunakake, sampeyan kudu mateni. Alasane yaiku kanthi cara iki supaya ora ana penyakit, wabah utawa rereget sing ora kena pengaruh tanduran, apamaneh amarga sampeyan bakal nggawe "tatu". Amarga iku, disaranake sampeyan ngliwati lembar alkohol lan supaya garing sawetara wektu sadurunge bisa digunakake.

Alat liyane sing digunakake sawetara yaiku sealant. Dheweke disebar ing potongan sing luwih gedhe ing holly, kanthi cara nglindhungi saka paparan tanduran sing mbebayani.

Dipotong holly holly

Dipotong holly holly

Holly minangka tanduran sing kondhang, apamaneh udakara Natal, mula pancen ora wajar yen ana ing pot. Saiki, kepiye carane prune?

Ya pancen sejatine padha kaya ing lemah. Sampeyan kudu miwiti ing sisih ngisor kanthi mbusak tunas saka bagasi sing ngrampok kekuwatan kasebut. Banjur dheweke terus mriksa cabang-cabang kasebut. Copot barang sing katon ringkih, rusak utawa garing. Sampeyan uga bisa mbusak cabang yen sampeyan ndeleng manawa sarat banget, supaya bisa ambegan.

Sawise sampeyan ngilangi, pindhah menyang godhong lan kembang, copot apa sing katon rusak kanggo nyengkuyung pangembangan anyar.

Pungkasan, disaranake lebokake ing papan sing padhang nanging ora langsung (yen luwih bayangan luwih apik). Alesané yaiku tanduran nandhang lara lan kudu 2-3 dina kanggo pulih kanthi apik. Kanthi cara iki, sampeyan nglindhungi dheweke saka kahanan apa wae sing bisa nggawe dheweke lara nalika semana.

Saiki sampeyan ngerti luwih lengkap babagan pruning holly, saiki wayahe latihan karo tanduran sampeyan. Sampeyan bisa mlaku kanthi sethithik, ngethok kanthi cara sing kurang "invasi", lan nalika wis kapercayan, sampeyan bisa "jinak" cabang kasebut supaya entuk wujud kaya sing dikarepake. Apa sampeyan wani nindakake? Apa sampeyan wis rampung? Ayo ngerti.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.