Summit rose (Pterocephalus dumetorum)

KTT rosalillo

Tanduran kembang apik banget. Duwe ing kebon utawa ing panci minangka cara sing sampurna kanggo nggawe ruangan luwih apik, katon luwih nyenengake lan luwih urip. Nanging yen salah sawijining tanduran uga puncak wungu, nggawe papan sing luwih istimewa iku gampang banget.

Dadi yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan tanduran sing luar biasa iki, iki file sampeyan 🙂.

Asal lan ciri

Summit wungu grumbulan

Protagonis kita yaiku semak cemara endemik ing pulo Tenerife lan Gran Canaria sing asmane ilmiah yaiku Pterocephalus dumetorum. Jeneng umum yaiku rosalillo de cumbre, lan minangka tanduran sing tekan dhuwur maksimal 2 meter (lumrahe 1m). Cabang kasebut akeh, sing menehi gelas katon padhet. Godhonge lanceolate kanggo ovate, lan pubescent.

Kembang katon wiwit pungkasan musim semi nganti wiwitan musim panas. Ukurane 3-4cm lan wungu-wungu wungu.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang puncak kembang mawar mekar

Yen sampeyan pengin duwe spesimen ing teras utawa kebon, disaranake sampeyan menehi perawatan ing ngisor iki:

  • Lokasi: lebokake rosebush sampeyan ing sisih ndhuwur, ing srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo perlite ing bagean sing padha.
    • Taman: ora preduli anggere wis got sing apik. Ora ngidinke banyu banyu.
  • Irigasi: 2-3 kali seminggu nalika musim panas, nanging kurang sajrone musim liyane.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas / wiwitan musim gugur luwih becik sampeyan mbayar pupuk ekologis. Yen wis ana ing pot, pupuk cair kudu digunakake supaya saluran banyu ora saya parah, ana sing bisa ngrusak oyot.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Sows langsung ing kamar panas.
  • Rustitasitas: tahan frosts adhem lan ringkih nganti -2ºC. Yen urip ing wilayah sing luwih adhem, kudu dilindhungi nganggo plastik omah kaca lan bolong anti-frost, utawa ing njero omah.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.