Pungens Armeria

Pungens Armeria minangka tanduran cilik

Gambar - Flickr / Arcipelago di La Maddalena Parco Nazionale

La Pungens Armeria Iki minangka tanduran cilik sing meh tuwuh ing cedhak cedhak banyu, lan nalika mekar ngasilake kembang jambon sing akeh, sanajan ora amba banget, nanging bisa menehi tampilan sing unik banget kanggo lanskap.

Sanajan tanduran sing arang katon ing kebon, amarga regane hias, mula bisa ditandur. Sanajan sampeyan ora bisa nandur ing lemah, mula ora masalah maneh uga adaptasi karo pot kembang.

Asal lan karakteristik saka Pungens Armeria

Iki minangka tanduran subshrub endemik sing tuwuh liar ing Spanyol, Portugal, Prancis, Italia, Corsica lan Sardinia. Tekan dhuwur maksimal 80 sentimeter. Asal-Usul tuwuh kanthi tegak lan metu dadi sethithik. Godhonge bisa linier nganti lanceolate, dawane 14 sentimeter lan jembaré 6 milimeter.

Pindhah menyang kembang, diklompokaké ing kembang bunder sing diarani capitula, sing thukul ing pungkasan sawetara batang sing diarani peduncles. Dheweke jambon.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang pungens Armeria jambon

Gambar - Wikimedia / Luis Miguel Bugallo Sánchez

La Pungens Armeria minangka tanduran sing cocog kanggo nduwe kebon utawa pot. Wutah sing cepet lan, utamane, budidaya sing gampang, dadi spesies sing menarik kanggo kabeh wong sing pengin dijaga tanduran sederhana. Amarga alasan iki, ing ngisor iki kita bakal weruh cara ngrampungake:

Lokasi

Iki minangka tanduran sing kudu ing wilayah sing kena sinar srengenge. Mula, kudu ditandur ing jaba njaba omah, ana ing loteng, ing teras utawa ing kebon. Yen sampeyan milih ditandur ing lemah, luwih becik ditandur, kayata ing rockery, utawa ing pinggir dalan.

Bumi

Kita ngomong babagan tanduran sing tuwuh ing lemah cahya kanthi saluran banyu sing apik. Ngelingi iki, yen arep ana ing kebon, mula kudu dipriksa manawa lahan sing diduweni cocog kanggo kita. Mula, kita bakal nggawe bolongan udakara 50 x 50 sentimeter, lan kita bakal isi banyu. Yen nyedhot kanthi cepet, mula bakal apik; yen ora, kudu diisi karo campuran substrat budaya kanthi perlite ing bagean sing padha.

Saiki, yen luwih seneng nggawa ing pot, apa sing bakal kita lakoni yaiku isi campuran gambut karo perlite, utawa pumice sing dicampur karo 50% akadama.

Pelanggan

Kompos minangka produk alami

Wiwit awal musim semi nganti sawise musim panas kita bakal mbayar Pungens Armeria. Yen ana ing lemah, kita bisa nggunakake pupuk organik, bubuk utawa butiran, kayata pupuk (sing wis garing), kompos, utawa mulsa (didol Kene). Kita bakal nambah siji utawa rong genggeman, gumantung saka ukuran tanduran, lan kita bakal ngombe.

Saiki, yen ana ing pot, luwih becik nggunakake pupuk utawa pupuk cair, kanthi instruksi sing bakal ditemokake ing kemasan produk. Siji sing paling disaranake yaiku guano (didol Kene), amarga iku alami lan cepet efektif. Pupuk kanggo tanduran kembang uga bisa digunakake.

Multiplikasi

Iki minangka tanduran sing multiply dening wiji saka spring nganti panas. Langkah-langkah sing kudu ditindakake sajrone nandur kalebu:

  1. Pisanan yaiku milih wadhah sing dadi wiji, kayata pot utawa baki sing ana bolongan.
  2. Banjur diisi substrat, sing khusus kanggo wiji wiji (didol Kene), universal, utawa liyane kayata campuran akadama kanthi gambut ing bagean sing padha.
  3. Sawise, kita terus menyang banyu.
  4. Banjur, maksimal 3 wiji dilebokake ing saben alveolus utawa ing saben pot, lan ditutupi karo substrat sethithik supaya ora langsung kena srengenge.
  5. Pungkasane, wiji wiji kasebut diselehake ing papan sing cerah.

Wiji saka Pungens Armeria Bakal mbutuhake udakara seminggu kanggo germin, yen isih seger.

Transplan

Nalika oyot metu saka bolongan ing pot, mula bakal dadi wektu sing pas transplan iku. Iki bakal rampung ing musim semi, pas karo paningkatan suhu sing kedadeyan nalika musim salju rampung.

Sampeyan kudu nerusake kanthi tliti, nyopot tanduran tanpa nggunakake oyot kanthi akeh, lan langsung ditanam ing pot anyar utawa ing kebon.

Rustitasitas

Pungens Armeria minangka tanduran sing mekar nalika musim semi

Gambar - Wikimedia / Gianni Careddu

La Pungens Armeria, minangka tanduran khas wilayah Mediterania, lan khusus kanggo pesisir, saged nahan beku sing ringkih, nganti -4ºC. Bisa urip ing zona iklim subtropis.

Apa sampeyan mikir babagan Pungens Armeria? Yen sampeyan lagi golek tetanduran Herbaceous sing umure sawetara taun lan gampang dirawat, tanpa mangu-mangu, iki minangka tanduran sing kudu ditliti, amarga sejatine ora ana masalah hama utawa penyakit, kajaba sawetara cochineal utawa aphid sing bisa gampang dicopot.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.